Dodaj do ulubionych

Kujon czy dobry uczeń?

• Gość: Kasia Re: Kujon czy dobry uczeń? IP: 80.50.130.* 15.05.09, 14:36
      Mnie też nazywają kujonem i to tylko dlatego, że mam dobre oceny. A ja wcale nie siedzę
      ciągle nad książkami. Właściwie - wogóle się nie uczę. uncertain
    • lolcia66 Re: Kujon czy dobry uczeń? 15.05.09, 14:48
      Rozumiem Cię. Też na mnie tak mówią. Ale nie mam też opinii kujona i to się
      liczy. J po prostu słucham na lekcji, odrabiam zadanie i uczę się na spr. Czasem
      mm ściągi i zdaża mi się dostać jakąś 2, 3. Wszyscy mówią na mnie kujon, lecz
      normalnie kujony nie są lubiane w klasie. a u mnie mam nadzieję, że mnie wszyscy
      lubią tongue_out
    • gabrycha Kujon czy dobry uczeń? 15.05.09, 14:58
      Ja także dobrze się uczę i jestem nazywana kujonem. Wszyscy mi powtarzają,że to z
      zazdrosci, zle mi się nie chce w to wierzyć. Staram się tym nie przejmować, ale nie jakoś nie
      mogę. Jak wpadnie mi słaba ocena czy źle się zachowam, to wszyscy do mnie
      mówią: "JAk mogłaś?, Popłaczesz się?" to jest strasznie wkurzające. Ludzie z mojej klasy
      uważają mnie za grzecznego kujona, lecz znajomi z innych klas uważają mnie za normalną i
      fajną osobę. Powtarzam jeszcze: Ucz się, bo ty osiągniesz coś w życiu, a nieuki co
      najwyżej skończą zamiatając ulicę
    • anapet Re: Kujon czy dobry uczeń? 15.05.09, 14:59
      Ja też się uczę dobrze i zdarzają się sytuację, że mówią na mnie kujon (;
      Nie przejmuj się tym. Po prostu staraj się nie zwracać na to uwagi.
      Ja sobie przyjęłam do wiadomości, ze Ci co mówią 'kujon' po prostu zazdroszczą smile
    • mellow Re: Kujon czy dobry uczeń? 15.05.09, 15:08
      Nic. Zwal to. Mnie też tak nazywają, ale mam to w pupie smile
    • miley5564 Kujon czy dobry uczeń? 15.05.09, 15:13
      Nie przejmuj się nimi!devilOni nie zrozumieją tego,że masz dobre oceny,być może
      ci zazdroszczą! Przecież lepiej jest mieć wyższe IQ i mieć dobry
      zawód,nieprawdaż? Ja bym się na twoim miejscu nie przejmowała nimi...smile
    • Gość: koko337 Re: Kujon czy dobry uczeń? IP: *.globalconnect.pl 15.05.09, 15:14
      Hej! Mnie też tak przezywali, ale już im się znudziło. Na szczęście smile A co do tego, żebyś, jak
      to niektórzy Ci radzą stała się 'niegrzeczną dziewczynką' nie zawsze skutkuje. Chyba nie
      chcesz podpaść nauczycielom, hmm? A i koledzy z klasy wcale Ci nie odpuszczą i mogą się
      z Ciebie jeszcze bardziej wtedy wyśmiewać (nie mówię, że tak musi być naprawdę, tylko
      czasem tak się zdarza). Więc radzę Ci: bądź dalej dobrą uczennicą, rób swoje, a innni na
      pewno dadzą Ci spokój. A, i od czasu do czasu pomóż ludziom z klasy w lekcjach,
      wytłumacz itd. Wtedy zrozumieją, że fajna z Ciebie dziewczyna. Pozdrawiam i wierzę, że na
      pewno Ci się uda smile
    • Gość: mojnickwymiataxD Re: Kujon czy dobry uczeń? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 15:17
      Kujon to osoba, ktora choć dużo się uczy nic z tego nie rozumie. Np. Jakaś laska przez
      cały dzień uczy się na sprawdzian. Powtarza w kółko te same informacje, a mimo to za
      sprawdzian dostaje 1. To znaczy, że ktoś jest kujonem - uczy się, ale nie ma to żadnych
      efektów... Z wyjątkiem pały w dzienniku ^ ^
    • gwiazdka_14 Re: Kujon czy dobry uczeń? 15.05.09, 15:45
      Nie przejmuj się tym co i inni o tobie mówią... może ci zazdroszcząbig_grin
    • martucha Re: Kujon czy dobry uczeń? 15.05.09, 15:57
      nie przejmuj się ! co masz się przejmować innymi (durniami) jak się uczysz to
      dla siebie a nie dla nich, dlatego daj se z nimi spokój i się po prostu nie
      przejmuj... miej ich w d**** xDDD
      i powiem Ci, ze ja także się dobrze uczę, osoby z mojej dawnej klasy przezywają
      mnie kujon... nie jest to fair...uncertain nie zwracam na to jednak uwagi... mam wielu
      przyjaciół dla których jestem kujonem ale w żartobliwym znaczeniu xD dlatego się
      nie przejmuje... xD smile
    • miley_cyrus45 Re: Kujon czy dobry uczeń? 15.05.09, 16:13
      Ja mam dobre,i to nawet baaardzo dobre oceny,ale ja nie byc kujon
    • hermiona Re: Kujon czy dobry uczeń? 15.05.09, 16:40
      Kochana ! Nie powinnaś przejmować się takimi obleśniakami .Rozumiem to doskonale
      , ponieważ też mnie tak nazywają ( zresztą nie tylko mnie - dokładniej wszystkie
      osoby w klasie , które zbierają dobre stopnie) To , że się dobrze uczymy nie
      znaczy zaraz , że siedzimy nad książkami cały dzień , mamy także czas na inne
      rzeczy.Ale bandzie nieuków nie przegadasz.
      Rób swoje i nie zważaj na tych czubów!smile Dobrze na tym wyjdziesz - nie
      będziesz musiała kopać rowów w przyszłości , tak jak niektórzy xD
      Pozdrawiam smile

• Gość: lola Re: Kujon czy dobry uczeń? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 12:35
        hej
        pisałam kompetencjie klasy szóstej i się boje jak napisałam. Nie lubie pisac testów. Mam
        średnią 5,2 i czy punkty z testu mają jakiś wielki wpływ do jakiej klasy w gimnazjium
        trafie?crycrycrycrycry
    • otoja Re: Kujon czy dobry uczeń? 15.05.09, 16:40
      ja jestem dobra uczennicą i inni na mnie wołają encyklopedia a u mnie w klasie jest taki
      chłopak który mi sie podoba i też jest dobry w nauce i zawsze rywalizujemy kto ile ma
      punktów ma więcej on ma więcej w polskim a ja w angliku i matmiesuspicioussuspicious
      • Gość: king Re: Kujon czy dobry uczeń? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.05.09, 18:25
        u mnie w klasie nikt nie mówi na nikogo kujon, tylko czasami sie zdarzy
        a wogóle moja klasa raczej jest dobra w tamtym roku jako klasa mieliśmy średnia 4,8
        może nie wszyscy są orłami, ale większość będzie mieć pasek
        i chciałam powiedzić, że kujon to osoba, która nie jest szczególnie utalentowana, tylko
        cały czas zakuwa wszystko i wtedy raczej ma dużo piątek (nie szóstek) i nie ma 1, 2, 3 bo
        zawsze jest nauczonakiss
        ja raczej będę mieć średnia 5,8 lub 5,9 i nie jestem uważana za kujona
    • vani74_13 Re: Kujon czy dobry uczeń? 15.05.09, 16:44
      Sluchaj...Jesli twoi znajomi mowia tak na Cb to oznacza,ze nie znaja znaczenia
      slowa ,,kujon". Otoz kujon jest to osoba ktora nie ma zbyt dobrych wynikow w
      nauce,gdyz wszystkiego uczy sie na pamiec. Nie martw sie ;] Jesli masz dobre
      stopnie w szkole to powinnas byc dumna gdyz jestes tylko i wylacznie dobrym
      uczniem ;]
    • ann_95 Przede to ..... 15.05.09, 16:57
      Przede wszystkim to się tym nie przejmujwink)
      Jak przestaniesz, to głupi ludzie tez przestaną głupio gadać wink)
      smirk
    • Gość: ewka ;D Re: Kujon czy dobry uczeń? IP: 89.174.106.* 15.05.09, 16:58
      ja tez dobrze sie ucze ale tak na mnie nie mowia;p no moze czasami ale tylko jak
      sie mieja ;p a tak wogole ja sie przyjaznie z cala klasa i nie wiem za co mnie
      lubia.. moze dlatego ze sie umiem sama z siebie smiać ;P naprawde polecam
      umienie sie smiac z siebie bo to wyjdzie na dobre i w tedy dobry humor
      załatwiony !:d więc się tym nie przejmuj inni ci poprostu zazdroszcza.. a gdy
      ci to powiedzą zaśmiej sie albo powiedz "hahahabig_grin"
      pozdr wink*
    • Gość: Ja xDee Re: Kujon czy dobry uczeń? IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.05.09, 17:05
      Nie przejmuj sie! Ja mam średnią 4.9 < moim zdaniem nie jest to duża średnia>, ale i tak
      nie którzy nazywają mnie kujonem...Uważam ze to jest powód do dumy...Jeśli ktoś Ci
      mowi ze jesteś kujonem to po prostu Ci zazdrości albo mowi to w żartach ;]] Nie ocenia sie
      człowieka tak powierzchwonie.. np. moi koledzy czasami powiedzą ze jestem kujonem, ale i
      tak zawsze sie dogadujemy..nawet często im sie myli i mowią do mnie koleś albo
      kumplu,,,to zależy od osób z jakimi sie zadajesz...wink
      • Gość: julia23 Re: Kujon czy dobry uczeń? IP: *.bater.net.pl / 192.168.1.* 20.06.09, 11:30
        a Ty to do której klasy chodzisz? do gimnazjum czy do podstawówki?
        ja przyznaję tez na mnie mówią kujon, zdarza sie, że przez cały dzień tak na mnie mówią i nie daja mi spokoju!!! mam średnią 6.0 i to dlatego tak na mnie mówią.
        wszystkim gościom tego portalu daje radę:
        wszystkich, którzy tak na was mówią poprostu ignorujcie, albo odpowiadajcie: " Wole być kujonem niż nieukiem".
        Pozdrawiam serdecznie <bu$$$$$>
        JULIA
    • martusia_97_ Re: Kujon czy dobry uczeń? 15.05.09, 18:29
      na mnie też cały czas mówią kujon, ale z czasem jak zaczełam mówić że to mi nie
      przeszkadza to przestali. A pozatym ja to wogóle kujon nie jestem , ponieważ kujony to sie
      cały czas uczą i nic pozatym a ja jak jest jakaś klasówka to nawet o tym nie myśle. Po
      prostu na teście wszystko wiem. A to sie nie nazywa inteligentna osoba big_grin
      • Gość: julia23 Re: Kujon czy dobry uczeń? IP: *.bater.net.pl / 192.168.1.* 20.06.09, 11:32
        Przyznaję Ci rację martusiu!!
        bu$$$$$$$
        POZDRO kiss**
    • qq Re: Kujon czy dobry uczeń? 15.05.09, 19:06
      a co cię interesuje jak oni ciebie nazywają?! mi tam to zwisa i powiewa na wietrzyku. i tak
      niewiele zmienisz, więc po co się martwić. i tak każdy będzie cię nazywał jak mu się podoba.
      są gorsze przezwiska, które mają moje koleżanki np. Miszkur*amać, Szczyl, Bazyl, Zgred,
      Menda. i co, kujon aż tak źle? a poza tym, bo ty będziesz kimś, a oni NIKIM [chyba, że
      alkocholikami]
    • Gość: Irrepleacable Re: Kujon czy dobry uczeń? IP: 217.153.237.* 15.05.09, 19:07
      też się dobrze uczę, ale raczej nie mam z tym problemu, bo mamy mocną klasę,
      więc się tak nei wyróżniam.. no chyba, że pyskowaniem..^^
    • chemicalna Re: Kujon czy dobry uczeń? 15.05.09, 19:10
      Mnie kujonem nazywa koleżanka jak mam lepszą ocene od nniej. Np. ostatnio spytałam
      jej jaka ma ocene z jakiegoś przedmiotu, powiedziała, że 2. Ja mam 3 więc ona do mnie z
      tekstem "Ty to kujon jesteś".angry Wkurzające to jest....moja srednia narazie to chyba
      3.38 , więc... tak jestem kujonem!!! confused
    • Gość: karolka ;) Re: Kujon czy dobry uczeń? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 19:23
      ja tez jestem dobrą uczennicą i mnie tez zdarzaja się 3,2 a nawet 1 i co że niby
      jestem kujonem??
      kujon to ktos kto sie uczy i nie umie sie nauczyć, a prymus to ktośkto sie uczy
      i ma same 5,6,4 !
      i wkurza mnie opinia ludzi że:
      poszłam do dobrej szkoły o wysokim poziomie i od razu kujon ! crying
    • Gość: aga . ; * Re: Kujon czy dobry uczeń? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 19:34
      wiem coś o tym . sama uczę się najlepiej w klasie i też uważają mnie za kujonkę uncertain .

nie rozumieją, że kujon to osoba , która ciągle się uczy , a nie osoba , która ma dobre
      stopnie . . confused

ale nie warto się przejmować ! smirk

nie próbuj opuścić się w nauce , bo to nic nie da .

niektórzy po prostu przez zazdrość i frustrację wypalą czasem ' kujon ' , choćnie wiedzą,
      co to słowo znaczy . tongue_out

pozdrawiam ! big_grin
    • patussa Re: Kujon czy dobry uczeń? 15.05.09, 19:36
      Kochana, Boże jak ja to dobrze znałam. xD <br />
      Najgorsze jest jednak to, ze przyłażą do człowieka przed sprawdzianem<br />
      i spokoju nie dają, ale po tracą do cb szacunek ;/<br />
      Zerwałam z tym bo zaczęłam zadawac się z ludźmi, którzy jak i ja w domu<br />
      słuchają muzyki, tańczą, oglądają filmy, a co więcej mamy te same zainteresowania!<br />
      Ale jeżeli przewiska mają inne źródło to może coś zmień coś w swoim charakterze?<br />
      Mam w klasie znajomą, która jest kujonem choc jak i ty zdobywa czasem 2 i 3.<br />
      Ale jej się poprostu nie da lubic! Przyczepia się do mojych znajomych, a ostatnio próbuje mi uświadomic, że ja już nie jestem w mojej paczce do niczego potrzebna! Myślę, ze powinna skompletowac swoje towarzycho, a nie wwalac się do normalnych ludzi. Zastanów się czy nie jesteś taki elementem, który gdzieś sie nie doczepia, a dopiero później czy przezwisko kujon ma gdzieś źródlo ; )kiss

• Gość: Ja :* Re: Kujon czy dobry uczeń? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 20:02
      Hej! Ja też raz blepiej sie ucze a raz gorzej ale chodze do gimnazjum i tam nie ma czegoś takiego jak KUJON. Może czasami ktoś tak powie ale tylko na żarty ale nikt nie bierze tego do siebie i to olewa a nawet sie z tego śmieje.big_grin wy też tak róbcie olewajcie albo smiejcie sie z tego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka