Dodaj do ulubionych

Tolerancja w szkole, czy naprawdę istnieje ?

09.11.11, 15:52
Tolerancja...
W nie których szkołach jej nie ma. Np. ja w tym roku poszłam do 1 gim., nie jestem jakaś super popoularna ale mam swoje zaufane koleżanki. Starsze klasy też mi nie dokuczają, ale to zależy od szkoły... W podstawówce moja klasa to były 2 "grupy": takie słitaśne gwiazdunie i normalni (wg gwiazdeczek to ofiary), ja byłam niby w tej normalnej. Oczywiście gwiazdunie nas nie tolerowały (przekleństwa, obrazy itd.) uncertain . Przy wychowawczyni udawaliśmy zgraną klasę. Ale czasem ludzie sie zmieniają np. 2 gwiazdki z którymi teraz w gim. jestem w klasie są teraz miłe.
A jak jest u was w szkołach ?
tongue_out smile kiss
Obserwuj wątek
    • olcissia_1998 Re: Tolerancja w szkole, czy naprawdę istnieje ? 09.11.11, 16:10
      Moja klasa, to totalne DNO -.-
      Pierwsza połowa, to "gwiazdunie" w mini, z toną tapety (uwaga- jedyna w klasie się nie maluję), druga połowa to idioci, którzy potrafią wszystko zepsuć, jedynie ćwiartka jest normalna. Uważają mnie za dziwną, a sami są typami spod ciemnej gwiazdy -.-
    • hiaa Re: Tolerancja w szkole, czy naprawdę istnieje ? 09.11.11, 16:17
      `. Chyba żartujesz . My w klasie jesteśmy podzieleni na kilak grup i tych grup jest 8 a w klasie jest 19 os. więc wiesz .
    • martucha.12 Re: Tolerancja w szkole, czy naprawdę istnieje ? 09.11.11, 16:27
      W mojej klasie śmieją się z wszystkiego i wszystkich. Już się przyzwyczaiłam, jak w sumie większość klasy, więc nie zwracam na to uwagi aż tak. Ale wiadomo, mogliby być bardziej tolerancyjni.
    • corba . 09.11.11, 16:33
      Moja klasa jest raczej zgrana. Pomijając dwie osoby, bo jedna to bi która nie przychodzi do szkoły, a jak przyjdzie to sie wymadrza, a druga osoba chowa sie pod lawkami jak ktoś ja o cos pyta i wgl
      Dziiiiiwnie sie zachowuje, ale cóż. Ogółem klasę mam spoko, dogadujemy sie.
    • monia12xd Re: Tolerancja w szkole, czy naprawdę istnieje ? 09.11.11, 19:41
      u mnie w szkole każdy ma znajomych . no wiadomo zawsze jest tak ze ktoś kogoś nie lubi ale zwykle ma się to gdzieś.
      • damonlove damonlove 10.11.11, 07:24
        u mnie w szkole to jest kilksa takich cichych osób... ale ogólnie to sb nie dokuczamybig_grin
    • mysiuniaxpp Re: Tolerancja w szkole, czy naprawdę istnieje ? 12.11.11, 22:19
      nie mam takich problemów . ale ogólnie rzecz biorąc to tolerancja nie istnieje .
      • pauliska1212 Re: Tolerancja w szkole, czy naprawdę istnieje ? 21.11.11, 19:16
        istnieje, choc nie przepadam zbytno za moją klasą to myślę, że nie ma w niej grup i raczej każdy się lubi.
    • meredith. Re: Tolerancja w szkole, czy naprawdę istnieje ? 21.11.11, 19:25
      w 1 i 2 klasie było dziko. w 1 wszyscy jeszcze się lubiliśmy, w 2 zaczęły się ostre kłótnie i wyzwiska. a w 3 już jest spoko, jesteśmy nawet zgrani, no może poza jedną dziewczyną, która została zgnojona za swoje głupie zachowanie suspicious
    • zakochanie dobre sobie. 25.11.11, 17:42
      oh, moja klasa jest całkiem niezgrana i całkiem nietolerancyjna. generalnie 'koleguję się' z jedną osobą, a z resztą nie utrzymuję bliższych kontaktów. jak by to powiedzieć, nie mój poziom.
    • marsjanka115 x__x 15.01.12, 20:13
      w sumie to moje otoczenie nie jest tolerancyjne w żadnym stopniu.
      ale wiesz mi to tam wisi co o mnie myślą ale ktoś komu na tym zależy mógłby się nieźle załamać xD
      • roxy11 Re: x__x 15.01.12, 20:32
        jeju, gdzie wy chodzicie do szkoły. nie wiem dlaczego, ale u mnie nigdy nie było zbyt dużych podziałów. mam zarąbistą klasę. myślę, że to także zasługa środowiska, w jakim mieszkamy. nie jest to żadne duże miasto, gdzie aż roi się od takich zadufańców, tylko spokojna miejscowość. i chwała za to.
    • your_nightmare Re: Tolerancja w szkole, czy naprawdę istnieje ? 15.01.12, 21:48
      Na szczęście nie . smile
    • inbloom *______* 17.01.12, 14:17
      Raz jesteśmy zgraną fajną klasą , a raz dzielimy się na grupki .
    • mobia Re: Tolerancja w szkole, czy naprawdę istnieje ? 17.01.12, 19:21
      Cóż... Ja akurat miałam tego farta, że wszyscy mnie raczej lubili, choć brakowało mi bliskich przyjaciół...
      Ale trzeba przyznać, że w gimnazjum tak to jest- poczekaj na liceum, to będzie lepiej, wydorośleją te "gwiazdunie"wink
    • pauliska1212 Re: Tolerancja w szkole, czy naprawdę istnieje ? 19.01.12, 19:12
      w podstawówce byłam w takiej grupce, zawsze wszyscy się nami zajmowali, wymyślali na nas jakieś ploteczki (w które wszyscy rzecz jasna wierzyli) ale to też trochę nasza wina, bo miałyśmy swoją głupią grupkę no i taki głupi wiek to był, zachowywałyśmy się jak jakieś pojebane xd
      w gim już tak nie jest, nowe znajomości i wo, każdy ma własne życie i zajmuje się soba xd
    • kropeczka23 Re: Tolerancja w szkole, czy naprawdę istnieje ? 21.01.12, 11:41
      Ja mojej klasy nie lubię, i nie ma tej tolerancji..
      Mam nadzieję że kiedy pójdę do gimnazjum trafię do klasy z świetnymi osobami ! smile
    • dulcecita Re: Tolerancja w szkole, czy naprawdę istnieje ? 21.01.12, 11:51
      Jestem drugi rok w nowej szkole - technikum i jest fajnie. Nie ma wrednych ludzi.
      W poprzedniej szkole też było dobrze. Od przedszkola do końca gimnazjum chodziłam z tymi samymi ludźmi. Ciężko mi było po tylu latach iść do innej szkoły, tym bardziej, że poszłam sama, ale znalazłam fajne koleżanki i jest spoko.wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka