Dodaj do ulubionych

Jaka rasa psa jest najlepsza ?

• Gość: Karo Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? IP: 80.72.37.* 29.05.09, 14:11
      Ja najbardziej wielbię beagle <3
      'Kręcą' mnie też psy tzw. agresywne big_grin
      rottwailery, dobermany, pitbulle...
      pzdr
    • Gość: roksa Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? IP: 89.231.214.* 29.05.09, 14:16
      Ja polecam Owczarka francuskiego Beauceron w Polsce nie jest to tak znanym
      psem
      www.beauceron-pl.net/web_page_beauce/galerie/psy/imagepages/DUKE_naprzyklad.html
      www.beauceron-pl.net/web_page_beauce/galerie/psy/imagepages/volvo_bambusy.html
      Te psy sa bardzo kochane i opiekuńcze tylko już od małego musisz mu wyznaczyć
      granice co wolno robic a co nie,i byc stanowcza bo nie chcą słuchać...Ja sama
      posiadam juz od 5 lat tą rasę(Oskara -Jasia)JEST cudowny nie bardzo duży podobny
      do labradorów....Bardzo przywiązany jest do ludzi....dla obcych jak nie zna to
      jest agresywny ale tylko prze parę minut ...surprised
    • Gość: Oliwia Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? IP: *.ujscie.net 29.05.09, 14:16
      kundel i labrador smilesmilesmilesmileserce
    • lizzie. Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? 29.05.09, 14:17
      Mi się strasznie podoba golden retriever. Od zawsze chciałam mieć takiego,
      jednak nie mam tyle miejsca w domu, a nie chcę żeby pies się męczył. Póki co
      zadowalam się królikiem.surprised
    • Gość: chili Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 14:51
      tosa-inu, cavalier - czyli moje;*
    • Gość: Paula Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? IP: *.acn.waw.pl 29.05.09, 14:52
      West Highland White Terrier smile
    • Gość: Teresa Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 14:54
      Ja mam huskiego, i to prawda cale podwóko przewrócone do góry nogami, diabełki z
      nich..., No w sumie jest też kochana( jak śpi) Jeżeli jestes aktywna osoba, lubisz biegać( bo
      to jest potrzebne) i nie zwracasz uwagi na to co robi np jak zje ci słuchawki od telefonu tak
      jak mi devildevildevil To polecam Ci to świetne psy nieco zwariowane ale zawsze
      kochane serce
    • aleksandraa93 Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? 29.05.09, 15:04
      Oczywiście, że Owczarek Niemiecki smile
    • Gość: Panda Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? IP: *.chello.pl 29.05.09, 15:04
      Cavalier King Charles Spaniel
    • janet_kaulitz Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? 29.05.09, 15:12
      . według mnie .? ;-D
      DOBERMAN .?
      ale może to poprostu przez jakiś sentyment do tej rasy ..
      bo od pieluszek towarzyszyły mi dobermany ..
      bardzo podobają mi się również .. BERNARDYNY .. . <3 big_grin
    • Gość: Angelika Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 15:20
      Też chciałam sobie kupić haski bo są super ale dużo o nich czytałam i właśnie trzeba z nimi
      dużo biegać i bardzo skopią podwórko.A ja nie mam czasu z nimi biegać bo sie muszę
      uczyć, a szczególnie teraz bo idę do liceum.Jak chcesz się więcej dowiedzieć to wpisuj rasy
      psów w google i czytaj o nich dużo.
    • agatka5611 Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? 29.05.09, 15:22
      Oczywiście ze GRZYWACZ CHINSKIbig_grin mam takiego!Przesłodki ale włochatego(bo są
      łyse)tongue_out Przesłodki!!!serce
    • bella_ Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? 29.05.09, 15:45
      hmmm...... Ja marze o golden retriverzesmile to sa takie slodkie psiakikiss Lagodne i spokojnesmile
    • Gość: Tacey Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 15:46
      moi rodzice też bardzo chcą huskiego, ja za to bardzo chcę basseta :d a mamy
      bernardyna, który miał być spokojny, a skacze przez płot do sąsiadki... smile
    • Gość: misia1234567890@ga Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 15:48
      coollabradol
    • Gość: Kisiel . : p Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? IP: 93.179.216.* 29.05.09, 15:50

Ja mam psa CZARNEGO TERIERA ROSYJSKIEGO, jest przyjacielski, duży włochaty,
      słodki, grzeczny, łatwo go wyćwiczyć i lubi dzieci . : p - bardzo się z nim związałam, on ze
      mną też, wydaje mi sie iż jest to najfajniejszy piesek . ; )
      kocham go . ; - *sercepiwo
    • edwardandbella GOLDEN 29.05.09, 15:58
      EWT LABRADOR
    • Gość: Caroluchaaxd Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? IP: 88.220.85.* 29.05.09, 15:59
      Moim zdaniem.
      Labladory i Owczarki niemieckie.
      Są przyjacielskie.
      A jezeli twoja mama boi sie o "podwórko" to radze wybrać
      Labnladora - Golden Retriever <--<czy jakoś tak>
      Sa przjacielskie lubią dzieci. i spokojne smile
      Ja bardzo chcem mieć psa. Miałam owczarka. też sa przyjacielskie leopsze niż
      ludzki przyjaciel. tylko ze zzabrali mi go. bo mamie przeszkadzał sad
      • mia092 Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? 29.05.09, 16:09
        Ja uważam, że najlepsze psy to mieszańce. Sama mam mieszańca, ale także Goldena.
        Obydwa psy są mniej więcej w tym samym wieku i są tak samo wychowywane jednak
        muszę przyznać, że mieszaniec słucha o wiele bardziej ;p Dżeki (mieszaniec) i
        Arion ( Golden) to bardzo kochane psy, ale nie raz udało im się zjeść moje buty
        lub kapcie, jak to każdym małym szczeniakom ;d Jednak jeżeli nie masz w dniu
        zbyt dużo czasu na długie spacery, na pielęgnowanie i na zabawę to radziłabym Ci
        wybrać zwykłego kundelka, bo nie wymaga on tak dużej pielęgnacji jak psy o
        długiej sierści. A tak przy temacie sierści, jeżeli ktoś z Twojej rodziny ma
        uczulenie lub przeszkadza mu widok sierści to przygotuj się na codzienne
        sprzątanie ;p a także na to, że niezależnie od pogody będziesz musiała wychodzić
        z psem. mimo tych minusów psy to najlepsze zwierzęta i nie zamieniłabym je na
        żadne inne < 3
    • tysska Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? 29.05.09, 16:02
      Ja mam psa zwykłego kundelka.
      Nazywa się Lucky (Laki) - szczęściarz.
      Moja mama go znalazła w drodze do urzędu i po prostu musiała go wziąć.
      Jest kochany, ale gdybym nie miała psa a miałabym mieć to chciałabym haskiego
      (oczywiście jakbym miała dobre warunki do tego wymagającego dobrego wybiegu psa) .
      Te psy są przeuroczo piękne i mają w sobie coś pięknego.smirk
      Mój kolega też lubi husky.
      Nie trudno mu się dziwić. wink
      Ale ja już mam swojego niepowtarzalnego psa.
      Moja Kościuszka!!
    • Gość: lady_pink Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 16:04
      YORK.!!!!!!!!!
      On najlepszy, ja mam.
      No istny cud. xd
    • Gość: agata888 Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? IP: 83.2.232.* 29.05.09, 16:14
      miałam Huskiego w większości to tępe psy ale ładne. Moja suczka uciekała z domu
      zagryzała kury, i nic nie słuchałasciana... Owczarek Niemiecki jest super smile
    • rikki_ch Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? 29.05.09, 16:21
      Według mnie wszystkie pieski są superowe smile) Nie ważne , czy to pudelek z rodowodem ,
      czy zwykły kundelek.....Każdy z nich ma to same,kochające serduszko smile
    • Gość: Schantii Lablador i shi-tzu IP: *.wifi / 10.1.43.* 29.05.09, 16:41
      smileMam Ślicznego Labladorka i nie zamienie go za nic chodz bardzo lubie tez shi-tzu smile
      • Gość: N.K. Re: Lablador i shi-tzu IP: *.238.73.133.ip.airbites.pl 31.05.09, 12:01
        Zgadzam sie ja mam Shih-Tzu !serce
    • Gość: Paula Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 16:59
      Pekińczyki są najlepsze!!
    • Gość: gość Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? IP: *.satfilm.net.pl 29.05.09, 17:18
      ja miałam sznaucera miniaturkę ale mi zdechł ; ((

cóż za najkochańsza rasa ; )
      wesołe, pogodne, trochę hałaśliwe (ale trktują to jako swoją pracę). Generalnie nie nadają się dla kogoś kto ma młodsze rodzeństwo bo te psy same się tak zachowują i chcą być traktowane jak małe dzieci ; ] uwielbiam je < 3

teraz za jakiś czas mama chce kupić labradorka dla mojego braciszka.

pozdro.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka