Dodaj do ulubionych

Chciałabym mieć chłopaka.

25.11.12, 20:11
Chciałabym mieć chłopaka, mam 13 lat jestem w I gim. Niektórzy mówią, że to jeszcze za wcześnie . Rozumiem to i szanuję, ale moje koleżanki z klasy ciągle gadają , jak to one były w kinie lub wieczorem ze swoimi chłopakami. Robi mi się trochę smutno, i chciałabym też mieć taką osobę, z którą będę mogła gdzieś wyjść. Moje przyjaciółki nie mają dla mnie czasu i czuję się samotna. Czy powinnam mieć chłopaka w tym wieku, czy może poszukać przyjaciółki, której nigdy nie znajdę?
Obserwuj wątek
    • jonas_lover Re: Chciałabym mieć chłopaka. 25.11.12, 20:49
      w I gim. nie licz raczej na jakąś wielką miłość. to wszystko jest raczej dla lansu, dopiero później, w liceum jest coś na poważnie.
    • kasztanowa Re: Chciałabym mieć chłopaka. 25.11.12, 22:19
      Nie martw sie i nie szukaj na sile. Rozumiem cię w 100%. Ja mam 14 lat i chodzę do 2 gimnazjum. Tez bardzo bym chciała mieć chłopaka. Nie taka jakaś wielka miłość ale kogoś kto mnie przytuli zrozumie, do kogo będzie można zadzwonić o 3 w nocy i wypłakac sie. Wiadomo ze od tego sa przyjaciółki jednak nie zawsze one wystarczają. Ja mam kilka dobrych koleżanek ale tylko na jednej zawsze mogę polegać chociaż przypuszczam ze tez nie dokonca a po za tym mieszka bardzo daleko. Wracając do tematu to nie szukaj chłopaka na sile bo on sam cię znajdzie. Skup sie na budowaniu relacji z rowiesniczkami bo to w tym wieku ważne smile
      • rogaliczek Re: Chciałabym mieć chłopaka. 13.12.12, 19:52
        A ja nie chcę mieć chłopaka i jestem w 3 gimnazjum smile Oczywiście pociąga mnie płeć przeciwna i nieraz sobie myślę jakby to fajnie było mieć kogoś do kogo można byłoby się wtulić czy pocałować, ale nie to jest najważniejsze. Trzeba być cierpliwym, bo jeżeli szuka się na się to może z tego wyniknąć coś głupiego. Można zrobić z siebie idiotkę, albo zostać zranionym, więc myślę, że nie warto.
    • madasahatter Re: Chciałabym mieć chłopaka. 25.11.12, 22:28
      Na prawdę nie warto nic robić na siłę. Działając tak możesz tylko popsuć swoją sytuację. Na pewno się nie narzucaj. Chłopacy tego nie lubią. Miłość przyjdzie z czasem. Jest nietrwała. Prawdziwa przyjaźń przetrwa wieki.
    • oliwius Re: lepiej nie szukaj 25.11.12, 22:54
      Po tym co napisałaś wnioskuję że jesteś lekko zdesperowana. Rozumiem że koleżanki ci nie wystarczają ale wcale nie warto szukać sobie chłopaka tylko dlatego że rówieśniczki ich mają. To się mija z celem posiadania partnera. Nie szukaj chłopaka. Ja jestem w 3 gim. i szczerze ci powiem że z chłopakami w ym wieku jest różnie i nie zawsze masz pewność że trafisz na takiego z którym zbudujesz związek na poważnych zasadach a nie tylko dla lansu. Poczekaj do liceum a zobaczysz że diametralnie zmienisz zdanie co do tej sprawy. wink
    • calcetin Re: Chciałabym mieć chłopaka. 30.11.12, 12:58
      Proponuję książki. Z nimi nigdy się nie pokłócisz. Zawsze będą miały dla Ciebie czas. Koleżanki będą rozmawiały o chłopakach, owszem. Ale co to im da? A Tobie? Będziesz najbardziej oczytaną osobą! Może również znajdziesz chłopaka lubiącego czytać? (;
    • majson Re: Chciałabym mieć chłopaka. 03.12.12, 13:43
      przestań, chłopak to same problemy zobaczysz jak zaczniesz chodzić na imprezy itd. twoje koleżanki będą pilnowali chłopacy i co 5 min dzwonili a ty będziesz się mogła bawić ze wszystkimi big_grin nie przejmuj się tym później one będą cierpieć bo je rzuci czy się pokłócą a ty będziesz miała lajcik big_grin
    • xadax Re: Chciałabym mieć chłopaka. 07.12.12, 20:09
      miłość sama przyjście, nie szukaj jej na siłę
    • majka27 Re: Chciałabym mieć chłopaka. 13.12.12, 17:03
      Ja mam 16 lat i jeszcze nie miałam chłopaka niczym sie nie martwie morze po prostu lepiej dłurzej poczekac bo  jak widze jak kolezanki i siostra cierpia po rozstaniu z byle dupkien, to nie wiem czy warto. Lepiej poczekac na kogas prawdziwego że tak się wyraże .Morze lepiej sie skupic na nauce to na dobre wyjdzie . Powodzenia smile
    • you_are_perfekt Re: Chciałabym mieć chłopaka. 13.12.12, 18:16
      Posłuchaj, masz dopiero 13 lat uwierz mi 99% dziewczyn w tym wieku chce mieć chłopaka! Nie szukaj go na siłę, bo i tak nie znajdziesz. Miłość to coś czego nie da się oszukaćsmile jeżeli to ci poprawi humor to ja pierwszego chłopaka miałam jak zaczynałam 2 klasę gimnazjum. Uwierz mi masz czas, miłości nie szukaj bo to ona cię znajdzie i to w najmniej spodziewanym momencie serce
    • serpentyna8090 Re: Chciałabym mieć chłopaka. 13.12.12, 20:58
      ja miałam chłopaka pierwszy raz jak miałam 13 lat, ale jak Ty nie masz to nic w tym złego. Największym błędem jest bycie z kimś na siłę. Poczekaj a może kogoś niedługo znajdziesz.
    • pudding Re: Chciałabym mieć chłopaka. 21.12.12, 18:02
      na prawdziwa miłość warto czekac
      można mieć w tym wieku chłopaka, ale nie trzeba
      nie ma jakegoś prawa w kodeksie od którego razu można miec chłopaka, a kiedy nie można
      ani to nie jest jakiś wymugł
      ja osbiście nigdy nie miałam a jestem w 3 gimn i nie żałuje mam kolezanke która ma cały czas i jest to fakt że ma dla mnie mniej czasu, ale prawdziwej przyjazni to nie zniszczy
    • fankajbnatka Re: Chciałabym mieć chłopaka. 21.12.12, 18:15
      jestem niewiele młodsza od Ciebie - mam 12 lat i szczerze radzę ci, zebyś z tym poczekała tongue_out. Nie sądzę, żebyś w tak młodym wieku znalazła prawdziwą miłośc. W tym wieku ludzie raczej szpanują swoimi związkami, więc... Ach, wybór należy do Ciebie...wink
      • lilii_95 Re: Chciałabym mieć chłopaka. 21.12.12, 18:32
        luz, na wszystko przyjdzie czas c;
    • dynka Re: Chciałabym mieć chłopaka. 21.12.12, 23:35
      Cześć moim zdaniem miec chłopaka w tym wieku to zbyt wcześnie,poszukaj lepiej przyjaciółek,ktore bez względu na to czy beda mieć chłopaka napewno bedą też liczyły się dla nich przyjaciółki. smile
    • kotkaevita15 Re: Chciałabym mieć chłopaka. 22.12.12, 16:26
      Jasne, miej chłopaka. big_grin Ja mam 12 i pół roku, też już bym chciała kogoś mieć. Idź gdzieś, zakumpluj się z jakimś ciasteczkiem, haha. xoxoxo
      Trzymam kciuki serce
      • xdliv13xd Re: Chciałabym mieć chłopaka. 30.12.12, 15:09
        ja też mam 13 lat, a w sumie to za 12 dni już 14 i jeszcze nie miałam chłopaka. Tak jak ty chciałabym mieć. I też mam koleżankę, która jest w związku, ale na odległość i twierdzi, że to jest jakaś wielka miłość, a ja nie mam pojęcia o tym, bo nie jestem w związku. No i co z tego, że nie jestem. Jak to się mówi głupi ma zawsze szczęście, a ty na pewno nie jesteś głupia kiss

Prawdziwa miłość poczeka kiss
        • gabrielle3294 Re: Chciałabym mieć chłopaka. 30.12.12, 15:41
          Jeśli Cię to pocieszy, to ja mam 18 lat i też nigdy nie miałam chłopaka.
    • inna_xd Re: Chciałabym mieć chłopaka. 02.01.13, 20:13
      Nie przejmuj się, że masz chłopaka. Jesteś jeszcze młoda i nie jest Ci potrzebny. Najczęściej związki w podstawówce i początkach gimnazjum szybko się kończą - no chyba, że chłopak i dziewczyna są naprawdę dojrzali na swój wiek i szczerze się kochają. Znajdziesz jeszcze miłość swojego życia, po co masz być teraz z kimś, jeśli i tak za jakiś czas się rozstaniecie? Bez urazy, ale w tym wieku związki się dość szybko kończą. Pozdrawiam smile
      • inna_xd poprawka 02.01.13, 20:15
        *nie masz . 1 zdanie haha sor
    • mrucz Re: Chciałabym mieć chłopaka. 20.02.13, 15:58
      nic na siłę, przyjdzie samo, nie trać młodości, wyszalej się. hehs.
    • inbloom *______* 24.02.13, 15:17
      W tym wieku związki raczej nie mają sensu. Kiedyś kolegowałam się z taką jedną dziewczyną i kiedy miała chłopaka było mi jakoś tak dziwnie. Też poświęcała mu jakiś czas, przez co byłam o nią zazdrosna i zastanawiałam się, czy ze mną jest coś nie tak, bo ciągle jestem sama. Ale jak zobaczyłam jak ten ''cudowny związek'' się rozpada, to za przeproszeniem śmiać mi się chciało, mimo że mi nie wypadało śmiać się z koleżanki. Związek trwał trzy dni. No bo ile ma trwać związek w pierwszej gimnazjum? XD Nie szukaj ani koleżanki, ani chłopaka na siłę, bo nie znajdziesz nikogo będąc natrętną. Znajdź sobie jakieś zainteresowanie, a może masz jakichś znajomych, z którymi dawno się nie widziałaś? Możesz odnowić kontakty. big_grin
    • moni16 Re: Chciałabym mieć chłopaka. 26.02.13, 20:34
      jej dziewczyno chłopaka chcesz na siłę szukać bo Twoje koleżanki mają ? owszem jak sie zakochasz to nie znaczy że przez to że jesteś za młoda nie możesz mieć chłopaka to sobie chudź ale nie ma pośpiechu na wszystko przyjdzie czas smirk
    • domimuza Re: Chciałabym mieć chłopaka. 02.03.13, 20:05
      Cieszę się, że nie jestem jedyna. Też jestem w I gim i przeżywam to co ty uncertain Ostatnio mnie trochę "deprecha" z tego powodu ogarnia . Ale to fakt, dużo dziewczyn ma w I gim chłopaków i to takie przygnębiające.. W każdym bądź razie bez chłopaka też przeżyjesz...
    • dzioankaa Re: Chciałabym mieć chłopaka. 02.03.13, 23:30

Uważam, że niczego nie należy robić na siłę, a w tym wypadku tym bardziej. Ja w Twoim wieku też bardzo chciałam mieć chłopaka, bo koleżanki chwaliły się przy mnie swoim doświadczeniem w tych sprawach.. ale z czasem, kiedy byłam już z pierwszym, drugim.. okazało się, że jeszcze do tego nie dorosłam.. wink To były związki bardzo krótkotrwałe wink Jeżeli brakuję Ci takiej osoby, z którą mogłabyś spędzać czas, której mogłabyś się wygadać, a w gorszy dzień z nią pomilczeć to zdecydowanie powinnaś poczekać, aż na Twojej drodze stanie ktoś wyjątkowy i poczujesz, że to naprawdę ' ten ' smile
    • rudaax3 Re: Chciałabym mieć chłopaka. 05.03.13, 12:35
      Znajdziesz jeszcze smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka