Gość: Sylwia Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.subscribers.sferia.net 06.07.09, 15:09 Harry Potter wszystkie części Zmierzch wszystkie części Angus, stringi i przytulanki wszystkie części Dziewczyny się... wszystkie części to chyba te najfajniejsze. Jeśli chcesz poszukać innych wejdź na portal: nakanapie.pl, tam jest dużo książek do wyboru, potem tylko wystarczy znaleźć je w bibliotece i czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wampirek Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.07.09, 15:11 Haa najlepsze ksiazki oczywiscie stepheni meyer wszystkie cześci.. uwielbiam ksiazki o wampirach takie jak -Zmierzch<br /> -Ksiezyc w nowiu -Zaćmienie -Przed świtem Równiez tez teraz czytam przklety dom RACHEL CAINE tez o wampirach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ećka xD Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 15:11 Ja czytałam "Kwiat Pustyni" Super książka! xD - chodzi w niej o to że dziewoja (xD) nazywa się Waris i jest Somalijką ( czyli jest z Afryki) no i ona pochodzi z plemienia Nomadów, czyli takich co nie wiedzą co to telewizja i prowadza tryb koczowniczy życia. I pewnego razu ona ucieka, i ma wiele przygód (sama powinnaś przeczytać) i New York zostaje takim czymś jak modelka ;] no i koniec ;p radze przeczytać ! ;p ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzik234 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.09, 15:11 Najlepsza książka to "Zmierzch" Cała Saga jest super !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauletta Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: 86.46.244.* 06.07.09, 15:12 Stephanie Mayer ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vero ;) Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.swidnica.mm.pl 06.07.09, 15:12 Przeczytałam trochę książek i najlepsze z nich to: Cała saga zmierzchu łącznie z tą książką oczami Edwarda. Ale to chyba wiesz bo się powtarzam, Cała saga Eragona { ostatnia 4 książka jeszcze nie wyszła} fantasty ale mi się bardzo podobało mimo że można powiedziać, że jestem za stara na tą książkę bo mam 16 lat Oraz seria Pendragon chociaż nie wszystkie części jeszcze wyszły ale jest świetna ;] Pozdrawiam. Ps. A eragona naprawdę warto przeczytać, nawet moja naczycielka od polskiego była zmuszona to przeczytać ale później bardzo sobie chwaliła. xDD Odpowiedz Link Zgłoś
unique_sweets Najlepsza !!! 06.07.09, 15:13 Najlepsza książka jaką czytałam to "Megan: przewodnik po chłopakach". Przeczytajcie, bo naprawdę warto ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eweli :) Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 15:13 moim zdaniem cała saga ZMIERZCHU chociaż jak dla mnie najlepsze jest "Przed Świtem" ale to tylko moja opinia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: punciaa Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: 89.161.21.* 06.07.09, 15:14 cała saga zmierzchu aktualnie czytam Przed Świtem i dla mnie to najlepsza książka z całej sagi Odpowiedz Link Zgłoś
wind Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 15:15 nicola_16 napisał(a): > napiszcie jaką najciekawszą książkę czytałyście w życiu no i jak wam się chce t > o napiszcie o > czym jest, a po co mi to? chciałabym przeczytac coś extra i tyle "Nad brzegiem rzeki Piedry usiadłam i płakałam" ksiezka Paula Coelho jest cudowna kazdy jak a przeczyta to tak go wciagnie ze przeczyta ja w pare godzin... jest to ksiazka o dziewczynie ktora po latach spotkala sie ze swoim przyjacielem i dowiedziala sie ze on wstapil do seminarium i daje wyklady w Madrycie blisko wioski gdzie ona mieszka, wiec ja zaprosil na jeden wyklad na ktory pojechala i dal jej propozycje zeby pojechala z nim w jedno szczegolne miejsce... Reszte przeczytajcie sami ale powiem jedno warto ja przeczytac nie bedziecie zalowac Odpowiedz Link Zgłoś
sabb. Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 15:18 Hej Ja polecam : Pollyanna - Książki z serii Gęsia skórka ,,R.L. Stine" - Skrzywdzona Odpowiedz Link Zgłoś
kakaowy_balsam Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 15:18 najlepsze ksiązki jakie kiedykolwiekczytałam to : -14 tomów serii niefortunnych zdarzeń -kryptonim kasandra -9 klucz -i wszystkie tomy Cobena i Ludluma ;] pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niom ja Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.grs-k0.g1.pl 06.07.09, 15:19 Hmm... Dużo ich jest ale polecam Szary Król Susan cooper ( to jest druga część a pierwsza to Ciemność rusza do boju,która została też zeakranizowana), Dziewczyna z kosmosu Witolada Piechockiego ( na allegro mozna ja kupić za 1,50 zł) i wieele innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julii_xdd Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.maxnet.66.pl 06.07.09, 15:19 Według Mnie Najlepszymi Ksiazkami Sa 'Zmierzch', 'Ksiezyc w Nowiu', 'Zacmienie', I 'Przed Switem' xdd Ahh....Zmierzch ;* <3 Odpowiedz Link Zgłoś
tomojlizaak Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 15:22 Saga Zmierzchu Atramentowa Trylogia [Atramentowe Serce, Atramentowa Krew, Atramentowa Śmierć.] Gwiezdny pył. Harry Potter. Tunele. Intruz. Miasta Kości. Gildia magów. Nowicjuszka. Wielki mistrz. Uczennica Maga. Kapłanka w Bieli. Stowarzyszenie wędrujących dżinsów. Iii.. to chyba wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mól książkowy :) Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.07.09, 15:23 Moim zdaniem najlepsze książki to" - cała saga "Zmierzch", ale moje ulubione części to "Zmierzch" i "Zaćmienie" - seria "Pośredniczka"- Meg Cabon trudno dostępna w księgarniach, ale myśle, że w biliotekach powna być, chociaż u mnie nie ma 4 i 5 części.. - seria "1-800- Jeśli widziłałeś zadzwoń"- Meg Cabot - "Kłamczucha w opałach"- Meg Cabot - sała seria "Pamiętnik księżniczki"- Meg Cabot - "Harry Potter - "Nie powiesz nikomu?"- autora nie pamietam - książki Kate Brian np: "Szczęśliwy T-Shirt", albo "Odlotowa szesnastaka" I to chyba już wszystko Miłego czytania Odpowiedz Link Zgłoś
yeast.cake Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 15:28 Seria "Ani z Zielonego Wzgórza", "Przeminęło z wiatrem", "Duma i uprzedzenie", seria "Jeżycjada", "Pollyanna", "Szatan z 7-ej klasy" i wiele innych, ale te raczej Ci się nie spodobają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelniczka ;) Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliście IP: *.11f.piotrkow.pilicka.pl 06.07.09, 15:31 Ja czytam co trochę jakieś książki. Jednak, najbardziej zafascynowałam się sagą "ZMIERZCH"-u ( zmierzch, księżyc w nowiu, zaćmienie, przed świtem). Sądze też, że nic nie może zastąpić wszystkich części Harry'ego Pottera. Nie ma to jak magiczne opowieści...Ale to tylko moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lusia Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: 212.244.141.* 06.07.09, 15:34 Zdecydowanie Jesienne Astry.. płakałam przy niej Odpowiedz Link Zgłoś
milia Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 15:39 polecam Zmierzch (ogólnie całą sagę) Odpowiedz Link Zgłoś
lily_95 :) 06.07.09, 15:46 Polecam książkę pt."Kaśka Podrywaczka" w skrócie opiszę no to książka jest o Katarzynie 15l. mieszka w bloku itp. itd. zmierza się z problemami każdej nastolatki takie jak: kłótnie z rodzicami, brak przyjaciółki, uważa że nikt ją nie kocha i nie chce być już dziewicą.. Co tydzień chodzi na dykoteki tam poznaje fajnego kolesia lecz po rozmowie z nim uświadamia sobie że to nie ten jedyny ;/ wkońcu wraz z swym sąsiadem którego rodzice się wadzą a ojciec jego to alkoholik i z swoją ławkową koleżanką Karolina jak i "przyjaciółką" i jej chlopakiem zakładają tak jakby klub L.O.V.E a później to już sami się dowiecie ta książka pochłania mnie na wiele godzin i na prawdę jest extra POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 15:56 Ostatnią książke jaką przeczytałam to "Pamiętnik narkomanki" Barbary Rosik super ksiązka polecam polecam również Jeżycjade Małgorzaty Musierowicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: +*Natka*+ Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 15:50 "Gdzie jest Jennifer ?" - to moja ulubiona książka . Jest dosyć gruba, ale naprawdę wciągająca . Opowiada o dziewczynie która kiedyś zrobiła coś na serio złego . Coś czego nikt nie chciał jej wybaczyć i coś z czym sama sobie nie radziła . Sama myśl o tym sprawiała jej ból a wraz z nim przychodziły wspomnienia . Bolesne wspomnienia które uprzykrzały jej życie. Było by łatwiej gdyby nikt o tym nie wspominał gdyby sprawa ucichła . Ale tak nie było bo sprawa żyła nadal a w szczególności to prasa ją ożywiała . Wielkie artykuły na pierwszych stronach gazet . To wszystko powracało do tego jednego wydarzenia do tej jednej chwili . Która tak bardzo zmieniła życie małej dziewczynki ( właściwie chyba 10olatki ). Ale to jeszcze dziecko . Które potrzebowało matki której tak na dobrą sprawę nie miała . Nie był to matka przedstawiana w różnych seriali ( gotuje , sprząta a przede wszystkim kocha i opiekuje się , pociesza i nigdy nie zostawia kiedy jej potrzebujemy ) . Jej mama była inna . Ale nie myślcie że jest alkoholiczką bo nie była ale była kimś kto tak naprawdę nie może się pogodzić że jej kariera się juz tak właściwie skończyła . I powinna bardziej opiekować się córką . Ale za bardzo jej zależało i stało się dużo rzeczy które nie powinny.. . Odpowiedz Link Zgłoś
mariola96061 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 15:51 najlepsze ksiazki to "zmierzch,księzyc w nowiu,zacmienie,przed switem" Odpowiedz Link Zgłoś
monia222 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 15:52 O już wiem : "My Dzieci Z Dworca zoo" i "ćpun" ...... dobrze że sobie przypomniałam Odpowiedz Link Zgłoś
kirsten_stewart Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 15:57 Możecie mi odpowiedzieć na jedno pytanko? Dlaczego prawie w każdym temacie jest ZMIERZCH i to z tysiącem wykrzykników, co?! Czemu np. nikt nie poleca(no tylko ze dwie osoby)książek Jane Austen ,, Duma i uprzedzenie", ,,Rozważna i romantyczna", ,,Romeo i Julia" Szekspir i jeszcze innych tego typu książek one są ekstra i warto je przeczytać niż jakiś tam Zmierzch Oczywiście to moje zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: --- Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 17:15 Bo Zmierzch jest lepszy niż Romeo i Julia;p Odpowiedz Link Zgłoś
madziasz Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 15:55 na pewno twilight saga i pamietniki wampirów jak kazdy wie sa o wampirach i o miłosci Odpowiedz Link Zgłoś