02.11.12, 19:15
Ostatnio zrobiła się nagonka na to święto,że jest to oddawanie czci szatanowi i że przez to stajemy się sługami diabła.

Mnie osobiście śmieszy taki pogląd na to święto, bo jest to po prostu zwykła zabawa big_grin Osobiście uwielbiam to święto, można się poprzebierać i w ogóle wink a księża i reszta co tak mówi to chyba za bardzo przesadza w wyznawaniu swojej wiary.

A wy jak uważacie?
Obserwuj wątek
    • loczek151 Re: Halloween 02.11.12, 19:26
      Było już wiele takich tematów tego roku. Zajrzyj na któryś z nich i podyskutuj
    • sammy Re: Halloween 02.11.12, 20:12
      Dla mnie to "święto" jest najdurniejszym świętem jakie się obchodzi. W sam raz dla Amerykanów. NIE - dla Halloween w Polsce.
      tyle w temacie.
      • milejdi Re: Halloween 02.11.12, 20:55
        A czemu ty jesteś za każdym razem taka agresywna, dziecko drogie? Czemu czepiasz się Amerykanów- przecież to nie ich święto? A ja mówię NIE dla Wszystkich Świętych w Polsce, bo to święto w sam raz dla chrześcijan- My, Słowianie, mamy własne Dziady.

Łyso? ;/
        • sammy Re: Halloween 02.11.12, 21:32
          Drogie dziecko nie rozumiem dlaczego czepiasz się każdego kto wypowiada się źle na temat Halloween. Chcesz przekonać wszystkich do swojego zdania? Przykro mi ale nie wychodzi ci to. Ja na temat Halloween mam takie zdanie jakie mam i nie interesuje mnie twoja opinia. Chcesz to chodź po ulicach umazana krwią proszę bardzo mam to gdzieś, tylko jak jakieś dziecko zapuka do moich drzwi z hasłem "cukierek albo psikus" to po prostu szlag mnie trafia. Ten kto chce chodzić po domach i żebrać cukierki proszę do Stanów wyjechać, a nie wprowadzać do Polski jakieś nowe tradycje. I nie nie jest mi łyso jeśli o to pytasz.
          • milejdi Re: Halloween 03.11.12, 13:02
            Czepiam się tylko tych ,których argumenty są nielogiczne i niemerytoryczne. Ty byś pewnie wolała, by wszystkie święta były po bożemu i po katolicku, i po polsku- nic, zero kosmopolityzmu...Wielkanocy i Bożego Narodzenia też w takim razie nie powinnaś obchodzić- to nie sa typowo katolickie święta.
            • sammy Re: Halloween 03.11.12, 21:48
              Kosmopolityzm? Chyba sobie kpisz.

Wiesz twoim jedynym argumentem jest to, że Boże Narodzenie i Wielkanoc to święta pogańskie i katolicy nie powinni obchodzić tych świąt tak jak uważają, że nie powinni obchodzić Halloween. Dla mnie właśnie ten argument jest nielogiczny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka