anaj Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 14:24 Cóż... oczywiście zmierzch, księżyc w nowiu, zaćmienie i przed świtem... to książki dla ludzi, którzy lubią naprawdę dobrą literaturę, a nie dla fanek Pattinsona... Intruz również Stephanie Meyer... cudo. Nie mogłam się oderwać od tej książki choć nie przepadam za fantastyką... Przeminęło z wiatrem - to już taka książka dla prawdziwych fanów czytania i Dalsze losy Scarllet O'Hara - najlepsze co może być, ale jest tego razem 5 tomów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pretty woman Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.pool.mediaWays.net 06.07.09, 14:24 Najlepsze ksiazki jakie kiedykolwiek czytalam to.........2 fajne LEKTURY no tak...brzmi to dziwnie, ale kiedy czytam to zazwyczaj lektury bo za bardzo nie lubie czytac 1.Ten Obcy-ta ksiazka jest bardzo ciekawa, a nawet troche romantycznabohaterowie tej powiesci razem przezyli wieeeeeeeele ciekawych przygod 2.Szatan z siodmej klasy-jest to ksiazka dedektywistyczna.Bohater tej powiesci musi rozwiazac wiele zagadek aby odkryc tajemnice.A jaka to sie dowiesz jsk przeczytasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elle Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 14:40 O tak ten obcy był fajny xD Podobało mi się jeszcze z lektur...Tajemniczy ogród , Chłopcy z placu broni ,Spotkanie nad morzem.A tak wq bardzo dużo czytam wyszło mi bo sobie liczyłam ,że najmniejsza ilość książek bo wszystkich nie pamiętam tytułów to 61 tych co sobie przypomniałam Odpowiedz Link Zgłoś
kariirbd Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 14:25 ooooooooooo! ja czytałam " Tajemnice Rajskiego Wzgórza" Elizabeth Goudge! jest ŚWIETNA! mogłabym ją czytac cały czas <lol2> lubie też książki z serii " Ania z Zielonego Wzgórza" możecie się śmiac , ale ja to lubie ;p Odpowiedz Link Zgłoś
kasiunia1999 Re:Polecam !:D 06.07.09, 14:25 Hmm.. Ja ci polecam przeczytać całą sagę 'Zmierzch' . To są najciekawsze książki jakie czytałam ;D A polecam ci je, ponieważ są inna niż wszystkie,wyjątkowe, pełne emocji i w ogóle jak przeczytasz to zrozumiesz Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia ;)) Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 14:27 Oooo...ja znam dużo extra książek, tylko akurat nie mogę sobie przypomnieć, no ale ostatnio czytałam "Alchemik" Paulo Coelha - extra książka, która opowiada o tym, że każdy ma swoją własną Legendę (jak chcesz się więcej o tym więcej dowiedzieć to przeczytaj recenzję w necie ) Po za tym fajne książki to: -"Szczęśliwy T-shit" - Kate Brian - (też extra ksiażka, ale bardziej młodzieżowa niż Alchemik) -"Zwierzenia Nastoletniej Niani" - Victoria Ashton -"Pamiętnik Księżniczki" - wszystkie części - Meg Cabot -"Jezycjada" Malgorzaty Musierowicz -Jeszcze są fajne z serii "Nie dla mamy, nie dla taty, lecz dla kazdej małolaty" I znam wiele wiele innych, ale narazie nie moge sobie przypomnieć ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAT-planetarianka Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 14:29 Moim zdaniem: wszystkie części "Pamiętników wampirów" - L.J.Smith (zwłaszcza czwarty tom pt."Mrok") saga Zmierzchu, "Intruz' - S. Meyer (tę serię uwielbiam!) seria "Wampiry z Morganville" - R.Caine "Sen" - L.McMann (ta jest wspaniała!) "Niebieski płomień na koszmary", "Biały płomień na magię" - L.A.Faria "Whisper:Nawiedzony dom" - I.Abedi (wspaniała z dreszczykiem emocji) Polecam też 'Sagę o ludziach lodu". Przy niej można się i pośmiać i się wzruszyć. Napisała ja M.Sandemo. "Przemiana" - M. Mahy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: queridaa Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 14:30 Gorąco polecam: - wszystkie książki Meg Cabot ( a w szczególności serię 'Pośredniczka' i książki : 'Liceum Avalon' i 'Magiczny Pech') - napewno musisz przeczytać książkę Clarissy Clare 'Miasto Kości' - jest poprostu genialna - oczywiście HP i Zmierzch ale nie będe pisać dlaczego bo każdy wie xD - 'Pamiętniki wampirów' Lisy Jane Smith - naprawdę fajna seria - 'Wampiry z Morganville' - nowa seria o wampirach, mega straszna, romantyczna historia 16 - letniej Claire - 'SEN' Lisy McMann - też bestseller na mojej półce xD - książki Kate Brian ( takie jak 'Megan i przewodnik po chłopcach' - THE BEST / 'Odlotowa szesnastka' - Opowieść wigilijna 21 wieku xD / 'Księżniczka i żebraczka' i inne) - Cecily von Ziegesar - bestsellerowa seria 'Dziewczyna Super' więcej nie pamiętam, ale te, które wypisałam są moimi ulubionymi, które się czyta po kilka razy xD Pozdroo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elle Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 14:44 Przy odlotowej 16 się popłakałam! Była zabójcza xD Też mi się od razu skojarzyła z tym filmem Aż pomyśleć ,że tyle okrucieństwa było w jej życiu pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puśka :* Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.09, 14:31 *książki Ewy Nowak- Krzywe10, Lawenda w chodakach, Wszystko tylko nie mięta, Michał Jakiśtam, Kiedyś na pewno, * Jezioro osobliwości- genialna! *Zapałka na zakręcie.- super! * Seria Jeżycjady Małgorzaty Musierowicz- zaczyna się od Szóstej Klepki, potem, Kłamczucha, Kwiat kalafiora, Ida sierpniowa itd. *Chłopak z internetu nie wiem ile masz lat ale kiedyś lubiłam Anię z Zielonego Wzgórza i resztę części *My z Marymontu * i oklepany ale świetny Zmierzch Miłego czytania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elle Wdług mojego zdania! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 14:32 HP , Zmierzch i cała saga , stwarzyszenie wędrujących dżinsów ,słodko-gorzka szesnastka, replika , Elita ,Pamiętnik księżniczki , 30 to zamało mi się bardzo podobało Plotkara POLEĆCIE MI COŚ CIEKAWEGO BO NARAZIE CZYTAM PO PARE RAZY TĄ SAMĄ KSIĄŻKE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elle O czym jest pamiętnik wampirów??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 14:34 O czym to jest....? Odpowiedz Link Zgłoś
hermiona Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliśc 06.07.09, 14:38 Czytałam wiele książek , ale muszę przyznać , że najlepsze z nich to saga "zmierzchu" i seria "Harrego Pottera", o tak - zdecydowanie polecam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 14:40 Wszystkie części Zmierzchu ( Zmierzch, Księżyc w nowiu, Zaćmienie, Przed Świtem) Kocham ten film i książki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: 217.98.13.* 06.07.09, 14:42 ja polecam książki: -"posłuchaj mnie" -"Chata" -"Szkoła uczuć" - to nie ta książka na podstawie której powstał film -"Nad brzegiem rzeki Piedry' P.Coelho -"Oskar i Pani Róża" -"Na topie. ...." Zoey Dean (to takie typowe dla nastolatek) -"stowarzyszenie wędrujących dżinsów"wszystkie części -"Jezioro Osobliwości" Krystyna Siesicka -"Krzywe 10" Ewa Nowak -"110 ulic" Małgorzata Adamczyk -"Diabeł ubiera się u prady" -"P.S. Kocham Cię" -"Odlot" Jilly Cooper -"Marzycielki" Katarzyna Majgier -"Krótki i niezwykły żywot Oscara Wao"Junot Mendoza -"11 minut" P.Coelho (te dwie ostatnie książki to raczej nie dla 14latek) Zmierzch i kolejne części oraz Harrego Pottera domyślam się, że 3/4 dziewczyn czytało wink Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wioletka Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.chello.pl 06.07.09, 14:48 Najlepsze książki to Atramętowe serce,Atramętowa krew i atramętowa śmierć oraz Seria Niefortunnych zdarzeń.(Wszystkie 13 książek Serdecznie polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 14:52 Nefertiti - Michelle Moran Boska ksiazka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kati. Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.09, 14:54 Hm. Ja polecam Ci pamiętnik Narkomanki. I książki paulo Coelho. Czadowo pisze. Godne polecenia są : Alchemik, Brida, Na brzegu rzeki Piedry usiadłam i płakałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: 195.205.171.* 06.07.09, 14:55 Oczywiście wszystkie części Harrego Pottera, jeżycjada czyli 18 książek małgorzaty musierowczi, i przygody Tomka sayera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolinka ;-D Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.09, 14:55 mmm.. 1. Zmierzch (wszystkie części) 2.Wrota czasu Ullysses moore (wszystkie części) 3.Jak dwie krople wody Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panda Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 14:58 zwierzenia georgii nicolson - zajebiste. jeżycjada stowarzyszenie wędrujących dżinsów. saga zmierzchu harry potter. to są moje ukochane książki. Odpowiedz Link Zgłoś
podnietaxd Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 14:56 najlepsza książka jaką czytałam to hmm "Wrota Czasu" i "Zmierzch" Odpowiedz Link Zgłoś
ksrklubkarolcia nie będe Ci wymieniać wszystkich 06.07.09, 14:56 Ella Zaklęta Hania Humorek Smrodek i wszystkie Roalda Dahla Odpowiedz Link Zgłoś
ewelusia97 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 14:57 Polecam i to bardzo całą sagę ''Zmierzch'' xDD PozdrOwiOnka :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-S:-S:-S:-S:-S:-S:-S:-S Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Fajne książki IP: 195.205.171.* 06.07.09, 14:57 wszystkie części Pottera, 18 książek z serii jeżycjady małgorzaty musierowicz, i przygody Tomka sayera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renesmee_Carlie Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: 192.168.10.* 06.07.09, 14:58 Zmierzch! Zmierzch i jeszcze raz Zmierzch Najlepsze Zacmienie** Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aleksandra Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: 217.96.110.* 06.07.09, 14:58 Och...tyle tych książek jest ^^ Jeszcze w komentarzach nie widziałam tytułu Wichrowe Wzgórza,a to taka fajna książka o miłości : )Nom i oczywiście Zmierzch i cała saga! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
koliber101 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 15:06 Moim zdaniem najleprze ksiazki to Zmierzch i cala saga, Whisper Nawiedzony Dom, Trylogia Kroniki Idhunu,Marley i Ja, Nacja i wszystkie kasiazki Terr'ego Pratcheta,Trylogia Wolny Swiata Wynurzonego..Ach, juz nie moge sobie wiecej przypomniecPozdrawiam) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lady Jonas-Cullen Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.centertel.pl 06.07.09, 14:59 zdecydowanie "SAGA ZMIERZCHU" to najwspanialsza książka na świecie!!!!!!!!! ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominika(: Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: 94.72.69.* 06.07.09, 14:59 Hmmm...przeczytaj koniecznie super książki dla nastolatek: pt." zwierzenia nastoletniej niani" victorii ashton; "kłamczucha w opałach" meg cabot, sagę małgorzaty musierowicz, cykl "ani z zielonego wzgórza"lub "tomki" alfreda szklarskiego, książki o mikołajku, słynny "zmierzch". Nie zdradzę ci o czym są te książki -sama je przeczytaj Odpowiedz Link Zgłoś
donkey Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 15:03 ja nienawidze czytać, zawsze się gubię, nie wiem do końca o co chodzi, i nie ma w tym emocji, wole zobaczyć film, wtedy widze wszystko co się dzieje! mam ochote przeczytać New Moon, bo jestem strasznie ciekawska, ale to mi tylko namiesza w głowie, a na końcu i tak zapomne o czym był początek . x D - poczekam do listopada, na film . Odpowiedz Link Zgłoś
martunia_07 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 15:05 Wyznania zakupoholiczki są świetne albo Kaśka Porywaczka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: key Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 15:10 polecam książki P. Coelho, moją ulubioną jest 'Weronika postanawia umrzeć' ;] Odpowiedz Link Zgłoś