Dodaj do ulubionych

Pomoc w urodzie!

21.03.09, 15:41
Macie jakiś problem? Ja przezwyciężyłam wszystkie problemy z urodą. Jeśli wy macie jakiś to tylko napiszcie. Moja
mam jest kosmetyczką i zmaga się z problemami nastolatek na codzień. Nawet jeśli macie jakiś problem z chłopakiem
to piszcie,, bo nie jedna nastolatka jej się zwierza. Prowadzę ten wątek z nią.piwo
Obserwuj wątek
    • majson Re: Pomoc w urodzie! 21.03.09, 15:45
      ja mam problem z pryszczami na czole i plecach i szczególnie na plecach niedługo
      mam bal szóstoklasisty a mam sukienkę z odkrytym plecami i nie chciała bym żeby
      ludzie widzieli co mam na plecach bo na czole już jest coraz lepiej dzięki
      kremom tylko mi wysuszyły strasznie czoło
      • Gość: zrozpaczona Re: Pomoc w urodzie! IP: *.jmdi.pl 21.03.09, 15:55
        Mam taki sam problem jak Masjon-proszę o pomoc+mam rozstępy i celulit jak się
        ich pozbyć??(mam 12 lat)cryingangryindifferentuncertainsadcryscared
        • justyna746 Re: Pomoc w urodzie! 21.03.09, 16:07
          Do gościa:
          Przedewszystkim należyć wiczyć, nie dasz rady pozby się szybko celulitu, to zajmie ci lata, a czasem miesiące. No
          chyba, że wolisz pąłcić bardzo dużo za odsysanie tłuszczu, ale to boli. Nie radzę ci posuwac się do tego, a co do
          pryszczy to w moim ostatnim poście możesz to przecytać!
      • justyna746 Re: Pomoc w urodzie! 21.03.09, 16:03
        ok, no to mam proste rozwiązanie tego problemu. Ale musisz mieć jakiś tydzień z kawałkiem, zeby zagoiły ci się
        strupy. Oto co masz zrobić:
        1. Przed 17 musisz się wykąpać w gorącej wodzie, tak około 40 stopni. Komp się około 15-20 minut.
        2. Przetrzyj ciało delikatnym tonkiem i odczekaj około 5 minut.
        3. Poproś mamę, żeby co pomogła wycinąć wszystkie pryszcze, a potem jeśli jakieś będą ci się tworzyły to od razu
        wyciskaj!Przy wyciskaniu porobią ci się strupy, ale jeśli w miarę dużo witamin masz w swoim ciele to się zagoją
        szybciej niż w tydzień.
        4. W miejscach w których wyciskałaś pryszcze przetrzyj kremem nawilżającym skórę. Z kremami uważaj ponieważ
        wysuszają one skórę, ale możesz używać tez kremów nawilżająco-oczyszczająych. Poszukaj ich w dobrych
        sklepach kosmetycznym i wtedy będą mniejsze prolemy!
        • justyna746 Re: Pomoc w urodzie! 21.03.09, 16:15
          odpowiedziałam na wszystkie wasze pytania, więc zadawajcie kolejne!
        • majson Re: Pomoc w urodzie! 21.03.09, 16:17
          dzięki spróbuję bo zazwyczaj to mi mama na plecach wyciskała i później
          spirytusem oczyszczała
          • justyna746 Re: Pomoc w urodzie! 21.03.09, 16:18
            samo wyciskanie i spirytusem pocieranie to za mało
            • justyna746 Re: Pomoc w urodzie! 21.03.09, 16:29
              dlaczego nikt nie pisze?!
    • Gość: gość Re: Pomoc w urodzie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 16:37
      mam pytanie czy tusz z witaminami też tak rozjaśnia rzęsy jak zwykły tusz?
      • justyna746 Re: Pomoc w urodzie! 21.03.09, 16:59
        Właściwie to wszystko zależy od tego jakiej firmy jest ten tusz. Ale wiesz, ja bardziej bym ci polecała tusz z
        witaminami!
        Piszcie kolejne problemy
    • majson Re: Pomoc w urodzie! 21.03.09, 17:05
      a do blond włosów i jasnej cery jaki kolor szminki jest najlepszy?
      • justyna746 Re: Pomoc w urodzie! 21.03.09, 17:12
        dla blondynek najepsze są odcienie różowe i jasno czerwone, słuchaj, jeśli chcesz, więcej rzeczy wiedzieć to
        możesz od razu zadać mi wszystkie pytania i ja ci an nie odpowiem od razu. Sprawię, że będziesz wyglądła
        olśniewająco! Nawet jeśli żaden chłopak cię jeszcze nie zaprosił to napis i ja ci moge w tym pomóc. Nie raz byłam w
        takiej sytuacji jak ty
        • majson Re: Pomoc w urodzie! 21.03.09, 17:18
          a jak sądzisz gdy na codzień chodzę w naturalnych włosach(nie prostowanych itd.)
          czyli lekko podkręconych to na bal zrobić sobie papiloty czy wyprostować i jaki
          makijaż do szarej sukienki raczej jasny czy ciemny?
          • justyna746 Re: Pomoc w urodzie! 21.03.09, 17:30
            ja ci odpowiem tak:
            powinnaś do szarej sukienki zrobić sobie makijaż różowy lub niebieski. A co do włsów to jeśli masz grzywkę to
            proste, a jeśli jej nie masz to lepiej żeby były na papiloty
    • justyna746 Re: Pomoc w urodzie! 21.03.09, 17:51
      piscie wasze problemy1 Dopiero trzy osoby miał problem!prezent będzie dl a nie jeszcze conajmniej ze trzy osoby
      na dzień dzisiajszy
    • Gość: sszok Re: Pomoc w urodzie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 18:39
      co do za głupoty.....
      jak sie ma pryszcze to chyba raczej nie wchodzi sie do super gorącej wody i nie
      wyciska sie tego dziadostwa bo to jeszcze gorzej !!!
      Każdy dermatolog umarł by gdyby nasłuchał sie tych głupot !!!!
      Dziewczyny jak macie trądzik to marsz do dermatologa. Najlepiej poleconego przez
      np. znajomych itp.
      Jak ta zrobiłam i jest ok. Może i leki są nie co drogie ale przecież pryszcze to
      zmiany skórne które trzeba leczyć a jak wiadomo leki nigdy nie są tanie. Ale
      jest gwarancja bez jakiś duszących kąpieli i wyciskania !!!!
      Mój dermatolog powiedział mi że nawet w niektórych przypadkach znana wszystkim
      maść cynkowa działa negatywnie na trądzik a co dopiero takie wyciskanie lub co
      gorsza zdrapywanie.....
      • justyna746 Re: Pomoc w urodzie! 21.03.09, 21:32
        z tym się zgodzę tylko w połowie, moja mam jest kosmetyczką i to są jej słowa:
        ,,prawda jest taka,że na początku kiedy kremy zawodzą trzeba zabrać się za wyciskanie. Ciepło drażni pryszcze
        dzięki czemu stają się one bardziej napęczniałe i mniej boli ich wyciskanie oraz łatwiej się to robi. Od razu po
        wyciśnięciu należy przemyć skórę spirytusem i (niekopniecznie) posmarować kremem nawilżająco-oczyszczającym.
        Oczywiście coziennie trzeba stosować toniki i co jakiś czas peeliingi"
        A jeśli zamierzasz tak pochopnie oceniać czyjes fora, to najpierw przeczytaj wszystkie odpowiedzi!suspicious
    • alimiley Re: Pomoc w urodzie! 21.03.09, 21:54
      ja mam pytanie mam długie blond włosy w dzieciństwie miałam kręcone ale jak mama
      mi je obcieła to zrobiła sie z nich szopa co mam zrobic żeby były one kręcone i
      sie nie puszyły i mam jeszcze jedno pytanie czy wyrzadzenir włosów jakoś pomoże
      czy mam je jakoś inaczej obciąć prosze pomosz mi
      • justyna746 Re: Pomoc w urodzie! 21.03.09, 22:17
        najpierw odpowiemy na drugie pytanie: ,,nie" nie powinnaś tego robić, ponieważ w starości włosy szybko ci
        wypadną.
        pierwsze pytanie: jest jeden bardzo szkodliwy sposób, którego nie polecam, a jest nim kręcenie włosów
        prostownicą, włosy się jednak od tego niszczą. A pozatym puszenie się nie jest takie złe, żeby nie bło to widoczne
        to związuj sobie włosy, a jesli masz puszyste włosy to ciesz się ponieważ, gdy włosy zaczną ci wypadac w
        większych ilościach, będziesz wyglądała jakbyś miała ich więcej niż masz, a jeszcze lepiej jeśli masz grube włosy,
        żeby nie mieć szopy na głowie używaj odpowiednich szamponów i odżywek, ja tez miałam taki problem, ale już z
        tego wyrosłam, mam już 12 lat. Oczywiście ja wszystko przechodzę szybciej. Dlatego njleiej pójdź do fryzjera,
        który oceni ci włosy i powie jakich szamponów możeasz używać, ja osobiście twoich włosów nie widzę i nie mogę
        tego ocenić. Ale podobno każdje blondynce włosy sie w dzieciństwie puszyły, a ja jestem blogndynką.smirk
        • jowitus_jonas Re: Pomoc w urodzie! 12.04.09, 16:48
          Mam pytanie, nawet dużo wink)
          Z natury mam kręcone włosy, jestem szatynka i mam grzywkę na skos wink) Codziennie
          prostuje włosy prostownicą, ponieważ moje kręcone włosy nie nadają się do
          pokazania między ludzi. Zawsze mam szopę na głowie, każdy odstaje w inną stronę
          i brzydko wyglądam. Grzywkę prostuję zawsze. Od prostowania włosy drugiego dnia
          robią mi się tłuste, sa osłabione,i elektryzują się. Jakich kosmetyków mam
          używać by temu zapobiec i co zrobić, żeby mieć swoje kręcone włosy w ładzie? Jak
          ułożyć sobie kręcone włosy, żeby dobrze wyglądały?

I mam jeszcze jeden problem, zawsze jestem czerwona na policzkach. Wszyscy w
          okół mnie wyglądają normalnie, tylko ja jestem czerwona. Nie wiem co robić,
          ponieważ nie wiem z czym mam do czynienia. Teraz też jestem czerwona crying
          Co robić?

Przepraszam, że takie długie, ale to i tak moje nie wszystkie problemy wink)
    • majson Re: Pomoc w urodzie! 22.03.09, 15:41
      znasz może jakiś dobry krem czy coś na popękane wargi?
      • justyna746 Re: Pomoc w urodzie! 22.03.09, 18:41
        Oczywiście, że znam. Ja stosuję kremy NIVEA. Mam też z NIVEA i z ziaji pomatki. Możesz się nimi malować nawet do
        szkoly, ale tylko takimi przwie, że bezbawrwnymi. Polecam ci też balsam do ust z ziaji
    • paprotka Re: Pomoc w urodzie! 22.03.09, 16:26
      ja używam takiego z miodem z apteki i to strasznie szybko (smarujesz wieczorem i
      rano nie masz) wsiąka, dobrezz smakuje i działa big_grin ale nei wiem jak się nazywa uncertain
      • Gość: ;) Re: Pomoc w urodzie! IP: 77.223.214.* 22.03.09, 18:09
        Do majson.Każda pomadka nawilżająca zadziała.Najlepsze są Nivea i AA terapy wink
    • justyna746 Re: Pomoc w urodzie! 24.03.09, 11:22
      No co jest? Dlazego nie piszecie?
    • justyna746 Re: Pomoc w urodzie! 24.03.09, 19:35
      piszczie
      • justyna746 Re: Pomoc w urodzie! 26.03.09, 14:20
        Błagam, -liska, an pewno macie jakieś
        problemyprezentprezentprezentprezentprezentprezentprezentprezentprezentprezentprezent:sci
        ana:scianascianascianascianascianascianascianascianascianascianascianascianascianasciana
        sciana
    • Gość: gość Re: Pomoc w urodzie! IP: *.eranet.pl 26.03.09, 14:40
      mam straszny problemsad.Co mam zrobić. proszę daj gg to wszystko opowiem:-smile
      • justyna746 Re: Pomoc w urodzie! 29.03.09, 17:15
        8404380
        moje GG
    • Gość: Agnieszka Re: Pomoc w urodzie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.09, 18:32
      no to ja napiszę, że każda z dziewczyn ma tzw. kompleksy ;p trzeba je zwalczać (
      niektórzy się tym nie przejmują ) .
      ja mam jeden problem z którym trudno mi się uporać lecz w przyszłości napewno
      się pozbędę .
      Chodzi o to. że mam duży rozmiar piersi ;/ a mam 14 lat . w przyszłości chcę iść
      na operację plastyczną, która mi pomorze zwalczyć ten kłopot . pzdr (; .
      • Gość: JA :P Re: Pomoc w urodzie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 20:19
        Czy są jescze inne sposoby na proste włosy oprocz prostownicy i szuszeniu na sztoczce ????(jakiej maseczki
        domowej roboty juz nie wiem co robic)
        • Gość: Emma43 Re: Pomoc w urodzie! IP: *.net.pl / 192.168.1.* 28.03.09, 21:11
          Mam problem rosną mi wąsy co zrobć!! Help me
          • justyna746 Re: Pomoc w urodzie! 29.03.09, 17:20
            jest kilka sposobów:
            1. wydepiluj je sobie
            2. wygol
            3. idź do kosmetyczki, ona ci doradzi
            najlepsza jest ta trzecia opcja
        • justyna746 Re: Pomoc w urodzie! 29.03.09, 17:18
          raczej są tylko takie sposoby, żeby odkryć maseczkę do swoich włosów musiałabyś poeksperymentować, czego nie
          radzę!
      • justyna746 Re: Pomoc w urodzie! 29.03.09, 17:17
        nie ró tego, piersi a w szczegolnosci duze to bardzo duzy atut każdej kobiety, a przedewszystkim chłopacy na
        ciebie lecą i nie zmieniejszaj ich sobei
    • marffa Re: Pomoc w urodzie! 29.03.09, 17:41
      Są specjale preparaty które utleniają wąsik który staje się niewidoczny po czym
      i tak włoski słabną i wykruszają się. Odradzam zgalania go.
      • justyna746 Re: Pomoc w urodzie! 29.03.09, 17:59
        ja równiz polecam ten preparat i odradzam golenia
    • xxmileyxx Re: Pomoc w urodzie! 29.03.09, 17:42
      mam pytankosmilemam 12 lat i niedługo ma dyskoteke.Mam brązowe włosy średniej długości a także mam grzywke.W
      co mam się ubrać na dyskoteke??
      • justyna746 Re: Pomoc w urodzie! 29.03.09, 18:03
        -bluzka bez rekawow
        -drrrapiezne spodnie
        -fajne sandałki
    • Gość: Pinkowa Truska Uwaga Najgorszy problem... IP: *.lipska.net / 10.10.8.* 29.03.09, 18:01
      Zapraszam na forum:

Uwaga najgorszy problem...
      Pinkowa Truska
    • justyna746 Re: Pomoc w urodzie! 30.03.09, 14:19
      piszcie, na pewno któraś z was ma problem
    • miss_pauline Re: Pomoc w urodzie! 31.03.09, 21:15
      Mam strasznie cienkie i marne włosy. W dzieciństwie kręciły mi się i wyglądały
      na grubsze, ale teraz są strasznie liche.
      Co zrobić, żeby moje włosy stały się bardziej
      ,,puszyste"??brawobrawobrawobrawobrawo
      • majson Re: Pomoc w urodzie! 31.03.09, 21:21
        ja na suche włosy radze szampony które napuszą ci włosy i jeśli chcesz to pianka
        lub jakieś lakiery żeby je unieść
      • justyna746 Re: Pomoc w urodzie! 01.04.09, 16:24
        używaj dpowiednich odżywek, jedz dużo owoców i warzyw. Jest wiele sposobów na to, żeby włosy były
        mocniejsze i grubsze, tylko trzeba po prostu zastanowić się co może im pomóc chcociaz ajlepsze są metody, którre
        już wymieniłam
    • Gość: kaczor Re: Pomoc w urodzie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.09, 08:21
      ostatnio wyleczyłam się z pryszczy i takich tam, pozostały mi jeszcze takie
      drobne, malutkie Chrostki i właśnie co byś mogła na nie poradzić oprócz toników
      i takich rzeczy i chciałam zapytać czy słońce jest dobre na pryszcze bo ono
      przecież je wysusza
      • justyna746 Re: Pomoc w urodzie! 01.04.09, 16:27
        oczywiście możesz niestety złapać raka skóry jeśli za długo będziesz przebywała na słońcu i to wcale nie jest takie
        skyuteczne, bo potem zostaną ci blizny po nich, najlepsze są toniki, peelingi, kremy itp, bo one działają naprawdę
        dobrze, ale nie polecam wysuszania skóry słońcem
    • justyna746 Re: Pomoc w urodzie! 04.04.09, 13:29
      plisssaka, piszcie wasze problemy i problemiki
      • green_freak Moj malutki problem. 04.04.09, 18:03
        Ja w sumie nie mm zadnych problemow,ale ostatnio mam bardzo sucha skore,ale
        dziwne jest w tym ze mam to tylko w paru miejscach.Na policzach kawalek mam
        bardzo sucha skore a w innych miejscach jets ok.Mam krem ale nie pomaga.wiec
        jakmozesz to mi pomorz.Dziekismile
        • justyna746 Re: Moj malutki problem. 05.04.09, 09:01
          Oczywiście jest na to rozwiązanie. To wszystko jest pwoodowane przez wiosn, ponieważ skóra w niektórych
          miejscach po ngłym ocieleniu staje się sucha, niestsety musisz stosować bardzo dobry krem nawilżający, aby go
          znaleść pójdź do kosmetyczki, ponieważ ona zna różne rodzaje sucej skóry i kremów na taką skórę, dlego anjlepiej
          u niej ie poradź!
          • green_freak ;) 05.04.09, 18:11
            Dziekujekiss
            • justyna746 Re: ;) 08.04.09, 13:41
              nie ma za co
    • ksiezniczkaa Re: Pomoc w urodzie! 09.04.09, 15:19
      Hej! Kończę w tym roku 13 lat i mam pytania: tak już z rok (może więcej) stosuje krem NIVEA VISAGE YOUNG Krem
      nawilżający + lekki podkład a na to puder Vipery stosje go tak od zimy (matujący, filtr UV, witamina E). Czy
      zniszczy mi to cerę?
      • justyna746 Re: Pomoc w urodzie! 10.04.09, 11:40
        nakładasz zdeydowanie za dużo kosmetyków, jak an twój wiek wystarczy ci tylko krem nawilżający, bez pudrów i
        podkładów, na dyskotekę możesz zaszaleć i troche puru nałożyć, ale raz na jakieś dwa meisiące.
    • Gość: lola Re: Pomoc w urodzie! IP: *.as.kn.pl 10.04.09, 11:53
      Są jakieś sposoby by kolana i ramiona stały się bardziej "okrągłe" ???
      • justyna746 Re: Pomoc w urodzie! 10.04.09, 17:46
        niestety to jest układ kostny i aby to zmienić msiałabyś udać się na operacj plastyczną za kilkanaście tysięcy, a
        potem kilka tygodi leżeć w łóżku, ale operacje tego typu dozwolone są od 21 roku życia.
    • justyna746 Re: Pomoc w urodzie! 11.04.09, 12:12
      może pomóc wam w czymś?
    • justyna746 Re: Pomoc w urodzie! 12.04.09, 10:44
      pomoc wam w czyms?
    • miss_pauline Re: Pomoc w urodzie! 12.04.09, 11:21
      Mam dwanaście lat i od niedawna używam toniku i kremu antybakteryjnego
      tonizującego z serii Ziaja NUNO.
      Co do tego kremu to mam pytanie. Czy jeżeli będę używała go praktycznie
      codziennie, zniszczy mi on cerę??
      Proszę o szybką odpowiedź.uncertainuncertain
      • justyna746 Re: Pomoc w urodzie! 12.04.09, 17:13
        ie stosuję tego kremu, jednak aby sie przekonac przeczytaj na opakowaniu ile razy dziennie można go stosować,
        czy wogóle co ile czasu. Większość takich kremów nie niszczy cery przy codziennym stosowaniu, jednak są takie
        które niszczą więc lepiej sie przekonać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka