Gość: Karo Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? IP: 80.72.37.* 29.05.09, 14:11 Ja najbardziej wielbię beagle <3 'Kręcą' mnie też psy tzw. agresywne rottwailery, dobermany, pitbulle... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roksa Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? IP: 89.231.214.* 29.05.09, 14:16 Ja polecam Owczarka francuskiego Beauceron w Polsce nie jest to tak znanym psem www.beauceron-pl.net/web_page_beauce/galerie/psy/imagepages/DUKE_naprzyklad.html www.beauceron-pl.net/web_page_beauce/galerie/psy/imagepages/volvo_bambusy.html Te psy sa bardzo kochane i opiekuńcze tylko już od małego musisz mu wyznaczyć granice co wolno robic a co nie,i byc stanowcza bo nie chcą słuchać...Ja sama posiadam juz od 5 lat tą rasę(Oskara -Jasia)JEST cudowny nie bardzo duży podobny do labradorów....Bardzo przywiązany jest do ludzi....dla obcych jak nie zna to jest agresywny ale tylko prze parę minut ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oliwia Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? IP: *.ujscie.net 29.05.09, 14:16 kundel i labrador Odpowiedz Link Zgłoś
lizzie. Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? 29.05.09, 14:17 Mi się strasznie podoba golden retriever. Od zawsze chciałam mieć takiego, jednak nie mam tyle miejsca w domu, a nie chcę żeby pies się męczył. Póki co zadowalam się królikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chili Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 14:51 tosa-inu, cavalier - czyli moje;* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? IP: *.acn.waw.pl 29.05.09, 14:52 West Highland White Terrier Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 14:54 Ja mam huskiego, i to prawda cale podwóko przewrócone do góry nogami, diabełki z nich..., No w sumie jest też kochana( jak śpi) Jeżeli jestes aktywna osoba, lubisz biegać( bo to jest potrzebne) i nie zwracasz uwagi na to co robi np jak zje ci słuchawki od telefonu tak jak mi To polecam Ci to świetne psy nieco zwariowane ale zawsze kochane Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandraa93 Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? 29.05.09, 15:04 Oczywiście, że Owczarek Niemiecki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Panda Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? IP: *.chello.pl 29.05.09, 15:04 Cavalier King Charles Spaniel Odpowiedz Link Zgłoś
janet_kaulitz Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? 29.05.09, 15:12 . według mnie .? ;-D DOBERMAN .? ale może to poprostu przez jakiś sentyment do tej rasy .. bo od pieluszek towarzyszyły mi dobermany .. bardzo podobają mi się również .. BERNARDYNY .. . <3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angelika Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 15:20 Też chciałam sobie kupić haski bo są super ale dużo o nich czytałam i właśnie trzeba z nimi dużo biegać i bardzo skopią podwórko.A ja nie mam czasu z nimi biegać bo sie muszę uczyć, a szczególnie teraz bo idę do liceum.Jak chcesz się więcej dowiedzieć to wpisuj rasy psów w google i czytaj o nich dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
agatka5611 Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? 29.05.09, 15:22 Oczywiście ze GRZYWACZ CHINSKI mam takiego!Przesłodki ale włochatego(bo są łyse) Przesłodki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bella_ Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? 29.05.09, 15:45 hmmm...... Ja marze o golden retriverze to sa takie slodkie psiaki Lagodne i spokojne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tacey Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 15:46 moi rodzice też bardzo chcą huskiego, ja za to bardzo chcę basseta :d a mamy bernardyna, który miał być spokojny, a skacze przez płot do sąsiadki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia1234567890@ga Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 15:48 labradol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kisiel . : p Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? IP: 93.179.216.* 29.05.09, 15:50 Ja mam psa CZARNEGO TERIERA ROSYJSKIEGO, jest przyjacielski, duży włochaty, słodki, grzeczny, łatwo go wyćwiczyć i lubi dzieci . : p - bardzo się z nim związałam, on ze mną też, wydaje mi sie iż jest to najfajniejszy piesek . ; ) kocham go . ; - * Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Caroluchaaxd Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? IP: 88.220.85.* 29.05.09, 15:59 Moim zdaniem. Labladory i Owczarki niemieckie. Są przyjacielskie. A jezeli twoja mama boi sie o "podwórko" to radze wybrać Labnladora - Golden Retriever <--<czy jakoś tak> Sa przjacielskie lubią dzieci. i spokojne Ja bardzo chcem mieć psa. Miałam owczarka. też sa przyjacielskie leopsze niż ludzki przyjaciel. tylko ze zzabrali mi go. bo mamie przeszkadzał Odpowiedz Link Zgłoś
mia092 Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? 29.05.09, 16:09 Ja uważam, że najlepsze psy to mieszańce. Sama mam mieszańca, ale także Goldena. Obydwa psy są mniej więcej w tym samym wieku i są tak samo wychowywane jednak muszę przyznać, że mieszaniec słucha o wiele bardziej ;p Dżeki (mieszaniec) i Arion ( Golden) to bardzo kochane psy, ale nie raz udało im się zjeść moje buty lub kapcie, jak to każdym małym szczeniakom ;d Jednak jeżeli nie masz w dniu zbyt dużo czasu na długie spacery, na pielęgnowanie i na zabawę to radziłabym Ci wybrać zwykłego kundelka, bo nie wymaga on tak dużej pielęgnacji jak psy o długiej sierści. A tak przy temacie sierści, jeżeli ktoś z Twojej rodziny ma uczulenie lub przeszkadza mu widok sierści to przygotuj się na codzienne sprzątanie ;p a także na to, że niezależnie od pogody będziesz musiała wychodzić z psem. mimo tych minusów psy to najlepsze zwierzęta i nie zamieniłabym je na żadne inne < 3 Odpowiedz Link Zgłoś
tysska Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? 29.05.09, 16:02 Ja mam psa zwykłego kundelka. Nazywa się Lucky (Laki) - szczęściarz. Moja mama go znalazła w drodze do urzędu i po prostu musiała go wziąć. Jest kochany, ale gdybym nie miała psa a miałabym mieć to chciałabym haskiego (oczywiście jakbym miała dobre warunki do tego wymagającego dobrego wybiegu psa) . Te psy są przeuroczo piękne i mają w sobie coś pięknego. Mój kolega też lubi husky. Nie trudno mu się dziwić. Ale ja już mam swojego niepowtarzalnego psa. Moja Kościuszka!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lady_pink Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 16:04 YORK.!!!!!!!!! On najlepszy, ja mam. No istny cud. xd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata888 Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? IP: 83.2.232.* 29.05.09, 16:14 miałam Huskiego w większości to tępe psy ale ładne. Moja suczka uciekała z domu zagryzała kury, i nic nie słuchała... Owczarek Niemiecki jest super Odpowiedz Link Zgłoś
rikki_ch Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? 29.05.09, 16:21 Według mnie wszystkie pieski są superowe ) Nie ważne , czy to pudelek z rodowodem , czy zwykły kundelek.....Każdy z nich ma to same,kochające serduszko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schantii Lablador i shi-tzu IP: *.wifi / 10.1.43.* 29.05.09, 16:41 Mam Ślicznego Labladorka i nie zamienie go za nic chodz bardzo lubie tez shi-tzu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N.K. Re: Lablador i shi-tzu IP: *.238.73.133.ip.airbites.pl 31.05.09, 12:01 Zgadzam sie ja mam Shih-Tzu ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.09, 16:59 Pekińczyki są najlepsze!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jaka rasa psa jest najlepsza ? IP: *.satfilm.net.pl 29.05.09, 17:18 ja miałam sznaucera miniaturkę ale mi zdechł ; (( cóż za najkochańsza rasa ; ) wesołe, pogodne, trochę hałaśliwe (ale trktują to jako swoją pracę). Generalnie nie nadają się dla kogoś kto ma młodsze rodzeństwo bo te psy same się tak zachowują i chcą być traktowane jak małe dzieci ; ] uwielbiam je < 3 teraz za jakiś czas mama chce kupić labradorka dla mojego braciszka. pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś