26.12.11, 10:54
mam 14 lat ważę 52-54 i wzrost 164 , chcę przejść na dietę 600kcl . jak na nią przejść bezpiecznie?jesteście na takiej diecie?
Obserwuj wątek
    • mary_ Re: dieta 26.12.11, 11:21
      Raczej nie powinnaś. Poza tym masz dobrą wagę, nie masz co zrzucać. Akceptacja siebie, jest pierwszym krokiem do bycia akceptowanym przez innych. Ja pamiętam, że w wakacje nie jadłam słodyczy, jadłam do 1000 kcal, jeździłam przynajmniej 45 minut na rowerze. Później, gdy chciałam wrócić do normalnej diety - ze względu na szkołę to było mi bardzo trudno. Na dodatek zrzucenie paru kilogramów nie dało mi nic, tylko mniejszą liczbę na wadzę. Na prawdę nie warto.
      • mary_ Re: dieta 26.12.11, 11:22
        wadze *
    • kawaiikimie Re: dieta 26.12.11, 11:21
      Diety nie są dobrym rozwiązaniem podczas dojrzewania. Zresztą od razu 600 kcal? Pogrzało Cię? Jak chcesz schudnąć to jedz małe porcje często, nie jedz słodyczy, fast - foodów, tłustych potraw. Skup się na warzywach, owocach, potrawach lekkich: białe mięso, ryby, jedz tylko trochę chleba ciemnego razowego, ogranicz spożycie ziemniaków do minimum i ćwicz codziennie 1h. Najpierw rozgrzewka (np. bieg z psem na spacerze lub normalny bieg dokoła osiedla), potem ćwiczenia na talię/ brzuch/nogi/ręce i ew. rozciąganie.
      Będziesz zdrowo szczupła, wysportowana i będziesz dobrze się czuła. wink
      • zuziafuzia Re: dieta 26.12.11, 11:33
        dieta? W naszym wieku o wiele lepsze efekty dadzą po prostu ćwiczenia+ ograniczenie słodyczy. Nie rozumiem po co się od razu głodzić skoro ćwiczenia po jakimś czasie mogą się stać na prawdę przyjemnością... Jeśli nie lubisz ćwiczyć w domu czy też biegać, możesz przecież zacząć chodzić na basen na początek 2 razy w tygodniu. Efekty na pewno z czasem przyjdą. Pozdrawiam wink
    • diabolusxxx ! 26.12.11, 11:41
      nie jestem, nie byłam i nie będę. koleżanka była, to ledwo chodziła, bo energii do życia jej brakowało. 600 kcal- niebezpieczna dieta dla tak młodego organizmu jak twój, jesteś za młoda, żeby się wyniszczac. takie diety mogą też prowadzic do anemii, a nawet się nie spostrzeżesz a większosc włosów ci wypadnie, skóra będzie wysuszona, a ty po przjeściu 500 metrów nie będziesz miała siły isc dalej. w dodatku twoja waga nie wykazuję na nadwagę, jest prawidłowa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka