vanesskaxdd 04.04.12, 19:09 Drogie kotki mam do was pytanie, chciala bym mniej jeść i mieć mniejszy apetyt. Ale jak to zrobić to że mam jeść mniej to wiem. Ale co jeszcze? Prosze o odpowedz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klara.1 Re: Odchudzanie 04.04.12, 19:18 Pij dużo wody, jec dużo owoców i warzyw. Odpowiedz Link Zgłoś
katjacarter_ Re: Odchudzanie 04.04.12, 19:41 szczerze nie wiem jak się odchudzać efektownie, bo ja próbuję przytyć ;x Odpowiedz Link Zgłoś
una_carla Odchudzanie 05.04.12, 14:35 Jedz posiłki o stałych porach, przynajmniej 5 razy dziennie. Nie podjadaj. Nie jedz fast foodów, czipsów, słodyczy. Nie pij gazowanych napoi. Polecam zamienić zwykłą patelnie na patelnie grillową. Ja mam taką i jest bardzo dobra, jedzenie wychodzi z niej smaczne, a dużo zdrowsze. No i przede wszystkim, dużo ćwicz! Odpowiedz Link Zgłoś
zmierzchoomania Re: Odchudzanie 07.04.12, 01:25 możesz też pisać sobie wszędzie karteczki albo napisy na rękach "nie jedz" itp. to też pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
sandy Re: Odchudzanie 08.04.12, 18:07 Nie jedz chleba, ziemniaków makaronu i słodyczy a sama zobaczysz efekty Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulka122 Re: Odchudzanie 08.04.12, 18:41 po pierwsze trzeba jesć tylko zdrowe jedzenie np na śniadanie kanapkę z sałata i pomidorem ważne jest żeby w każdym posiłku było jakieś warzywo lub owoc i jak chcesz schudnąc to musisz ograniczyć słodycze i tłuste żeczy i dam dobrą i sprawdzoną rade najlepiej nakładąć jedzenie na mały talerz dzięki temu oszukasz swoj możg i mniej zjesz i nie pszytyjesz i ostatnie trzeba codziennie się ruszać polecam bieg na boistku albo tez inny sport dzięki temu napewno schudniesz Odpowiedz Link Zgłoś
koralina94 Re: Odchudzanie 08.04.12, 18:55 Są takie tabelki, w internecie na pewno znajdziesz, które pokazują, jakich produktów ze sobą nie łączyć. Moja nauczycielka niemieckiego stosowała się do tej tabeli i naprawdę dużo schudła. Tak, jak już wcześniej dziewczyny pisały, pij dużo wody. Odpowiedz Link Zgłoś
xadax Re: Odchudzanie 08.04.12, 23:33 Nie jedz po 18. jedz systematycznie 5 posiłków dziennie, pij dużo wody ponieważ to złagodzi twój apetyt. Odpowiedz Link Zgłoś
litge Re: Odchudzanie 18.04.12, 18:48 Na zmniejszenie apetytu są też różne środki, które możesz kupić w aptece albo nawet w Super-Pharm czy Rossmanie Odpowiedz Link Zgłoś
love_r.h.c.p. Re: Odchudzanie 18.04.12, 19:00 Sama to robię i jeśli chodzi o motywację: najlepse są zdj szczupłych dziewczyn. Codziennie wieczorem pacze w lustro i myślę, gdzie chcę schudnąć. Nie jem kolacji. Jem dużo owoców. nie jem mięsa. Nie jem słodyczy. Jem ciemny chleb. Śniadanie jem kaloryczne (omlet) ale dlatego, że bez śniadania ja nie jestem w stanie funkcjonować pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
johankaka Re: Odchudzanie 18.04.12, 19:10 Sama mam z tym problem ale wystarczy że będziesz jadła regularnie, nie obrzerała się na noc, jadła rano lżejsze posiłki tak aby żołądek nie był pełny. Pij duzo wody ! Odpowiedz Link Zgłoś
noicomipowiesz Re: Odchudzanie 19.04.12, 19:39 jedz 5 posiłków dziennie, staraj się by były zdrowe i dużo ruchu ! to podstawa Odpowiedz Link Zgłoś
corellka Tutaj. 21.04.12, 18:33 Ja od ok. 2 tyg nic nie jem. Nie dlatego ze sie odchudzam chociaż mam duza nadwagę, czy cos, ale po grypie zołądkowej zbrzydło mi jedzenie. słodyczy nie jem, nic nie jem, rano troche płatek, małe porcje obiadu i koniec, w szkole kanapke. Nie wiem co sie ze mna dzieje, po prostu nie jem, bo nie czuje głodu. Schudłam 2 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
milusia22 Re: Odchudzanie 21.04.12, 18:44 najprostsze to ograniczenie słodyczy i niezdrowej żywności na wakacjach byłam z kuzynkami i przyjaciółką (no i resztą grupy i opiekunami) w Anglii i tam byłam zdana na gospodarza. jadłam rano śniadanie i potem obiadokolację. podczas dnia zjadłam jakiegoś jednego batonika którego dostawałam każdego dnia i piłam co miałam+chodziłam prawie cały dzień efekt -5kg więc to co powtarza moja mama "najlepsza dieta żp-żryj pół" skutkuje :] Odpowiedz Link Zgłoś
missrainbow hey 21.04.12, 18:52 apetyt to cięzko zmniejszyć, ja bezskutecznie próbowałam schudnąć ale sie nie udawało. dopiero teraz znalazłam dobry i niezbyt uciążliwy patent. Nie jestm chleba i masakronu, gdy jestem głodna kroję ogórek lub pomidor posypuje solą i pieprzem i jem widelcem. czemu w taki sposów? tak jesz wolniej, staranniej przezuwasz i szybciej mija ci głód. polecam w ten sposób w ostatni tydzień straciłam 1kg Odpowiedz Link Zgłoś
kotkaevita15 Re: Odchudzanie 21.04.12, 19:04 PO PIERWSZE Jak będziesz głodna odczekaj chwilkę, a głód się zmniejszy. Wtedy mniej zjesz . PO DRUGIE Ograniczaj jedzenie stopniowo. Wtedy do tego się przyzwyczaisz. Odpowiedz Link Zgłoś
alicesalvatore Re: Odchudzanie 24.04.12, 12:53 Owszem niektóre z was mają racje. 5 posiłków dziennie, woda, i ostatni posiłek do 18-19. Mi też się wydawało, że to wszystko wiem, a teraz chodzę od lekarza do lekarza, ponieważ mój organizm został wyniszczony przez nadmierne odchudzanie i próbują mnie jakoś ratować. Dlatego jeśli nie masz nadwagi i problemów ze zdrowiem, nie odchudzaj się. Jeśli masz słabą samoocenę, to stawaj codziennie rano przed lustrem i mów sobie, że jesteś piękna. Odpowiedz Link Zgłoś
mrucz Re: Odchudzanie 15.08.12, 11:33 uważaj żeby twoje odchudzanie nie skończyło się tragicznie, ja mam 16lat i też chciałam się odchudzić a teraz ważę 38kg przy wzroście 163cm i ciężko mi przytyć żeby nie wyglądać sucho :c Odpowiedz Link Zgłoś