Dodaj do ulubionych

Piękna w 5 min .

11.08.11, 15:39
Sjema kociaki wink
Postanowiłam założyć wątek o trikach kosmetycznych , urodowych i ogólnie praktycznych big_grin
1.Jak wiecie mleko świetnie nawilża , można umyć sobie nim twarz albo wziąć mleczną kąpiel xD
2.Nie macie kasy na peeling ? wystarczy łyżeczka cukru i troche miodu i peeling na twarz gotowy!
3.Nie macie pomadki w kolorze nude (cielistym) ? wystarczy wziąć odrobinę podkładu (nakładamy go pomału , maleńkimi warstwami aż do uzyskania delikatnego beżowo-różowego koloru) potem możecie pociągnąć to bezbarwnym błyszczykiem bądź też wazeliną wink
JEŻELI JUŻ TAKI WĄTEK BYŁ TO KOSZ!
PS.-mam nadzieje że wam się moje tricki przydadzą ( jak sobie przypomne jeszcze to dopiszę)tongue_out
Obserwuj wątek
    • uga0 Re: Piękna w 5 min . 11.08.11, 16:53
      łee , czemu nie piszecie :C?
      Odświeżam!
    • lace Re: Piękna w 5 min . 11.08.11, 17:06
      Taką pomadkę można też zrobić z dowolnego cienia do powiek. Wystarczy go rozkruszyć i dodać wazelinę smile
      • estrellaa Re: Piękna w 5 min . 11.08.11, 17:57
        hah chciałam napisać to samo co lace . ;p
    • uga0 Re: Piękna w 5 min . 11.08.11, 18:56
      O tak , taki błyszczyk z cienia i wazeliny jest świetny , możemy wybrać własny kolor bez nahalnych drobinek xD
      Odświeżam! : D
      • uga0 Re: Piękna w 5 min . 12.08.11, 14:46
        wkurw***** mnie ! crying
        • ami. Re: Piękna w 5 min . 12.08.11, 15:03
          -.-
          • rockmenka98 Re: Piękna w 5 min . 15.08.11, 13:31
            Na piękną cerę dobre są płatki górskie.
            Płatki górskie zalewamy wrzątkiem i czekamy aż trochę ostygną. Potem rękoma nakładamy na twarz i masujemy. I tak robimy kilka razy.
            Sama testowałam ten sposób na piękną cerę polecony przez moją ciocię kosmetyczkę. NAPRAWDĘ DZIAŁA!
            UWAGA!nie róbcie zbyt dużo tych płatków bo potem trzeba je wyrzucać, a szkoda żeby się marnowały wink
    • estera102 Re: Piękna w 5 min . 12.08.11, 15:09
      twarz myję TYLKO mlekiem albo przegotowaną wodą . nie dotykam mojej twarzy zwykłą wodą i świetnie działa to na trądzik
      • uga0 Re: Piękna w 5 min . 13.08.11, 12:30
        oo super że myjesz mlekiem wink
        odświeżam !
        • klaudia_25 Re: Piękna w 5 min . 13.08.11, 13:03
          Wow. Też umiem skopiować z internetu tekst -_-
          Nie lepiej założyć bloga?
          • charlotte__ Re: Piękna w 5 min . 13.08.11, 20:40
            Aha.
          • uga0 Do klaudia_25 13.08.11, 20:48
            sugerujesz że ja to skopiowałam ?! -.-
            to było płytkie , skarbie.
            interesuje się kosmetyką od 2 lat i uwierz te tricki znam z własnej autopsji lub z kanałów kosmetycznych z youtube.
            i to nie jest żadna kopia ! dotarło ? czy mózg nie przyswoił
    • trufla Re: Piękna w 5 min . 13.08.11, 20:48
      Napisz to lepiej na blogu...
      • uga0 Apel! 14.08.11, 16:25
        coś wam nie pasuje , to nie piszcie !
        może zwyczajnie chciałam podyskutować na forum , tymbardziej że blogu wy byscie mi nie napisali , a ja chciałam od was troche trików , więc nie widze problemu , zresztą forum jest od tego żeby wyrazić swoją opinię - a nie wstaw to na bloga -.-
        • pola16 Re: Apel! 14.08.11, 16:29
          Puder, podkład lepiej wklepać swoimi palcami, dłużej się wtedy trzyma. Pod oczami takie kropki malusie porobić i szczególnie w tym miejscu klepać ;d. Lakier do paznokci: maluje się najpierw normalnie, a później końcówki w przeciwnym kierunku (nie zdrapuje się tak szybko). Jak nie możesz go odkręcić to nałożyć gumkę recepturkę na to co się odkręca i wtedy łatwiej odkręcić (tego nie sprawdzałam). Znam więcej, ale widzę, że dziewczyny nie chcą dyskutować...
          • uga0 Re: Apel! 14.08.11, 21:18
            Dzięki Pola16 ! wink
            ooo z tym malowaniem paznokci to nie widziałam , ale wypróbuję bo właśnie mam problem z tym zdzieraniem lakieru.
            Jak znasz jeszcze jakieś to pisz smile
            wiem , ze dziewczyny nie chca dyskutować tylko uważają że spisuje te troki z jakiegos bloga choć to nie prawda i chciałam aby one też coś napisały od siebie ale niestety , nie chcą to nie angry
            Pozdro Guśka wink)
    • i.n.k.a Moje triki ; p 15.08.11, 00:22
      Włosy nabiorą NIESAMOWITEGO połysku dzięki octowi . Trzeba zmieszać pół szklani octu ze szklanką wody gazowanej i polać suche włosy . Po 20 minutach trzeba je umyć . Tylee . A są potem na prawdę prześliczne . Robię tak codziennie z rana , zawsze każdy się mnie pyta co robię , że mam takie włoski ; DD .
      Żeby pryszcz się nie powiększał trzeba go posmarować pastą do zębów . Po kilkunastu minutach wystarczy umyć .
      Załóżmy , że nie zdążyłaś umyć włosów , a gdzieś akurat musisz wyjść . Żeby nie było widać , że są przetłuszczone u nasady trzeba je posypać pudrem sypkim . Potem nadmiar strząsnąć : D .
      Znam jeszcze jedno - jak masz popękane usta to codziennie masuj okrężnymi ruchami usta szczoteczką do zębów . A potem nałóż na nie balsam . Zawsze będą wtedy ładne . A w zimę . . . takie masaże to zbawienie .
      • ilovevampires16 Re: Moje triki ; p 15.08.11, 00:49
        To wszystko jest interesujące ;]
    • sandrolaxd Re: Piękna w 5 min . 15.08.11, 11:15
      Raczej nie znam czegoś takiego, chyba że nie pamiętam. Ale ciekawe to wszystko . ;]
    • song Re: Piękna w 5 min . 15.08.11, 11:27
      Fajne porady. smile
      Ja wiem tylko,że :
      -jeśli chcesz mieć ładnie ułożone brwi, to trzeba spryskać szczoteczkę do zębów lakierem do włosów i czesać brwi szczoteczką.
      -przed zrobieniem sobie manicure(manicuru/nie wiem jak to się odmienia) wstaw ręce do letniej wody z mydłem na 5 min. Wtedy paznokcie będą bardziej miękkie i lepiej będzie się je "upiększać".
      -żeby mieć ładną cerę,zmiksuj sobie truskawki i nałóż to na twarz (tak po prostu) i zmyj po jakiejś godzince. Banalne,ale skóra jest wtedy odświeżona i ładna.
      • uga0 Re: Piękna w 5 min . 15.08.11, 11:36
        dzięki dziewczyny super porady kiss !
        ~Ja znam taki trik żeby włożyć łyżeczkę do herbaty do lodówki , a potem można podkręcić nią rzęsy : D
        ~Aby uratowac tusz należy wlać odrobinę toniku xD
        ~Kiedy kończy wam się ulubiony błyszczyk włóżcie go do szklanki z wrzątkiem na jakieś 5 min zrobi się go trochę więcej ;d
        Piszcie dziewczyny !
        Odświeżam xD

• estrellaa Re: Piękna w 5 min . 15.08.11, 11:46
          najlepsza na trądzik - maseczka z jabłka . zwykłego jabłka . trzeba obrać go ze skórki , zetrzeć na tarce i ułożyć na twarzy . po 20 min zmyć ciepłą wodą . następnie opłukać zimną . ( to zwęża pory )

+ uważajcie na oczy przy nakładaniu maseczki . xd
        • pola16 Re: Piękna w 5 min . 15.08.11, 11:48
          Nie musisz dziękować, fajnie, że po mojej wypowiedzi zrobił się tu taki mini ruch;p.

Teraz napiszę tylko o tym, że skóra na twarzy zrobi się miększa po przemyciu jej w mleku takim zwykłym. Nie robiłam tego wiele razy, ale wolę ten domowy sposób od under20, który niedawno polecałam. Nie, nie mam mu prawie nic do zarzucenia, oprócz tego, że po jakimś czasie wysusza skórę, walczę z tym jeszcze, ale dzięki temu mleku jest już lepiej wink.
        • mary_ Re: Piękna w 5 min . 15.08.11, 11:49
          Szczerze mówiąc nie znam takich trików, ale jeśli chodzi o gładką skórę to polecam maseczkę z drożdży. Łatwa do przygotowania, po niej skóra na twarzy jest bardzo delikatna. smile Wiem jeszcze, że można rozbijać jajko na włosach i wcierać, ale zapomniałam na co to działa. Nie próbowałam, ale może komuś się to przyda..
    • aisaka_taiga Re: Piękna w 5 min . 15.08.11, 12:23
      na trądzik dobra jest maseczka z pomidorów i otrębów owsianych . Pomidor ( wystarczy połówka) dajesz do miseczki sparzasz wrzątkiem , obierasz ( skórka sama zejdzie) widelcem rozgniatasz na w miare jednolitą masę, wsypujesz łyżkę otrębów, mieszasz , zostawiasz na 5 min. Potem nakładasz na twarz , trzymasz 15 min.
      • uga0 Re: Piękna w 5 min . 15.08.11, 19:54
        Świetne triki kotkowiczki ! : D dzieki wielkie : *
        ale mam nadzieję że napiszecie coś jeszcze xD
        Moje 2 triki :
        ~Aby cień do powiek miał bardziej intensywny kolor na powiece , anleży go nakładać palcem
        ~Aby błyszczyk lub pomadka się dłużej i lepiej trzymały najpierw przypudrujcie lekko usta
        Odświeżam ! xD
        • mary_ Re: Piękna w 5 min . 15.08.11, 20:54
          Ah! Jest jeszcze "parówka", aby pozbyć się pryszczy. Nalewasz gorącej wody do miski, zakrywasz miskę ręcznikiem i wkładasz tam głowę na jakiś czas. Najlepiej trzy razy po 30 sekund (przerwy na odetchnięcie). Polecam, mi pomaga!
          • uga0 Re: Piękna w 5 min . 16.08.11, 10:05
            Fakt parówka jest świetna : D
            Odświeżam ! xD
            • pola16 Chyba przetesuję tę 'parówkę' ;p. 16.08.11, 12:07
    • collage Re: Piękna w 5 min . 16.08.11, 14:40
      Polecam też peeling z kofeiny, tzn. z gruntu.
      • uga0 Re: Piękna w 5 min . 17.08.11, 15:13
        Odświeżam ! : D
        • szalona12345 Re: Piękna w 5 min . 17.08.11, 15:44
          Świetne triki i wątek big_grin!!!
          • uga0 Re: Piękna w 5 min . 17.08.11, 17:28
            Piszcie jakieś triki które znacie : D
            Odświeżam ! xD
            • uga0 Re: Piękna w 5 min . 18.08.11, 11:08
              Widzę , że ten post już się chyba nie rozwinie , dlatego też ja juz nie będę na niego wchodzić , ale wy możecie ciągle pisać ! : )
    • pola16 Re: Piękna w 5 min . 18.08.11, 15:55
      Ty polecasz cukier z miodem, ale ja zamieniłam go na sól i rewelacyjnie mi wygładził skórę wink.
    • pamietnik Re: Piękna w 5 min . 19.08.11, 20:18
      Kiedyś znałam wiele, miałam to w zeszycie.
      Pamiętam tylko, że żeby odświeżyć włosy to wystarczy spryskać szczotkę do włosów perfumami i rozczesać nią włosy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka