Dodaj do ulubionych

O książkach- totalny Off top :)

02.09.11, 14:26
Naszło mnie na taki pomysł,żeby stworzyć Off top,oczywiście ksiażkowy smile MOzemy tu rozmawiać o książkach,ale też o czymnś innym.Jednak iksiązki pozostaną tematem głównym.Zapraszamy mole książkowe,i nikogo więcej big_grin

Przedstawcie się jak coś smile Imieniem,wiekiem,ul. typem książek i znienawidzonym typem książek oraz ulubioną książkąsmile
To ja Ola jestem,lat 11 (4 września smile),uwielbiam książki młodzieżowe,obyczajowe.NIenawidzę książek pisanych wierszem.MOja ulubiona książką? Chyba Skrzydła Laurel big_grin
Obserwuj wątek
    • poker Odświeżam xd 02.09.11, 14:55
    • diamond_girl12 Re: O książkach- totalny Off top :) 02.09.11, 15:10
      Oliwia, lat 12.
      Kocham książki fantasy, nie lubię książek przygodowych. A moja ulubiona seria to Harry Potter.
    • anothergirl Re: O książkach- totalny Off top :) 02.09.11, 15:10
      Jestem Klaudia , mam 16 lat : ) Uwielbiam książki fantasty , romanse i historyczne : * Nienawidzę książek młodzieżowych typu " Ala ma trądzik " -.- I ogólnie nie lubię większości polskich pisarzy : D Ulubiona książki to " Zmierzch " ( saga ) , " Jesienna Miłość " , " Rok 1984 " : *
    • roksanaroxana Re: O książkach- totalny Off top :) 02.09.11, 15:14
      Skrzydła Laurel - uwielbiam big_grin

No więc jestem Roksana, mam 18l. Przeczytam wszystko co wpadnie mi w oko. Ulubione książki? Hm... Trylogia magiczny krąg smile
      • smileyy776 Re: O książkach- totalny Off top :) 02.09.11, 15:25
        Roksana mam 13 lat.Lubię przygodowe książki nie lubię fantasy...
    • evanescence24 ta, totalny offtop... 02.09.11, 15:23
      wy chyba nie rozumiecie, co to znaczy offtop.
      • poker Re: ta, totalny offtop... 02.09.11, 15:26
        O matko...Kobito,mój mózg dziś nie myśli.Wybyczasz mi,o pani? Niue rób problemu...
    • anulka Re: O książkach- totalny Off top :) 02.09.11, 15:26
      jestem molem ksiązkowym więc tu zawitam. Anna 18 lat ulubiony ty ksiązek romanse dramaty obyczajowe i psychologiczne. Nienawidzę fantastyki i ksiązek o istotach typu wampiry wilkołaki czy upadłe anioły
    • czarna_. Re: O książkach- totalny Off top :) 02.09.11, 16:01
      Justyna, 17 lat. Nie mam ulubionego gatunku, za to znienawidzonym są typowe romansidła, opowiadające w kółko tylko o tym jednym.
      Ulubiona książka : Suzanne Collins - trylogia "Igrzyska Śmierci"
      • poker To może zaczniemy rozmowę? :> 02.09.11, 16:04
        Czekacie na jakieś książki? Ja na drugą część Mionster High <3 KOcham to,to moja motywacja do zycia smile
        • anulka Re: To może zaczniemy rozmowę? :> 02.09.11, 17:02
          jest kilka które chciałabym przeczytać jednak nie wiem czy je zdobędę i czy znajdę czas muszę w przyszłym tygodniu poszperać w szkolnej bibliotece
          • poker Re: To może zaczniemy rozmowę? :> 02.09.11, 17:06
            U mnie szkolna biblioteka nie ma nic ciekawego O.o Oprócz Felixa,Neta i niki. sciana
            • anulka Re: To może zaczniemy rozmowę? :> 02.09.11, 17:22
              też to czytałam w czasach podstawówki jednak ta seria nmie przypadła mi do gustu
    • malowana505 Na to czekałam! 02.09.11, 16:08
      Aneta,lat 13.
      Uwielbiam książki fantasy i przygodowe.serce Ale czytam wszystkie! Moje ulubione książki to Winnetou (wszystkie tomy) i Trylogia:Era Pięciorga. serceserce
    • gosia98_xd Re: O książkach- totalny Off top :) 02.09.11, 17:22
      Nazywam się Gosia, a latek licze sobie 13 (22 września urodzinki wink), ubóstwiam romanse, horrory, obyczajowe, przygodowe i fantasy no a przede wszystkim młodzieżówke. Znienawidzony rodzaj książki? Ni ma u mnie takiego. A ulubiona książka... ojjj troche tego jest. Ale naj naj naaaaj są u mnie 3 sagi: "Zmierzch", "Dom Nocy" i "Akademia Wampirów". smile
      • ania98 Re: O książkach- totalny Off top :) 02.09.11, 19:20
        nazywam się Ania nie mam swojego ulubionego gatunku czytam co mi wpadnie w ręce mam pytanie czy są w Warszawie w bibliotece jakieś książki o piłce nożnej ??? smilesmile
        • ania98 Re: O książkach- totalny Off top :) 02.09.11, 19:23
          mam 13 lat
        • estrellaa Re: O książkach- totalny Off top :) 02.09.11, 19:25
          jestem anka lat 14 . czytam wszytko co popadnie . nie mam ulubionej książki .

+ może polecicie coś ? najbardziej interesują mnie dramaty , romanse i fantasy . ( coś o zjawiskach paranormalnych )
          byłabym wdzięczna .
          • poker Re: O książkach- totalny Off top :) 02.09.11, 20:00
            estrella: Słyszałam,ze Dziewczyny z Hex Hall i Syrena są dobre.A do tego ja polecam SKrydła LAurel,Czerwień Rubinu,Drżenie,MIasto Kości,Ognistą I Pery'ego jacksona smile
            • smileyy776 Re: O książkach- totalny Off top :) 02.09.11, 20:11
              offtop to odbieganie od tematu...
              • smileyy776 Re: O książkach- totalny Off top :) 02.09.11, 20:21
                ktoś czytał może Inna? Ireny Jurgielewiczowej ? Chcę sobie wypożyczyć w poniedziałek...
                • anulka Re: O książkach- totalny Off top :) 03.09.11, 19:20
                  tak czytałam w 6 klasie to była moja lektura. Jest kontynuacją książki Ten Obcy tej samej autorki. Wtedy nawet mi się podobała ale teraz drugi raz już bym po nią nie sięgneła. Zmieniły się moje gusta czytelnicze .
                  • estrellaa Re: O książkach- totalny Off top :) 03.09.11, 19:25
                    poker dzięki ; *

co do 'Innej ' tez czytałam . jakiś rok temu . ' ten obcy ' był moją lekturą a po kontynuacje sięgnęłam z ciekawości . nawet mi się podobało . choć nie było to tak dawno dzisiaj tak samo jak anulka raczej bym jej nie wybrała .
                    • smileyy776 Re: O książkach- totalny Off top :) 03.09.11, 20:00
                      Ja miałam lekturę Ten Obcy w 6 klasie bardzo fajna była.Teraz jestem w I gimnazjum i chcę wypożyczyć Inna... a może Wy mi polecicie jakieś fajne książki?
                      • poker Re: O książkach- totalny Off top :) 03.09.11, 21:17
                        Smileyy,to co wymieniłam wyżej,a do teego zafon i sparks smile
                        • bbika Re: O książkach- totalny Off top :) 03.09.11, 21:33
                          Basia, 14. Lubię: młodzieżowe, romansidła typu fantasty( zmierzch w młodości zrobił swoje)

Smileyy moja przyajciółka czytała Inną, podobno bardzo fajna jest smile

Czytał ktoś może Truskawkowe pola Jordi Sierra i Fabra ? Bo wypożyczyłam, nie zaczęłam jeszcze czytać(do kolejki książeczko) a bardzo mnie ciekawi. Nie tyle mi chodzi o czym jest, ale czy ciekawa. smile
                          • smileyy776 Re: poker 03.09.11, 21:37
                            Ok dzięki,ale to książki typu fantasy czy dramaty?
                            • poker Re: poker 03.09.11, 22:05
                              zależy które smile Pytaj się o konkretną,to ci odpowiem,bo wszystkich nie chce mi się wypisywać smile
                              • jenny. Re: poker 03.09.11, 22:28
                                Jestem Ala mam 15 lat czytam praktycznie wszystko znienawidzonych książek mam dużo ale w większoszości to książki typu wampiry , wilkołąki , jakieś anioły ponieważ dla mnie temat się już dawno przejadł , Na początku takie ksiażki były fajne lecz przy powistaniu 50 książki typu zwyczajna dziewczyna + tajemniczy , przysojny chłopak się znudził a co lubię ? książki różnego typu które potrafią naprawdę wciągnąc jedną z takich ksiażek jest "Trzynaście powodów" i kilka książek sparksa.
                                • poker Co tam u was słycxhać? :> 04.09.11, 09:33

Bo u mnie urki < 333 Młahaha,jaki mam zaciesz big_grin
    • Re: O książkach- totalny Off top :) 04.09.11, 15:18
      Blanka, 12 lat. Nie mam ulubionych ani znienawidzonych typów książek. Po prostu jak któraś jest dobra to czytam. Na razie moją ulubioną książką jest "Ever" Alyson Noel oraz wszystkie następne części, czyli "Błękitna Godzina", "W cieniu Klątwy" i "Mroczny Płomień". Bardzo polecam wszystkie jej książki. wink
      • kotek.bieberka Re: O książkach- totalny Off top :) 04.09.11, 15:23
        Karolina, 13 lat. Nie cierpie książek, ale mam sage zmierzch ^^
        • Re: O książkach- totalny Off top :) 04.09.11, 20:31
          Jak można nie cierpieć czytać? Nie rozumiem takich ludzi jak ty.
    • marys1 Re: O książkach- totalny Off top :) 04.09.11, 18:11
      Maria lat 14.Uwielbiam fantasy i powieści obyczajowe.Nie przepadam za książkami w których jest dużo opisów przyrody i straszne wodolejstwo.Moją ulubiona książką, a raczej książkami jest "Szeptem" i "Cresendo"
      • wiki3113 Re: O książkach- totalny Off top :) 04.09.11, 20:45
        Wiktoria,13 latsmile
        Nie mam ulubionego i znienawidzonego gatunku to zależy od książki.
        Najbardziej lubię: ,,Harry Potter i...", ,,Przeminęło z wiatrem", serię ,,Cherub".
    • rudzia2408 Re: O książkach- totalny Off top :) 04.09.11, 21:45
      Paulina lat 16 smile
      Uwielbiam horrory i dramaty tongue_out
      Nie znoszę harlequinów smirk
      Moja ulubiona książka to Zielona Mila. smile
    • roksanaroxana Trylogia Magiczny krąg :D 04.09.11, 21:52
      Czytał ktoś?
      Ja uwielbiam big_grin
    • shunra Re: O książkach- totalny Off top :) 05.09.11, 19:05
      Jestem Agata, latek 16.
      Kocham książki fantasy, kryminały i horrory. Nie cierpię romansów, zwłaszcza sztuczny wampir/wilkołak/anioł + dziewczyna niezdara która ledwo za siebie umie decydować. Wszystkim książką o typowych nastolatkach mówię do widzenia.
      Moją ulubioną powieścią jest seria o Kate Daniels.

Nie czytałam serii Magiczny krąg, z opisu raczej nie dla mnie uncertain
    • wildfire Re: O książkach- totalny Off top :) 05.09.11, 19:43
      Jowita, lat 13 big_grin
      Książki przeważnie fantasy-przygodowe. Bardzo rzadko obyczajówki, czy typowe młodzieżowe scared
      Nie lubię... nie, no nic mnie jakoś specjalnie nie oburza, chociaż nie przepadam za książkami historycznymi.
      Ulubione książki: Percy Jackson (seria), Żelazny Król, Eragon, Skrzydła Laurel, Harry Potter, Pamiętniki Wampirów księga 1 i Atramentowe serce. serceserce
      Pozwolę sobie nadmienić o ulubionym pisarzu. W moim przypadku będzie to Cornelia Funke i Julie Kagawa, oraz Rick Riordan.
    • shunra Re: O książkach- totalny Off top :) 06.09.11, 15:38
      Hej smile
      Czytał ktoś książkę ,,Córka krwawych"- Anna Bishop
      Bo leży właśnie u mnie na stole i mam zamiar się za nią zabrać. Podobała się?
    • chocolatte Re: O książkach- totalny Off top :) 06.09.11, 19:53
      te przedstawianie się to trochę jak na spotkaniu AA big_grin ale dobra ; Dominika,14 lat lubię ksiązki młodzieżowe i romanse fantasy(wampiry itp.) nie cierpię lektur szkolnych (nie wszystkich oczywiście) , jestem fanką serii "Love at Stake" Kerrelyn Sparks. Może polecicie mi jakąś ksiązkę smile ?
    • hariett . 10.09.11, 12:42
      A więc jestem Ola, mam 14 lat. Kocham książki, głównie fantastyka i paranormal romance. Ogólnie podobają mi się książki między innymi 'Drżenie', 'Wezwanie' i 'Jutro'.
    • bbika Re: O książkach- totalny Off top :) 05.10.11, 21:02
      Dawno tu nikt nic nie pisał ! tak być nie może, hah.

Jkaieczytacie ksiązki ? polecacie coś ?

komuś zależy na jakiejś książce o wampirach, ale nie opierającej się na ona zwykła, a on sexi wampir co ją zjeść chce ? Polecam Dom Nocy. Całkiem ciekawe, nawet bardzo. Dobrze napisana, łatwo się czyta. na zimowe wieczory w sam raz. a, i jeszcze jedno. można się popłakać. ale trzeba dobrnąć do 2 ksiązki smile)

Pytałam się o Truskawkowe Pola Sierry i Fabry.(sorry za ew. błąd w nazwisku)
      Książka ciekawa, Dziewczyna raz bierze evę, trafia do szpitala. i tak zaczyna się walka o jej życie, o materiały na artykuł o niej, jej koleżanki z bulimią i wgl. trzeba przeczytać. ale naprawdę warto. taka trochę dająca do myślenia.
    • bbika Re: O książkach- totalny Off top :P 05.10.11, 21:06
      Dawno tu nikt nic nie pisał ! Tak być nie może, hah.

Jakie czytacie ksiązki ? Polecacie coś ?

Komuś zależy na jakiejś książce o wampirach, ale nie opierającej się na ona zwykła, a on sexi wampir co ją zjeść chce ? Polecam Dom Nocy. Całkiem ciekawe, nawet bardzo. Dobrze napisana, łatwo się czyta. Na zimowe wieczory w sam raz. A, i jeszcze jedno. można się popłakać. Ale trzeba dobrnąć do 2 ksiązki smile)

Pytałam się o Truskawkowe Pola Sierry i Fabry.(sorry za ew. błąd w nazwisku)
      Książka ciekawa, Dziewczyna raz bierze evę, trafia do szpitala. I tak zaczyna się walka o jej życie, o materiały na artykuł o niej, jej koleżanki z bulimią i wgl. Trzeba przeczytać. Ale naprawdę warto. Taka trochę dająca do myślenia.
    • rozalie32 Re: O książkach- totalny Off top :) 07.10.11, 20:24
      Agata 13 lat kocham HP i Gone nie lubię książek podróżniczych
      • rozalie32 Re: O książkach- totalny Off top :) 07.10.11, 20:30
        A czytał ktoś już może Spalona? Ja jeszcze nie i dopiero mam zamiar zacząć więc co myślicie. No i jeszcze Gone faza 4? Piszcie wink
    • anulka Re: O książkach- totalny Off top :) 07.10.11, 21:05
      Ktoś czytał książkę Bieguni Olgi Tokarczuk?
    • shunra Re: O książkach- totalny Off top :) 08.10.11, 18:10
      Ani nie czytałam Spalonej, ani Gone faza 4 i raczej do obu książek mnie nie ciągnie, nie przepadam za takim.
      Aktualnie zawzięłam się by przeczytać wszystkie części Harrego Pottera, na razie przeczytałam już cztery i tu trzeba zrobić sobie przerwę na lekturę tongue_out Quo Vadis cry

Ktoś może mi polecić książkę fantasy, horror najlepiej dość krwawą i żeby głównym jej tematem nie byłą miłość głównej bohaterki do jakiegoś super mrocznego gościa bo od takich powieść mnie jesz mdli confused
    • shunra Re: O książkach- totalny Off top :) 08.10.11, 18:23
      Jeszcze mam małe pytanko: ktoś czytał książkę ,,Retrum kiedy byliśmy martwi" Francesc Miralles, Jeśli tak to mógłby mi powiedzieć coś więcej o czym ta książka jest. Zaintrygował mnie jej opis w internetowej księgarni. Ale niestety w bibliotece nie ma, w internecie też nigdzie nie udało mi się znaleźć do ściągnięcia a w portfelu pustki crying

Opis książki z neta
      Czy spałeś kiedyś na cmentarzu?Christian jest w żałobie po śmierci brata bliźniaka. Pewnego dnia spotyka pod cmentarnym murem troje nieznajomych o bladych twarzach i fioletowych ustach. Szybko traci głowę dla podobnej do wampirzycy Alexii.Kim jednak są członkowie dziwnego stowarzyszenia odwiedzającego po zmierzchu umarłych? I czy spanie na grobach oraz ekscentryczny makijaż to jedynie niewinna zabawa?Gotycka powieść Francesca Mirallesa przenosi czytelnika w świat aniołów o mrocznych duszach i namiętności silniejszych niż śmierć.
      • smileyy776 Re: O książkach- totalny Off top :) 17.10.11, 20:24
        weźcie mi polećcie jakąś powieść obyczajową!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka