Dodaj do ulubionych

11 rady , jak lepiej radzic sobie w szkole.

12.12.11, 22:27
Wszystkie rady jakie tu przeczytasz są absolutnie pewne i sprawdzone.
A więc :

1.Nigdy sie nie przejmuj
Nerwy są jedne , a szkol od cholery. Pamiętaj że szkola jest za głupia żeby sie przez nią stresować.
2.Musisz byc bardzo dobry z jednego przedmiotu
Bądz henialnym , wybitnym polonistą , matematykiem albo sportowcem - wtedy masz spokoj z innymi przedmiotami.Nauczycielie będa wstawiac Ci pozyttwne oceny.
3.Pamiętaj , że kujoństwo rzuca się na mózg!
W zyciu lepiej daja sobie rade trójkowicze niz prymusi! Prymus ma łeb nabity faktami i jego wiedza jest pamięciowa, trókowicz musi myslec. A więc nie ucz sie pierdół - ucz sie mysleć!
4.Wkuwając skup sie na tekscie.
Musisz zrozumiec to czego sie uczysz.Najlepiej co 2-3 strony patrz w lustro i proboj wlasnymi slwami wytlumaczyc wlasnemu dobiciu o co chodzi w przeczytanym tekscie.
5.Naucz się koncentrować!
Najprostsze cwiczenie - poloz przed sobą pudelko zapalek, i staraj sie myslec wylącznie o nich. Przekonasz sie ze juz po kilku sekundach mysl ci ucieknie.,Trenuj ! Kiedy dojdziesz do tego ze będziesz mogl skoncentrowac sie na tych cholernych zapalkach przez cala minute - [u]wygrales. Nauka nie bedzie ci juz sprawiac klopotu.
6.Nie zachowuj sie jak dzidizus " Nie dam rady, w zyciu sie tego nie naucze, ja juz nie moge itd !!! "
Otoz wszystko mozesz, nie jestes opzniony w rozwoju, w glowie masz najwspalnialszy komputer na swiecie. Tylko ci sie nie chce . [u]No to zechcij chciiec!!!
7.Nigdy nie ucz sie w nocy !
Noc jest do spania i do zabawy! smile
8.Jesli masz klopoty z polskim ( 98 % uczniow je ma )
Zacznij pisac dla siebie pamiętnik, wiersze , opowiadanie, albo zaloz bloga i posz o swoich zainteresowaniach itp.
Szybko nauczysz sie formulowac wlasne mysli, a to jest najwazniejsze!
9.Zrob z orotgrafia gre hazardową!
Zagraj z kolegami w dyktando na pieniądze, Jest was np. 4 . wrzucacie po ustalonej kwocie do puli , jeden czyta tekst. Kto zrobi najmnij błedow ,zgarnia całą kase!
Przekonasz sie jak szybko opanujesz ortografię big_grin
1O.Duzo czytaj!
Niekoniecznie lektury , ale czytaj! Wzbogaciesz zasob swego slownictwa, rozwiniesz wyobraznie i z racji oczytania zarobisz pare dobrych ocen .
11.Pisząc wypracowanie co pare zdan patrz na temat.
nigdy nie streszczaj w teksie przeczytanej lektury. Bo nie o tym masz pisać.
Charakterystyka ks . robaka nie polega na opisaniu kilku ksiąg P.Tadeusza.

Co myslisice otych radach ?
Skorzystacie z ktorejs?
a moze ze wszyskich ? wink)

Obserwuj wątek
    • noicomipowiesz Re: 11 rady , jak lepiej radzic sobie w szkole. 13.12.11, 15:28
      Hahahhahh
      Skorzystam z:1,6,7i 10 big_grin
      • kassieek Re: 11 rady , jak lepiej radzic sobie w szkole. 13.12.11, 15:56
        Na pewno skorzystam z tych rad sa swietne .!
      • miunka213 Re: 11 rady , jak lepiej radzic sobie w szkole. 13.12.11, 16:04
        Było na kwejku
    • serduchowo Re: 11 rady , jak lepiej radzic sobie w szkole. 13.12.11, 15:34
      łaaaaał, przepisałaś z kwejka, brawo
      KOSZ
    • ashley141 Re: 11 rady , jak lepiej radzic sobie w szkole. 13.12.11, 15:42
      Świetne rady!! : ) dają dużo do myślenia: )
      • kawaiikimie Re: 11 rady , jak lepiej radzic sobie w szkole. 13.12.11, 15:44
        No, przepisane z kwejka, mogłaś podać źródło. :p Co nie zmienia faktu, że niektórzy mogli nie widzieć tam tego.
    • plotkaragirl Re: 11 rady , jak lepiej radzic sobie w szkole. 13.12.11, 15:44
      Ja na szczęście mam nauczanie indywidualne big_grin Exxxtra!!!!!
    • sandrolaxd Re: 11 rady , jak lepiej radzic sobie w szkole. 13.12.11, 15:44
      Z kwejka . ;d
    • rogaliczek Supcio 13.12.11, 15:57
      Rady są supcio i mają w sobie rację. Logiczne myślenie i zabawa to podstawa...jeżeli sie uczysz biologii, to wystarczy, że przeczytasz pare razy tekst i logicznie, swoimi słowami ułożysz sobie w głowie odpowiedź, a jeżeli uczysz się kości..to właź do wanny, weź materiał z opisem szkieletu i opisuj wszystko na sobie!
    • ewelina78909 Re: 11 rady , jak lepiej radzic sobie w szkole. 13.12.11, 15:59
      dzęki akurat jutro mam spr. z histy
    • lovciamzmierzch Re: 11 rady , jak lepiej radzic sobie w szkole. 13.12.11, 16:02
      Po pierwsze kujonstwo to dobrze , przynajmniej masz lepsze wykształcenie . U nas w szkole wszyscy chcą byc madrzy.
    • gomezka. Re: 11 rady , jak lepiej radzic sobie w szkole. 13.12.11, 16:03
      Dobre rady wink
    • lagoona_blue Re: 11 rady , jak lepiej radzic sobie w szkole. 13.12.11, 16:04
      Są świetne. Skorzystam kiss
    • monik4 Re: 11 rady , jak lepiej radzic sobie w szkole. 13.12.11, 16:36
      pomocne rady korzystaj ze wszystkich
    • angel5674 Re: 11 rady , jak lepiej radzic sobie w szkole. 13.12.11, 16:37
      Świetne rady....Sprobuje sie i trzymacbig_grintongue_out
    • miss_demiselena Super :D 13.12.11, 17:02
    • evanescence24 Re: 11 rady , jak lepiej radzic sobie w szkole. 13.12.11, 17:13
      PFF, trochę to durne.

1."nigdy się nie przejmuj" to chyba motto życiowe największych nieuków. no bo przecież to tylko kolejna pała! szkoła nie jest głupia, najwyżej niektórzy uczniowie i nauczyciele, ale to inna sprawa.
      2."musisz być bardzo dobry z jednego przedmiotu" nie, nie musisz. i nie, wcale nie masz spokoju z innymi przedmiotami. i nie, nauczyciele nie będą ci wstawiać pozytywnych ocen ot tak.
      3. nie warto wkuwać, to fakt, ale dzięki za poinformowanie mnie, że nie myślę i nie dam sobie rady w przyszłości! dzięki, dzięki, dzięki. uwierz, że moje dobre oceny zawdzięczam WYŁĄCZNIE myśleniu.
      4. "wkuwając skup się na tekście" hej, przecież kujoństwo rzuca się na mózg?

dalsze już ujdą, poza 9, która jest po prostu najgłupszą radą ever. sciana

• espinozaa Re: rady nie twojego autorstwa ; ] 13.12.11, 17:21
    • morelka227 Re: 11 rady , jak lepiej radzic sobie w szkole. 13.12.11, 17:20
      Nie zgadzam się z trzema pierwszymi punktami. Reszta jest ok. Ja akurat nie mam problemów ze szkolą.
    • psycho.social Re: 11 rady , jak lepiej radzic sobie w szkole. 13.12.11, 17:36
      Ciekawe, może skorzystam.
    • karaq93 Re: 11 rady , jak lepiej radzic sobie w szkole. 13.12.11, 17:39
      Było na kwejku ;p
      • brokatowa_ Re: 11 rady , jak lepiej radzic sobie w szkole. 13.12.11, 17:43
        dobre to , skorzystam big_grin
        • zuziafuzia Jezu co z tego, że było na kwejku?! 13.12.11, 17:47
          Ja na kwejka wchodzę 2 razy w tygodniu i nie oglądam 50 stron wstecz więc nie widziałam tego. -.- Rady fajne dzięki, że wstawiłaś smile
          POZDRAWIAM
    • hiaa Re: 11 rady , jak lepiej radzic sobie w szkole. 13.12.11, 17:54
      `. Przydadzą się.
    • girl123 Re: 11 rady , jak lepiej radzic sobie w szkole. 13.12.11, 18:05
      zajebiste rady ! ;D
      Na pewno skorzystam xd big_grin
      Dziękikiss serceserceserce
    • mysterious69 Słuchajcie!!! 13.12.11, 18:09
      No i co z tego ze bylo na kwejku !?
      nie posrajcie sie czasem ,.
      ja prdl.. nie pasi to kasuj ..
    • trufla Re: 11 rady , jak lepiej radzic sobie w szkole. 13.12.11, 18:23
      Widziałam na kwejku. Skorzystam z rad i potrenuję jak znajdę trochę czasu...
    • selenqqa Re: 11 rady , jak lepiej radzic sobie w szkole. 13.12.11, 18:36
      ` Super big_grin
    • angel44 szkoła 13.12.11, 18:57
      Taa te rady są świetne... były na kwejku ale co tam i tak skorzystam ;P
    • taylorka. Re: 11 rady , jak lepiej radzic sobie w szkole. 13.12.11, 18:59
      dobree .. xDee

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka