Dodaj do ulubionych

Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliście

• Gość: Sylwia Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.subscribers.sferia.net 06.07.09, 15:09
      Harry Potter wszystkie części
      Zmierzch wszystkie części
      Angus, stringi i przytulanki wszystkie części
      Dziewczyny się... wszystkie części
      to chyba te najfajniejsze. Jeśli chcesz poszukać innych wejdź na portal:
      nakanapie.pl, tam jest dużo książek do wyboru, potem tylko wystarczy znaleźć je
      w bibliotece i czytać. wink
    • Gość: Wampirek Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.07.09, 15:11
      Haa najlepsze ksiazki oczywiscie stepheni meyer wszystkie cześci..big_grin
      uwielbiam ksiazki o wampirachtongue_outtongue_out
      takie jak
      -Zmierzch<br />
      -Ksiezyc w nowiu
      -Zaćmienie
      -Przed świtem
      Równiez tez teraz czytam przklety dom RACHEL CAINE tez o wampirachcool
    • Gość: Ećka xD Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 15:11
      Ja czytałam "Kwiat Pustyni" Super książka! xD - chodzi w niej o to że dziewoja
      (xD) nazywa się Waris i jest Somalijką ( czyli jest z Afryki) no i ona pochodzi
      z plemienia Nomadów, czyli takich co nie wiedzą co to telewizja i prowadza tryb
      koczowniczy życia. I pewnego razu ona ucieka, i ma wiele przygód (sama powinnaś
      przeczytać) i New York zostaje takim czymś jak modelka ;] wink big_grin no i koniec
      ;p smirk radze przeczytać ! ;p ;]
    • Gość: zuzik234 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.09, 15:11
      Najlepsza książka to "Zmierzch"
      Cała Saga jest super !!!!!big_grinbig_grin
    • Gość: Pauletta Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: 86.46.244.* 06.07.09, 15:12
      Stephanie Mayer ;p
    • Gość: Vero ;) Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.swidnica.mm.pl 06.07.09, 15:12
      Przeczytałam trochę książek i najlepsze z nich to:

Cała saga zmierzchu łącznie z tą książką oczami Edwarda. Ale to chyba wiesz bo się
      powtarzam,
      Cała saga Eragona { ostatnia 4 książka jeszcze nie wyszła} fantasty ale mi się bardzo
      podobało mimo że można powiedziać, że jestem za stara na tą książkę bo mam 16 lat
      Oraz seria Pendragon chociaż nie wszystkie części jeszcze wyszły ale jest świetna ;]

Pozdrawiam.

Ps. A eragona naprawdę warto przeczytać, nawet moja naczycielka od polskiego była
      zmuszona to przeczytać ale później bardzo sobie chwaliła. xDD smilesmile
    • unique_sweets Najlepsza !!! 06.07.09, 15:13
      Najlepsza książka jaką czytałam to "Megan: przewodnik po chłopakach". Przeczytajcie, bo
      naprawdę warto ^^ big_grin
    • Gość: eweli :) Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 15:13
      moim zdaniem cała saga ZMIERZCHU smile
      chociaż jak dla mnie najlepsze jest "Przed Świtem" ale to tylko moja opinia smile
    • Gość: punciaa Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: 89.161.21.* 06.07.09, 15:14
      cała saga zmierzchu smile aktualnie czytam Przed Świtem i dla mnie to najlepsza
      książka z całej sagi wink
    • wind Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 15:15
      nicola_16 napisał(a):

> napiszcie jaką najciekawszą książkę czytałyście w życiu no i jak wam się chce t
      > o napiszcie o
      > czym jest, a po co mi to? chciałabym przeczytac coś extra i tyle cool
      "Nad brzegiem rzeki Piedry usiadłam i płakałam" ksiezka Paula Coelho jest cudowna kazdy
      jak a przeczyta to tak go wciagnie ze przeczyta ja w pare godzin... jest to ksiazka o
      dziewczynie ktora po latach spotkala sie ze swoim przyjacielem i dowiedziala sie ze on
      wstapil do seminarium i daje wyklady w Madrycie blisko wioski gdzie ona mieszka, wiec ja
      zaprosil na jeden wyklad na ktory pojechala i dal jej propozycje zeby pojechala z nim w
      jedno szczegolne miejsce... Reszte przeczytajcie sami ale powiem jedno warto ja
      przeczytac nie bedziecie zalowacsmile
    • sabb. Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 15:18
      Hej smile Ja polecam : Pollyanna
      - Książki z serii Gęsia skórka ,,R.L. Stine"
      - Skrzywdzona
      smile
    • kakaowy_balsam Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 15:18
      najlepsze ksiązki jakie kiedykolwiekczytałam to :
      -14 tomów serii niefortunnych zdarzeń
      -kryptonim kasandra
      -9 klucz
      -i wszystkie tomy Cobena i Ludluma ;]
      pozdro.
    • Gość: niom ja Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.grs-k0.g1.pl 06.07.09, 15:19

Hmm... Dużo ich jest ale polecam Szary Król Susan cooper ( to jest druga część a pierwsza to Ciemność rusza do boju,która została też zeakranizowana), Dziewczyna z kosmosu Witolada Piechockiego ( na allegro mozna ja kupić za 1,50 zł) i wieele innych
    • Gość: Julii_xdd Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.maxnet.66.pl 06.07.09, 15:19
      Według Mnie Najlepszymi Ksiazkami Sa 'Zmierzch', 'Ksiezyc w Nowiu', 'Zacmienie',
      I 'Przed Switem' xdd Ahh....Zmierzch ;* <3
    • tomojlizaak Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 15:22
      Saga Zmierzchu smile
      Atramentowa Trylogia serce [Atramentowe Serce, Atramentowa Krew, Atramentowa
      Śmierć.]
      Gwiezdny pył.
      Harry Potter.
      Tunele.
      Intruz.
      Miasta Kości.
      Gildia magów.
      Nowicjuszka.
      Wielki mistrz.
      Uczennica Maga.
      Kapłanka w Bieli.
      Stowarzyszenie wędrujących dżinsów.
      Iii.. to chyba wszystko.tongue_outbig_grin
    • Gość: Mól książkowy :) Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.07.09, 15:23
      Moim zdaniem najlepsze książki to"
      - cała saga "Zmierzch", ale moje ulubione części to "Zmierzch" i "Zaćmienie"
      - seria "Pośredniczka"- Meg Cabon trudno dostępna w księgarniach, ale myśle, że
      w biliotekach powna być, chociaż u mnie nie ma 4 i 5 części.. uncertain
      - seria "1-800- Jeśli widziłałeś zadzwoń"- Meg Cabot
      - "Kłamczucha w opałach"- Meg Cabot
      - sała seria "Pamiętnik księżniczki"- Meg Cabot
      - "Harry Potter
      - "Nie powiesz nikomu?"- autora nie pamietam
      - książki Kate Brian np: "Szczęśliwy T-Shirt", albo "Odlotowa szesnastaka"

I to chyba już wszystko smile Miłego czytania smile
    • yeast.cake Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 15:28
      Seria "Ani z Zielonego Wzgórza", "Przeminęło z wiatrem", "Duma i uprzedzenie",
      seria "Jeżycjada", "Pollyanna", "Szatan z 7-ej klasy" i wiele innych, ale te
      raczej Ci się nie spodobają wink
    • Gość: Czytelniczka ;) Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliście IP: *.11f.piotrkow.pilicka.pl 06.07.09, 15:31
      Ja czytam co trochę jakieś książki. Jednak, najbardziej zafascynowałam się sagą
      "ZMIERZCH"-u ( zmierzch, księżyc w nowiu, zaćmienie, przed
      świtem
      ). coolSądze też, że nic nie może zastąpić wszystkich części
      Harry'ego Pottera
      . big_grin Nie ma to jak magiczne opowieści...Ale to tylko moje
      zdanie. wink
    • Gość: Lusia Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: 212.244.141.* 06.07.09, 15:34
      Zdecydowanie Jesienne Astry..
      płakałam przy niej
    • milia Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 15:39
      polecam Zmierzch (ogólnie całą sagę)
    • lily_95 :) 06.07.09, 15:46
      Polecam książkę pt."Kaśka Podrywaczka" smilesmile w skrócie opiszęsmile no to książka
      jest o Katarzynie 15l. mieszka w bloku tongue_out itp. itd. zmierza się z problemami
      każdej nastolatki takie jak: kłótnie z rodzicami, brak przyjaciółki, uważa że
      nikt ją nie kocha i nie chce być już dziewicą.. Co tydzień chodzi na dykoteki
      tam poznaje fajnego kolesia lecz po rozmowie z nim uświadamia sobie że to nie
      ten jedyny ;/ wkońcu wraz z swym sąsiadem którego rodzice się wadzą a ojciec
      jego to alkoholik i z swoją ławkową koleżanką Karolina jak i "przyjaciółką" i
      jej chlopakiem zakładają tak jakby klub L.O.V.Esmilesmile a później to już sami się
      dowieciesmilesmile ta książka pochłania mnie na wiele godzin i na prawdę jest
      extrasmilesmile POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Monia :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 15:56
        Ostatnią książke jaką przeczytałam to "Pamiętnik narkomanki" Barbary Rosik super ksiązka
        polecam
        polecam również Jeżycjade Małgorzaty Musierowiczsmirk
    • Gość: +*Natka*+ Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 15:50
      "Gdzie jest Jennifer ?" - to moja ulubiona książka . Jest dosyć gruba, ale
      naprawdę wciągająca . Opowiada o dziewczynie która kiedyś zrobiła coś na serio
      złego . Coś czego nikt nie chciał jej wybaczyć i coś z czym sama sobie nie
      radziła . Sama myśl o tym sprawiała jej ból a wraz z nim przychodziły
      wspomnienia . Bolesne wspomnienia które uprzykrzały jej życie. Było by łatwiej
      gdyby nikt o tym nie wspominał gdyby sprawa ucichła . Ale tak nie było bo sprawa
      żyła nadal a w szczególności to prasa ją ożywiała . Wielkie artykuły na
      pierwszych stronach gazet . To wszystko powracało do tego jednego wydarzenia do
      tej jednej chwili .
      Która tak bardzo zmieniła życie małej dziewczynki ( właściwie chyba 10olatki ).
      Ale to jeszcze dziecko . Które potrzebowało matki której tak na dobrą sprawę nie
      miała . Nie był to matka przedstawiana w różnych seriali ( gotuje , sprząta a
      przede wszystkim kocha i opiekuje się , pociesza i nigdy nie zostawia kiedy jej
      potrzebujemy ) . Jej mama była inna . Ale nie myślcie że jest alkoholiczką bo
      nie była ale była kimś kto tak naprawdę nie może się pogodzić że jej kariera się
      juz tak właściwie skończyła . I powinna bardziej opiekować się córką . Ale za
      bardzo jej zależało i stało się dużo rzeczy które nie powinny.. .
    • mariola96061 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 15:51
      smilenajlepsze ksiazki to "zmierzch,księzyc w nowiu,zacmienie,przed switem"wink
    • monia222 Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 15:52
      O już wiem : "My Dzieci Z Dworca zoo" i "ćpun" ...... dobrze że sobie
      przypomniałam smile
      • kirsten_stewart Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 15:57
        Możecie mi odpowiedzieć na jedno pytanko? Dlaczego prawie w każdym temacie jest
        ZMIERZCH i to z tysiącem wykrzykników, co?!
        Czemu np. nikt nie poleca(no tylko ze dwie
        osoby)książek Jane Austen ,, Duma i uprzedzenie", ,,Rozważna i romantyczna", ,,Romeo i
        Julia" Szekspir i jeszcze innych tego typu książek one są ekstra i warto je przeczytać niż jakiś
        tam Zmierzch
        Oczywiście to moje zdanie winkwink
        • Gość: --- Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.09, 17:15
          Bo Zmierzch jest lepszy niż Romeo i Julia;p
    • madziasz Re: Najlepsze książki jakie kiedykolwiek czytaliś 06.07.09, 15:55
      na pewno twilight saga i pamietniki wampirów jak kazdy wie sa o wampirach i o miłosci

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka