Dodaj do ulubionych

Uważacie że Bóg istnieje ??

09.08.11, 23:18
Wierzycie w Boga ??? ja już w nic nie wierze...
Obserwuj wątek
    • jonaska97 Re: Uważacie że Bóg istnieje ?? 09.08.11, 23:23
      Ja wierze bardzo mocno ; ]
      a dlaczego ty nie wierzysz?
      • kindzia9777 Re: Uważacie że Bóg istnieje ?? 10.08.11, 12:13
        bo niby czemu miał by istnieć przecież jest duchem a duchy nie istnieją zresztą dlaczego to niby miałby być mężczyzna ? bo kobiety są gorsze i niby czemu akurat on a nie np ktoś inny...ludzie poprostu muszą w coś wierzyć i tyle....
        • nickiminaj @kindzia9777 10.08.11, 12:42
          Bóg nie jest duchem! nie wiem gdzie ty to przeczytałaś, ale On nim nie jest. mężczyzną jest między innymi z tego powodu, że według Biblii, głową rodziny jest ojciec, nie matka, tylko ojciec, a że Bóg jest głową świata, to jest mężczyzną. wgl. On jest ojcem Jezusa, a gdyby był kobietą, to nie mógłby mieć dziecka z Maryją. nie chodzi o to, że kobiety są gorsze ... po prostu to mężczyzna według Biblii ma nauczać wiary, utrzymywać rodzinę i opiekować się wszystkimi. wystarczy tylko przeczytać trochę Pismo Święte, a znajdziesz tam odpowiedzi na wszystkie swoje pytania. nie rozumiem twojej wypowiedzi "ludzie poprostu muszą w coś wierzyć i tyle ..." nie, wcale nikt nie musi z przymusu w coś wierzyć. Bóg dał nam wybór, bo nas kocha. to jest kogoś indywidualna sprawa, czy wierzy czy też nie. według mnie ludzie, którzy w Niego nie uwierzyli po prostu Go jeszcze w życiu nie doświadczyli, albo nie chcą Go doświadczać. widzę, że ty nie masz podstaw, żeby w Boga nie wierzyć, no ale cóż. każdy wybiera co chce. ostatnio to nawet przyszła taka "moda" na ateizm, ale nie znam cię, więc nie wiem czy ty jej uległaś, czy po prostu tak sama z siebie zdecydowałaś czy Go nie ma.
          • kindzia9777 Re: @kindzia9777 10.08.11, 14:40
            W takim razie kim jest Bóg człowiekiem,zjawą,a może zaraz mi powiesz że jest w naszych sercach i w nas...moim zdaniem kościół to jedna wielka konstytucja...a biblia to tylko stara książka w której piszą jakieś bzdury i nie ma nieba ani piekła człowiek tak jak wszystko co żyje umiera i zostaje zakopany w ziemi w której się rozkłada i zostają z niego tylko kości.Aha a to kobieta nie moze utrzymywac sie sama...
            • milusia22 Re: @kindzia9777 10.08.11, 15:13
              kindzia9777 napisał(a):

> W takim razie kim jest Bóg człowiekiem,zjawą,a może zaraz mi powiesz że jest w
              > naszych sercach i w nas...moim zdaniem kościół to jedna wielka konstytucja...a
              > biblia to tylko stara książka w której piszą jakieś bzdury i nie ma nieba ani p
              > iekła człowiek tak jak wszystko co żyje umiera i zostaje zakopany w ziemi w któ
              > rej się rozkłada i zostają z niego tylko kości.Aha a to kobieta nie moze utrzym
              > ywac sie sama...

kindzia9777 urażasz mnie i moją wiarę. to nie jest jakaś stara książka i to nie są bzdury tylko prawda. to nie konstytucja tylko może nazwijmy wspólnotą . konstytucja to dokument (uczą o tym na historii w 4 klasie) niebo i piekło istnieje. nie mam na to dowodów a ludzie po prostu w to wierzą. Nie da się określić "czym jest Bóg" jak to powiedziałaś. On zwyczajnie jest. Nie widzisz go, ale jest wszędzie dookoła. Trochę jak z powietrzem. nie widzisz go, ale wiesz, że istnieje. Oczywiście zaraz pewnie wyskoczysz z tym że powietrze jest mieszaniną gazów (tlenu, dwutlenku węgla itp) ale mimo tego że nie widzisz go to wiesz że jest. A to, że może jesteś ateistką czy jak zaczynam sądzić po twoich słowach "ja już w nic nie wierze" jesteś nihilistka. Więc proszę nie obrażaj mojej religii bo ja nie kwestionuję twoich poglądów tylko prostuję to co mówisz o chrześcijanach.
              Dziękuję bardzo
              • noicomipowiesz Re: @kindzia9777 26.08.11, 20:38
                kindzia9777- Aż nie chce się słuchać, czytać to co ty tutaj wypisujesz ... Biblia to stara książka, ja już w nic nie wieżę ... Co to za BEZCZELNOŚĆ !!! Nie wiem jakim trzeba być człowiekiem żeby takie rzeczy wypisywać ... A dzięki komu żyjesz, dzięki komu masz to szczęście że jesteś zdrowa ? Zobaczymy co się z tobą stanie po śmierci, jeśli ty nie wierzysz w piekło ani niebo, ciekawa jestem dokąd Pan Bóg cię pokieruje ... Mam nadzieję że jeszcze kiedyś doświadczysz co to jest wiara ... i że się jeszcze zdążysz nawrócić. angry
          • agunia1098 Re: @kindzia9777 15.08.11, 10:47
            wiesz co ? to tylko towje zdanie , że bóg jest duchem . ja wierzę !
          • loveme. Re: @kindzia9777 26.08.11, 21:36
            świetnie napisane!
        • sophie17 oczywiście że tak 10.08.11, 13:09
          kindzia9777 napisał(a):

> bo niby czemu miał by istnieć przecież jest duchem a duchy nie istnieją zresztą
          > dlaczego to niby miałby być mężczyzna ? bo kobiety są gorsze i niby czemu akur
          > at on a nie np ktoś inny...ludzie poprostu muszą w coś wierzyć i tyle....

A kto ci powiedział że Bóg jest mężczyzną? ja wiem tak się Go przedstawia ale tak naprawdę to nie wiadomo, tak masz racje ludzie muszą w coś wierzyć więc ty też! Ja wieżę bardzo mocno, wielu rzeczy nie rozumiem ale staram się nie wątpić...
          Bez urazy dla ciebie ale ja nie wieżę w to że PRAWDZIWI ateiści istnieją. Ja wiem że teraz to jest "modne" coś w stylu "nie chodzę do kościoła mam Boga w dupie" cieszę się że są ludzie i są nawet tutaj na kotku którzy nie boją się powiedzieć WIEŻĘ W BOGA ON ISTNIEJE, JEMU ZAWDZIĘCZAM WSZYSTKO CO MNIE OTACZA.
        • loveme. Wierzę ;x 26.08.11, 21:35
          ja wierzę bardzo mocno ;x w Biblii nie jest napisane jakiej płci jest Bóg, nie jest także napisane, że jest Duchem( raczej, chyba, że nie doczytałam) Bóg nie jest rzeczą materialną,czymś co możemy zobaczyć czy dotknąć.
        • seneka4 Re: Uważacie że Bóg istnieje ?? 26.08.11, 22:57
          Japie... ''Bóg jest duchem....'' trzymajcie mnie ludzie bo padne!
    • kotek.bieberka Re: Uważacie że Bóg istnieje ?? 09.08.11, 23:24
      Raz mi moja korepetytorka powiedziała, że księża pieprzą głupoty w kościele i prawdziwa prawda jest zawarta w Biblii, a ja tam nie wiem, ale wiem, że moja korepetytorka przeczytała całą Biblie, jest adwentystką i nie chodzi do kościoła, a też jest bardzo wierzącą osobą.xd
      Więc ja już nie wiem jak z tym jest, ale jestem mocno wierzącą osobą w Boga. : D
    • jonaska97 Re: Uważacie że Bóg istnieje ?? 09.08.11, 23:27
      Ja wierze w Boga .
      Kilka miesiecy temu tez nie wierzylam,ale wszystko sie odmienilo gdy na swojej drodze spotkalam wspolnote ewangelizacyjna-Pustynia Miast.
      To odmnienilo moje zycie!! Dzieki temu zaczelam bardziej wierzyc,modlic sie,chodzic do kosciola,analizowac pismo swiete itp. I to jest w moim zyciu dowod ze Bog jest! bo dokonal cudu w moim zyciu
    • negeilf_ Re: Uważacie że Bóg istnieje ?? 09.08.11, 23:37
      Wierzę w Boga. Dużo razy mi pomógł.
    • ilovevampires16 Re: Uważacie że Bóg istnieje ?? 09.08.11, 23:39
      Wiesz ?
      To głupie pytanie..
      Nie można tak sprawdzać ludzi..
    • nickiminaj Re: Uważacie że Bóg istnieje ?? 09.08.11, 23:51
      wierzę. po tym co dla mnie zrobił nie umiałabym w Niego nie wierzyć.
    • elisss92 Nie wiem 10.08.11, 11:03
      Nie wiem, nikt tego nie potrafi ani stwierdzić, ani zaprzeczyć istnieniu czegoś "nad" nami. O tym przekonamy się po śmierci. Myślę, że trzeba być przede wszystkim dobrym człowiekiem a do tego żadna religia nie jest potrzebna.
      • anusia14 wierzę. 10.08.11, 11:17
        Ja wierzę. Bóg jest w sercu, nie można go "odkryć" w naukowy sposób, zbadać, dowieść Jego istnienia. Wiara nie opiera się na nauce.
        Jeśli wierzysz w Boga to On istnieje. Dla Ciebie. I to jest najważniejsze.
        A trzeba w coś wierzyć, bo straci się sens życia. Wiara jest nieodłącznym towarzyszem każdego człowieka. Pomaga zmierzyć się z życiem. Pomaga wziąć życie takim jakim jest.
        pozdrawiam ciepło smile
    • ann_eta tak 10.08.11, 11:32
      • niemampomyslu raczej. 10.08.11, 11:38
        • buniaczek541 Re: TAK 10.08.11, 14:59
      • stayaway *______* 10.08.11, 11:46
        tak.
        do kościoła rzadko chodzę , ale wierzę w Boga , ponieważ już nie raz mi pomógł wink
    • waldorf_ Re: Uważacie że Bóg istnieje ?? 10.08.11, 11:46
      "Nie mogę uwierzyć w boga, który chce być chwalony cały czas." - F.Nietzsche

Nigdy nie pojęłam, jak ludzie mogą być aż tak dumni wierząc w coś, czego w ogóle nie można udowodnić.
      • nickiminaj @waldorf_ 10.08.11, 12:45
        "błogosławieni którzy nie widzieli, a uwierzyli" - to jest podstawa wiary.
        udowodnić można to na wiele sposobów, ale nie udowodni się tego naukowo.
        • waldorf_ Re: @waldorf_ 11.08.11, 10:58
          ten cytat jest mi znany bardzo dobrze, rodzina straszy mnie nim cały czas.
          Na tym właśnie polega różnica między Wami- wierzącymi, a Nami- ateistami. Wierzę w naukę i czyste fakty.
    • kingella24 Re: Uważacie że Bóg istnieje ?? 10.08.11, 12:30
      Tak.
    • meredith. Re: Uważacie że Bóg istnieje ?? 10.08.11, 12:32
      nie..jakoś nie.
    • estera102 Re: Uważacie że Bóg istnieje ?? 10.08.11, 12:35
      wierzę bardzo mocno i nie wypisuj tu takich głupot
      • kindzia9777 Re: Uważacie że Bóg istnieje ?? 10.08.11, 14:47
        moge pisac co chce...
    • estera102 Re: Uważacie że Bóg istnieje ?? 10.08.11, 12:39
      może i nie widziałam boga ale wiem całym moim sercem że on istnieje a to zdanie mnie motywuje "błogosławieni którzy nie widzieli a uwierzyli "
    • czarna_. wierzę. 10.08.11, 12:39
      • marsowy_odlot e-e 10.08.11, 12:44
        ja nie wierze. po prostu zadzwia mnie ilość sprzeczności w Biblii. poza tym jestem osobą, która musi mieć wszystko potwierdzone naukowo i historycznie. historia pokazuje tlyko, jak kościół na przełomie wieków manipulował ludzmi.
        • nickiminaj @marsowy_odlot 10.08.11, 12:53
          no właśnie, Kościół manipulował, a nie Bóg. księża to nie bogowie, a Stwórca nie ma na nich w ogóle wpływu. praktycznie wszyscy mówią "jak Bóg tak chciał, to niech tak będzie", ale to nie prawda. Bóg nie chciał, żeby oni manipulowali innymi. nie można winić Boga za to, co robili ludzie.
          a jeśli według ciebie historia mówi prawdę, to czy wierzysz w to, że człowiek jest od małpy? jeśli tak, to skąd o tym wiesz? przecież nie widziałaś tego na własne oczy, a może czegoś takiego w ogóle nie było. może i tam jakieś badania naukowców wskazują na to, że rzekomo jesteśmy od małp, ale tak na prawdę nie wiesz czy tak było, bo tego nie widziałaś.
          • stranger17 @nickiminaj 10.08.11, 13:18
            > a jeśli według ciebie historia mówi prawdę, to czy wierzysz w to, że człowiek j
            > est od małpy? jeśli tak, to skąd o tym wiesz? przecież nie widziałaś tego na
            > własne oczy,

A ty jak myślisz, że człowieka stworzył Bóg, to skąd możesz wiedzieć, że to prawda? Bo w Biblii jest to napisane?
            To jest zagadka, którą nikt nie odkryje. Po prostu żyjemy i koniec.. Niech inni myślą, że jesteśmy od mały, inni, że stworzył nas Bóg. Każdy ma swój rozum i swoje zdanie..

• nickiminaj @stranger17 10.08.11, 13:38
              wierzę w to, że Bóg stworzył człowieka, bo czytałam Biblię, mam doświadczenie Boga w moim życiu i nigdy w Niego nie przestanę wątpić. wiara właśnie polega na tym, że czegoś się nigdy nie widziało, ale się wierzy. może i nie widziałam Boga twarzą w twarz, ale mogę go dostrzec w niektórych ludziach.
              wiem, że każdy ma swój rozum i swoje zdanie, bo Bóg dał nam możliwość wyboru, ale ja i tak przez ateistów nigdy w Niego nie zwątpię.
              według mnie wszystkie osoby, które miały za życia w dupie Boga to się po śmierci strasznie zdziwią.
    • kamcia555miki Re: Uważacie że Bóg istnieje ?? 10.08.11, 12:58
      tak smile może nie słucham za bardzo księży, bo to tylko ludzie, ale wierzę, że istnieje
    • miastowa. Re: Uważacie że Bóg istnieje ?? 10.08.11, 13:04
      Nie jakoś nie wierze
    • loveash Nie. 10.08.11, 13:14
    • stranger17 Re: Uważacie że Bóg istnieje ?? 10.08.11, 13:14
      Nie wierzę. Po prostu nie mam dowodów, żeby w niego wierzyć.
    • truskawa. Re: Uważacie że Bóg istnieje ?? 10.08.11, 13:18
      Zaczynam powoli już wierzyć, że nie istnieje. A na pewno nie wierzę, że tak bardzo kocha ludzi i nie wierzę w dobro kościoła - . -
    • mileycyrus08 Re: Uważacie że Bóg istnieje ?? 10.08.11, 13:26
      sama nie wiem...
    • ewa13 Re: Uważacie że Bóg istnieje ?? 10.08.11, 13:29
      TAK!
    • bananka oczywiście, że tak 10.08.11, 13:36
    • sammy Re: Uważacie że Bóg istnieje ?? 10.08.11, 13:43
      oczywiście, że wierzę
    • pomyluna_ Re: Uważacie że Bóg istnieje ?? 10.08.11, 13:48
      nie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka