Dodaj do ulubionych

Ktoś ma wrażenie że urodził się w złym czasie?

04.11.11, 19:03
No więc mój problem generalnie rzecz biorąc polega na tym, że wolałabym się urodzić np. 1950 roku i mieć do czynienia z cudownym rock and rollem i bluesem jako najbardziej popularną muzyką. Nie mogę przeżyć tego, że moje ukochane zespoły w większości się rozpadły/ktoś z ich obsady zmarł. Led Zeppelin bez Bonza to nie to samo, Robert nie chce jechać w trasę. AC/DC bez Bona Scotta jest połowę gorsze, przepraszam ale taka jest prawda. Czemu do cholery umarł Jimi Hendrix, a urodził się ten pieprzony Justin Bieber?! A Janis Joplin?
Dzisiaj jak wpiszesz "The Runaways" w Google, to wyskakuje ci film z Kristen Stewart i Dakotą Fanning, zamiast informacji o zespole. Sam film nie był taki zły, ale proszę- zrobił się sławniejszy niż sam zespół.
Wiem, że narzekam i to robi się nudne, ale po prostu chce wiedzieć czy ktoś ma tak jak ja.
Obserwuj wątek
    • californiagirls Re: Ktoś ma wrażenie że urodził się w złym czasie 04.11.11, 19:09
      moze nie, ze urodziłam się w złym czasie ale żałuje tego ze zmarło tyle ważnych artystów typu: Kurt Cobain itd...
    • sosweet Re: Ktoś ma wrażenie że urodził się w złym czasie 04.11.11, 19:14
      czuje się dokładnie jak ty..... tyle ze ja chciałam bym się urodzić gdzieś pomiędzy 1800-1880 ;D sama nie wiem dlaczego ale ja zawsze kochałam te lata! Te suknie,bale....ohh już się rozmarzyłam big_grin
      • mysterious69 yyy.. nie .... 30.11.11, 20:19
        jest mi dobrze w tym czasie tu i teraz
        powinnas sie cieszyc ze wgle sie urodzilas a nie narzekasz -,-
        • loveselly szkoda mi osób myślących w ten sposób. 01.12.11, 15:56
          co z tego że żyliby twoi ulubieni wykonawcy? co by ci to dało? latałabyś na koncerty do USA? wątpię. polska w tych latach była krajem zacofanym, nie wiem czy wytrzymałabyś bez komputera czy telefonu, w tamtych czasach niczego nie było, a teraz mamy praktycznie wszystko. i nie pieprz więcej takich głupot tylko ciesz się ze zyjesz i ze jestes zdrowa, a nie przezywaj to ze led zeppelin sie rozpadlo !
    • martucha.12 Re: Ktoś ma wrażenie że urodził się w złym czasie 04.11.11, 19:15
      Ja mam to samo co Ty. Ok, teraz też są świetne zespoły, na których koncerty bardzo bym chciała pójść, niektóre ciągle grają, ale i tak sporo zespołów, które uwielbiam już nie zagra. A chciałabym pójść na koncert starego składu Guns N' Roses, Led Zeppelin, Michaela Jacksona czy Nirvany.
      • heyyeah @martucha.12 04.11.11, 19:20
        Taaak, teraz Gunsi, to już nie to samo. Postarzały się chłopaki. I co to za Gunsi bez Slasha?
        • martucha.12 Re: @martucha.12 04.11.11, 19:23
          Dokładnie! Chociaż nie powiem, gdyby zagrali w Polsce, byłabym pierwszą, która kupiłaby bilet. Mimo, że Axl za chwilę ma 50, jego głos już nie ten sam, ale moim marzeniem jest zobaczyć go na żywo.
          • heyyeah Re: @martucha.12 04.11.11, 19:25
            A ja muszę przyznać, że moim ulubieńcem jednak jest Slash. Chociaż bilety też bym na 100 % kupiła.
            • martucha.12 Re: @martucha.12 04.11.11, 19:29
              Moimi ulubieńcami są obydwoje po równo. wink
              Chciałabym też, żeby jeszcze raz zawrócili do nas Iron Maiden, Metallica i AC/DC, jeny jak żałowałam, ze się na ich koncerty nie wybrałam.
              • heyyeah Re: @martucha.12 04.11.11, 19:38
                Jezu, ja tak samo! Byłam na wycieczkie szkolnej Warszawie, kiedy AC/DC tam. Myślałam, że się potnę.
              • kawaiikimie Re: @martucha.12 04.11.11, 19:44
                Ja chciałabym urodzić się w latach 50-60- tak jak Ty. Z opowieści moich rodziców życie było zupełnie inne. Nie było technologii. Oczywiście była komuna, ale i tak chciałabym się wtedy urodzić. Też ze względu na muzykę. smile
                • martucha.12 Re: @martucha.12 04.11.11, 19:49
                  @heyyeah - Masakra, jeśli Gunsów przegapię, to załamię się nerwowo.
                  @kawaiikimie - ja to bym wolała w stanach się urodzić, więcej zespołów, których słucham.
              • lilii_95 tak. 04.11.11, 19:48
                chciałabym urodzić się w czasach, gdy ludzie nie będą się interesowali twoim życiem, a obrońcy życia nie będą zaglądać do czyjejś macicy, czy interesować się czyimś płodem.
                chciałabym urodzić się wtedy, gdy wolność słowa, wyznania, poglądów będzie istnieć NAPRAWDĘ, bez bezsensownych komentarzy innych ludzi. świat bez homofobii, chorej zazdrości, złych wspomnień...

cholera, to niemożliwe.
    • jonasfan Guns N' Roses 04.11.11, 20:01

Rok 1985 - powstał mój ukochany zespół Guns N' Roses. Chciała bym im towarzyszyć przez całą ich karierę <3 Kocham ich ;*
    • sweeting Re: Ktoś ma wrażenie że urodził się w złym czasie 04.11.11, 20:14
      Też tak mam bardzo często smile
      Może niekoniecznie w tym samym czasie co Ty ale praktycznie codziennie żałuję że nie żyję w innych czasach...
      Może to głupie ale mi się marzy.... XIX wiek xD Jak oglądam filmy z tamtego okresu to mam wrażenie że wszystko było wtedy takie eleganckie, dostojne.... Wiem że to dziwne ale ja już tak mam xD
    • trusskawcia Re: Ktoś ma wrażenie że urodził się w złym czasie 04.11.11, 20:18
      Ja bym chciała żyć w średniowieczu.

Albo może trochę później, i być piratem! xD
      • heyyeah Jak bym mogła wybierać, to jeszcze renesans ;D 04.11.11, 20:29
        • hilary_fanka tak. 04.11.11, 20:40
          '96 to porąbany rocznik. Jesteśmy królikami doświadczalnymi Ministerstwa Edukacji i próbują nas wykończyć sześcioma testami w trzy dni.
          Wracając jednak do tematu...ja mam jednak wrażenie,że urodziłam się w tym miejscu. Po tym,co zaraz napiszę, zapewne nie będę mogła się nazywać patriotką,ale frustruje mnie to. Czy nie fajniej byłoby chodzić do amerykańskiej szkoły i być nastolatką,której 90% życia nie stanowi szkoła i związany z nią stres. Cieszyć się wolnym czasem i okresem młodości, bo on nigdy się już nie powtórzy. I mieć możliwości. Co by było,gdybym miała możliwość trenowania w Tenisowej Szkole Nicka Bolletieriego? Czy dziś rozpoczynałabym pierwsze starty w zawodowych turniejach? Może zostałabym drugą Marią Sharapovą? W Polsce marzenia się nie spełniają. Nie wierzę w to.
          • heyyeah @hilary_fanka 04.11.11, 20:43
            Zgadzam się co do cześci o edukacji. Polska jest cholernie zacofana w tym temacie i raczej nie ma szans, żeby to się zmieniło przez następne 100 lat, ale bez przesady. Marzenia można wszędzie spełnić. Przynajmniej ja w to wierzę wink
        • dzisas 04.11.11, 20:41
          raczeej nie. ale jakies 4 lata wczesniej zanim się urodziłam, to taak . big_grin
          chociaż, rzeczywiście, jakieś średniowiecze, renesans = ciekawie by było . tongue_out
    • never_ Re: Ktoś ma wrażenie że urodził się w złym czasie 04.11.11, 20:36
      ja mam takie wrażenie. czuje się zupełnie wycięta z innych czasów i wklejona tutaj, gdzie jakoś nie pasuje.
    • miastowa. Re: Ktoś ma wrażenie że urodził się w złym czasie 04.11.11, 20:48
      Nie żebym miała takie wrażenie że nie pasuje do tych czasów

Jednak chciała bym urodzić się w latach 50-60 w Seattle Nirvana starbucks serce

Druga opcja to lata 20-30 rownież w USA
    • ladybird14 Re: Ktoś ma wrażenie że urodził się w złym czasie 04.11.11, 20:52
      JA OSOBISCIE CHCIAŁABYM SIĘ URODZIC ROK WCZEŚNIEJ tongue_out tylko tyle .... uncertain
      • wonderland Re: Ktoś ma wrażenie że urodził się w złym czasie 04.11.11, 20:58
        Tak, mam to samo , też chciałabym żyć w czasach, kiedy muzyka coś znaczyła
        A najbardziej chciałabym usłyszeć Kurta Cobaina, ogólnie całą Nirvanę na żywo .. eh, to byłoby coś pięknego.
        ale cóż, pozostaje nam tylko słuchanie muzyki wielkich artystów i nie danie im odejść w zapomnienie wink
    • loveboy. tak, tak... 04.11.11, 21:30
      ja wolałabym urodzić się nie tylko w innym czasie, ale i miejscu. chciałabym żyć na przełomie lat '80 i '90 w ameryce. często oglądam amerykańskie filmy z tego okresu i strasznie podobają mi się one-te imprezy, ubrania, muzyka...
      DZIWNE-często tęsknię za czasami, w których nie żyłam. jak to możliwe? momentami zdaje mi się, że znam je na wylot.
    • indianaa Ja wiem , ale nie z tego powodu . 04.11.11, 21:39
      Po prostu mam zupełnie inne ideały,inny styl od współczesnej młodzieży .
      Zbyt...staroświeckie zachowanie ?
      Przeklinam naprawdę żadko i nawet nie te najgorsze przekleństwa .
      Nie używam,nigdy nie użyłam slangu młodzieżowego .
      Z kilka razy w swoim życiu powiedziałam "spoko" .
      Nigdy nie miałam marzenia by zostać piosenkarką,fryzjerką,czy aktorką .
      Ubieram się elegancko , a zarazem studencko i z ikrą mimo tego , iż mam dopiero 15 lat . Wierzę w prawdziwą przyjaźń , mam o niej zbyt zaduże wyobrażenie,chociaż nigdy nie miałam prawdziwej przyjaciółki a od końca 4 klasy szkoły podstawowej nie mam żadnego przyjaciela .
      Piszę książki kryminalne , opowiadania...kiedyś pisałam wiersze .
      Bardzo kocham swoją rodzinę , która jest dla mnie największym ideałem życiowym.
      Nie palę,nie piję .
      A mimo to słucham Evanescence , Papa Roach , Nirvany , Janis Joplin , Pink Floydów itp.: , chociaż często też wracam do popowych artystów .
      Joan Jett jest genialna <3 .
      Traktuję szkoło bardzo serio , szanuję ludzi i jestem bardzo tolerancyjna (chyba że dla ludzi nietolerancyjnych ... u wtedy jest źle) .
      Kocham Sherlocka Holmesa , bardzo lubię Poirota .
      Oglądam filmy z lat 80 , 90 i najbardziej mnie wciągają .
      Kocham lata 1890 - 1990 .
      Nie pociągają mnie fantasty , nie przepadam za zmierzchem , lubię historię,a zwłaszcza okres rewolucji francuskiej,oraz legendy o królu Arturze .
      Czy to jest normalne jak na XXI w ? big_grin
      • indianaa Re: Ja wiem , ale nie z tego powodu . 04.11.11, 21:40
        A i jeszcze jedno...kocham grę szekspirowską xD
      • trusskawcia Normalne, nawet troch cię przypominam :D 04.11.11, 22:04
    • truskawa. Re: Ktoś ma wrażenie że urodził się w złym czasie 04.11.11, 21:52
      ja się urodziłam w złym miejscu i złym czasie XD
    • kasil2402 Re: Ktoś ma wrażenie że urodził się w złym czasie 04.11.11, 22:21
      Rozumiem cię bardzo dobrze, ale ja mam troszkę inaczej. Trochę bardziej ubolewam nad całą zabawą chociażby w dzieciństwie. Zobaczcie. W dzisiejszych czasach dzieci ( NAWET 10-CIO LETNIE !!) palą, piją, przeklinają, a wtedy ? Dzieci w takim wieku robiły sobie cały czas bazy np na drzewach, biegały cały czas po podwórku i nie obchodziła ich jaka jest akurat pogoda, a teraz ?! Caały czas przed kompem ... Porażka .. Tamte czasy były o wieelee lepsze :c :c
    • devenirfou tak 05.11.11, 14:37
      interesują mnie czasy II wojny Światowej. Może to dziwne ale chciałabym wtdy żyć. Wiem,że to były straszne lata irp,ale ludzie byli inni...i ten patriotyzm. Nie wiem...czasem żałuję że nie urodziłam się tak z 70-kilka lat wcześniej.
      Nie lubię naszych czasów.
    • finesse 20.11.11, 00:50
      Chciałabym się urodzić w czasach odległych od pseudo inteligentnych pseudoartystek, uważających się co najmniej za współczesnych Einsteinów... Jest ich pełno, a co najlepsze? Wszystkie uważają się za indywidualistki, nie pasujące do obecnego świata pełnego komercji... Nie mam pojęcia dlaczego, ale typiary irytują mnie bardziej od plastików...

Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam ♥
    • jane_ Re: Ktoś ma wrażenie że urodził się w złym czasie 20.11.11, 21:03
      ależ mnie irytuje takie gadanie. płacząc za przeszłością, nie sprawimy, że przyszłość będzie lepsza, a wiele może nas ominąć.

ja żałuję jedynie, że studentką już nie jestem, bo więcej swobody by się przydało.
    • plotkarka002 Re: Ktoś ma wrażenie że urodził się w złym czasie 20.11.11, 21:18
      eee...ja tam lubię czas, w którym się urodziłam, jest ok. Nie mam tak jak ty.
    • juanka . 20.11.11, 22:15
      nie ty jedna.
    • tenshikiryuu Re: Ktoś ma wrażenie że urodził się w złym czasie 24.11.11, 14:24
      Ja też chciałabym się urodzin w innych czasach... Tak jakoś 1910-20, by walczyć podczas drugiej walki światowej i w walce zginąć. Wiem, głupie tongue_out
    • oubergine jaaa 24.11.11, 15:27
      • olaya_ nie 24.11.11, 15:55
        lubię te zespoły, ale do tamtych czasów za nic nie chciałabym się przenieść. jest dobrze, tak jak jest smile
    • amshed Też mam takie wrażenie :( 24.11.11, 16:18
      Bardzo często.
    • mydream14 Re: Ktoś ma wrażenie że urodził się w złym czasie 30.11.11, 19:42
      Chyba 80, bo wtedy rozwinął sie mój styl muzyczny Rock < 3 !!!
    • wilkolak Re: Ktoś ma wrażenie że urodził się w złym czasie 30.11.11, 19:44
      Ja bym nie chciała w 1950 czytałam ostatnio Kamienie na Szaniec i życie w takiej po wojennej Polsce wcale nie wydaje się fajne. Mi bardziej podobałaby się starożytność, albo coś około roku 1800
    • mlecyk_mine Re: Ktoś ma wrażenie że urodził się w złym czasie 30.11.11, 19:44
      Nie gdy wpisze się ten zespół s a on nim informacje. Ja czuję że urodziłam się we własciwym czasie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka