pinezkowa 18.01.12, 16:41 Też tak macie, że nic wam nie wychodzi , jeśli chodzi o dietę? A może JAK SCHUDNĄĆ? Macie sposoby? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monik4 Re: Problemy z odchudzaniem! 18.01.12, 16:59 biegaj rano, chodz do szkoły na piechotę, zdrowo się odżywiaj Odpowiedz Link Zgłoś
mobia Re: Problemy z odchudzaniem! 18.01.12, 19:01 Cóż... Ja w zeszłym roku schudłam 12 kg w miesiąc (z 64 na 52 kg), co biorąc pod uwagę fakt, że aż tak gruba nie byłam zdecydowanie za dużo i za szybko. Po prostu nie jadłam. Może to i skuteczne, ale błagam- nie powtarzaj mojego błędu! Zdarzały się dni, że byłam tak słaba, że po prostu mdlałam na ulicy i w końcu trafiłam do szpitala... Odpowiedz Link Zgłoś
gunpowder Rozumiem Twój ból... :) 23.01.12, 14:36 Sama aktualnie jestem na diecie. Przyznaję się, że przechodziłam na nią już wiele razy. Ostatnio byłam już an tyle załamana, że przepłakałam z powodu mojej tuszy cały dzień. Sprawiło to, że zmieniło się moje nastawienie do jedzenia. Stwierdziłam sobie, że np. nie będę jeść czekolady (choć ją ubóstwiam na kolanach jak Boga), ponieważ to od niej robią mi się brzydkie boczki i nie mogę znaleźć ładnej sukienki. Za każdym razem, gdy wspomnę sobie o tym, że muszę iść do sklepu i kupić jakieś spodnie, to zbierają mi się w oczach łzy. Dieta nie zależy tylko i wyłącznie od diety i ćwiczeń. Potrzebna jest także determinacja i inne nastawienie psychiczne. Musisz głęboko zajrzeć do swojego serca i umysłu i znaleźć prawdziwy i szczery powód, dla którego przechodzisz na dietę. Możesz sobie także znaleźć nagrodę za wysiłek, np. zakup ładnego kostiumu kąpielowego. Pamiętaj także, by jeść z umiarem, nie popadać ze skrajności w skrajność. Zdrowy spadek wagi to 2 kg na tydzień. ŻYCZĘ CI POWODZENIA, SŁOŃCE! :3 Odpowiedz Link Zgłoś
tesalonika Re: Problemy z odchudzaniem! 24.01.12, 18:04 Niestety tez tak mam ;[ ale staram sie ograniczać słodycze...wtedy przez założony czas [np. jakiś miesiąc] nie jem wcale słodyczy ale za to pozwalam sobie raz na jakis czas na ciastko bo tak całkiem bez słodyczy to bym zwariowała ;p Niestety na jąkaś super diete to nie mogę liczyć bo mam słabą wolę ...Ale życzę Ci powodzenia ! Odpowiedz Link Zgłoś
gocha9 .. 24.01.12, 18:12 dieta to bajka. schudłam 3 kg przez tydzień bez diety bo za dużo ćwiczę. tylko siedzisz i nic nie robisz dlatego nie możesz odchudzać ale trzeba dużo się rzucać. Odpowiedz Link Zgłoś
norrmalna Re: .. 24.01.12, 18:24 Postaram się ograniczyć słodycze (ale nie całkowicie z nich zrezygnować), nie pić słodkich, gazowanych napoi, nie jeść na 4 godziny przed snem, jeść mniej, ale częściej, i się więcej ruszać (choć o to będzie najtrudniej u mnie) Odpowiedz Link Zgłoś
kinia1a Re: .. 24.01.12, 18:56 Na przykład ustal sobie godzine do której jeszcze jedz małe kolacje lub w ogóle je sobie odpuść pamietaj o śniadaniu i ruchu.. I PRZEDE WSZYSTKIM PIJ DUŻO WODY. Jeżeli lubisz słodycze rób sobie jeden dzień na słodkości np. w sobote nieco odpuszczasz sobie i możesz jeść słodycze ale wszystko z umiarem Sama tak robie i nie narzekam Odpowiedz Link Zgłoś
kinia1a :) 24.01.12, 18:52 Zgadzam się tu z koleżanką. A jeszcze doda ci sił jeżeli znajdziesz wsparcie. Jeżeli ktoś cię będzie podtrzymywał na duchu lub jeszcze lepiej, odchudzał sie razem z tobą to łatwiej pójdzie.Sama też od ponad tygodnia ćwicze i jestem na diecie jak chcesz możemy wspierać się razem. .. Odpowiedz Link Zgłoś
emily_15 Re: Problemy z odchudzaniem! 25.01.12, 12:36 jedz normalne 3 posiłki dziennie i tylko w weekend slodycze. z umiarem oczywiscie. to jedyna metoda jaka na mnie dziala z odchudzaniem. z tym, ze obecnie mam niedowage i nie moge przytyć, bo sie boje. xd dlatego pamietaj, zeby uwazac z odchudzaniem ;p pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
demetria0606 Re: Problemy z odchudzaniem! 25.01.12, 17:28 Nie jedz słodyczy , nie jedz po 18 , jedz dużo warzyw i owoców , a ja dodatkowo jestem wegetarianką I nie pij alkoholu , ponoć od energy drinków się tyje , a ja PRZYSIĘGAM chudne . Odpowiedz Link Zgłoś