pauliska1212 Re: Prostujecie włosy ? ;) 05.01.12, 20:48 niedawno kupiłam sobie prostownice z babyliss z płytkami które nie niszczą włosów, ale na razie nie prostuje, bo zapuszczam włosy i chcę mieć jak najszybciej długie, a boję się, że przez prostowanie mi będą wypadać xd Odpowiedz Link Zgłoś
buntowniczkaxd re 08.01.12, 13:20 prostuję od 5 klasy a jestem w 2 gim, mam meeeega zniszczone, chce skończyć je prostować i je jakoś odbudować ale nie mogę przestać;< a prostuję praktycznie codziennie Odpowiedz Link Zgłoś
domimuza Re: Prostujecie włosy ? ;) 08.01.12, 13:35 Prostuję od niedawna, co 2, co 3 dni.. więc na razie nie bardzo miały mi się kiedy zniszczyć Odpowiedz Link Zgłoś
crazzygirl123 Re: Prostujecie włosy ? ;) 08.01.12, 15:41 ;hmm ,prostuje już 5 lat codziennie ,farbowałam 4 razy są troszkę zniszczone przy końcach ale nie tak bardzo ..może dlatego że mam dobrą prostownice ... Odpowiedz Link Zgłoś
sylwkaxd Re: Prostujecie włosy ? ;) 08.01.12, 15:46 nie potrzebuje prostowania włosów Odpowiedz Link Zgłoś
your_nightmare Re: Prostujecie włosy ? ;) 13.01.12, 21:30 Mam już proste i nie potrzebuję prostownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
kolorowy_swiat Re: Prostujecie włosy ? ;) 15.01.12, 23:34 Tak ja prostuję i to dosyć długo ... bardzo sie niszczą choć jak o nie dbasz to nie ja uzywam specjaslnych szamponów odżywek masek mgiełek czasami jedwabiu w dodatku mam bardzo mocne włosy i nie są zniszczone są wręcz zajebiste pod tym względem ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
hejkaa Re: Prostujecie włosy ? ;) 16.01.12, 14:01 Hejka, ja nie prostuję, bo wolę mieć naturalne. Podam Ci sposób na naturalne wyprostowanie włosów. Myjesz włosy, owijasz dookoła głowy i zakładasz na głowę pończochę albo podkolanko (ale oczywiście czyste!!). Następnie suszysz włosy, żeby w 3/4 były suche. Zdejmujesz podkolanko/pończochę i suszysz do końca. Włosy są idealnie proste i nie niszczą się.! Mam nadzieję, że pomogłam. Odpowiedz Link Zgłoś
noicomipowiesz @hejkaa 16.01.12, 16:32 Hm.. ja prostuję tylko grzywkę, ponieważ reszty włosów nie mam potrzeby prostować.. Jak na razie aż tak wielkiej różnicy nie zauważyłam pod względem zniszczenia.. ( prostownicy zaczęłam używać w październiku) Ale dziękuje za wskazówkę, teraz mam ferie, siedzę w domu, więc.. może wypróbuję... Odpowiedz Link Zgłoś
estera102 Re: Prostujecie włosy ? ;) 22.01.12, 15:44 super tylko że od suszarki włosy też się niszczą słonko oczywiście mniej ale efekt na stówe jest gorszy niż po użyciu prostownicy Odpowiedz Link Zgłoś
renatka12 Re: Prostujecie włosy ? ;) 17.01.12, 21:29 nie prostuję i podobają mi się takie jakie mam. po drugie im pózniej zacznę prostowac tym lepiej ( a może nawet nie zacznę nigdy) bo nie będę miała tak zniszczonych . Odpowiedz Link Zgłoś
beyourself Re: Prostujecie włosy ? ;) 17.01.12, 21:49 Ja dawniej prostowałam codziennie całe włosy, teraz staram się to ogrniczać i prostuje tylko grzywke i troche końcówki. Dosć niedawno byłam u fryzjera, więc jeszcze takich zniszczonych nie mam. Jeśli masz zniszczone końcówki, to możesz wcierać w nie jedwab do włosów, on natychmiastowo je regeneruje. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
mweezy . 19.01.12, 09:16 Mam proste włosy i jestem z tego powodu przeszczęśliwa bo nie muszę sobie niszczyć włosów prostownicą c; I radzę ci nie prostować ich jeśli nie musisz bo równie dobrze możesz je prostować na dużej okrągłej szczotce podczas suszenia. Im mniej męczysz włosy tym ładniejsze są. Odpowiedz Link Zgłoś
beemazzy Re: Prostujecie włosy ? ;) 22.01.12, 15:20 tak, codziennie. generalnie to raz, dwa razy w tygodniu odpuszczam. mam trochę zniszczone, ale prostuję już 1.5 roku. używam szamponu z dove ' dla włosów zniszczonych wysoką temperaturą ' i jest okej. Odpowiedz Link Zgłoś
estera102 Re: Prostujecie włosy ? ;) 22.01.12, 15:41 tylko grzywkę. mam dobrą prostownicę (zwykłe, ceramiczne płytki) i kosmetyki termoochronne, więc moje włoski nie są jakoś bardzo zniszczone zwłaszcza że używam też WAXa . chociaż z drugiej strony jest to może dziwne bo prostuję grzywkę codziennie. i jeszcze jedno : wolę już mieć troszkę podsuszone włosy niż chodzić z tym czymś na głowie z czym budzę się każdego ranka Odpowiedz Link Zgłoś
sysiek4444 Re: Prostujecie włosy ? ;) 22.01.12, 16:05 prostuję już jakieś pół roku. mam strasznie niesforne włosy, nie dosyć, że się bardzo kręcą to jeszcze się nie układają. prostuję po każdym umyciu. w moim przypadku co trzy dni. nie widzę, żeby moje włosy były zniszczone, a wręcz przeciwnie, moje włosy bardziej się błyszczą, i są gładsze niż wcześniej. używam prostownicy Remington Stylist Multi Style jest z ceramiczną powłoką, możesz ustawiać temperaturę. zapłaciłam za nią ok. 250zł, ale opłacało się. i jeszcze dodam, że można nią falować i kręcić włosy. Odpowiedz Link Zgłoś
stopkatka Re: Prostujecie włosy ? ;) 25.01.12, 13:34 Z natury mam lekko falowane włosy i podobają mi się takie, jakie są, więc nie prostuję xD Odpowiedz Link Zgłoś
ann_eta Re: Prostujecie włosy ? ;) 25.01.12, 19:21 Ostatnio polubiłam moje naturalne włosy, bo układają się cos na kształt fali, albo jeżeli źle się układają to unoszę grzywkę do góry i związuję w kitka. Odrobina pianki przed każdym układaniem włosów to u mnie podstawa, a później lakier dla utrwalenia Kiedyś miałam manię prostowania włosów, robiłam to codziennie, nie mogłam wtedy wyjść gdziekolwiek bez wyprostowania włosów. Teraz zaczynam kombinować Odpowiedz Link Zgłoś
wercia0.0 :3 25.01.12, 22:32 Tak , staram się rzadko ok 1 raz na tydzień .... a żeby mi się nie niszczyły używam specjalnego produktu Odpowiedz Link Zgłoś
mari86 tak 26.01.12, 00:06 prostuje codziennie, nie mam zniszczonych. używam dobrej prostownicy i odżywek chroniących przed temperaturą Odpowiedz Link Zgłoś
katy_13 Re: tak 27.01.12, 12:05 niestety tak moje włosy są ni proste, ni kręcone. każdy włos w inną stronę. prostuję prawie codziennie, a jak już jakiegoś dnia nie, to zawyczaj je związuje. są dosyć zniszczone, więc staram się podcinać końcówki co jakiś czas. Odpowiedz Link Zgłoś
theashle93 Re: Prostujecie włosy ? ;) 27.01.12, 13:47 ja codziennie, chyba że spinam włosy. Czasami nawet 2 razy, ale to dlatego, że mam słaba prostownice a gęste włosy. Więc niedługo kupuje nową. Ja mam zniszczone włosy, nawet ostatnio byłam i fryzjerki to od razu spytała się czy często prostuje bo to widać Odpowiedz Link Zgłoś
kaamciia Re: Prostujecie włosy ? ;) 03.02.12, 20:48 No ja prostuje włosy, bo denerwuje mnie to jak mi falują . Ja prostuje po myciu głowy ( oczywiście jak mi wyschną ) . Na drugi dzień nie prostuje bo mi zostają proste . i potem tak w kółko . Może czasem tam zrobię wyjątek i nie wyprostuję jak nie mam czasu albo po prostu chcę mieć inną fryzurę . Co jakieś 3, 4 miesiące podcinam troszeczkę końcówki bo mi się rozdwajają . Odpowiedz Link Zgłoś
bieberek Re: Prostujecie włosy ? ;) 03.02.12, 23:05 Osobiście nie prostuję,ale dużo moich koleżanek to robi. Niektóre codziennie ,a jeszcze inne czasem na jakieś okazje. Mają zniszczone włosy-najbardziej rozdwojone końcówki . pozdrawiam,bieberek Odpowiedz Link Zgłoś
love.it Re: Prostujecie włosy ? ;) 05.02.12, 21:47 Urodziłam się z prostymi , więc czasami tylko prostuje żeby się nie podwijały .! Odpowiedz Link Zgłoś