Gość: Ola Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 21:28 A ja aparat bede miala aparat zakladany za tydzien..troszke sie boje..ale wole pomeczyc sie teraz a pozniej miec ladne zeby... Odpowiedz Link Zgłoś
dariapat Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* 23.03.09, 21:29 słyszałam że najpierw jest się ciężko przyzwyczaić i się ciężko mówi ale po jakimś czasie to norma i jest wszystko spoko z wyjątkiem dokładnego czyszczenia aparatu... moja wychowawczyni miała aparat i jej się straszne plamki na zębach porobiły chociaż po każdym posiłku nawet kanapkach myła zęby.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.adsl.inetia.pl 23.03.09, 22:10 Noszę aparat ortodontyczny od 5 miesięcy na górnym łuku i na dolnym 3 miesiące. Krzywe zęby od zawsze były moim największym kompleksem. Teraz? Raczej jestem dumna z tego, że noszę aparat i wkrótce będę mogła pochwalić się uśmiechem niczym z Hollywood. Nie uważam, że noszenie aparatów to kit. Teraz nie jest to już tylko sposób na proste zęby, ale też moda! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miles_94 Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 05:44 Może i na początku nie wygląda on za dobrez lecz po pewnym czasie niektórym osobom pasuje. Ja osobiście noszę aparat od 1,3 roku i koleżanki mówią mi że w moim przypadku on pasuje. Zależy także jak bardzo miało się krzywe zęby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptical Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 07:43 Aparat noszę na górze od grudnia, a na dole od marca. Wszystko boli to prawda, ale jak patrzy się na coraz lepszy zgryz, to czuje się szczęście. Sposób zakładanie gumek jest świetny. Można mieć na zębach wszystkie kolory tęczy. Teraz mam fioletowe i różowe (na przemian), ale miałam już czerwone (polecam) i ciemne zielone. Aparat to wielki wydatek, ale proste zęby to wynagrodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O.L.A ;) Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 09:10 noszę stały aparat! na początku przez ok. 5 dni bolały mnie zęby, ale potem to już sielanka uroku dodawają kolorowe gumki! są świetne! nie bójcie się! już po 2 miesiącach widać było ZNACZNE efekty. nie chciałam nosić aparatu, ale już go polubiłam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izz Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.bialystok.vectranet.pl 24.03.09, 09:51 ja też nosiłam aparacik i wtedy był to totalny kit, ale po zdjęciu moje ząbki okazały się hitem; ) warto, naprawdę. i przy okazji chciałabym obalić mit, że chłopcy unikają dziewczyn z płotem na zębach, to nie od tego zależy pozdraawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agaa. :) Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.lublin.mm.pl 24.03.09, 10:01 Ja noszę aparat dłużej niż rok, no i efekty są . Według mnie to raczej HIT ,ponieważ coraz więcej osób zaczyna je nosić . Jedyny minus to ból , który towarzyszy mi przez pare dni po wyjściu z gabinety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.icpnet.pl 24.03.09, 11:17 ktos pytał czy aparat przeszkadza w całowaniu... nie przeszkadza w ogóle, z tego co mówił mój chłopak . xddd uważam ze aparat jest ok ;] chociaż na początku zęby strasznie bolą... i nie można gryźć, a;le z czasem wszystko wraca do normy ;] ja mam o tyle źle bo oprócz aparatu nosze jeszcze nakładkę nagryzową na podniebieniu -.- aparat mam już 4 miesiące i widze dużą poprawę ogólnie aparat to HIT xd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majcia Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 11:45 zdecydowanie KIT, aparaty to beznadzieja... ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziuniaa Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: 188.33.47.* 24.03.09, 12:35 Mój Tato Nalega Na To Abym Założyła Aparat .. Ale Z Tego Co Czytałam To Boli .. Do Czego Można Porównać Ból Przy Zakładaniu Aparatu I Dokręcaniu .. ? A I Czy To Boli Przy Zmienianiu Gumek . .?? Może Ktoś Wie Ile Kosztuje Wszystko Ogólnie .. Także Wybielanie .. I Czy Za Zmienianie Gumek Coś Się Płaci .. ?? Dzięki I Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wybielanie Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 14:04 nic nie boli przy wymienianiu gumek bo mi koleżanka mówiła bo ma aparat i nic się nie płaci a co do wybielania zębów kosz to na oko kosztuje z 1200 zł czytałam o tym i takie własnie są ceny wybielania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.aster.pl 24.03.09, 13:01 Aparaty ortograficzne o jest KIT poniewaz żle w nich wyglądamy co nie?!!!!!???????!!!!>:(:-?:'(]:->]:->]:- >]:- >:>:>:>:cool::cool::cool::cool::sciana::sciana::sciana::sciana::sciana::sciana::sciana::sciana::piwo::piwo::piwo:: piwo::piwo::piwo::kwiat::kwiat::kwiat::kwiat::kwiat::brawo::brawo::brawo::brawo::brawo::brawo::brawo: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olusia :D Aparat ruchomy, a stały IP: *.home.otenet.gr 24.03.09, 13:20 <olaboga> Dziewczyny ! .. HeelP .. jak czytam to forum , to mi się wydaje że stały jest 100% lepszy .. heh .. Bo jest ! .. Ale ja mam aparat ruchomy i jakoś nawet widać efekty po niecałym roku czasu. Ja nie noszę go tylko na noc , ale i również na dzień , kiedy jest tylko możliwość . Bo ja chce mieć proste zęby ! Mam krzywe zęby ,a nie jakąś wadę zgryzu , np. przodozgryz . Po prostu jedna jedynka ( ząb przedni xd ) zachodzi mi na drugiego .. ale minimalnie.. oraz dwójki które idą bocznie do przodu . I mi ortodontka założyła ruchomy aparacik ... Jak myślicie .. czy będę nosiła stały ? Wy to jesteście bardziej obeznane xD .. Jeśli tak to chciałabym jak najszybciej !. Boje się tylko, że się będą ze mnie naśmiewać ;/ . Co jest bardzo nieprzyjemne ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angi17 Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 13:35 Hit!!! ja nosze i bardzo mi się on podoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sALUPA ;p Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.09, 13:43 A JA UWAŻAM że noszenie aparatu jest koszmarną rzeczą i nie powinni ludzie się chwalić że jego rodzice wydali na górę i dół 4 tysiące .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasiulka Re: ŻAL.PL IP: *.radom.pilicka.pl 24.03.09, 13:47 Ale wy jesteście pojebane te aparaty to tylko wyłącznie KIT !!!!!!!!!! Ja go jeszcze nie nosiłam, ale moja koleżanka tak i co z tego wynikło zęby ma nadal krzywe, bolą ja,nic nie może jeść i pić oraz wszystkie chłopaki się z niej śmieją, a ona jest strasznie wrażliwa i ciągle płacze i naprawdę jesteście chore aparaty wcale nie są modne one są ohydne !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziuniaa Re: ŻAL.PL IP: 188.33.47.* 24.03.09, 13:53 Ci Może Się Nie Podobać .. Ale Mnie Się To Podoba .. To Jak Boli Czy Nie I Do Czego można Porównać Ból A I Przy Jakich Okolicznościach Trzeba Wyrywać Zęby ...??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasunia Re: ŻAL.PL IP: *.radom.pilicka.pl 24.03.09, 18:34 Ej ty dziuniaa weź się lepiej bujaj, jesteś żałosna mieć aparat to o wiele większy ból, niż wyrywać zęby, bo przy wyrywaniu zęba znieczulają ci chyba . I myślisz, że to tak fajnie jak się z ciebie wszyscy śmieją normalnie żal.pl . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziuniaa Re: ŻAL.PL IP: 188.33.63.* 08.04.09, 14:55 Yyy Raczej Jesteś Żałosna .. Masz Pecha Że Twoja Koleżanka Ciągle Płacze .. Nie Pasuje Jej Wcale Dlatego Się Naśmiewają ...Wyrywanie Zębaa To Większy Ból Niż Zakładanie Aparatu .. I Ty Naraa Sama Się Bojaj .. !! Żal Z Ciebie I Tyle .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIT później HIT Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 13:56 KIT bo jeśli muszą zakładać ci ten aparat znaczy że masz krzywe nierówne zęby dopiero po zdjeciu jest HIT bo masz proste ładne zęby głupotą jest pisać i wmawiać sobie że aparat jest modny to prawda że u niektórych osób ładnie to wygląda nawet nawet ale każdy woli swobodnie jeść i uśmiechać się prostym usmiechem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angela ŻAL.PL IP: *.radom.pilicka.pl 24.03.09, 18:36 U wszystkich aparat wygląda okropnie Odpowiedz Link Zgłoś
pati896 Hit.! ;) 24.03.09, 14:15 hmm...Myśle że to HIT.! Sama będe mieć za niedługo, ale to prawda rzeby być pięknym trzeba trochę pocierpieć I myśle że nienalezy przejmować się głupimi gadkami innych, bo jak je ściągniemy oni będą nam zazdroscić, a pozatym to nie jest rzdna tragedia trzeba pogodzić się ztym i dostrzec jasne strony hehe ;*:piwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 14:24 myślę że to kit moja frend ma aparat i jej nie do twarrzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oluśku Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 14:34 niektórzy wyglądają strasznie w aparatach, przyznam sama że nosiłam do niedawna lecz przyjaciele mówili że u mnie go nawet nie widać, lub że dodaje mi uroku ;] co do noszenia to początek jest najgorszy, a później to już o nim zapominasz ;D uważam że aparat to nie jest hit ale też jako kit go nie uwzględniam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: 80.54.46.* 24.03.09, 14:35 Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;*IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Gość: MileyFan 23.03.09, 18:34 Odpowiedz Moim zdaniem noszenie aparatu jest fajne ... Ale nie stałego tylko ruchomego czyli że zakładam go na noc , a w dzień chodzę swobodniebig_grinbig_grinbig_grin Posiadam taki aparat już 3 lata smirksmirksmirksmirk musze Cie zmartwić, że ten ruchomy aparat będziesz jeszcze nosić przyz kolejne 5. z tego co wiem one nic nie dają. jak widac- 3 lata dosyć długo jak na aparat ruchomy. widać masz dosc proste zęby a aparat i tak nie działa. stały miała byś zdjęcty po roku- połtora i zęby prościutkie. Odpowiedz Link Zgłoś
kika_izka Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* 24.03.09, 14:39 Ja noszę aparat i to przeszkadza trzeba cały czas dbać o zęby. Ale jak trzeba to trzeba ale moim zdaniem to KIT!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: 80.54.46.* 24.03.09, 14:41 mam pytanie...jak chopacy reaguja na to ze ma sie aparat na zebach? jak to jest sie wtedy z chlopakiem calowac? czy to nie przeszkadza? uncertainsuspicious kotku, on dotyka Twoich ust, nie zębów. luzz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 24.03.09, 14:46 Moim zdaniem noszenie aparatu jest super, dlatego że w tłumie swoich znajomych zawsze wyróżniamy się uśmiechem i jesteśmy oryginalni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: мαn Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 14:50 MOIM ZDANIEM APARATY ORTODONTYCZNE SĄ OK. SAMA TAKI MAM. A JEŚLI KOMUŚ SIĘ BAAARDZO NIE PODOBA TO NIECH WYBIERZE WŁASNY. ISTNIEJĄ RÓŻNE KOLORY, KSZTAŁTY CZY WIELKOŚCI. W OGÓLE WIELKIE PIOSENKARKI NOSZĄ NP. EWA FARNA* CZY INNE. JEŚLI NIE WIDAĆ TO NIE ZNACZY ŻE NIE MAJĄ. GWIAZDY NIE OD POCZĄTKU MIAŁY IDEALNE, ŚNIEŻNOBIAŁE ZĄBKI. JAK POWIEDZIAŁAM NOSZĄ, ALE W TAKI SPOSÓB ŻE ICH NIE WIDAĆ BO NOSZĄ "OD ŚRODKA" CZYLI NIE OD WIDOCZNEJ STRONIE ZĘBÓW TYLKO PO TEJ SKIEROWANE KU ŚRODKOWI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiki Re: Aparaty ortodontyczne. HIT czy KIT ?;* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 15:39 ja nosze aparat jest to moja biżuteria uważam że aparaty ortodontyczne to HIT. Odpowiedz Link Zgłoś
keelly ;/ 24.03.09, 15:41 moim zdaniem to KIT. Po pierwsze jest nie wygodny a po drugie mie wygląda za pięknie ;/ Odpowiedz Link Zgłoś