Dodaj do ulubionych

Pasterka- moda wśród młodzieży ?

25.12.11, 21:39
..Nie macie wrażenia, ze coraz więcej młodych ludzi w święta idzie do Koscioła na pasterkę, ale nie by to by się modlić ! Po to aby było zabawnie,aby spędzić czas ze znajomymi i wyjść z domu o pózniej porze..
A jakie jest wasze zdanie ?
Obserwuj wątek
    • izuunia55 Re: Pasterka- moda wśród młodzieży ? 25.12.11, 21:45
      Ja nie chodzę w ogole do kosciola i na pasterekę tez nie, ale moi znajomi choć tez nie uczęszczają na msze to na pasterkę idą chętnie(pewnie w ogóle tam nie docierają, bo się upija po drodze). Dosc to glupie, ale ok, mozna i tak.
    • monik4 Re: Pasterka- moda wśród młodzieży ? 25.12.11, 22:07
      co?????? to nie prawda xd u mnie tak nie ma ze mowi sie ze idzie na asterkea tak naprawde do kolegow uncertain
    • pusia16 Re: Pasterka- moda wśród młodzieży ? 26.12.11, 11:06
      Ja chodzę co roku. Ale do kościoła, nigdzie indziej.
      • raspberry_x33 Re: Pasterka- moda wśród młodzieży ? 26.12.11, 12:01
        Ja na pasterce nigdy nie byłam. Nigdy też sie nie wybierałam .. Ale moi koledzy idąc na pasterkę pili, stojąc pod kościołem pili i wracając z pasterki też pili więc chyba trochę racji masz.
    • kawaiikimie .... 26.12.11, 11:17
      Żal mi takich ludzi. Robią wszystko, aby "kul"... Ja na pasterce byłam jak prawie co roku. Z rodzicami. : )
      • rap_hh A ja 26.12.11, 11:19
        ani razu nie byłam na pasterce, a mam 14 lat. I ani razu się nie wybierałam.. szkoda troche
    • mary_ m 26.12.11, 11:24
      Zauważyłam, ale przynajmniej idą. Ja w tym roku nie byłam, ze względu na to, że byłam bardzo zmęczona, ale zwykle chodzę z mamą i siostrą.
    • diabolusxxx nie, 26.12.11, 11:36
      nie mam takiego wrażenia. dla mnie chodza, bo chcą- nikt ich nie zmusza, a jeśli w dodatku są na pasterce z przyjaciółmi, to jeszcze fajniej mogą przeżyc ten czas. raczej nie chodzą by się w kościele bawic, imprezy tam nie zrobią.

to w końcu jak? chodzą źle, nie chodzą też źle.
    • diamond_girl12 Re: Pasterka- moda wśród młodzieży ? 26.12.11, 12:10
      Ja na pasterce nie byłam jeszcze nigdy.
      Ale Ty masz sporo racji. Niektórzy chodzą tylko po to by spotkać się ze znajomymi albo wychodzą z domu pod pretekstem uczestniczenia w pasterce...
    • angel1117 Re: Pasterka- moda wśród młodzieży ? 26.12.11, 13:07
      może i tak ale niech sobie robią co chcą nie obchodzi mnie to ja nie byłam na pasterce bo nie chodzę na nie chodzę rano następnego dnia ;P
      • jolene_ Re: Pasterka- moda wśród młodzieży ? 26.12.11, 13:14
        szczerze mówiąc ja tak robię... ale co z tego? przeszkadza to komuś?
    • anja_ Re: Pasterka- moda wśród młodzieży ? 26.12.11, 14:26
      właśnie się zastanawiałam o co chodzi z tą pasterką. sporo moich znajomych było, a oni do kościoła ogólnie to nie chodzą. ja nie wystałabym w takim tłumie.
      • estrellaa Re: Pasterka- moda wśród młodzieży ? 26.12.11, 14:44
        byłam na pasterce i w tym roku i w zeszłym. byłam ze starszą siostrą a nie za znajomymi . i myślę , że masz trochę racji, niektórzy myślą, że będą mega fajni jak pójdą ze znajomymi , w końcu to północ, późno, szpan i wo . żal tych ludzi .
    • katsuumi_17 Re: Pasterka- moda wśród młodzieży ? 26.12.11, 14:46
      No nie przesadzajmy... Pasterka nadaje klimatu Wigilii i myślę, że nawet osoby, które nie chodzą co tydzień do Kościoła chętnie się na nią wybierają. Oczywiście, że jest to też przy okazji okazja (ale napisałam big_grin), aby wyjść wieczorem i spotkać się ze znajomymi (w końcu w drodze można pogadać smile), ale przecież to można sobie zrobić także nie idąc do Kościoła... Także chyba nie w tym rzecz wink
    • crazzygirl123 Re: Pasterka- moda wśród młodzieży ? 26.12.11, 16:17
      hahaha no jest popuralna jeśli ktoś chcę się nawalić smile
    • mysiuniaxpp Re: Pasterka- moda wśród młodzieży ? 26.12.11, 16:34
      nie , nie uważam tak .
      ja w tym roku np byłam na pasterce ..
      i nie dla jakiegoś lansu tylko po prostu byłam ciekawa jak to wszystko się odbywa ..
      no bo późno ciemno i wgl fajniej tak . ;P
    • damonlove damonlove 26.12.11, 16:51
      niewiem.... możliwe ; ))
    • zakochanie Re: Pasterka- moda wśród młodzieży ? 26.12.11, 17:04
      naprawdę brak mi słów na takie zachowanie.
      słyszałam przed świętami, jak niektórzy 'znajomi' umawiali się na pasterkę.
      wtf, myślą, że są fajni, jak się polansują z piwem. pff, żałosne -.-
    • jonasofanka ahahhahahha, co? 26.12.11, 17:35
      no chyba nie ._. Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie nikt nie chodzi na pasterke -___- . JA NIGDY NIE BYŁAM NA PASTERCE i nie mam zamiaru chodzić. Jak wczoraj sie położyłam przed 24, to spałam dziś do 12, .__. także takie chodzenie to nie dla mnie.
    • wampire13 Re: Pasterka- moda wśród młodzieży ? 26.12.11, 18:01
      Jak dla mnie pasterka jest za późno, byłam na niej może z pare razy w dzieciństwie.Teraz mi sie oczy kleją już na wigilii, a co dopiero 2 godziny w kościele i to w nocy. Nie mam więc za bardzo zdania.

Ale ogólnie pasterkę lubię, tylko jest dla mnie za dłuuuga choinkachoinka
    • zeroplastic Re: Pasterka- moda wśród młodzieży ? 26.12.11, 21:57
      Nom niestety tak jest, ja uważam że to jest głupota i na pasterkę sie powinno chodzić z rodziną bo to są święta i właśnie ten czas powinniśmy spędzać z rodziną. Ja od kąt pamiętam czyli od 8 roku życia chodzę na pasterkę z mamą bo mój tata nie chodzi i jeszcze nigdy na pasterkę nie poszłam żądną koleżanką, na mszę w niedzielę owszem ale dlatego żeby nie iść sama bo moja mama w niedziele pracuje uncertain
    • meredith. Re: Pasterka- moda wśród młodzieży ? 27.12.11, 11:53
      skoro niektórzy i tak nie idą spać, to chyba lepiej, żeby poszli na pasterkę (i chociażby podrzemali i pogadali ze znajomymi) niż, żeby siedzieli przy komputerze.
    • buntowniczkaxd ree 27.12.11, 14:11
      byłam pierwszy raz, ze znajomymi za kościołem
    • pynia Re: Pasterka- moda wśród młodzieży ? 28.12.11, 17:25
      Zgadzam się z Tobą w 100%
    • inbloom *______* 28.12.11, 17:51
      szczerze to nigdy w życiu nie byłam na pasterce i nie wiem na czym ona polega .
    • lace Nie 28.12.11, 17:53
      Bynajmniej ja nie zauważyłam niczego takiego.
    • amylee99 Re: Pasterka- moda wśród młodzieży ? 28.12.11, 17:58
      powiem ci szczerze że jeszcze ani razu nie byłam na pasterce...
      jestem wierząca ale moi rodzice nie i no nie chce sama o 24 być w kościele
      a jeśli chodzi o to że niby młodzież chodzi na pasterkę tylko aby się ze znajomymi spotkać to powiem tak chodze do innej parafii niż większosć moich znajomyuch i to sprawę zamyka
    • chocolatex Re: Pasterka- moda wśród młodzieży ? 28.12.11, 20:18
      Zauważyłam że dużo powstało np kwejków na ten temat w podobnym sensie "Moi rodzice myślą, że idę na pasterkę a tak naprawdę piłem z kolegami".

Ja tam lubię chodzic na pasterkę. wink Zawsze jestem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka