Dodaj do ulubionych

Tylko dla dziewczyn!

24.11.11, 09:26
` . A więc zacznę od początku:
Chodzi o miesiączkę . Czy gdy macie miesiączkę to też tak samo jak ja , czasami zwijacie się z bólu , a czasami nic nie czujecie? Bo ja najczęściej zwijam się z bólu , a czasami to nawet aż wymiotuję! Czy to może wróżyć coś niedobrego , czy to raczej jest normalne? Bo z tego powodu aż trzy razy byłam zwalniana z lekcji w szkole , bo nie mogłam wytrzymać . uncertain
Obserwuj wątek
    • tenshikiryuu Re: Tylko dla dziewczyn! 24.11.11, 14:16
      Ja od zawsze mam bolesne miesiączki, zdarzyło mi się zasłabnąć. Może to wynikać z jakiejś choroby, albo po prostu tak masz, jak ja. Proponuję regularnie zażywać magnez, który działa rozkurczowo. Ja piję magnez od kilku miesięcy i zauważyłam ogromną różnice - ból w trakcie miesiączki są o wiele mniejszy. Słyszałam jeszcze, że w trakcie miesiączki, gdy boli, należy się rozciągać, ale mnie to nic nie dawało smile
      • ashley1705 Re: Tylko dla dziewczyn! 30.11.11, 16:51
        Mam tak samo -też wymiotowałam wink
        dla tego zawsze w najboleśniejszy dizez faszeruje sie lekami przeciwbólowymi - biore tabletke co 2 godz. -ale to tylko pierwszy dzień i nie pzez caly dzień tylko w tych najboleśniejszych godzinach wink
        Ktos tu wspomniał o magnezie ..hymm musze spróbować bo przydałoby się ,żeby ten ból był troche mniej uciążliwy wink
      • allthewayup Re: Tylko dla dziewczyn! 30.11.11, 17:04
        to jest normalne też tak miałam może przez 3 lata potem mi minęło, teraz to nic mnie nie boli tylko moze w pierwszy dzien troche boli ale rzadko i tak lekko.
        Moja kolezanka ma bardzo ostra miesiaczke i zeby przestal ja bolec brzuch mięsza tabletki. Czyli bierze jedna taka druga taka (np, ibuprom i nospa) nie wiem czy to jest dobre ale jej pomaga smile tylko nie przesadz z przeciwbolowymi bo moze to sie zle skończyć smile)
    • cute_princess Re: Tylko dla dziewczyn! 24.11.11, 14:46
      Hej. Widzisz, wydaje mi się, że każda dziewczyna przechodzi miesiączkę w inny sposób. Ja osobiście nie odczuwam kompletnie nic, zero bólu, więc no wiadomo, cieszę się z tego powodu, znam przypadki nawet mdlenia w czasie okresu,, więc wydaje mi się, że twoje objawy nie są niecodzienne, ale udanie się do lekarza by nie zaszkodziło, chociaż po to, by przepisał ci dobre środki rozkurczowe i przeciwbólowe. smile Mam nadzieję, że pomogłam, pozdrawiam! smile wszystko będzie OK.
    • olciaa_ Re: Tylko dla dziewczyn! 24.11.11, 15:01
      to jest normalne, nic się nie martw. ; )
      • damonlove damonlove 29.11.11, 22:44
        niewiem jak dla innych ale dla mnie wymiotowanie z bólu nie jest normalnie i powinnas isc do lekarzabig_grin
        • van50 Re: damonlove 29.11.11, 22:53
          ja też zazwyczaj zwijam się z bóli i robi mi się niedobrze ale nie wymiotuję. Kilka razy się zwalniałam bo nie mogłam wytrzymać. Wiesz co mówią że No-SPA jest słaba ale na miesiączkę znaczy ból pomaga. Także kup i bierz jak cb boli i nie martw sie to normalne ;P

Pozdrawiam
          • laura.pl ---------------- 30.11.11, 16:28
            Każda dziewczyna przechodzi miesiączkę inaczej. Jedne nic nie czują (ja do nich należę smile) a inne zwijają się z bólu (tak jak ty). Wydaje mi się, że to nic złego, ale na wszelki wypadek zgłoś się do lekarza - może przepisze ci jakieś dobre tabletki przeciwbólowe lub rozkurczowe? smile
      • zabciaxxddd Re: Tylko dla dziewczyn! 30.11.11, 20:47
        też tak mam i ro jest normalne
    • kabanos8 Re: Tylko dla dziewczyn! 30.11.11, 14:00
      tak ja też tak miałam i skończyłam w wariatkowie bo każdy mi wmawiał że przesadzam lekaże mi nie wierzyli wysyłali mnie do psychologa. mama wyrzuciła mnie z domu nie miałam gdzie mieszkać. pozdrawiamkiss a teraz się wykastrowałam..
    • ingrid Re: Tylko dla dziewczyn! 30.11.11, 16:09
      Ja myślę,że jest to normalne,bo różne dziewczyny przeżywają to różnie.Ja zazwyczaj
      podczas okresu nie mam wielkich boleści.Czasami jestem zła,albo chce mi się spać,jestem zmęczona,ale bardzo rzadko boli mnie brzuch.Właśnie miesiączkuję(5 dzień),ale w pierwszym dniu źle się czułam.
    • adusia1603 Re: Tylko dla dziewczyn! 30.11.11, 16:12
      Zalecam rady poprzedniczek: No-SPA i magnez.
      JA podczas miesiączki nie mam bólów brzucha. Mnie łamie w kręgosłupie- wtedy biorę APAP.
    • wilkolak Re: Tylko dla dziewczyn! 30.11.11, 16:21
      Ja mam spokojną
    • itsjustmee Re: Tylko dla dziewczyn! 30.11.11, 16:22
      Też tak mam, całkiem spory procent dziewczyn podczas miesiączki ma mocny ból brzucha. Bardzo często podczas okresu mam chęć zwymiotowania, ale tylko raz doszło to do skutku. Ostatnio mam tak, że niektóre miesiączki przechodzą bokiem, gdyby nie krwawienie to nawet bym ich nie zauważyła, a niektóre nie pozwalają mi normalnie funkcjonować. wink
      • espinozaa Re: espinoza 30.11.11, 16:25
        u mnie to jest rożnie .. raz boli mnie brzuch a raz nie ; p To chyba jest normalne ; p U mnie ból mocny jest jajników podczas owulacji .. czsami dochodziło do tego że chodzić nie mogłam ; / Jednak poszłam do lekarza .. powiedział że to od stresu i to normalne ; p
    • squash Re: Tylko dla dziewczyn! 30.11.11, 16:25
      mnie nigdy nic nie boli. zupełnie nic nie czuję. tylko jestem bardziej głodna. ;q
    • adrianna1 Re: Tylko dla dziewczyn! 30.11.11, 16:29
      ja mam miesiączki przeciętne, czasem mnie boli mocniej a czasem mniej ale jak biore tabletke to po chwili przechodzi. nigdy sie nie zdazylo zebym byla zwalniana z tego powodu z lekcji albo zebym wymiotowala. jesli naprawde cie to tak meczy z glos sie z tym do ginekologa bo nigdy nie slyszalam zeby ktos wymiotowal z tego powody wiec to moze wrozyc cos niedobrego
    • wikass Hormony 30.11.11, 16:30
      Szukałam w internecie... to jest jakaś choroba (NIE BÓJ SIĘ - TO NIC TAKIEGO!), która powoduje po prostu takie bóle... Mam niestety to samo... Dopiero od kilku tygodni dostałam od ginekologa hormony (tabletki antykoncepcyjne - nie, nie uprawiam seksu, tylko tymi tabletkami możne też leczyć takie bóle) i teraz mogę wstać normalnie z łóżka jak mam okres. Kiedyś to nawet nie mogłam się podnieść...
    • candy. Re: Tylko dla dziewczyn! 30.11.11, 16:31
      ja to jeszcze nie mam miesiączki i się ciesze tongue_out
    • xx.ada.xx Re: Tylko dla dziewczyn! 30.11.11, 16:32
      Nieraz tak.Strasznie mnie brzuch boli ale leki pomagają troche. Ale nieraz tez nic nie czuje. To jest normalne
    • yorkie Re: Tylko dla dziewczyn! 30.11.11, 16:41
      Ja przeważnie nic nie czuję, a jeśli już, to nie boli mnie aż tak.
    • salvatorediary Re: Tylko dla dziewczyn! 30.11.11, 16:45
      To normalne. Zapytaj się swojej mamy, jak to u niej jest, bo u dzieci często jest tak samo. Silna miesiączka często jest wynikiem stresu, nerwów itp. Więc może poprostu wyluzuj się. Maje miesiączki są silne i bolesne, ale biorę ciepłą kompiel w wannie z perełkami do kompieli, terapeutycznymi olejkami, pianą i świecami. Czasami też słucham przy tym mojej ulubionej muzyki. To mi zazwyczaj pomaga, ale nie zawsze, np. miesiąc temu jęczałam i zwijałam się z bólu, dwa razu brałam taką kompiel, a i tak kilka razy krew leciała mi po nodze. A w tym miesiącu wyjmowałam prawie czyste podpaski i nic specjalnego się nie działo.
    • nieogarniamcie Re: Tylko dla dziewczyn! 30.11.11, 16:48
      Kuurcze.. ja mam tak samo big_grin Raz jest długa i intensywna, zwijam sie z bólu, a raz krótka i nawet brzuch nie boli/. ;P
    • monik4 Re: Tylko dla dziewczyn! 30.11.11, 16:50
      nie będę się wypowiadać na ten temat xD
    • ecia22100 Re: Tylko dla dziewczyn! 30.11.11, 16:55
      po prostu weź już wcześniej jakiś środek przeciwbólowy wink
      • noicomipowiesz Re: Tylko dla dziewczyn! 30.11.11, 17:07
        Też tak mam, że czasami nie mogę wytrzymać z bólu... Do tego głowa mnie bardzo boli... To jest najgorsze.. Mi nie zdarzyło się wymiotować, aczkolwiek mam czasami takie mdłości, ale żeby wymiotować to nie... Ja zawsze biorę tabletki przeciwbólowe na głowę i rozkurczowe na brzuch. wink
        Wytrwałości życzę wink
        • ewellin Re: Tylko dla dziewczyn! 30.11.11, 17:10
          mam jak @squash
          • caath Re: Tylko dla dziewczyn! 30.11.11, 17:36
            Moje miesiączki przebijają wszystko. Nie da się po prostu przeżywać spokojnie tego bólu. Mdleję, wymiotuję, a nawet zdarzył się pobyt w szpitalu. Biorę sporadycznie teraz taki silny lek jak "ketonal" (nie polecam, może boleć żołądek!). Nie powinnam, ale muszę. Nic innego nie pomaga.
          • andzia2427 Tylko dla dziewczyn! 30.11.11, 17:36
            jezu dziewczyny co wy tu wypisujecie jakie to normalne wymiotowac z bólu!!! narmalne to jest jak cie boli brzuch ale nie az tak !!! ja osobiscie tez tak mam w pierwsze 2 dni nie ide wg do szkoły bo mdleje mama musi mnie cały czas pilnowac, leze na łózku i nie wstaje, w koncu poszłam z mamą do lekarza i sie okazało ze mam jakies skurcze macicy i dostałam jakies tabletki na to i po nich jest lepiej w koncu moge normalnie funkcjonowacsmilew twoim wypadku nie musi to oznaczac zadnej choroby ale to nie jest noramalne !!!!!!kiss
    • sweetpaula re 30.11.11, 17:32
      ja na twoim miejscu bym sie zgłosiła najpierw do zwykłego lekarza(rodzinnego0 a potem lekarz cie pokieruje albo ci przepisze dobre leki (miałam tak samo a nawet czasami nie mogłam wstać a potem poszłam do lekarza i przepisał mi cudowne leki teraz w 1 dzień czuje lekko a tak koszmarne 5 dni ) powodzenia w rozwiązywaniu problemu wink
    • yellowgreenblue Re: Tylko dla dziewczyn! 30.11.11, 17:49
      Ja czasem nic nie czuję a czasem dosłownie zwijam się z bólu. Żadne tabletki nie pomagają. Gdzieś czytałam że w młodym wieku to normalne...
    • selenqqa Re: Tylko dla dziewczyn! 30.11.11, 17:50
      Na szczęście jeszcze nie mam miesiączki i się bardzo z tego cieszę !
    • beauty12 Re: Tylko dla dziewczyn! 30.11.11, 17:55
      No, więc rozumiem cię, ponieważ ja mam okres od kilku miesięcy i na początku jak go dostałam, to przyznam, że bardzo mnie bolał brzuch, że prawie nie dało się normalnie funkcjonować, ale teraz jak już mam miesiączki to nie są one tak bolesne, prawie w ogóle.... ale nie martw się, to normalne, że każda z nas inaczej przeżywa i jedną bardziej boli brzuch a jedną mniej... Ale jeżeli bd cię aż za bardzo boleć, to może powinnaś skonsultować się z jakimś lekarzem smile trzymaj się kiss
    • mysterious69 ..hmm ? 30.11.11, 18:03
      bóle menstruacyjne mam max 4-5 dni , i wtedy wytrzymać nie moge, rozsadza mnie od środka , straszne mam bóle .. dopiero pod koniec przechodzi.. crying(

to normalne ...
      niektore przechodzą miesiączke bez boli , a nie ktore jak ja...
    • 12anula12 Re: Tylko dla dziewczyn! 30.11.11, 18:23
      Ja co miesiąc nie chodzę do szkoły przez 2 albo 3 dni. Cały czas wymiotuję i leżę w łóżku wink Czasami mam tak jakby "paraliż " jednej nogi. Nie mogę podnieść bardzo nogi bo mam tak jakby mi coś w brzuchu w środku rozrywali cry
      • roxy11 Re: Tylko dla dziewczyn! 30.11.11, 18:26
        ja mam lajtowo, 3 dni i po kłopocie.
        ale moja koleżanka w pierwszy dzień w ogóle nie przychodzi do szkoły, bo wymiotuje. a jak już przyjdzie, to zwija się z bólu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka