Dodaj do ulubionych

Znacie jakiś obcokrajowców??

27.04.12, 20:46
Czy znacie jakiś obcokrajowców. W tym sensie że się kolegujecie. Są młodsi, starsi a może w waszym wieku. Z jakiego kraju pochodzą?

Ja znam kilku Turków (chyba z 4), Łotwinkę,(głównie z nimi gadam itp.) a znam jeszcze Peruwiańczyka,Kolumbijkę,Włoszki, Hinduskę,Wietnamkę,faceta z Azerbejdżanu,Rumuna są ode mnie starsi, niektórzy z 10 lub więcej lat ale świetnie się dogadujemy (głównie Turcy,Łotwinka i troszkę mniej z Rumunem)

Obserwuj wątek
    • xx_gosia_xx12 Re: Znacie jakiś obcokrajowców?? 27.04.12, 21:17
      No to będzie tak :
      Litwinka 14 lat , jej mama , wujek i babcia big_grin
      Jednego Turka ,Afrykańczyka i dwóch Pakiństańczyków ( to oni mają ok.25 lat)
      i duuużoo Anglików . Mam jeszcze wątpliwości do takiego jednego pana Josepha ale niech będzie , że wlicza się on do narodowości Angielskiej big_grin

Gdyby mój ojciec nie pracował w Anglii to zapewne nie znałabym nikogo z po za kraju smile
    • tenshikiryuu Re: Znacie jakiś obcokrajowców?? 28.04.12, 11:21
      Kilku Hiszpanów/Hiszpanek, Włochów, Niemców/Niemek, jedną Afrykankę. Wszyscy koło 20, rówieśnicy
      • malinovax33 Re: Znacie jakiś obcokrajowców?? 28.04.12, 11:36
        Moja pani od angielskiego jest Ukrainką ..
    • xadax Re: Znacie jakiś obcokrajowców?? 28.04.12, 14:46
      nie znam
    • elisss92 Re: Znacie jakiś obcokrajowców?? 28.04.12, 15:46
      Tak, głównie z Niemiec (bywało się na wymianach ;P) i Turcji (w akademiku poznałam)
      • xdliv13xd Re: Znacie jakiś obcokrajowców?? 03.05.12, 10:33
        Mam kuzyna Wietnamczyka, ciocię i wuja Portugalkę, I jeszcze żona wujka też jest Portugalką
    • karate_kotek Re: Znacie jakiś obcokrajowców?? 02.05.12, 17:00
      Mieszkam w Hiszpanii, więc to ja jestem obcokrajowcem, ale szczerze, tu jest naprawdę o wiele więcej obcokrajowców. Głównie, to Bułgarzy, Rumuni, Maroka, no i z Południowej Ameryki: z Hondurasu, Kolumbii, Ekwadoru...
    • saori Re: Znacie jakiś obcokrajowców?? 02.05.12, 17:37
      Na dodatkowym angielskim mam lektorów, gdzie większość z nich to obcokrajowcy. Można powiedzieć, że z częścią się "kumpluję". Mają mniej więcej od 20 do 25 lat. Jeśli chodzi o kraje to: Kanada, Wenezuela, USA, Wielka Brytania..
    • indygo. Re: Znacie jakiś obcokrajowców?? 03.05.12, 13:36
      Tia. Znam 3 dziewczyny i 3 chłopaków z Finlandii, 3 chłopaków i 2 dziewczyny z Chorwacji i 2 chłopaków i 4 dziewczyny z Francji.
      Pojutrze ja jadę na wymianę więc poznam jeszcze więcej ludzi z tych krajów wink
      • vicky123 Re: Znacie jakiś obcokrajowców?? 07.05.12, 21:31
        Ja znam 2 Turka, 3 Włochów, jedną Chorwatkę, jedną dziewczyne z Kosowa, jednego Afrykańczyka, 14 Niemców. Jeszcze 2 nauczycielki pochodzą z Rosji i Grecji.
    • mweezy . 07.05.12, 21:39
      Z żadnym obcokrajowcem nie utrzymuję aktualnie kontaktu.

ladiesteaparty.blogspot.com/
    • polskalady tuuuu 09.05.12, 23:51
      .Mieszkam w Niemczech
      .Chodzę do szkoły gdzie jest właściwie więcej obcokrajowców niż Niemców
      a mąż mojej siostry jest z iranu a mój chlopak ( mój przyszly mąż ) jest z egiptu
      • limka Re: tuuuu 10.05.12, 12:14
        Owszem. Nie licząc tego, że mam rodzinę w Stanach, Włoszech i Niemczech, zawarłam parę takich znajomości przez Facebook'a.
        No i moja nauczycielka hiszpańskiego jest Hiszpanką.
    • seven.seas Oj , duuużooo... 11.05.12, 12:02
      Moja najlepsza przyjaciółka mieszka w Ameryce (urodziła się tam , a do Polski tylko przyjeżdża w wakacje , bo jej mama jest polką . Poznałyśmy się 8 lat temu na obozie)
      Mam bardzo dobrą koleżankę z Belgii o korzeniach wietnamskich , ogólnie mieliśmy wymianę z Francją więc z jakieś 12 osób się poznało xD .
      W Hiszpanii mam kumpla , którego poznałam trzy lata temu podczas zwiedzania ...
      jest synem przyjaciela mamy , którego poznała w wieku 14 lat w Maroku ;P .
      No i kolegę z Niemiec .
    • misiuniaa_ jedną : D 11.05.12, 14:56
      Wczoraj do mojego sąsiada przyjechała kuzynka z Anglii, ma 10 lat. Jest bardzo fajna! big_grin Szczególnie fajnie się z nią rozmawia po angielsku. I uczy polskiego, bo śmiesznie jest, jak jej każemy powiedzieć np. "chrząszcz" i wychodzi "konsyc". ; D
      • magic1504 Re:Obcokrajowcy 12.05.12, 16:20
        Mąż mojej kuzynki jest Niemcem-jest miły.A na ich weselu poznałam dużo Niemców.
        I,jeśli można zaliczyć 2-3 osób,które urodziły się w USA,są Polakami,ale mieszkali przez większość lat w USA,ale teraz przeprowadzili się do Polski.Rówieśnik i młodsza i starsza.

• seli2 Re: Znacie jakiś obcokrajowców?? 15.08.12, 19:29
      w tamtym roku na wakacjach poznałam Włoszkę ( troche umie mówić po Polsku , więc się dogadujemy big_grinsmile)
    • alice087 o jej :D nie każ mi wymieniać nawet! 15.08.12, 19:51
      Tyle ich jest... na całym świecie mam znajomych. Z każdego kontynentu wink
    • natala_nati Re: Znacie jakiś obcokrajowców?? 15.08.12, 22:30
      Znam i to sporo..Głównie Amerykaninie.. jako że spędzam wakacje w Ameryce tongue_out
    • nicoole Trochę znam:) 16.08.12, 12:48
      duzo angielek i rusówsmile
    • muse_fan Re: Znacie jakiś obcokrajowców?? 18.08.12, 12:35
      poznałam kilkunastu Duńczyków kiedy byliśmy z klasą na wymianie w Danii.
      z gry znam Anglika, dużo pisaliśmy
    • morelka227 Re: Znacie jakiś obcokrajowców?? 18.08.12, 13:43
      Chodzę do szkoły w Niemczech gdzie właściwie większość osób to obcokrajowcy (w sensie, że nie Niemcy), więc znam masę takich osób.
    • stefffcia Re: Znacie jakiś obcokrajowców?? 18.08.12, 14:36
      Nie mam przyjaciół obcokrajowców, ale miło byłoby mieć smile Lubię ich, zabawnie jest poznawać ich stosunek do świata, kulturę itp ;D Jak byłam w Hiszpanii to miałam okazję wielu spotkać, i każdego wspominam miło. Myślę, że bywają bardziej otwarci i życzliwi niż.. no przykładowo Polacy tongue_out<br />
      <br />
      PS. Chłopcy z Włoch są tacy cudowni , mrau.
    • draza Re: Znacie jakiś obcokrajowców?? 18.08.12, 18:02
      Ja poznałam poprzez wymianę w szkolę, 2 lata temu mieszkała u mnie Rumunka (starsza o rok) rok temu pojechałam do Niemczech i tam też poznałam fajnych ludzi smile oprócz tego zawieram znajomości na deviantArcie, mam np. znajomuch na filipinach, w Australii, Stanach, i praktycznie całym świecie smile to fajne uczucie ^^

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka