Dodaj do ulubionych

Okulary :((

06.01.12, 12:08
Hej big_grin Od niedawna muszę nosić okulary do nauki, TV i komputera... Pani wybrała mi okulary które kompletnie do mnie nie pasuje i jednym słowie brzydko wyglądam.. są one w stylu kujonek... dużo na nie wydałam kasy, a teraz nie chce w nich chodzić, bo czuje się w nich głupio.. nawet moja przyjaciółka stwierdziła, że mi nie pasują.. i tu mój problem. Co mam zrobić nosić je chociaż wiem, że źle w nich wyglądam czy ich nie ubierać?? Bo w szkole nie chce w nich chodzić, a muszę sad
Obserwuj wątek
    • rockowa941 Re: Okulary :(( 06.01.12, 12:55
      tu chodzi o twoje zdrowie moze zycie a nie o ciebie w przyszlosci bedziesz zalowac ze nie nosialas bo wzrok sie pogorszy wiec radzilabym ci je nosic moze nie do szkoly jesli nie chcesz ale w domu i to dlugo
      • wiki1258 Okulary 07.01.12, 20:18
        Wiesz Ja też mam okulary i tez muszę je nosić tak samo jak ty.Ale każdy twierdzi że jest mi ładnie ale ja mu wie że nie.Noś okulary bo dobrze na tym wyjdziesz wink
    • olaya_ Re: Okulary :(( 06.01.12, 12:57
      co wy macie z tymi okularami kujonkami? zrobiły się takie modne, ale mało komu w nich do twarzy. po co je kupowałaś skoro ci nie pasują?
    • swiiitasna Tu! 06.01.12, 13:37
      Gdy ja byłam u okulisty, a było to całkiem niedawno, stwierdzili, że mam dość dużą wadę i muszę nosić okulary. To był dla mnie istny koszmar, bo nie znosiłam nosic okularów. Drugi krok, to był ich wybór, zdałam się na wybór okulistki i muszę się przyznać, że, gdy się już przyzwyczaiłam, są nawet znośne. Osoby z wadą, w której muszą nosic okulary cały czas mogą nosić soczewki. Nie wiem jak z twoja wadą...
      Pozdrawiam xdd
    • mysiuniaxpp Re: Okulary :(( 06.01.12, 19:53
      wiesz co nie ważne jak wyglądasz , ale to chodzi o twój wzrok . u mnie w klasie też jest taka dziewczyna , która nosi okulary i też uważam , że jej nie pasują , ale to nie ważne czy pasują czy nie , tylko po prostu chodzi o to , żeby ci się wzrok poprawił . więc moim zdaniem nie zwracaj na to uwagi jak wyglądasz w nich . ;]
      • duuumi Re: Okulary :(( 06.01.12, 20:18
        Na pewno nie przestawaj nosic okularow, bo Twoj wzrok bedzie sie pogarszal, wiec wiesz. I patrz, nie musisz nosic ich ciagle, tylk na lekcjach, przy TV i kompie.
        Jak idziesz z kumpelami do miasta, czy cos, to ich nie zakladasz, wiec nie jest tak zle! A na jakies urodziny, imienimyy, czy inne swieto,zawsze mozesz poprosic rodzicow o soczewki wink
        • bbika Przestańcie z tymi soczewkami. Z tego co napisała, 08.01.12, 15:07
          wynika, że to nie dla ej wady. Ma nosić do nauki, tv, kompa. Czyli jak patrzy blisko. Soczewki są dla tych, kórzy okulary muszą nosić cały dzień. Jak się mylę to mnie poprawcie
      • bloodymary Re: Okulary :(( 08.01.12, 12:23
        ja tez musze nosic, a wygladam strasznie dlatego zdecydowalam sie na soczewki i jestem bardzo zadowolona *_*
      • hejkaa Re: Okulary :(( 14.01.12, 13:52
        najważniejszy jest Twój wzrok. wygląd na 2 miejscu.big_grin no ale kujonki są przecież modne, no nie ? chyba że takie aż zabardzo stylizowane na stare ? ale raczej myślę , ze takich nie masz . cóóóóż. Może poeksperymentuj z fryzurą?? Albo z ubraniami które do nich pasują??
    • aaasia Dzięki :) 07.01.12, 14:34
      Okulistka sama dobierała mi okulary i powiedziała, że mi najlepiej pasują wink
      Dziękuje za porady kiss
    • wilkolak Re: Okulary :(( 07.01.12, 20:11
      radzę ci je nosić. W końcu wszyscy się przyzwyczają a ty w przyszłości nie będziesz mieć problemów
    • farnoholiczka Re: Okulary :(( 07.01.12, 20:14
      Ta okulistka jakaś głupia jak Ci sama wybierała okulary i nie pytała czy Ci się podobająuncertain
    • monik4 Re: Okulary :(( 07.01.12, 20:15
      to może kup soczewki jak nie chcesz okularów
    • gabi64 Re: Okulary :(( 07.01.12, 20:19
      spróbuj zmienić oprawki ; ) lub do szkoły noś soczewki czy cuś ;x
    • kasia8528 Re: Okulary :(( 07.01.12, 20:20
      Dziwne.. jak ja poszłam do okulistki do mogłam też samodzielnie wybrać sobie oprawki... tutaj chodzi o twoje zdrowie. Nie przejmuj się tymi ludźmi. Teraz kujonki stały się modne więc traktuj to jak zerówki. xd Za parę lat gdy już będziesz miała dobry wzrok i wybierzesz sobie ładniejsze okulary będziesz dumna z tego , że nie zrezygnowałaś z noszenia.
    • monia12xd Re: Okulary :(( 07.01.12, 20:25
      wymień je na takie które twoim zdaniem pasują do twojej urody tongue_outsmile)
    • selenqqa Re: Okulary :(( 07.01.12, 20:27
      Jak masz problem ze wzrokiem to się nie martw i noś je smile
    • michalina.w13 Tutaj ! 07.01.12, 20:27
      Wiem jaki to ból, sama borykałam się z takim problemem. Podjęłam decyzję, że bd nosić te okulary. O dziwo moja wada zmniejszyła się i niedługo nie bd ich potrzebować. Dowiedziałam się też od okulistki, że gdybym ich nie nosiła, to nawet operacja by mi nie pomogła ... .
      Mam nadzieję, że pomogłam smile
      • miley0501 Re: ........ :P 07.01.12, 21:04
        Po prostu je noś gdy minie jakiś czas nie będziesz musiała już tego robić smile
        Jeśli Ci się nie podobają lub twierdzisz że Ci nie pasują poproś mamę czy tam tatę o kupienie nowych jakie Ci pasują wink Uwierz mi wytrzymasz !! ;** Pozdrawiam smile
    • kielbaska2 Re: Okulary :(( 07.01.12, 20:36
      radze ci je nosić. Pomęczysz się 1 rok czy tam 2 ale jak nie będziesz nosiła to potem będziesz nosiła bryle grubości takiej że będziesz wyglądała jak byś miała wytrzeszcz. Mam przyjaciółke, która nosi okulary ona ich nie lubi ale moim zdaniem do niej pasują, ale nawet gdyby do niej nie pasowały namawiała bym ją żeby w nich chodziła bo to jest wyłącznie dla twojego dobra. A głupimi komentarzami się nie przejmuj lub zainwestuj w szkła kontaktowe. smile Przyjaciółki się nie słuchaj . heh . kiss
    • vans Re: Okulary :(( 07.01.12, 20:47
      Ja myślę, że się przyzwyczaisz. Ale jak na razie staraj się ubierać tak, żeby ludzie patrzyli się na przykuwającą wzrok np. bluzkę w jakimś oczojebnym kolorze. ;D
    • koteczek.pl Re: Okulary :(( 07.01.12, 20:50
      uwierz okulary mają poprawiać wzrok, a nie podzielać uwagę na temat twojego wyglądu. również noszę okulary, lecz w przeciwieństwie do cb mogłam sama wybrać oprawki. nie mogę się jeszcze przyzwyczaić, ale wiem, że będę je nosiła do końca życia, wiec nie przejmuj się innymi. okulary mają pomagać, anie dzielić wink
    • foczka Re: Okulary :(( 07.01.12, 21:00
      ludzie się w końcu przyzwyczają i dla nich BEZ okularów bedziesz wyglądać brzydziej. Na początku może i stwierdzą że brzydko ale z czasem się przekonasz. Mogę ci to dać na przykładzie dwóch koleżanek, które na początku w okularach wyglądały Fee i Fuuj, a teraz na w-f jakoś tak dziwnie jak ich nie mają. Więc radze ci myśleć pozytywnie dziewczyno i nosić okulary z chęcią a jak nie to soczewki. Ale wtedy ci wzrok bardzo, bardzo, bardzo spadnie. NIE POLECAM. <ewentualnei na jakieś okazje możesz mieć soczewki np. wesele czy dyskoteka> Tak więc trzymam za ciebie kciuki !
      Ps. Sama nosze okulary ale nie zawsze. Ja ma fioletowo-niebieskie i mi też nieraz nie pasują np. do czerwonej koszuli ale do bejsbolówki mojej jak najbardziej. Tak więc trzymaj się ! kiss
    • g_o_s_i_a Re: Okulary :(( 07.01.12, 21:07
      Okulary wcale nie są złe. Ja noszę od zawsze, więc siebie bez nich nie wyobrażam. Jeśli tylko są dobrze dobrane, wygląda się w nich całkiem spoko big_grin
    • czarna2 Re: Okulary :(( 07.01.12, 21:11
      Ja też się bałam że głupio wyglądam kiedy zaczynałam nosić okulary jakieś 3 lata temu. Ale bardzo szybko się do nich przyzwyczaiłam. A teraz nie mogę się bez nich nigdzie ruszyć. Nawet czasami zapominam ich zdjąć kiedy idę spać. To z przyzwyczajenia ... Ale osobiście nie widzę nic złego w okularach. A muszę je nosić cały dzień. Tyle że moje są bardzo lekkie i to ja je sobie wybrałam ... z pomocą mamy.
      • brokatowa_ Re: Okulary :(( 07.01.12, 21:17
        ej , nie przesadzaj , też nosze okulary i to nie jest żaden wstyd !
        mogłabyś też poprosić rodziców o kupno soczewek smile
        ja mam i jestem zadowolona , noszę je do szkoły najczęściej i takie tam . :p
    • plotkaragirl Re: Okulary :(( 07.01.12, 21:12
      Nie martw się, moim zdaniem okulary w okularach wygląda się super wink
      • jackie8428 Re: Okulary :(( 08.01.12, 09:11
        hmm...ja noszę okulary,ale mam zamiar spytać się okulisty o soczewki ,spytaj się i ty ;*brawo
    • tusia145 Re: Okulary :(( 07.01.12, 21:22
      Ozdób je sobie jakoś fajnie smile
    • truskaffkax3 Re: Okulary :(( 07.01.12, 21:24
      Ja też noszę okulary. ; ] Lepiej wyglądam w nich niż bez.....bo wtedy mam taką pustą twarz ; ]
    • allroadgotohell Re: Okulary :(( 07.01.12, 21:54
      No to spaliłaś. Okulary powinnaś sobie sama wybrać. Ja też noszę okulary, na przemian z soczewkami. Na początku wybrałam okulary, które w sklepie mi się podobały i powiedziałam rodzicom, że będę je nosić. Ale, gdy przyszła szkoła, nie chciałam ich zakładać. Dlatego nosiłam je tylko na lekcjach, a na przerwach ściągałam. Męczyłam się z tym pół roku, po czym zachciało mi się soczewek. Są zdecydowanie lepsze niż okulary. Tobie też polecam smile Miesięczne, nie ściągam ich przez miesiąc i jest gicior. Bo gdybym miała ściągać codziennie soczewki to bym pie...a dostała. Teraz mam okulary jakieś nerdy, podróby ale są bardzo spoko i noszę je na przemian z soczewkami smile
    • nana Re: Okulary :(( 07.01.12, 21:55
      DZIEWCZYNO! Mi okulary odmieniły życie! Noszę je dopiero miesiąc i każdy mowi że świetnie chłopacy nawet bardziej mną się interesują i wgl . Wystarczy dobre oprawki wybrać a nie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka