Dodaj do ulubionych

Jak się wystytylizować na gotkę?

28.02.12, 16:07
Witajcie! Razem z grupką przyjaciół z mojej klasy mamy za zadanie wykonać przedstawienie na dowolny temat. Ja z moją najlepszą przyjaciółką mamy za zadnie przebrać się za gotki. wink Oglądałam dużo zdjęć i czytałam, ale najbardziej interesuje mnie Wasze zdanie. Jak się wystylizować na gotkę? Chodzi mi o ubiór, makijaż, fryzurę, buty. Mamy jak najbardziej przypominać typowe gothic girl. wink

Z góry dziękuję za pomoc. ;D
Obserwuj wątek
    • vans Re: Jak się wystytylizować na gotkę? 28.02.12, 18:45
      Myślę, że czarny albo czerwony gorset to najlepsze rozwiązanie. Do tego fajna byłaby czarna spódnica do kostek i glany ew. martensy Włosy? Dłuuugie, najlepiej czarne, rozpuszczone. A makijaż....... nie wiem, ale najważniejsza jest bladość.
      • mysterious69 Re: Jak się wystytylizować na gotkę? 28.02.12, 18:49
        ubierz sie na czarno i czerwono , mocny czarny makijaz oczu , czerwone usta , blada skora , na szyji mozesz zawiązac sobie lancuszek ze skory czy cos w tym stylu .
        Ogolnie to co napisala dziewczyna wyzej.
    • yorkie Re: Jak się wystytylizować na gotkę? 28.02.12, 21:02
      Jakaś długa, czarno-czerwona spódnica/sukienka, 'staromodna' biżuteria, dużo koronek, łańcuszków itp.
      Jeśli chodzi o makijaż - jak najjaśniejsza twarz (możesz użyc białego podkładu lub pudru, ale ciężko jest je dostac, więc można też użyc białego cienia do powiek), oczy na czarno (mocne kreski lub smokey eye) i czarna/czerwona/ciemnoczerwona szminka. Włosy najlepiej rozpuszczone.
      • wisshy :) 10.03.12, 20:46
        Obejrzyj kilka teledysków kapel takich jak Within Temptation, Nightwish czy Epica.
        Możesz także wygooglować fotki Tarji Turen czy Sharon Den Adel i zainspiruj się!
        Pozdrawiam
        .
    • mweezy . 17.03.12, 19:15
      Jakieś glany albo czarne buty na platformach, długa do ziemi czarna spódnica, gorset overbust, jakaś kolia na szyję, włosy upięte, mogą być nawet w najprostszy kok (byleby nie było widać perfidnie jakiejś kolorowej frotki na włosach... bo wyjdzie tandeta) i koronkowe rękawiczki *.* To by było perfekcyjne.

Ale, że nie ubieracie się w stylu gotyckim to tyle pieniędzy wydawać na rzeczy, które założycie raz... Trochę szkoda. W każdym razie ma być czarno, czerwono, bordowo, fioletowo, kobieco, koronkowo, seksownie - falbanki, obcisłe materiały, spódnice różnej długości, mogą być skórzane elementy.
      W sumie możecie pobawić się też w cyber gotyk ale ze stylizacją tego typu jest więcej roboty, no i trzeba więcej pieniędzy.
    • wikass Re: To będzie trudne... 17.03.12, 19:50
      To będzie baaardzo trudne. Musiałybyście mieć OBOWIĄZKOWO glany. To jest podstawa. Następnie jakąś długą spódnicę, bądź krótką, ale najlepiej, żeby miała falbanki. Oczywiście CZARNĄ. Paznokcie na czarno, jakaś bluzka czarna itp. Z biżuterii najlepiej żeby był jakiś duży czarny krzyżyk na szyję, pieszczocha na rękę, ewentualnie obroża na szyję. (możesz sobie poprzeglądać co i jak na www.rockmetalshop.pl). Włosów gotki jakoś specjalnie nie układają, ale podstawą są oczy na czarno. Osobiście wolę po prostu czarne kreski. : ) Skąd wiem to wszystko? Bo sama się tak ubieram. : ) Więc masz poradę od typowej gotko-metalki. Pozdrawiam.
      • mweezy . 19.03.12, 14:32
        No nie sądzę, aby glany były obowiązkowe w GOTYCKIM ubiorze. Czarne martensy, albo jakieś platformy czy skórzane czarne kozaki też mogą być. A co do fryzur gotek, to właśnie upinają je sobie bardzo fajnie, można doczepić dredloki czy jakieś kolorowe pasemka. Obejrzyj zdjęcia z któregoś roku z Castle Party, masa za*ebiście wyglądających gotów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka