Gość: Kasia Re: Kujon czy dobry uczeń? IP: 80.50.130.* 15.05.09, 14:36 Mnie też nazywają kujonem i to tylko dlatego, że mam dobre oceny. A ja wcale nie siedzę ciągle nad książkami. Właściwie - wogóle się nie uczę. Odpowiedz Link Zgłoś
lolcia66 Re: Kujon czy dobry uczeń? 15.05.09, 14:48 Rozumiem Cię. Też na mnie tak mówią. Ale nie mam też opinii kujona i to się liczy. J po prostu słucham na lekcji, odrabiam zadanie i uczę się na spr. Czasem mm ściągi i zdaża mi się dostać jakąś 2, 3. Wszyscy mówią na mnie kujon, lecz normalnie kujony nie są lubiane w klasie. a u mnie mam nadzieję, że mnie wszyscy lubią Odpowiedz Link Zgłoś
gabrycha Kujon czy dobry uczeń? 15.05.09, 14:58 Ja także dobrze się uczę i jestem nazywana kujonem. Wszyscy mi powtarzają,że to z zazdrosci, zle mi się nie chce w to wierzyć. Staram się tym nie przejmować, ale nie jakoś nie mogę. Jak wpadnie mi słaba ocena czy źle się zachowam, to wszyscy do mnie mówią: "JAk mogłaś?, Popłaczesz się?" to jest strasznie wkurzające. Ludzie z mojej klasy uważają mnie za grzecznego kujona, lecz znajomi z innych klas uważają mnie za normalną i fajną osobę. Powtarzam jeszcze: Ucz się, bo ty osiągniesz coś w życiu, a nieuki co najwyżej skończą zamiatając ulicę Odpowiedz Link Zgłoś
anapet Re: Kujon czy dobry uczeń? 15.05.09, 14:59 Ja też się uczę dobrze i zdarzają się sytuację, że mówią na mnie kujon (; Nie przejmuj się tym. Po prostu staraj się nie zwracać na to uwagi. Ja sobie przyjęłam do wiadomości, ze Ci co mówią 'kujon' po prostu zazdroszczą Odpowiedz Link Zgłoś
mellow Re: Kujon czy dobry uczeń? 15.05.09, 15:08 Nic. Zwal to. Mnie też tak nazywają, ale mam to w pupie Odpowiedz Link Zgłoś
miley5564 Kujon czy dobry uczeń? 15.05.09, 15:13 Nie przejmuj się nimi!Oni nie zrozumieją tego,że masz dobre oceny,być może ci zazdroszczą! Przecież lepiej jest mieć wyższe IQ i mieć dobry zawód,nieprawdaż? Ja bym się na twoim miejscu nie przejmowała nimi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko337 Re: Kujon czy dobry uczeń? IP: *.globalconnect.pl 15.05.09, 15:14 Hej! Mnie też tak przezywali, ale już im się znudziło. Na szczęście A co do tego, żebyś, jak to niektórzy Ci radzą stała się 'niegrzeczną dziewczynką' nie zawsze skutkuje. Chyba nie chcesz podpaść nauczycielom, hmm? A i koledzy z klasy wcale Ci nie odpuszczą i mogą się z Ciebie jeszcze bardziej wtedy wyśmiewać (nie mówię, że tak musi być naprawdę, tylko czasem tak się zdarza). Więc radzę Ci: bądź dalej dobrą uczennicą, rób swoje, a innni na pewno dadzą Ci spokój. A, i od czasu do czasu pomóż ludziom z klasy w lekcjach, wytłumacz itd. Wtedy zrozumieją, że fajna z Ciebie dziewczyna. Pozdrawiam i wierzę, że na pewno Ci się uda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mojnickwymiataxD Re: Kujon czy dobry uczeń? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 15:17 Kujon to osoba, ktora choć dużo się uczy nic z tego nie rozumie. Np. Jakaś laska przez cały dzień uczy się na sprawdzian. Powtarza w kółko te same informacje, a mimo to za sprawdzian dostaje 1. To znaczy, że ktoś jest kujonem - uczy się, ale nie ma to żadnych efektów... Z wyjątkiem pały w dzienniku ^ ^ Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdka_14 Re: Kujon czy dobry uczeń? 15.05.09, 15:45 Nie przejmuj się tym co i inni o tobie mówią... może ci zazdroszczą Odpowiedz Link Zgłoś
martucha Re: Kujon czy dobry uczeń? 15.05.09, 15:57 nie przejmuj się ! co masz się przejmować innymi (durniami) jak się uczysz to dla siebie a nie dla nich, dlatego daj se z nimi spokój i się po prostu nie przejmuj... miej ich w d**** xDDD i powiem Ci, ze ja także się dobrze uczę, osoby z mojej dawnej klasy przezywają mnie kujon... nie jest to fair... nie zwracam na to jednak uwagi... mam wielu przyjaciół dla których jestem kujonem ale w żartobliwym znaczeniu xD dlatego się nie przejmuje... xD Odpowiedz Link Zgłoś
miley_cyrus45 Re: Kujon czy dobry uczeń? 15.05.09, 16:13 Ja mam dobre,i to nawet baaardzo dobre oceny,ale ja nie byc kujon Odpowiedz Link Zgłoś
hermiona Re: Kujon czy dobry uczeń? 15.05.09, 16:40 Kochana ! Nie powinnaś przejmować się takimi obleśniakami .Rozumiem to doskonale , ponieważ też mnie tak nazywają ( zresztą nie tylko mnie - dokładniej wszystkie osoby w klasie , które zbierają dobre stopnie) To , że się dobrze uczymy nie znaczy zaraz , że siedzimy nad książkami cały dzień , mamy także czas na inne rzeczy.Ale bandzie nieuków nie przegadasz. Rób swoje i nie zważaj na tych czubów! Dobrze na tym wyjdziesz - nie będziesz musiała kopać rowów w przyszłości , tak jak niektórzy xD Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Kujon czy dobry uczeń? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 12:35 hej pisałam kompetencjie klasy szóstej i się boje jak napisałam. Nie lubie pisac testów. Mam średnią 5,2 i czy punkty z testu mają jakiś wielki wpływ do jakiej klasy w gimnazjium trafie? Odpowiedz Link Zgłoś
otoja Re: Kujon czy dobry uczeń? 15.05.09, 16:40 ja jestem dobra uczennicą i inni na mnie wołają encyklopedia a u mnie w klasie jest taki chłopak który mi sie podoba i też jest dobry w nauce i zawsze rywalizujemy kto ile ma punktów ma więcej on ma więcej w polskim a ja w angliku i matmie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: king Re: Kujon czy dobry uczeń? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.05.09, 18:25 u mnie w klasie nikt nie mówi na nikogo kujon, tylko czasami sie zdarzy a wogóle moja klasa raczej jest dobra w tamtym roku jako klasa mieliśmy średnia 4,8 może nie wszyscy są orłami, ale większość będzie mieć pasek i chciałam powiedzić, że kujon to osoba, która nie jest szczególnie utalentowana, tylko cały czas zakuwa wszystko i wtedy raczej ma dużo piątek (nie szóstek) i nie ma 1, 2, 3 bo zawsze jest nauczona ja raczej będę mieć średnia 5,8 lub 5,9 i nie jestem uważana za kujona Odpowiedz Link Zgłoś
vani74_13 Re: Kujon czy dobry uczeń? 15.05.09, 16:44 Sluchaj...Jesli twoi znajomi mowia tak na Cb to oznacza,ze nie znaja znaczenia slowa ,,kujon". Otoz kujon jest to osoba ktora nie ma zbyt dobrych wynikow w nauce,gdyz wszystkiego uczy sie na pamiec. Nie martw sie ;] Jesli masz dobre stopnie w szkole to powinnas byc dumna gdyz jestes tylko i wylacznie dobrym uczniem ;] Odpowiedz Link Zgłoś
ann_95 Przede to ..... 15.05.09, 16:57 Przede wszystkim to się tym nie przejmuj) Jak przestaniesz, to głupi ludzie tez przestaną głupio gadać ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka ;D Re: Kujon czy dobry uczeń? IP: 89.174.106.* 15.05.09, 16:58 ja tez dobrze sie ucze ale tak na mnie nie mowia;p no moze czasami ale tylko jak sie mieja ;p a tak wogole ja sie przyjaznie z cala klasa i nie wiem za co mnie lubia.. moze dlatego ze sie umiem sama z siebie smiać ;P naprawde polecam umienie sie smiac z siebie bo to wyjdzie na dobre i w tedy dobry humor załatwiony !:d więc się tym nie przejmuj inni ci poprostu zazdroszcza.. a gdy ci to powiedzą zaśmiej sie albo powiedz "hahaha" pozdr * Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja xDee Re: Kujon czy dobry uczeń? IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.05.09, 17:05 Nie przejmuj sie! Ja mam średnią 4.9 < moim zdaniem nie jest to duża średnia>, ale i tak nie którzy nazywają mnie kujonem...Uważam ze to jest powód do dumy...Jeśli ktoś Ci mowi ze jesteś kujonem to po prostu Ci zazdrości albo mowi to w żartach ;]] Nie ocenia sie człowieka tak powierzchwonie.. np. moi koledzy czasami powiedzą ze jestem kujonem, ale i tak zawsze sie dogadujemy..nawet często im sie myli i mowią do mnie koleś albo kumplu,,,to zależy od osób z jakimi sie zadajesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julia23 Re: Kujon czy dobry uczeń? IP: *.bater.net.pl / 192.168.1.* 20.06.09, 11:30 a Ty to do której klasy chodzisz? do gimnazjum czy do podstawówki? ja przyznaję tez na mnie mówią kujon, zdarza sie, że przez cały dzień tak na mnie mówią i nie daja mi spokoju!!! mam średnią 6.0 i to dlatego tak na mnie mówią. wszystkim gościom tego portalu daje radę: wszystkich, którzy tak na was mówią poprostu ignorujcie, albo odpowiadajcie: " Wole być kujonem niż nieukiem". Pozdrawiam serdecznie <bu$$$$$> JULIA Odpowiedz Link Zgłoś
martusia_97_ Re: Kujon czy dobry uczeń? 15.05.09, 18:29 na mnie też cały czas mówią kujon, ale z czasem jak zaczełam mówić że to mi nie przeszkadza to przestali. A pozatym ja to wogóle kujon nie jestem , ponieważ kujony to sie cały czas uczą i nic pozatym a ja jak jest jakaś klasówka to nawet o tym nie myśle. Po prostu na teście wszystko wiem. A to sie nie nazywa inteligentna osoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julia23 Re: Kujon czy dobry uczeń? IP: *.bater.net.pl / 192.168.1.* 20.06.09, 11:32 Przyznaję Ci rację martusiu!! bu$$$$$$$ POZDRO ** Odpowiedz Link Zgłoś
qq Re: Kujon czy dobry uczeń? 15.05.09, 19:06 a co cię interesuje jak oni ciebie nazywają?! mi tam to zwisa i powiewa na wietrzyku. i tak niewiele zmienisz, więc po co się martwić. i tak każdy będzie cię nazywał jak mu się podoba. są gorsze przezwiska, które mają moje koleżanki np. Miszkur*amać, Szczyl, Bazyl, Zgred, Menda. i co, kujon aż tak źle? a poza tym, bo ty będziesz kimś, a oni NIKIM [chyba, że alkocholikami] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irrepleacable Re: Kujon czy dobry uczeń? IP: 217.153.237.* 15.05.09, 19:07 też się dobrze uczę, ale raczej nie mam z tym problemu, bo mamy mocną klasę, więc się tak nei wyróżniam.. no chyba, że pyskowaniem..^^ Odpowiedz Link Zgłoś
chemicalna Re: Kujon czy dobry uczeń? 15.05.09, 19:10 Mnie kujonem nazywa koleżanka jak mam lepszą ocene od nniej. Np. ostatnio spytałam jej jaka ma ocene z jakiegoś przedmiotu, powiedziała, że 2. Ja mam 3 więc ona do mnie z tekstem "Ty to kujon jesteś". Wkurzające to jest....moja srednia narazie to chyba 3.38 , więc... tak jestem kujonem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolka ;) Re: Kujon czy dobry uczeń? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 19:23 ja tez jestem dobrą uczennicą i mnie tez zdarzaja się 3,2 a nawet 1 i co że niby jestem kujonem?? kujon to ktos kto sie uczy i nie umie sie nauczyć, a prymus to ktośkto sie uczy i ma same 5,6,4 ! i wkurza mnie opinia ludzi że: poszłam do dobrej szkoły o wysokim poziomie i od razu kujon ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga . ; * Re: Kujon czy dobry uczeń? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 19:34 wiem coś o tym . sama uczę się najlepiej w klasie i też uważają mnie za kujonkę . nie rozumieją, że kujon to osoba , która ciągle się uczy , a nie osoba , która ma dobre stopnie . . ale nie warto się przejmować ! nie próbuj opuścić się w nauce , bo to nic nie da . niektórzy po prostu przez zazdrość i frustrację wypalą czasem ' kujon ' , choćnie wiedzą, co to słowo znaczy . pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
patussa Re: Kujon czy dobry uczeń? 15.05.09, 19:36 Kochana, Boże jak ja to dobrze znałam. xD <br /> Najgorsze jest jednak to, ze przyłażą do człowieka przed sprawdzianem<br /> i spokoju nie dają, ale po tracą do cb szacunek ;/<br /> Zerwałam z tym bo zaczęłam zadawac się z ludźmi, którzy jak i ja w domu<br /> słuchają muzyki, tańczą, oglądają filmy, a co więcej mamy te same zainteresowania!<br /> Ale jeżeli przewiska mają inne źródło to może coś zmień coś w swoim charakterze?<br /> Mam w klasie znajomą, która jest kujonem choc jak i ty zdobywa czasem 2 i 3.<br /> Ale jej się poprostu nie da lubic! Przyczepia się do mojych znajomych, a ostatnio próbuje mi uświadomic, że ja już nie jestem w mojej paczce do niczego potrzebna! Myślę, ze powinna skompletowac swoje towarzycho, a nie wwalac się do normalnych ludzi. Zastanów się czy nie jesteś taki elementem, który gdzieś sie nie doczepia, a dopiero później czy przezwisko kujon ma gdzieś źródlo ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja :* Re: Kujon czy dobry uczeń? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 20:02 Hej! Ja też raz blepiej sie ucze a raz gorzej ale chodze do gimnazjum i tam nie ma czegoś takiego jak KUJON. Może czasami ktoś tak powie ale tylko na żarty ale nikt nie bierze tego do siebie i to olewa a nawet sie z tego śmieje. wy też tak róbcie olewajcie albo smiejcie sie z tego Odpowiedz Link Zgłoś