Dodaj do ulubionych

Mycie zębów w szkole

04.01.12, 18:52
Od jakiegoś czasu mam aparat na zębach. Wiem, że nie muszę, ale źle się czuję nie myjąc zębów po posiłku, mam wrażenie, że na aparacie zostały mi kawałki kanapki, szczególnie w szkole. Więc stwierdziłam, że będę myła zęby nawet w szkole, nie będę się przejmowała, co ktoś pomyśli, przecież chyba każdy myje zęby. Normalnie przy lusterku wyjęłam szczoteczkę i zaczęłam szorować zęby wink
Ale spotkałam się z głupimi komentarzami w stylu: 'pewnie nie umyła zębów w domu" albo wytykanie mnie palcami na korytarzu, że myłam zęby w łaziencesciana
a czy Wy myjecie zęby w szkole? Jaka jest reakcja innych? A może kiedyś widziałyście jak ktoś mył zęby w szkole, jak na to zareagowałyście? Czekam na odpowiedzi smile
Dodam, że jestem w gimnazjum, sama uważam, że jak ktoś chce myć zęby w szkole, to jego sprawa, nie moja wink
Obserwuj wątek
    • wesolamalina Re: Mycie zębów w szkole 04.01.12, 19:18
      Odświeżam, piszcie wink
      • noicomipowiesz Re: Mycie zębów w szkole 04.01.12, 19:30
        Hm.. Nie wiem jakbym zareagowała na taki widok, pewnie normalnie, ktoś po postu dba o higienę.. nawet jakbym sb coś pomyślała, to bym zachowała to dla siebie. A założę się, że te Twoje koleżanki nigdy by się nie odważyły czegoś takiego zrobić w szkole, bo 'co by inni powiedzieli' ... Nie przejmuj się ; **
    • domimuza Re: Mycie zębów w szkole 04.01.12, 19:25
      Eee, nie widziałam, ale skoro Ci przeszkadzają resztki jedzenia w aparacie to myj zęby w kabinie i pluj do kibla, jeśli twoje koleżanki tego nie akceptują, albo je po prostu olej.
      • wesolamalina Re: Mycie zębów w szkole 04.01.12, 19:30
        No właśnie mam zamiar olewać big_grin
        Chciałam wiedzieć, jak Wy byście zareagowały na taką sytuację wink
      • crazygirl24 spoko ; p 04.01.12, 19:41
        Jestem w gimnazjum i mój kolega ma aparat na zębach, kilka razy widziałam jak myje zęby w szkole bo on z łazienki wychodził, stał przed nią i normalnie z kolegami gadał myjąc zęby . Nikt mu nic nie mówił, ludzie wiedzą że ma aparat i się tym nie przejmują. Wszystko będzie spoko, zobaczysz. wink
    • monia12xd Re: Mycie zębów w szkole 04.01.12, 21:10
      zdaję sobie sprawę że to nie miło usłyszeć takiecoś, no ale co zrobisz? wink nie martw się takimi komentarzami ;p
    • pauliska1212 Re: Mycie zębów w szkole 04.01.12, 21:19
      haha no trochę się nie dziwie tym komentarzom, rozumiem że masz aparat, wiele osób go ma i jakoś sobie radzą. To dziwny widok że po prostu idziesz sobie do umywalki w łazience, wyciągasz szczoteczkę, pastę i jakby nigdy nic myjesz zęby w szkole to przecież jakby miejsce publiczne, a takie rzeczy załatwia się w domu XD
      • olaya_ ok 04.01.12, 21:32
        ja też mam aparat, już od około dwóch lat, ale NIGDY nie myłam w szkole zębw. bez przesady, dziewczyno. przecież tyle wytrzymasz. w szkole możesz co najwyżej wykałaczka wyjąć sobie jedzenie które ci zostało w aparacie.
    • diabolusxxx Re: Mycie zębów w szkole 04.01.12, 21:32
      róbta co chceta, zęby w szkole se myjta
    • wesolamalina . 05.01.12, 18:25
      Dzięki za wsparcie wink
      Ktoś pisał, że szkoła to miejsce publiczne, więc nie wypada. Ale malowanie się, czesanie, perfumowanie, korzystanie z toalety czy przebieranie się w łazience w szkole jest w porządku, ale mycie zębów już nie??
    • swiiitasna Hmm... 05.01.12, 18:30
      Wiesz faktycznie z punktu widzenia tej drugiej osoby może to być lekko dziwne...
      Musisz koniecznie myć zęby? Może po prostu przepłucz buzię wodą?
    • mweezy . 05.01.12, 18:51
      A nie lepiej sobie oszczędzić i po prostu przepłukiwać w kabinie buzi wodą czy nawet myć? Ja prawdę mówiąc zignorowałabym widok osoby myjącej sobie w szkole zęby, ale niektórych to może bawić albo zniesmaczyć.
    • kasia8528 Re: Mycie zębów w szkole 05.01.12, 18:53
      Olej ich po prostu.
      Ja aparat mam już od dłuższego czasu i mama kupiła mi w aptece taki płyn do płukania ust. Polecam.
    • pusiooooo Re: Mycie zębów w szkole 05.01.12, 19:43
      Ja sama nosiłam aparat, ale zębów w szkole nie myłam smile
      Ale jak coś to noś wykałaczki i jak coś Ci między zamkami utknie to wejdziesz do toalety, zamkniesz się w kabinie, wyjmiesz lusterko i wydłubiesz big_grin
    • squelly_ Re: Mycie zębów w szkole 05.01.12, 21:51
      U nas generalnie każdy myje w szkole bo mamy fluoryzację, ale fluoryzację mamy tylko raz na miesiąc. Nigdy nie spotkałam się z takim oto jak ty przedstawiłaś myciem zębów w szkole. Hmm...No właśnie, możesz przy ubikacji myć jak Ci przeszkadzają kumpele, a potem tylko wypłukać przy umywalce albo np. na przerwie jak nikt nie widzi to dopiero szybko myć albo powiedzieć Pani na lekcji że musisz iść do toalety i zamiast się załatwiać, to szybko hop-siup umyjesz zęby i po sprawie wink
    • mysiuniaxpp Re: Mycie zębów w szkole 05.01.12, 22:05
      a może tak zamiast mycia żułabyś gumy ?
      wiadomo , że nie to samo , ale unikniesz jakichś komentarzy .
      , które moim zdaniem są całkiem bez sensowene .
    • whereareyou97 Re: Mycie zębów w szkole 05.01.12, 22:55
      nie przejmuj się tymi komentarzami-_- Ciekawe jak by zareagowali na resztki jedzenia na aparacie. Więc olej je i myj zęby dalej. Przecież każdy chce się czuć komfortowo.; )
    • koralina94 Re: Mycie zębów w szkole 05.01.12, 23:10
      Bo ludzie w gimnazjum, to tak naprawdę jeszcze dzieciaki. Oczywiście, nie wszyscy, ale sama widzisz, że są niedojrzali.
      W ogóle się nie przejmuj, bo tu chodzi o Twój komfort. U mnie w gimnazjum ludzie też czasami myli zęby i jakoś nikt się nie czepiał, bo to przecież normalne. A w liceum, to nikt się tym nie przejmuje. Naprawdę nie warto zwracać uwagi na takie osoby.
      • wesolamalina .. 06.01.12, 11:34
        Naprawdę dziękuję za pozytywne komentarze, od razu poprawiają humor wink
        Czekam na kolejne wypowiedzi wink
    • demetria_ Re: Mycie zębów w szkole 06.01.12, 12:17
      nie przejmuj się innymi wink chcesz to myj zęby w szkole nie zważaj na opinię innychsmile
    • leanne . 06.01.12, 15:17
      odnosząc się do komentarza parę pozycji nade mną- gdy się nosi aparat, nie można żuć gum. -.-'
      • rockowa941 Re: .hm 06.01.12, 15:34
        nasze spoleczenstwo tzn mlodziez jest jakie jest nie warto sie przejmowac ale na twoim miejscu nie mylabym ich w szkole jest to roche niekonfortowe dla cb i w sumie nie chcesz zeby ciebie obgadywanmo to nie myj
    • itsjustmee . 06.01.12, 15:38
      Moja przyjaciółka miała kiedyś aparat, normalnie szła do łazienki, myła zęby, w międzyczasie ze mną rozmawiała, i było spoko. c;
    • agapi Re: Mycie zębów w szkole 06.01.12, 15:43
      No tak... gimnazjum. Tam ludzie są przeważnie rozpieszczonymi dzieciakami. Nie przejmuj się tym, co mówią inni. Wiem, powiesz, że łatwo powiedzieć. Ale... w gimnazjum też miałam taki okres, kiedy wszyscy wytykali mnie palcami, a ja mimo to śmiałam się, wygłupiałam i uśmiechałam do tych wszystkich ''prześladowców''. W szkole średniej wszystko się zmieniło. Na lepsze, oczywiście wink. Życzę wytrwałości ;*
    • niezniszczalna yyy? 06.01.12, 18:24
      Ja mam aparat, żuję gumę normalnie i może co dla Ciebie może wydawać się dziwne nadal żyję! surprised (To do komentarza jednej z użytkowniczek).
      Też mam aparat i też zastanawiam się czy nie zacząć myć zębów w szkole. U nas w toalecie to dziewczyny wszystko robią. Od prostowania włosów do wyciągania ściąg ze stanika. ;p
      • wesolamalina Re: yyy? 06.01.12, 18:44
        O, fajnie by było, gdybym miała świadomość, że jeszcze jakaś aparatka myje zęby w szkole wink
    • wesolamalina Re: Mycie zębów w szkole 06.01.12, 19:17
      I ktoś napisał, że jeśli się źle czuję myjąc zęby w szkole, to żebym nie myła. No właśnie źle się czuję, jeśli nie umyję wink
    • moustaches ~.~ 06.01.12, 20:02
      ja też nie lubię nie mieć umytych zębów po posiłku xd. dlatego zawsze mam ze sobą gumy do żucia : ) mam pytanie do autorki wątku @wesolamalina czy jak masz aparat to możesz żuć gumy?
      • wesolamalina Do @moustaches 06.01.12, 21:53
        Odpowiedź na pytanie użytkowniczki @moustaches: mając aparat nie powinno się żuć gumy. Dużo osób i tak żuje, ale ja nie mam ochoty ryzykować, więc nie żuję wink
    • blondzia Re: Mycie zębów w szkole 06.01.12, 20:05
      Nie widziałam,żeby ktoś mył zęby w szkole ja też w szkole nie myję.
      Musisz myć zęby po kryjomu ,żeby nikt nie widział a nieraz w łazience nikogo nie ma bo u mnie dla dziewczyn są 4 łazienki . smile
      • olusia... Re: Mycie zębów w szkole 06.01.12, 22:33
        U mnie jedna dziewczyna myje, ale ja na twoim miejscu bym ewentualnie wypukała czy cos...
    • renatka12 Re: Mycie zębów w szkole 07.01.12, 17:40
      hmm osobiście u nas w szkole chyba nie ma takich osób sama też nie myję zębów w szkole opócz obowiązkowej Fluoryzacji ale tak to w naszej szkole chyba nikt takiego czegoś nie robi a wiele osób nosi aparat - ja nie noszę więc niewiem jak to jest.uncertain
    • wesolamalina :) 08.01.12, 00:00
      Ktoś jeszcze się wypowie? wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka