Dodaj do ulubionych

Prostownica

25.08.12, 11:30
Hej. Moje włosy (lekko kręcone) strasznie się puszą. Wiecie takie siano. Próbowałam różnych kosmetyków ale nie pomogło. Fryzjerka poradziłam mi że jedynym wyjście by wyglądały ładnie i jakoś normalnie to ich prostowanie. Pomożecie mi wybrać jakąś dobrą która jak najmniej niszczy włosy? Słyszałam że najlepsze są Babyliss. Takie z funkcją jonizacji. Znalazłam taką BABYLISS IPro 230 Ionic Ultimate model ST89E. Co o niej sądzicie? Jaką mi polecacie? Ja chce mieć normalne włosy!!!shock

Z góry dziękuje za wasze komentarzecool
Obserwuj wątek
    • fun Re: Prostownica 25.08.12, 12:27
      tez mam takie włosy i prostownica pomaga ale wiadomo niszczy. Przez wakacje daje im odpoczynek. Na prostownicach sie nie znam ale polecam jedwab do włosów. Chroni je przed wysoko temperaturą smile
      • loczek151 Re:..... 31.08.12, 15:29
        Mam prostownicę Babyliss, w prawdzie to nie jest najnowszy model, ale muszę powiedzieć, że spisuje się świetnie.
    • souven. Znam to ;D 25.08.12, 15:42
      Mam podobnie, też włosy mi się puszą. Mam takie siano na głowie -,- Tato mi kupił prostownicę, co prawda bez jonizacji ale i tak jakoś ogarnia moje kudły ;D
      Mam taką --> www.skapiec.pl/site/cat/350/comp/773826_komentarze/
      Tak jak poprzedniczka zgadzam się że jedwab do włosów wygładza i wgl. Sama jeszcze nie używałam, ale podobno to prawda wink
      Jednak na wakacje, weekendy itp. radzę ci robić przerwy od prostowania, bo włosy się niszczą... Nie tak łatwo znaleźć prostownicę która mało niszczy włosy więc może kup jeszcze mgiełkę lub odżywkę ochronną.
      Pozdrawiam ^^
    • mella0808 Skąd ja to znam... 25.08.12, 19:53
      Miałam to samo od kąd pamiętam, ostatni nie wytrzymałam i na początku lipca poszłam do fryzjera na trwałe prostowanie kolastyną, efekt podobno trzyma się 6 miesięcy, wkrótce będą dwa i póki co jest dobrze, po myciu tylko przeprostuje (po wcześniejszym spryskaniu mgiełką)
    • bellzia Re: Prostownica 25.08.12, 22:41
      Mam szopę na głowie i planuję kupić z remingtona. Moja koleżanka ma z tej firmy i sobie chwali, bo ma nieogranięte loczki, a ja wyprostuje to są lejące, lśniące i efekt długo trzyma. smile
    • santii Re: Prostownica 27.08.12, 08:41
      Hej. Ja mam kręcone włosy w supie teraz juz się trochę zmieniły i mam cos takiego jak Vannesa Hudgens : ) Nie pamiętam jakiej używam prostownicy ale jest świetna. Też ma jonizację. Ale słychałam, że lepiej używać suszarki. Zobać na you tube jak prostować włosy suszarką. Aczkolwiek dla mnie i moich włosów suszarka to zabójstwo. Musisz wypróbować. Aha i używaj do tego preparatów ochronnych. Ostatnio na moim blogu pisałam o prostowaniu włosów. Poczytaj sobie : )
      yoourstylee.blogspot.com/2012/08/prostowac-czy-nie-prostowac-o-to-jest.html
    • estera102 Re: Prostownica 27.08.12, 09:50
      jeśli masz pieniądze na prostownicę, to ja jednak polecam zakup zestawu encanto - do keratynowego prostowania włosów. wiem że to brzmi jak jakaś reklama, ale to naprawdę działa. zabieg jest męczący i długi, ale efekty utrzymują się nawet 5 miesięcy przy cienkich i nie zniszczonych włosach (do momentu aż keratyna się nie wypłucze). możesz oczywiście zrobić go też w salonie, jednak w domu, z pomocą koleżanki czy mamy na pewno dasz radę. niestety do wykonania zabiegu potrzebna jest prostownica, ale myślę że to nie byłby problem - pożyczyć od kogoś.
      zestaw można kupić na allegro. pełnowymiarowe butle starczają mniej więcej na 4 razy.
      allegro.pl/encanto-keratyna-prostowanie-f-vat-kurier-promocja-i2580055356.html
      a takie małe na jeden raz :
      allegro.pl/trwale-prostowanie-wlosow-encanto-do-brasil-i2574217441.html
    • mrucz polecam. 31.08.12, 13:49
      ja Ci z całego serca polecam prostownice z firmy REMINGTON z metalowymi blaszkami ( nie te białe ). ja swoją kupiłam za ok 80-100 zł i nagrzewa się bardzo szybko i włosy długo są proste smile
    • dosiak Re: Prostownica 31.08.12, 16:20
      Moim zdaniem powinnaś zacząć używać jakiś odżywek masek itd. bo jeśli zaczniesz prostować to włosy będą ci się jeszcze bardziej puszyć jeśli nie wyprostujesz uncertain polecam blog anwena.blogspot.com/ poczytaj też na wizażu w wątku dla kręconowłosych smile
    • nessie7 Prostownica 31.08.12, 17:04
      znam tw. bol- mam dokładnie ten sam problemsmile prostownica jest dobra ale nie mam czasu robić sie nią przed lekcjami i niszczy mi włosyuncertain ale teraz znalazłam jeszcze jedem fajny sposób-PIANKA DO WŁOSÓW-polecam z syossa i taftakiss

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka