Dodaj do ulubionych

Czy ludzie słuchający rocka są satanistami ?

• truskawa. Re: Czy ludzie słuchający rocka są satanistami ? 30.03.12, 21:08
      taak, i spotykają się co tydzień, żeby zjeść kota. sciana
    • kiwi Re: Czy ludzie słuchający rocka są satanistami ? 13.04.12, 14:06
      oh, to ja jestem jakaś podwójna satanistka, bo słucham rocka i jestem ateistką
      • demi261 *_* 22.04.12, 00:04
        nienawidzę tego stereotypu, ale ileż ja to się już o nim naczytałam, wiesz co ci powiem? ja jestem Katoliczką, chodzę co niedzielę do kościoła (i to dlatego, że chcę, a nie muszę), zdarza się również w tygodniu, wczoraj przyjęłam Bierzmowanie, które znaczyło dla mnie naprawdę wiele, pewnie o wiele więcej niż dla większości, którzy poszli, tylko dlatego, by móc później wziąć ślub w kościele, tak i słucham rocka codziennie, staje się on powoli nieodłącznym elementem mojego życia i jakoś nie widzę tutaj wpływu szatana, ostatnio moja wiara się nawet pogłębia, powiem ci coś jeszcze więcej uważam, że to Bóg zesłał mi tą muzykę, po tych wszystkich latach, przez, które go nie znałam...! Kościół jest dla mnie bardzo ważny, ale nie wszystko co powiedzą musi być prawdą, księży też można podzielić na tych z powołania i na karierowiczów! więc wniosek taki rock nie jest satanistyczny! oczywiście jakiś zespół rockowy może mieć taki przekaz, ale nigdy nie będzie taki cały gatunek, zresztą co ja gadam satanizmu w rocku jest może jakieś 0,00001%...
        PS. przepraszam, że się rozpisałam;p
    • inbloom *______* 23.04.12, 20:07
      nie i wku...a mnie takie coś .
    • diabolusxxx Re: Czy ludzie słuchający rocka są satanistami ? 25.04.12, 21:35
      Belzebub pozdrawia zapalonych słuchaczy rocka i dziękuje za pamięć.
    • domciakowaxd Re: Czy ludzie słuchający rocka są satanistami ? 25.04.12, 21:48
      <MEGAFACEPALM>
      kto kolwiek pisał to coś to wiedz, że wzoruje się stereotypami .=,=
      każdy może słuchać rocka, u mnie w szkole jest kilka osób < ze mną > co słuchają rocka , ale jakoś chodzą normalnie do kościoła katolickiego ..
    • roksanaroxana esuuuu 26.04.12, 11:36
      ludzieee, nie jeźdźcie po dziewczynie, która założyła ten temat, przecież ona sama uważa, że to bzdura. -.-

poza tym, błagam Was, jest wiele takich pustych osób, które wyzywają słuchaczy rocka i metalu od satanistów, ale oczywiście nikt się tu do tego nie przyzna.
      • roksanaroxana Re: esuuuu 26.04.12, 11:40
        *jedźcie
    • xadax wtf? 28.04.12, 14:16
      na to wychodzi że większość nastolatków jest satanistami, bo teraz wielu ludzi słucha tego typu muzyki.
    • mandy_jonas Re: Czy ludzie słuchający rocka są satanistami ? 30.04.12, 13:14
      bzdury. nienawidzę takich stereotypów. dla jasności:
      nie, nie jem kotów na śniadanie, nie czczę szatana i nie rozmawiam z demonami.
    • rei_san Re: Czy ludzie słuchający rocka są satanistami ? 02.05.12, 11:48
      Hmmm? To tak jak powiedzieć, że cała rasa aryjska to faszyści. Na tej samej zasadzie.

Bzdura i tyle, nie przejmuj się. Kiedyś wszyscy słuchali rock'a i metalu, a religijność ludzi była większa niż teraz.
    • wampire13 Re: Czy ludzie słuchający rocka są satanistami ? 03.05.12, 16:30
      nie no bez jaj i co jeszcze do tego ?

Wg mnie grubo przesadzili z tym komentem. Niech zajmą się swoim gatunkiem muzyki, bo ciekawe, czy oni też są tacy "święci".

=.= =.=
    • shinitaru Re: Czy ludzie słuchający rocka są satanistami ? 08.05.12, 15:04
      to odrażające jakie brednie wymyślają sobie ludzie ^ ^
      jestem metalem, słucham metalu i troszkę rocka, co prawda jestem osobą niewierzącą, ale nie uważam się za satanistkę! no litości, czy ludzie nie mają co robić?!
      czuję się naprawdę urażona, kiedy słyszę takie brednie.... przez stereotypy nie można robić tego, co się nam podoba ^ ^
      i podsumowując: nie! ludzie słuchający metalu, rocka i pochodnych to nie sataniści ^ ^
      pozdrawiam wszystkich metalowców, rockowców i punk'owców : )
    • roswell kind of funny! 09.05.12, 16:04
      Czyżby to był artykuł z gazety "Niedziela" albo "Gość niedzielny"? Mówią tak tylko księża czy "mohery" (chodzi mi ogólnie o BARDZO zagorzałych katolików). Mocno przesadzone słowa. To co, chłopcy słuchający popu to homoseksualiści? Ludzie słuchający techno i dubstepu jadą na używkach? Śmieszne.
    • edward.cullen Mam dosyć tych jeb**ych stereotypów.! 09.05.12, 16:32
      Dla dzieciaków którzy uważają że rock jest satanistyczny: Wejdźcie w google i łaskawie poczytajcie sobie o satanistach i ich zwyczajach. Słucham rocka i metalu, jestem wierzącą chrześcijanką i mam dosyć takich bzdur o tym że metale wpierd***ją koty, ponieważ jest to po prostu żałosne.
    • lilii_95 Re: Czy ludzie słuchający rocka są satanistami ? 05.07.12, 10:33
      DAJ LINKA
      chętnie się pośmieję c:
    • by_moonlight Re: Czy ludzie słuchający rocka są satanistami ? 13.07.12, 02:38
      Bzdury. Bóg zapewne sam w wolnej chwili na gitarze pogrywa "ostrzejsze rytmy". A agresywna ideologia przejawia się właśnie w tych wypowiedziach, bo bezpodstawnie oskarża się ludzi o gustach oraz poglądach odmiennych niż te autora artykułu. Chętnie bym pogadała z kimś, kto rozgłasza takie opinie, chociażby po to, by dowiedzieć się, skąd to uprzedzenie się bierze.
      • pigwa123 Peace 13.07.12, 09:33
        hahahahaha Głupstwa ! Nie mam co robić tylko utożsamiać sie z szatanem słuchając rocka =.= sciana
    • mkonodybas Re: Czy ludzie słuchający rocka są satanistami ? 13.07.12, 12:42
      Rocka? Chyba ktoś żartował... Heavy metal - tutaj część zespołów operuje symboliką satanistyczną (często dla samej kasy!)... Miłego dnia!
      • seli2 Re: Czy ludzie słuchający rocka są satanistami ? 13.07.12, 16:07
        O żal !!! To że ktoś słucha rock' a to nie znaczy że jest satanistą angryshock
    • czekolada_ Re: Czy ludzie słuchający rocka są satanistami ? 13.07.12, 16:09
      Ja sama słucham takiego mini Rocka i nie sądzę , że jest to satanistyczne . Tak jak komuś mogą się podobać czarny drugiemu różowy .
      • firana tak bardzo śmiechłam 13.07.12, 16:14
        że nie chce mi się nawet rozpisywać, jak bardzo żałosny jest ten temat

PS to metal jest od satanistów kiss
    • lorell Re: Czy ludzie słuchający rocka są satanistami ? 13.07.12, 16:14
      Wiązanie gustów muzycznych z religią jest jednym z największych absurdów tego świata. Takich ludzi (pokroju Natanka) słuchać nie należy. Wybór gatunku muzycznego jest TWÓJ i dla jednych muzyka oznacza być może satanizm, ale ważne jest to co oznacza dla CIEBIE. Podobnie jest z religią, nikt nie ma prawa mówić nam w co mamy wierzyć.
    • karolciu Re: Czy ludzie słuchający rocka są satanistami ? 13.07.12, 16:24
      Hahahahah rock?? Rozumiem metal ale rock?? jprdl jacy ludzie są głupi.
      To zwykłe durne gadanie big_grin
    • morelka227 Re: Czy ludzie słuchający rocka są satanistami ? 13.07.12, 16:37
      Jestem fanką mocnej muzyki i śmieszą mnie takie poglądy... Myślę, że to przeważnie są słowa starszych ludzi, którzy żyją w swoim małym świecie i krytykują wszystko co kiedyś było po prostu mniej popularne lub w ogóle tego nie było. Poza tym dlaczego akurat Sataniści mają słuchać rocka? Gust muzyczny to jedno, a wybór religii czy rzeczy tego typu, to druga sprawa.
    • master_yoda nie ale słuchający metalu juz tak,jedzą koty i... 13.07.12, 16:55
      są bardzo źli.
    • ladyhrabina ... 13.07.12, 17:00
      Ja też słyszałam kilka razy takiego typu stwierdzenia. Ignorowałam je ale również czuję się urażona. Słucham rocka ale jestem chrześcijanką. Szczerze to uważam satanizm za coś okropnego i nie popieram ludzi praktykujących czegoś takiego uncertain
    • cleomagdalena11 Re: Czy ludzie słuchający rocka są satanistami ? 13.07.12, 17:06
      Co ma piernik do wiatraka?
      -tyle samo liter big_grin ;p
    • synthia. Re: Czy ludzie słuchający rocka są satanistami ? 13.07.12, 17:11
      Yyyy. Moim zdaniem nie ma nic złego w słuchaniu rocku, bo przecież każdy ma swój gust, ale po drugie - co ma muzyka z wiarą? O.o
      • damned Re: Czy ludzie słuchający rocka są satanistami ? 13.07.12, 17:26
        Jak ja nienawidzę stereotypów! Co ma muzyka do wiary?! Ja słucham rocka, i jakoś nie jestem wyznawcą Szatana (jestem ateistką, ale że niektórzy i takich nazywają satanistami, to już nic nie poradzimy). Ugh, równie dobrze ci co słuchają np. rapu mogą być przypisani do innej wiary. -.-
    • serce202 Re: Hahahahaha 13.07.12, 17:38
      Zacznijmy od tego, że nazwa "SZATAN" to oznacza "WROGA!".scianascianascianasciana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka