18.01.12, 17:29
Hej.Od września idę do gimnazjum.Strasznie się boje.. pożegnam się z moją klasąsad
czy w gimnazjum jest tak źle? macie wymiany?
A teraz ponoc można składac u mnie w Tychach tylko do jednego gimnazjum podanie np; do 12 i do rejonówki najgorszej w całym mieście gim.nr.1 !! jak mnie do 12 nie przyjmą załamię się sad pomocy! mam wielki stres..sadsadsadsad
Obserwuj wątek
    • mobia Re: Gimnazjum 18.01.12, 18:52
      Nie martw się- gimnazjum to były jak dotąd najfajniejsze trzy lata mojego życia!
      Myśl pozytywnie- ja też bałam się, że nie dostanę do mojego, a musiałam zdać jeszcze test predyspozycji językowych, a tu nagle... byłam trzecia na liście! Zresztą nie a sytuacji beznadziejnych i w każdej szkole znajdziesz kogoś, z kim się dogadasz.
    • koralina94 Re: Gimnazjum 18.01.12, 19:00
      Skończyłam gimnazjum prawie dwa lata temu, ale wciąż bardzo miło wspominam te trzy lata.
      Na początku jest wielki stres, bo nowi ludzie, nauczyciele. Ale później jest coraz lepiej. Jeśli się postarasz i będziesz miała bardzo dobre oceny, to nie ma co się martwić, że nie przyjmą Cię do tej lepszej szkoły. Na wymiany jeździłam każdego roku. Raz my do Niemców, a później oni do nas.
      Nie bój się, wszystko będzie dobrze.
    • gusia03 Gimnazjum 18.01.12, 19:04
      gimnazjum jest fajnee ;D
      ale uważaj by nie wpaść w takie "towarzystwo" gdzi piją, palą i ćpają w szkole xd
    • blondzia Re: Gimnazjum 19.01.12, 00:01
      Ja jestem w 3 kl gim i szczerze : TO 3 LATA NAJGORSZEGO MOJEGO ŻYCIA DO TEJ PORY !
      Boże jak ja nienawidzę tej szkoły w podstawówce było tak fajnie .
      A w gim nie dość,że gorzej się uczę to nauczyciele są wredni aby lubią komuś dokuczyć coś powiedzieć złośliwego i ośmieszyć i się tak gapią obserwują kto jak ubrany i w ogóle... np nauczycielka z historii ciągle się czepia takiego chłopaka który mieszka na wsi np mówi : Odezwał się ten z (miejscowość wsi)
      Nauczycielka z matmy mi dokucza uncertain mam 1 na półrocze rok temu tak mi strasznie dokuczała,że aż do szkoły nie chciałam chodzić na każdej matmie chodziłam do tablicy gała,że mnie przepuści do następnej klasy itd
      teraz to aż moja mama rozmawiała z wychowawczynią moją na ten temat i powiedziała wszystko co robi nauczycielka na matmie to się uspokoiła trochę ... a wcześniej to nawet chodziła i na mnie skarżyła do wychowawczyni uncertain
      Chłopaki z klasy mi dokuczają ,czepiają się,że jestem za chuda itd
      czekam tylko kiedy pójdę do szkoły średniej mam nadzieję,że będzie lepiej .
      bo w gimnazjum to horror wszystkiego i tak nie opowiedziałam tylko w skrócie.
    • rememberina Re: Gimnazjum 19.01.12, 01:26
      stracone 3 lata, jest do dupy. w sumie nie ma się czego bac, ale wciąż... JEST DO DUPY.
    • johankaka Re: Gimnazjum 19.01.12, 01:45
      Ja jestem teraz w 3 gim i te 3 lata bardzo szybko minęły, więc nie ma sensu się niczym przejmować smile
    • pauliska1212 Re: Gimnazjum 19.01.12, 19:15
      u hahahahah ale czym ty się przejmujesz xd? szkoła jak szkoła, ja też jak odchodziłam z podstawówki mówiłam że w gim będzie beznadziejnie, rozdzielą nas i wo a wyszło odwrotnie. Lepsza szkoła, nauczyciele nie traktują już uczniów jak małe dziecka, lepsza klasa, nowe znajomości ja mogłabym zmieniac szkołę co rok! xd doszło dużo nauki i już nie ma paska na świadectwie, ale to było wiadome ;d
      • noicomipowiesz Re: Gimnazjum 20.01.12, 16:02
        Ja też w tym roku się wybieram do gimnazjum, ale się nie przejmuję. Głowa do góry.wink
    • kropeczka23 Re: Gimnazjum 21.01.12, 11:38
      Ja też będę szła teraz do gimnazjum..
      Na szczęście w mojej szkole jest i podstawówka i gimnazjum, więc o to czy mnie przyjmą nie muszę się martwić. : ]
    • beyourself Re: Gimnazjum 29.01.12, 21:10
      Współczuje Ci, że opuszczasz klasę sad Ja na szczęście zostałam z moją . W gimnazjum nie jest tak najgorzej, na początku wydaje Ci się, że jest bardzo trudno i dużo nauki, ale potem się przyzwyczaisz i to będzie normalne. Oczywiście, masz trochę mniej wolnego czasu, niestety sad ALe nie martw się, poradzisz sobie kiss Zyczę powodzenia smile
      • martuskac Re: Gimnazjum 30.01.12, 11:25
        gimnazjum jest ch...owe. kończę 3 klasę i cieszę się z tego jak z nczego innego na świecie
    • mroweczka_xxx Re: Gimnazjum 30.01.12, 12:01
      GKS Tychy? big_grin
    • mydoubt. jeeeej ;d 30.01.12, 12:31
      po pierwsze zazdroszczę Ci cholernie, ja też chcę mieszkać w Tychach. <3
      a po drugie niczego się nie obawiaj nie takie gimnazjum straszne jak go malują. (; nie uprzedzaj się z góry ;*
    • zapiekanka Re: Gimnazjum 30.01.12, 12:35
      W gimnazjum jest super!No wiadomo,że więcej obowiązków i wogóle,ale też więcej przywilejów(że tak to nazwę)smile
    • malowana. też się bałam, ale ... 30.01.12, 13:33
      w gimnazjum jest ZAJEBIŚCIE! fakt, nauki jest o wiele więcej, ale pomimo tego jest świetnie smile Wiem co czujesz, bo jak szłam do gimnazjum też się cholernie bałam, ale mówie Ci nie stresuj się wink
    • divine_control Re: Gimnazjum 30.01.12, 14:08
      Ja powiem tak, w podstawówce miałam super klasę i strasznie żałowałam rozstawać się z nią i bałam sie iśc do gimnazjum, nie wiedziałam czy wybrałam dobrą szkołę i w ogóle. Teraz jestem w 3 gim. i wiem, że wybór tego gimnazjum to jedyna decyzja jakiej w 100% w swoim życiu nie żałuję, a klasy bym nie zamieniła na inną. W moim przypadku, nie było się zupełnie czego bać, a nie wiem, jak teraz przetrzymam odejście i rozstanie z klasą.
      • divine_control Re: Gimnazjum 30.01.12, 14:08
        a, no i mamy wymiany smile
    • verrley Re: Gimnazjum 30.01.12, 14:22
      Wolę czasy, gdy byłam jeszcze w podstawówce..
      Gimnazjum jest do dupy.
      Nie myśl sobie od razu, że jest w ch... ciężko i strasznie. Fakt, nauki jest troszkę więcej ale można sobie z tym poradzić. Zobaczysz jeszcze na jakich ludzi w trafisz. To jest ważne.
      • verrley Re: Gimnazjum 30.01.12, 14:24
        Jestem już w 3 klasie. I nie mogę doczekać się aby opuścić tą szkołę raz na zawsze.
    • jonasofanka Re: Gimnazjum 30.01.12, 14:41
      Tα, Tα. Tαkie Gαdαnie : ). Nie Mα Się Czego Bαć : > . Też Się Bαłαm, Owszem, Jest Trudno, αle Jα Jαkoś Zdαję, Więc Dαsz Rαdę : D.
    • ann_rock Gimnazjum jest zajebiste :-D 30.01.12, 15:54
      Odkąd tu poszłam każdego dnia dzieje się coś fajnego, mam super klasę, spoko nauczycieli. Jest większy luz niż w podstawówce big_grin.
      Nauki wcale nie jset tak dużo, owszem dojdzie kilka nowych przedmiotów ale spoko. Nauczyciele dają się bardziej 'bajerować', ogólnie jest lepiej.

Trochę tęsknię za starą klasą sad ale większość osób z niej chodzi do tego samego gim, więc codziennie się widujemy.

Ogólnie myślałam, ze będzie gorzej ale jest super serce

Nie wiem może to zależy od klasy i w ogóle szkoły, czy będzie fajnie, ale nie ma się czego obawiać wink
    • xadax Re: Gimnazjum 30.01.12, 18:43
      gimnazjum jest zajebiste ! ;D każdy mówi że będzie beznadziejnie a jak już tam jesteś to zmieniasz zdanie
    • amylee99 Re: Gimnazjum 30.01.12, 18:51
      ja jestem skazana na najgorsze gimnazjum pod słońcem w mojej podstawówcesad moja przyjaciółka i gdzie do innego gdzie ja też bym chciała chodzić ale nie mam jak dojeżdżaćsad
      nie stresuję się.. bo nie ma czym to tylko gimnazjum (przynajmniej dla mnie)
      w każdym bądź razie trzymam za Cb kciuki żeby się przyjęlikiss
    • yellowgreenblue Re: Gimnazjum 30.01.12, 18:59
      W gimnazjum jest beznadziejnie. Nie mogę się doczekać aż wreszcie zakończę ten koszmarny etap swojego życia. Może ty będziesz miała normalną klasę, normalnych nauczycieli, normalną dyrektorkę i nie będziesz zmuszona zadawać się z debilami.
      • olaya_ Re: Gimnazjum 30.01.12, 19:05
        W gimnazjum jest beznadziejnie. To znaczy zależy jak trafisz, jaka klasa, nauczyciele.. U mnie to głównie jest zasada "Pijesz i palisz to jesteś fajny, a jak nie to wypie*dalaj"
    • inbloom *______* 30.01.12, 19:43
      ja mam podstawówkę połączoną z gimnazjum cool
    • justa28t Re: Gimnazjum 01.02.12, 13:15
      Nie ma co się bac.
      Jest super.
      Na prawdę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka