margaryna Re: ambitniej. 29.04.09, 19:52 Jak masz coś ciekawego do polecenia, to wal Odpowiedz Link Zgłoś
explosive Re: ambitniej. 29.04.09, 19:59 najpierw musze sie zastanowic czego my tu jeszcze nie przerabialysmy. ale sie zdenerwowalam jak zobaczylam jaki sajgon sie zrobil pod artykulem o kol normalnie ludzie sa momentami straszni. traktuja ten zespol jak swoja wlasnosci i burza sie ze inne słit dzieffcynki beda ich lubic. szkoda słow. Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ Re: ambitniej. 29.04.09, 20:15 mnie już to nie rusza, że ktoś słit słucha tego, co ja. już chyba nawet kiedyś tutaj o tym pisałam. to Wam powiem, że zastanawiam się, czym zaskoczyć, bo jak będę rzucała takimi dosyć znanymi, to własnie będą się robić takie bałagany, że co ja im wmawiam i proponuje starocie. ale jeszcze pj harvey. i to musze zrobić. ale później. na tą chwilę mam dwa typy na jutro, jeszcze nie wiem, na co się zdecyduje, możecie mi pomóc. math rock/electro czy bardzo alternatywny zespół, nie mowa tu o radiohead? xd i zrobił się tutaj trochę taki czat na temat tego, co pisze i to dziwne ;q Odpowiedz Link Zgłoś
explosive Re: ambitniej. 29.04.09, 20:19 yyyyyyyy ja proponuje alternatywe.ale to ja. a co nie chcesz czatu:p tak wogole to przydalby sie tu jakis bo tymi postami tak jakos nie wygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ Re: ambitniej. 29.04.09, 20:33 jeszcze pomyśle. i tak pewnie napisze o czymś innym, ale to dopiero jutro ;p przydałby się. Odpowiedz Link Zgłoś
margaryna Re: ambitniej. 29.04.09, 20:30 Czat zdecydowanie powinien być. Ja także polecam aleternatywę, ale rób co chcesz;] Ja jak czytałam niektóre komentarze to nerwicy mało nie dostałam. Zwykle się nie udzielam w komentarzach, ale zrobiłam wyjtek Boże ludzie myślą, że jak oni jakiś zespół znają to już nie warto o tym pisać. o looosie.pff. Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ Re: ambitniej. 29.04.09, 20:36 jakby bardziej się zastanowić, to nie ma chyba na tą chwilę większej electro alternatywy niż to , o czym chcę pisać ;p ah, ludzie. czasem mam ochotę wysłać ich wszystkich do Wielkiej Brytanii, może tam by dopiero odkryli że te ich wielkie, najbardziej skrywane i undergroundowe zespoły są znane. ;q Odpowiedz Link Zgłoś
explosive Re: ambitniej. 29.04.09, 20:35 czyli na the virgins moge liczyc? fajnie bo obawiam sie ze coraz bardziej ich lubie Odpowiedz Link Zgłoś
explosive Re: ambitniej. 29.04.09, 20:45 fajno. no co terz jane masz jakis fajny zespol do polecenia bo ja jakos nic wymyslic nie moge Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ Re: ambitniej. 29.04.09, 20:51 KLAXONS ;3 cholercia, nie mam pojęcia, czy Wam się spodoba. xd teoretycznie zapoczątkowali new rave, to jest electro, prosze państwa. ale nie jakieś takie bum bum bum, tylko rockowe electro, bo o to w tej całej zabawie chodzi. i wiadomo, że tag 'indie' też jest im przypisywany. golden skans, magick, its not over yet, atlantis to interzone, chyba moje fejwrit. jak narazie z jedną płytą. cośtam szykują, ale nic więcej nie wiem. www.myspace.com/klaxons. typuję ich na warsaw orange albo openera, choć rok temu byli na venie. ;q Odpowiedz Link Zgłoś
explosive Re: ambitniej. 29.04.09, 21:08 klaxons mowisz. słucham ich kilka razy.tak sobie.niedawno. ale...jakby to tu powiedziec wiec znowu nie wiele o nich wiem.prawie nic.tak jedna plyta tyle. bardzo mocno kojarze its not over yet.tak mam zamiar teraz podczas weekendu nadrobic. bo wiesz jak mnie sie cos spodoba z electro to jest juz duzy postep ty mi lepiej nic nie mow o openerze bo ja rozpaczam ze nie moge tam byc. Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ Re: ambitniej. 29.04.09, 21:14 ja uwielbiam electro. połowa czego słucham, to to. druga połowa to indie. a czesto to się ze sobą łączy ;> a ja już nie, znaczy jutro ziółko wpada do szydło w trójce i będzie uzupełniał line-up. chyba. i wtedy będę jednak płakać. i dobrowolnie zrezygnowałam z selectora bo wczoraj ogłosili resztę i mi się nie opłaca. a mgmt w warszawie wystarczjąco mi to wynagradzają. ;q Odpowiedz Link Zgłoś
explosive Re: ambitniej. 29.04.09, 21:18 ja rozpaczam caly czas i bede jeszcze dlugo. no bo jak nie byc na koncercie kol! juz reszte bym przezyla ale ich! a potem bede blagac na kleczkach zeby sie ulitowali i przyjechali jescze do polski na koncert. Odpowiedz Link Zgłoś
margaryna Re: ambitniej. 29.04.09, 21:17 Klaxons? Chyba o nich nie słyszałam - tym lepiej:p Ale oczywiście ciekawość ludzka wygrała, włączyłam akurat its over yet Mam wrażenie, że gdzieś to słyszałam;] ogólnie to nie do końca mój styl, ale piosneka sama w sobie nie jest zła, a nawet całkiem spoko. Ale Cóż po jednym utworze chyba nie wypada oceniać zespołu? Przy wolnym czasie włacze następne. Odpowiedz Link Zgłoś
margaryna Re: ambitniej. 29.04.09, 21:18 A tak wgl to dziękuje wam;P Można się tutaj doszkatłcić w szkole powinni takich rzeczy uczyć.;p Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ Re: ambitniej. 30.04.09, 07:38 explosive, ja żałuje nie tylko ich. pendulum, prodigy, cotam jeszcze. crystal castles. ogólnie prawie wszystko bym chciała zobaczyć. ;q pocieszeniem jest to, że moja mama ostatnio się mnie pytała kiedy jest sziget na węgrzech, bo ja mam tam rodzinę i o wiele bliżej niż do gdyni. nie ma tam kol, ale cała reszta fajnafajna. margaryno, ja sobie tego w szkole nie wyobrażam ;D a klaxons stają się naprawdę mili po bliższym poznaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
explosive Re: ambitniej. 30.04.09, 15:03 a co do tego electro to ja je lubie moze przez to ze wlasnie laczy sie z indie. ale zebym tak sama z siebie smialo sie na to decydowala to nie wiem jak by to bylo. ale slucham bo na swoj sposob je lubie. owszem ja tez zaluje ze nie zobacze i uslysze np. crystal castles czy innych ale wiesz to jeszcze samo w sobie bym przezyla ale napewnio nie bylo by tyle klotni i placzu gdyby tam nie bylo kol. margaryno jakby tego uczyli w szkole to ja bym tam chodzila z ogromna przyjemnoscia i pewnie bym z niej nie wychodzila.i nie dziekuj bo nie ma za co a moze ty chcesz cos tam polecic? Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ Re: ambitniej. 30.04.09, 16:01 właśnie margaryno, polecaj ;> ja swoje mgmt mam na warsaw orange. starczy mi. xd a co do szkoły to dzisiaj było bardzo niemiło i w ogóle ;< Odpowiedz Link Zgłoś
explosive Re: ambitniej. 30.04.09, 16:11 ey z tym mgmt w warszawie to nie jest glupi pomysl. moze tez sie wybiore tylko musze sie podszkolic z ich muzyki bo nie znam wiecej ich piosenek oprocz tych ktore mi sie najbardziej podobaja.ale to wyjdzie w praniu. a u mnie w szkole nie bylo dzisiaj tak zle nie przejmuj sie. nie zawsze jest tak jak bysmy tego chcieli. Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ Re: ambitniej. 30.04.09, 16:19 a oprócz mgmt będzie jeszcze calvin harris, groove armada i nerd, może coś jeszcze, mam nadzieję. justice, foals. o tak xd mgmt koniecznie poznaj w całości. strasznie irytuja na poczatku, ale później są śliczni. a mi nie chodzi o oceny, chodzi mi o ludzi i wgle to zrobiłam sobie krzywdę ;< pytanie praktyczne, dla upewnienia: jak idzie burza i nie wyłącze komputera to coś się stanie? ;q Odpowiedz Link Zgłoś
explosive Re: ambitniej. 30.04.09, 16:24 alez mnie oni nie irytowali zupelnie.ale bede nadrabiac.pomyslmy plan na dlugi weekend zapoznanie sie z cala tworczoscia klaxons i mgmt.nice.akurtat mam urodziny wiec bedzie czas na przyjemnosci.:pp mnie tez chodzilo o ludzie alo ok. yyyy mnie sie pytasz? a daleko ta burza? Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ Re: ambitniej. 30.04.09, 16:29 ale mnie irytowali ;p zresztą pierwszy raz usłyszałam ich widząc teledysk do time to pretend, na podstawie tego można sobie wiele różnych rzeczy pomyśleć xd Wszystkiego naj ;> chmurzy się od dwóch godzin, jak pisałam tamten komentarz to było wielkie bum, a teraz w miare cicho. o.o Odpowiedz Link Zgłoś
explosive Re: ambitniej. 30.04.09, 16:34 dzieki;d to ja nie wiemxd jak nie lataja pioruny i nic nie wali ci w dach domu to chyba nic sie nie stanie. ale jak sie rozkreci to radzilabym wylaczyc.zapytaj sie rodzicow oni sie na tym znaja to co teraz jakis temacik sie nasowa? boze jak mnie gardlo boli trzeba bylo sie jeszcze badziej wydzierac;/ Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ Re: ambitniej. 30.04.09, 16:45 rodzice wybyli,więc mam problem ;p nasunęło mi się the subways. gdybym dzień później była w stolicy, poszłabym na ich niedawny koncert. byłam na siebie bardzo wściekła. znacie? Odpowiedz Link Zgłoś
explosive Re: ambitniej. 30.04.09, 16:54 nie.ale wlasnie włączyłam pierwsza ktora mi wyskoczyla czyli Shake! Shake! i podoba mi sie naprawde fajne.ale co ja moge powiedzec po przesluchaniu jednej.zachwile bede sluchac nastepnych. Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ Re: ambitniej. 30.04.09, 16:58 nie chodzi o to, że ich specjalnie lubię, są całkiem całkiem, i dlatego właśnie żałuję tego koncertu. a ponoć było świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
explosive Re: ambitniej. 30.04.09, 17:02 fajni sa z tego co slysze.tez bym sie przeszla na ich koncert. mam jedno male glupie pytnko(tylko nie bij) kiedy wyslesz kotkowi jakis artykuł???? bo na serio tu nie ma co czytac;/ Odpowiedz Link Zgłoś
explosive Re: ambitniej. 30.04.09, 17:10 oł to fajnie. powinni niedlugo dodac.ja sobie poczekam mam czas. a slyszalas ze britni bedzie w polsce? o matko teraz polowa szkoly bedzie sie tym jarac Odpowiedz Link Zgłoś
margaryna Re: ambitniej. 30.04.09, 17:11 Na razie jakoś nic mi nie przychodzi do głowy co mogłabym polecić:] Jak na coś wpadne to na pewno się podziele eee... wy to macie fajnie.. Ja mieszkam w totalnym zadupiu, żadnych koncertów. O, przepraszam w wakacje Łzy mają przyjechać<wali głową w ściane> Hm.. Wierzycie w koniec świata, kataklizm, czy coś tam jeszcze w 2012? Tak wiem, głupie pytanie, ale tak sie właśnie zastanawiam, czy nie przydałby mi się podróż do gabinetu psychologa xD Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ Re: ambitniej. 30.04.09, 17:15 a ja właśnie czasu mam za mało, bo wychodzę na noc do babci a tam nie ma internetu. ;q britni to zuo. a u mnie w szkole wolą happysad i slipknota. margaryno, ja mieszkam właściwie w opolu i przyjeżdża tu wszytko tylko nie to, co chce. no i jest jeszcze festiwal, ale to tragedia. chyba najlepsze z tego są debiuty, bo jarecki kiedyś, i kumki olik ;q trochę wierzę. ale na razie się tym nie przejmuje. Odpowiedz Link Zgłoś
margaryna Re: ambitniej. 30.04.09, 17:13 Ja także nie znam, ale szybko to nadrobie Odpowiedz Link Zgłoś
explosive Re: ambitniej. 30.04.09, 17:24 ja tez mieszkam wlasciwie na zadupiu ale przez to ze jestem uparta jakos czasmi mi sie udaje.ale opener to trudny temat i moi rodzice tak sie uparli ze nie wiem co chociaz ten upor jest calkowicie nieuzasadniony ale szczegol.(po co ja sie sama katuje?) a co do tej wiary ja juz sama nie wiem co o tym myslec. narazie nie zawracam sobie tym glowy.jest milion innych problemow. margaryna mozemy razem sie wybrac do psychologa chcetnie ci potowarzysze bo ostatnio watpie czy wszystko ze mna ok:p Odpowiedz Link Zgłoś
margaryna Re: ambitniej. 30.04.09, 17:24 A więc z podróżą poczekam A lubicie może jakiegoś polskiego wykonwacę? Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ Re: ambitniej. 30.04.09, 17:28 cool kids of death, kumka olik, maryśka peszek, l.stadt i muchy, ale te dwa to słabo znam ;q i mam zamiar ściągnąć drivealone. i polski Oszibarack ma fajną nazwę ;p Odpowiedz Link Zgłoś
margaryna Re: ambitniej. 30.04.09, 17:33 o, bardzo chętnie sie wybiorę. Nie chodzi o jakis dół, czy coś. Ja mam po prostu dziwne plany na życie, dziwną filozofię, itp. np. postanowiłam sobie, że umre młodoi tragicznie, bo jak coś się kończy szczęśliwie to jest nudno. Kiedyś piłam ocet żeby zachrować na białaczkę, bo twierdziłam, że tak będzie ciekawiej, ale cóż nie udało się. I nawet nie potrafię stwridzić czy to lepiej, czy gorzej. Nie myślcie sobie, że jestem jakimś odludkiem. Mam świetnych przyjaciół, ale chciałabym zobaczyć ich miny, gdybym informowała ich że umrę załóżmy za miesiąc. Tak wiem, naoglądałam się filmów i jetsem szurnięta. Dobrze mi z tym. A tak przy okazji polecam "Weronika postanawia umrzeć" Paula Coelho. Odpowiedz Link Zgłoś
explosive Re: ambitniej. 30.04.09, 17:35 polskich wykonawcow nie slucham. nie wiem dlaczego. jak bys zapytala mnie o to rok temt to pewnie powiedziala bym ze happysad ale teraz juz nie.czasami jak mnie najdzie.tyle ze ich tekst sa tak glupkowate ze...ale. Odpowiedz Link Zgłoś
margaryna Re: ambitniej. 30.04.09, 17:38 ja także nie słucham polskiej muzy, jakos nie mogę się do polaków przekonać... chociaż kilka miesięcy temu Renton miał swoje pięć minut w mojej głowie. 5 minut dosłownie. Odpowiedz Link Zgłoś
explosive Re: ambitniej. 30.04.09, 17:44 no dalej niech kotek zamieszcza ten artykul... bo po raz piedziesiaty slucham notion piosenki bo mi sie przełączyc nie chce.;d mam pytanie czytal ktos z was buszujacego w zbozu? Odpowiedz Link Zgłoś
margaryna Re: ambitniej. 30.04.09, 17:47 ja nie czytałam. pytasz bo chcesz polecić, czy może sama się zastanawiasz nad przeczytaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
explosive Re: ambitniej. 30.04.09, 17:49 ja wlasnie przeczytlam.wiecie lektora szkolna sama tez bym predzej czy pozniej przeczytala. i szczerze troche sie rozczarowalam bo wszyscy wychwalali itp.chcialam was zapytac co wy o tym sadzicie. Odpowiedz Link Zgłoś
explosive Re: ambitniej. 30.04.09, 17:57 taka ksizaka o problemach dorastania o buncie nonkonformizmie i rozne takie. ogólem chyba juz z tego wyroslam:p to co o czym teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ Re: ambitniej. 30.04.09, 18:00 teraz hm, nie wiem. właściwie to powinnam już iść. ;q pamiętajce że dziś ziółko u szydło w trójce po 20, przynajmniej powinien być. Odpowiedz Link Zgłoś
margaryna Re: ambitniej. 30.04.09, 18:01 pierwsze słyszę o tej książce. ale skoro jest lekturą to będę musiała przeczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
explosive Re: ambitniej. 30.04.09, 18:03 no ja tez bede szla:p pamietam pamietam wczoraj trabilam o tym mamie i dzisiaj mi na cale szczescie przypomniala Odpowiedz Link Zgłoś
margaryna Re: ambitniej. 30.04.09, 18:05 sama ze sobą pisać nei będę do zobaczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
explosive Re: ambitniej. 30.04.09, 22:53 weszlam tak z ciekawosci i patrze jest artykuł. przeczytałam ale napisze ci jutro co o tym sadze. a jestem nie pocieszona bo sluchlam trojki a tam nic i biletow nie wygrałam;/ ale to jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
explosive Re: ambitniej. 01.05.09, 15:14 mialam dzisiaj napisac co sadze o twoim artykule o foals. artykul jak zwyle dobrze napisany slicznie pieknie i wogole ale to chyba wiesz sama. ale co do nich samych to nie wiem. nie kupili mnie.wszystko takie inne i potrzeba czasu by sie do nich przyzwyczaic.i nie wiem czy ja bede tego chciala.sa nowascia czyms niespotykanym czyms co moze stac sie swego rodzju fenomenem(o ile juz nie jest nie wiem)na razie ich zostawie.nie bede sie na sile do nich przekonywac.kiedys. Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ Re: ambitniej. 01.05.09, 16:08 jej, cześć, wróciłam ;q dzięki. ja też się długo do nich przekonywałam, znam ich zanim jeszcze wydali debiut w 2007. i też długo nie mogłam się do nich przekonać, właściwie całość spodobała mi się dopiero niedawno, a przynajmniej tak mi się wydaje. ale przy poznaniu wiele zyskują. są dobrzy. choć każdy, kogo znam i zna dobrze foals, mówi ' trzy piosenki są dobre, reszta ch...owe' ;> tylko każdy wskazuje trzy inne piosenki xd no to korzystając z czasu idę pisać chyba teraz ku waszej radości o alternatywie ;q Odpowiedz Link Zgłoś
explosive Re: ambitniej. 01.05.09, 16:15 czesc. super bedzie alternatywa.to pisz pisz. wlasnie juz mialam spadac patrze jane wrocila. ale ty mi chyba nie zdradzisz nazwy tego zespolu co chcesz o nim pisac co? Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ Re: ambitniej. 01.05.09, 16:29 nie zdradzę, oczywiście ;> z foals osiągnęłam zamierzony efekt, mam nadzieję, że nimi też zaskoczę choć trochę, ale oni są bardziej promowani i ich biblię można za 70 zł kupić w empiku ;q zobaczymy xd to się za to zabieram, bo nie mam napisanego nic. Odpowiedz Link Zgłoś
margaryna Re: ambitniej. 01.05.09, 17:44 załóże się, że masz 6 z polaka:];p a może chciałabyś mi wypracowania pisać?;p;p Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ Re: ambitniej. 01.05.09, 18:02 nie mam szóstki, i raczej mieć nie będę, ale na pewno cośtam mojej nauczycielce wspomnę, że piszę tutaj, jakby nie było jest to 'zajęcie pozalekcyjne', i to jakie ;q a moje wypracowania są ponoć za krótkie, i nie wiem, czy nie jesteś starsza ;> Odpowiedz Link Zgłoś
xyourstar ;p 01.05.09, 19:06 Każdemu podoba się inna muzyka. Do każdego inne słowa lepiej przemówią. Odpowiedz Link Zgłoś
miley_cyrus45 Re: ;p 16.07.09, 08:59 xyourstar ma rację.Jak naprzykład pati896 nie lubię np.piosenki "Poker Face" to nie znaczy że ona jest brzydka.Jej się nie podoba,ale mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
explosive Re: ambitniej. 01.05.09, 19:17 taaa jane nie badz taka skromna. wiem ze jestem juz meczaca z tymi pytaniami ale napislas juz???? bo wiesz wlasnie wrocilam i zasiadlam przed kompem i fajnie by bylo poczytac cos madrego:p Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ Re: ambitniej. 01.05.09, 19:30 ale to czysta prawda ;p napisałam, i bardzo ciężko mi szło. przez weekend chyba nic nie wyśle, znaczy wyśle, ale jedno musi wyjść w poniedziałek, bo wtedy wychodzi ta płyta, zresztą mam ją teraz i nie mogę się wręcz nacieszyć pomimo tego, że nie za bardzo ich lubiłam, byli zbyt 'mroczni' i to dosłownie ;q i zbiera świetne recenzje, boże jak miło. a drugie nawet może wyjść wcześniej, i bo płyta tego zespołu wychodzi w poniedziałek również, ale jest dla mnie mniej ważna bo jest bardziej brutalna. przesunę się do czasu, kiedy słuchałam dość ciężkiej muzyki, a sam zespół jest uznawany za 'odrodzenie punku', więc odchodzimy kompletnie od tego, co ukazywało się dotychczas na kotku w moich pracach. przez chwilę nie będzie słodko, i nawet nie wiecie, jak się cieszę ;3 Odpowiedz Link Zgłoś