hellokinia 26.12.11, 10:54 mam 14 lat ważę 52-54 i wzrost 164 , chcę przejść na dietę 600kcl . jak na nią przejść bezpiecznie?jesteście na takiej diecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mary_ Re: dieta 26.12.11, 11:21 Raczej nie powinnaś. Poza tym masz dobrą wagę, nie masz co zrzucać. Akceptacja siebie, jest pierwszym krokiem do bycia akceptowanym przez innych. Ja pamiętam, że w wakacje nie jadłam słodyczy, jadłam do 1000 kcal, jeździłam przynajmniej 45 minut na rowerze. Później, gdy chciałam wrócić do normalnej diety - ze względu na szkołę to było mi bardzo trudno. Na dodatek zrzucenie paru kilogramów nie dało mi nic, tylko mniejszą liczbę na wadzę. Na prawdę nie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
kawaiikimie Re: dieta 26.12.11, 11:21 Diety nie są dobrym rozwiązaniem podczas dojrzewania. Zresztą od razu 600 kcal? Pogrzało Cię? Jak chcesz schudnąć to jedz małe porcje często, nie jedz słodyczy, fast - foodów, tłustych potraw. Skup się na warzywach, owocach, potrawach lekkich: białe mięso, ryby, jedz tylko trochę chleba ciemnego razowego, ogranicz spożycie ziemniaków do minimum i ćwicz codziennie 1h. Najpierw rozgrzewka (np. bieg z psem na spacerze lub normalny bieg dokoła osiedla), potem ćwiczenia na talię/ brzuch/nogi/ręce i ew. rozciąganie. Będziesz zdrowo szczupła, wysportowana i będziesz dobrze się czuła. Odpowiedz Link Zgłoś
zuziafuzia Re: dieta 26.12.11, 11:33 dieta? W naszym wieku o wiele lepsze efekty dadzą po prostu ćwiczenia+ ograniczenie słodyczy. Nie rozumiem po co się od razu głodzić skoro ćwiczenia po jakimś czasie mogą się stać na prawdę przyjemnością... Jeśli nie lubisz ćwiczyć w domu czy też biegać, możesz przecież zacząć chodzić na basen na początek 2 razy w tygodniu. Efekty na pewno z czasem przyjdą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
diabolusxxx ! 26.12.11, 11:41 nie jestem, nie byłam i nie będę. koleżanka była, to ledwo chodziła, bo energii do życia jej brakowało. 600 kcal- niebezpieczna dieta dla tak młodego organizmu jak twój, jesteś za młoda, żeby się wyniszczac. takie diety mogą też prowadzic do anemii, a nawet się nie spostrzeżesz a większosc włosów ci wypadnie, skóra będzie wysuszona, a ty po przjeściu 500 metrów nie będziesz miała siły isc dalej. w dodatku twoja waga nie wykazuję na nadwagę, jest prawidłowa. Odpowiedz Link Zgłoś