IP: *.mas.airbites.pl 01.06.09, 20:18
4 maja zaczęłam 13 lat i nie mam okresu. Boję się czy wszystko ze mną w porzątku.
Da się jakoś przyspieszyć miesiączkę? Wszystkie dziewczyny w mojej klasie mają a ja nie...
Mam się zacząć bać? Pomóżcie!!!crysad
Obserwuj wątek
    • ewus1 Re: Okres... 01.06.09, 20:22
      Myślę że po prostu troszkę później dojrzewasz. Nie martw się. Nie wiem zresztą
      czy są sposoby przyśpieszenia tego, ale wiesz mi. Najlepiej zdać się na naturę
      niż coś brać. Wiele dziewcząt ma tak samo jak ty. Naprawdę, bez obaw. smile
      Ale jeśli coś Cię naprawdę niepokoi idź do lekarza ginekologa.
      • Gość: Fantazyjna Re: Okres... IP: 195.116.133.* 01.06.09, 20:25
        ja Ci zazdroszczę że jeszcze nie masz bo ja bardzo wcześnie dostałam okres i to
        nie jest takie fajne, uwierz miindifferentconfusedcryingscianacry
        • gucik13 Re: Okres... 26.08.09, 21:02
          Gość portalu: Fantazyjna napisał(a):

> ja Ci zazdroszczę że jeszcze nie masz bo ja bardzo wcześnie dostałam okres i to
          > nie jest takie fajne, uwierz miindifferentconfusedcryingscianacry
          ja tak samo sciana
      • mishia Re: Okres... 03.06.09, 19:46
        Naprawde nie masz się o co bać! smile poprostu Twoje koleżanki wcześniej zaczeły dojrzewać
        niż Ty.
      • mileydemi Re: Okres... 06.07.09, 20:25
        niektórzy dojżewają szybciej a niektózy nie;p nie masz sie czym przejmować, bo masz
        dużo czasu do 16, kiedy po 16 nie dostaniesz okresu to sie martw. Ale póki co sie ciesz, bo
        ja dostałam w klasie jako druga jak miałam 11 lat. I wiez mi było głupio przyznać sie przed
        koleżankami, a teraz sie z tego śmiejemy, że byłyśmy takie głupie i sie tego wstydziłyśmy.
        Ale jednak było mi dziwnie kiedy wszystkie dziewczyny z klasy jechały na basen a ja
        miałam termin!
      • princesssska Re: Okres... 15.09.09, 20:00
        rozwoju organizmu nie da się przyśpieszyć na pewno kiedyś dostanieszbig_grin
    • Gość: Fantazyjna Re: Okres... IP: 195.116.133.* 01.06.09, 20:23
      nie da się tego przyśpieszyć jeśli będziesz miała 16 lat i nie będziesz jeszcze
      miała okresudo idź do ginekologaconfused
      • Gość: kika Re: Okres... IP: 83.2.232.* 01.06.09, 20:30
        nie da się tego przyśpieszyć jeśli będziesz miała 16 lat i nie będziesz jeszcze
        miała okresudo idź do ginekologa

Fantazyjna, masz rację. smile ja dostalam jak miałam 15 lat, pod koniec gimnazjum...
    • pati896 Okres... 01.06.09, 20:27
      Jejku dziewczyno masz 13 lat smile Mnie też zaczął się niedawno. Niketórzy dostawają już w
      połowie 14 lat smile Nie ma się co martwić, powinnać sie raczej cieszyć tongue_out Że narazie nie
      masz, nie bój sie wszystko przyjdzie na czas smile A jak nie to porozmawiaj na ten temat z
      mamą. A i stanowczo nie da się niczego przyśpieszyć, to raczje gdy się już ma, to moze
      podźwigać ciężkie rzeczyi okres przychodzi prędzej ale nie zawsze. Pozatym bądź sobą, nie
      masz się czego martwić, tak jak powiedziała dziewczyna na demną...dojrzewasz później i to
      nie jest nic złego, nie przejmuj sie tym że tamte dziewczyny już mają...zapomnij o tym :-
      Psmile Mam nadzieje ze pomogłam. Pozdrawiam kiss
    • Gość: ola Re: Okres... IP: *.maxnet.66.pl 01.06.09, 20:27
      spokojnie, nic sie nie martw ^^>
      ja np. dostałam w II semestrze 2 kl. gim i wszystko ze mna w porzadku (mam
      nadzieje)^^
      Jeszcze będziesz żałowała, że tak szybko dostałaś big_grin Ja bym się chętnie z tobą
      na lata zamieniła ;pkiss
      ^^
    • nygus_95 Re: Okres... 02.06.09, 19:38
      jeszcze będziesz miała dość okresu, zobaczysz wink. na razie nic się nie martw.
    • Gość: Sylwiunsia Re: Okres... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 19:48
      Żal ja tez mam 13 lat i tez nie mam i sie ciesze u mnie zadna dziewczyna z klasy jszcze nie
      ma !!! wIEM ZE RAZ TAKA JEDNA Z 4 KL DOSTALA NA ZAWODACH Xd TY SIE WeS NIE
      BUJ JA SIE BYM CIESZYLA !!!
      • Gość: demuss Re: Okres... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.09, 14:17
        KURCZĘ... Ja mam też problem z okresem . Nie wiem kiedy mi sie zacznie . Już
        chyba mam wahania nastrojów bo wszystko mnie wnerwia . Jak siostra coś poszura
        to mi to przeszkadza i na nią krzyczę . A czy od okresu się rośnie ? Bo jestem
        strasznie niska . Mam 12 lat i mam 140 cm wzrostu . No i wstydzę się kupywać
        podpaski sad ....
    • miss_pauline Re: Okres... 03.06.09, 14:36
      Ja mam tak samo jak demuss mam 143 cm wzrostu, chodzę do szóstej klasy i nie mam
      jeszcze miesiączki. Moja koleżanka niedawno dostała okres chociaż jest płaska
      jak deska czy to możliwe??
    • lusia_26 Re: Okres... 03.06.09, 15:08
      Masz jeszcze czas do siedemnastego roku życia wink Spoko smile
      • Gość: lola Re: Okres... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.06.09, 17:08
        zauważyłam, że większość trzynastolatek, które tutaj piszą są trochę dziecinne
        ? ;/
    • kolorowo Re: Okres... 03.06.09, 19:44
      okres moze nie wystepowac do 16 roku zycia . jak nie bedzie do 16 pojdziesz do lekaza narazie nie ma sie czym martwic ! ^^ Ja tez dostalam w styczniuu dopieroo a mam 14 lat ! [no prawiee w sierpniu koncze ] ;*
    • aleks768 Re: Okres... 03.06.09, 21:03
      we właściwym dniu ją dostaniesz tylko trzeba zacząć się zachowywać jak nie zbyt
      miły człowiek zacznie się dopiero w okresie nie będziesz się zmuszała do złych
      czynów i zacznij się nie co nie co bać.
    • klaudysia Re: Okres... 24.06.09, 23:37
      no co ty nie martw sie okres mozesz dostac najpozniej w wieku 16 lat wiec sie nie martw
      napewno go dostaniesz!
      • Gość: kotkaalice Re: Okres... IP: *.net81.citysat.com.pl 25.06.09, 00:10
        Bój się dopiero wtedy kiedy w wieku 16 lat nie dostaniesz ; ))
        • Gość: Zizi Re: Okres... IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.09, 08:22
          Kicia, ciesz sie....Tyle powiem
    • roxann_ Re: Okres... 25.06.09, 08:52
      Ja miałam pierwszą miesiączkę 1 kwietnia, i do dzisiaj nie mam ! I uwierz mi, tez nie wiem co
      robic ....sadsad
      • roxann_ Re: Okres... 25.06.09, 08:53
        roxann_ napisał(a):

> Ja miałam pierwszą miesiączkę 1 kwietnia, i do dzisiaj nie mam ! I uwierz mi, t
        > ez nie wiem co
        > robic ....sadsad
        > a mam 13 lat...
        • hellokitty007 Re: Okres... 27.06.09, 19:11
          Nic sie nie bój to jest normalne zważając na to że pewnie od niedawna miesiączkujesz
        • harumi Re: Okres... 26.08.09, 11:51
          To normalne, ja dostałam pierwszą miesiączkę w październiku, a następną dopiero
          6 miesięcy później. Tak samo ma moja koleżanka. Nigdy nie wiem kiedy dostanie i
          mimo że "miesiączkuje" od 1 klasy gimnazjum(teraz idzie do 3) to okres miała
          tylko kilka razy. Na wyregulowanie cyklu potrzeba nawet 2 lat, więc nie ma czym
          się martwić.
    • Gość: martuska2555 Re: Okres... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.09, 17:59
      to nie jest żaden problem.jeżeli skączysz 16 lat i nie bvędziesz miała okresu. zgłoś się do
      ginekologasmile
      • monisssia112 Re: Okres... 27.06.09, 12:18
        też mi siętak wydaje...
        ;p jeśli skonczysz 16 lat... udaj się do ginekologa. On wtedy [ lub ona] powie Ci co masz
        dalej robic. ;d i nie obawiaj sie wizyty u GINEKOLOGA. Pamiętaj ze zawsze pierszy raz
        mozesz isc z mamą.
        Jeśli chodzi ci o okres. Ja dostalam pierwszy raz gdy bylm w 3 klasie podstawówki.
        [obecnie bede zaczynac 2 klase gimnazjum.] i też obawialam sie dlaczego tak wczesnie. !
        Pamiętam, jak wtedy rozmawialam z koleżanką [bo dostaalm najszybciej okres.. niz kazda
        dziewczyna w mojej tamtejszej klasie.] i kolezanka smiala sie ze tak wczesnie dojrzewam. !
        a tego samego dnia wieczorem okolo 20 zadzwonila do mnie ze tez dostala pierwsza
        miesiaczke.;d
        bylysmy tak szczesliwee. !

ale nie martw sie. ! bo tez mam taka kumpele w klasie.. [ a przypominam ze chodze do 2
        klasy gimnazjum...] ktora jeszcze nie dostala okresu.! więc nie ma sie czym martwić
        narazie. !kiss pozdrawiam
    • zuzanna1 Re: Okres... 27.06.09, 23:35
      to nic fajnego ja dostalam jak mialam 10 lat to jest czasem strasznie meczące nie martw sie ze nie masz na cb przyjdzie jeszcze czassercekiss
    • Gość: kikulla Re: Okres... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.09, 15:01
      Nie masz sie czego obawiać!Miesiączka wts. od 11 do 16 roku życia!tongue_out
    • myszka1 Re: Okres... 29.06.09, 09:51
      Nie masz sie czym martwić wręcz przeciwnie ciesz się bo z tym okresem to tylko
      urwanie głowy!
    • daria1150 Re: Okres... 05.07.09, 19:31
      Nie no to normalne i na Ciebie przyjdzie czas
    • aleks768 Re: Okres... 05.07.09, 21:08
      spoko
      poczekaj chwilkę może dostaniesz jeszcze
      • Gość: lolinn Re: Okres... IP: *.tpnets.com 05.07.09, 21:48
        mam 14 lat [skonczylam w kwietniu] i tez jeszcze nie dostalam.... zaprzata mi to
        mysli ale mam nadzieje ze bedzie ok winkwinkwinkwinkwink
        • martagirl Re: Okres... 07.08.09, 15:36
          ja dostałam gdy miałam 14 lat..szczerze też mnie to troche martwiło że tak póżno ale każdy
          ma swój organizm i dojrzewa we własnym czasie..powinnyśmy dostawać okres między 12 a
          16 rokiem życia..
          powinnaś się cieszyć że jeszcze nie masz okresu a zwłaszcza gdy masz zamiar używac
          podpasek..to nie jest komfortowe..ale sama boję się używać tamponów..
          pzdrkiss
          • sysiek4444 Re: Okres...:/// 07.08.09, 15:46
            Ja tez nie mam i sie z tego ciesze !
    • chocolatediet Re: Okres... 07.08.09, 16:05
      Jeej. Naprawdę masz 13 lat? We wszyyystkich bgazetach dla nastolatek, na setkach
      blogów, milionach stron internetowych z poradami dla nastolatek i na jakichś 30 wątkach
      na tym forum pisze wyraźnie, że do 16 roku zycia nie ma się co martwić... Okres może
      przyjść nawet w wieku 16 lat, może tez być początkowo nieregularny... Ech...
      • likemaja Re: Okres... 17.08.09, 02:03
        no więc ja mam 12 lat i dosstałam 26 lipca (poszłam rok szybciej do szkoły) ale u mnie w
        klasie 7/20 dziewczyn ma dopiero okres widzisz 14 dziewczyn ode mnie z klasy pójdzie do
        gim. bez okresu i jest GITessssss MAJONesssssss!smile
    • selcia17 Re: Okres... 17.08.09, 21:13
      Poczekaj jeszcze rok. Jak nie dosztaniesz idż do lekarza. Nie ma sie czym
      martwic!! Okres powinien pojawic sie do 16 roku zycia. Nie powinnas zazdroscic
      dziewczyną bo dla mnie to nic miłego. Ja miałam okres jako pierwsza w klasie jak
      to zobaczyłam był to dla mnie szok poryczałam się. Miałam okres w 11 lat
    • zbuntowanaja Re: Okres... 17.08.09, 23:47
      Kobieto nie stresuj sie to dojrzewanie moja mam dostala w wieku 16 lat ...
      ja na twoim miejscu bym sie cieszyla bo tez mam 13 lat i mam okres juz od 1 roku i kilku
      miesiecy ... iradze ci sie cieszyc bo nie bedziesz zadowolona jak dostanieszsurprised
    • sloneczko1151 Re: Okres... 25.08.09, 19:51
      Gość portalu: Kicia napisał(a):

> 4 maja zaczęłam 13 lat i nie mam okresu. Boję się czy wszystko ze mną w porzątk
      > u.
      > Da się jakoś przyspieszyć miesiączkę? Wszystkie dziewczyny w mojej klasie mają
      > a ja nie...
      > Mam się zacząć bać? Pomóżcie!!!crysad

Ja 9 maja zaczęłam 13 lat i też jeszcze nie miałam okresu, a koleżanki tak. Ale
      nagle 16 czerwca na próbie na zakończenie roku poczułam mokrość w
      gatkach-myślałam, że to śluz i to olałam. Przyszłam do domu po 2 godzinach i
      zobaczyłam czerwone gatki. Mamusia pożyczyła mi podpaski itd... Okres przychodzi
      z nienacka. Nigdy nie wiesz kiedy. Zawsze noś przy sobie jedną podpaskę na
      wszelki wypadek. Nie martw się miesiączkę dostaniesz mniej więcej między 13-15
      rokiem życia. Im później tym lepiej, nie będziesz się musiała męczyć suspicious smile
    • dupaa.x3 Re: Okres... 25.08.09, 20:08
      okres można dostać w wieku 10-16 lat. więc ci jeszcze długo do martwienia się. wink pewnie
      dostaniesz już niedługo. ale to nic przyjemnego. tongue_out mi się właśnie skończył mój pierwszy.
      i dobrze bo we czwartek jade do Bułgarji.! serce
      • skrzacina Re: Okres... 25.08.09, 20:16
        każda dziewczyna( żeby nie kobieta. xd) dostaje miesiączki w swoim tempie. ;d. i tak
        powinnaś się zacząć o to martwić zgdzieś w wieku 16 lat jeśli byś jej nie miała. ; ]
    • julka_18 Re: Okres... 25.08.09, 20:16
      hehe , no co ty , nie żartuj . x D !
      ja mam 13 lat ( skończyłam je 13 stycznia tego roku ) .
      pierwszego okresu dostałam w połowie lipca na tych wakacjach . ;p
      nie przyspiesza się tego . xD !
      jeśli zaczynają pojawiać się rzeczy od , których dostaniesz okresu to wtedy , a
      nie tak z siebie . wink
      ale jeśli chcesz to przyspieszyć i dla cb to jest fajne to powiem ci coś - NIE
      JEST . ;\
      możesz biegać i wgl , ale wtedy niekomfortowo się czujesz i wgl . . ;\
      więc ciesz się tymi chwilami . xD
      pozdro . kiss

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka