xis Moje wywody... xD 08.06.09, 22:09 Ja najbardziej lubię "Kyou Kara Maou" (świetne jest xD), "Gravitation" i "Axis Powers Hetalię". Bardzo lubię też "Naruto", ale ostatnio mnie wkurza i dostrzegam coraz więcej wad tej serii (ale Akatsuki to świetna organizacja xD A zwłaszcza Hidan^^). Lubię też "Junjou Romanticę" (bo nie ma to jak być niepoprawną yaoistką), "Chobits" i "Kashimashi". Kiedyś szalałam za "Shaman King", ale chyba się już zrobiło dla mnie za dziecinne. Oglądałam też "Sukisho", które było ok, ale nie przyciągnęło zbytnio mojej uwagi, oraz "Loveless", które jest jak dla mnie nieco nudne (chociaż wiem, że to anime ma wiele fanów). Aktualnie oglądam "Rozen Maiden", też fajne anime. W przyszłości mam zamiar obejrzeć m.in. "Bleach" (obejrzałam całe dwa odcinki, ale na razie jakoś mnie nie ciągnie do tasiemców), "Touka Gettan", "Otome wa Boku ni Koishiteru" i "The Melancholy of Haruhi Suzumiya" xD Kurna, rozpisałam się^^ A teraz szczerze, kto te moje wypociny przeczytał? xP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HETALIA! Re: Moje wywody... xD IP: *.icpnet.pl 19.06.09, 19:23 O bratnia duszo, APH. Kogo najbardziej lubisz? Odpowiedz Link Zgłoś
xis Re: Moje wywody... xD + bonus xD 04.08.09, 16:26 No, trochę się zmieniło po mojej ostatniej wypowiedzi. Obejrzałam "Death Note" (ah, L! xD), "Maria+Holic" i "Monochrome Factor"... to ostatnie jest super *o* Odpowiedz Link Zgłoś
xis Re: Moje wywody... xD + bonus xD 11.08.09, 21:17 I tak nikt już tego tematu nie czyta, ale lecim dalej, bo właśnie skończyłam oglądać "Nabari No Ou", a Yoite mam nawet w tej chwili na avatarze ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
xis Nie wiem po co ja to piszę, chyba dla jaj 14.08.09, 13:23 Obejrzałam "Princess Princess", "Higurashi", a teraz wałkuję "Fullmetal Alchemist" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fbv dx Re: Fani Mangi & Anime IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 12:00 Ja np rysuje mange i nawet mi to wychodzi. u mnie w szkole jest masa fanów. większość chodzi z teczką po szkole i na kazdej przerwie rysuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niki ;] Re: Fani Mangi & Anime IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 16:20 A ja polecam bleach ;*** Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klauddd Re: Fani Mangi & Anime IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 21:00 ja zaś uwielbiam death note xD elfen lied, junjou romantica ;d misaki <3 ah ;d a co lubicie z mang ? ja kupuje death note, tokyo mew mew (mam beke z truskawki xD) etc ale zmierzch też wielbię! jedno nie wyklucza drugiego, tzn. nie wszyscy maniacy anime muszą nie lubieć zmierzchu (nawiązując do pierwszego postu Pozdro, elo, 5 2 0 ; 3 Odpowiedz Link Zgłoś
twoja_stara Re: Fani Mangi & Anime 10.06.09, 16:51 fbv dx ah, zazdroszczę Ci... gdyby tak u mnie byli sami fani mangi i anime... jak ja ostatnio czytałam mangę to mi zabrali, powyrywali wszystkie kartki i wyrzucili przez okno -,- ' ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiyo-chan Re: Fani Mangi & Anime IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.09, 18:17 Ohayo^^ Ja kocham mangę i anime xD I w ogóle Japonię Odpowiedz Link Zgłoś
seneka4 Re: Fani Mangi & Anime 25.06.09, 21:11 Bardzo lubię te japońskie komiksy ,zainteresowałam się mangą i anime od kiedy miałam 7 lat ,ponieważ mój o 5 lat starszy brat tak się tym interesował ,że i mnie to wciągnęło. Moją ulubioną japońską bajką jest ,,Dragon Ball'' . Polecam to każdemu ,ta bajka jest moją ulubioną ,jest po prostu świetna! Fabuła wciąga ,odcinki nie opowiadają o niczym. Ja nie przepadam za Naruto ,wolę starszą mangę jak np. ,,One piece'' , ,,Ah! my Goddess'' , ,,Chobits'' , ,,sailor moon'' , ,,slayers'' , ,,Neon Genesis Evangelion'' . A z nowszych lubię tylko ,,króla szamanów''. pozdrawiam. ;* Odpowiedz Link Zgłoś
kystm Re: Fani Mangi & Anime 06.07.09, 19:48 hej . fanie że znalazł sie ktos kto lubi mange i Anime . bo mnie tak jak i tobie znudzily sie juz HSM albo Zmierzch . gdzie nie wyjde to otym slysze . ale nie o tym chcialam napisac ... jesli możesz to napisz jakie sa twoje ulubione seriale lub bajki w stylu mangi lub anime , bo a wielbiam Full metal alchemis i bleach ... wsumie to wszystko kocham ale te dwie najbardziej ... odpisz .. pozdrawim KY . . Odpowiedz Link Zgłoś
anonimka Re: Fani Mangi & Anime 07.07.09, 21:21 Fan?to witaj w klubie. no faktycznie NIGDY niema nic o Mandze i Anime. Bleach,Naruto,Dragon Ball Rlz. pozdrawiam. xd Odpowiedz Link Zgłoś
klaudysia Re: Fani Mangi & Anime 11.08.09, 22:26 'ej .? nie chwytam... za co lubicie tą mange i anime.?? co w tym takiego jest.? xD Odpowiedz Link Zgłoś
kingusia1213 Re: Fani Mangi & Anime 14.08.09, 13:54 klaudysia napisał(a): > 'ej .? > nie chwytam... > za co lubicie tą mange i anime.?? > co w tym takiego jest.? xD Nie da się powiedzieć ale to jest fajne wystarczy że się zapoznasz a cię wciągnie heh Odpowiedz Link Zgłoś
klaudysia Re: Fani Mangi & Anime 06.09.09, 13:21 no mnie juz tez wciagnelo x DD < 333 ;P Odpowiedz Link Zgłoś
anja5 Re: Fani Mangi & Anime 15.09.09, 17:19 Ja jestem fanką mangi i anime . Uwielbiam je rysowac jak i ogladać . Odpowiedz Link Zgłoś
sonia321 manga/anime 15.09.09, 19:06 kochaaaaaaaaaaaaam!!!! a szczególnie Shaman King, Vampire Knight i Toradora!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Już niedługo Waneko wyda VK Odpowiedz Link Zgłoś
eva98 Re: manga/anime 18.09.09, 18:43 ja nie ogladam, ale rysuje i czytam... są boskie! Odpowiedz Link Zgłoś
screm Re: manga/anime 28.01.10, 19:53 VK..... Zero x Kaname XD Ma ktoś konto na My Anime List? Ja podam linka do swojego profilu jak ktoś napisze że też ma. ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
light ^^ 28.01.10, 20:12 Czy osobę, która zobaczyła jedynie 3 anime można nazwać fanką? Bo jeśli tak, to zgłaszam się. W anime staram doszukać się ładnej kreski, o co ostatnio trudno... Podoba mi się zachowane szczegóły w postaciach i tłach, np. Vampire Knight. - chociaż te duże oczęta... ale co tam, dodają uroku. No i musi być ciekawa fabuła, o to też czasami ciężko. Jeśli mam odpowiedzieć na pytanie: "Które naj?", to chyba widać po nicku ;33 Odpowiedz Link Zgłoś
screm Re: ^^ 28.01.10, 20:24 Mnie jakoś (o dziwo!) w Vampire Knight oczy nie przeszkadzały... i na dodatek podobały mi się. Nie lubiłam... hm... Shizuki, wszyscy ją tam szanowali i mówili o jej urodzie, a IMO wcale taka piękna nie była. Nie lubiłam też Akatsuki, miał taki dziwny wygląd, ale to jego imię..... MRR~!! Death Note.... tam szczególnie podobała mi się ta taka jakby "układanka", gdzie co odcinek poznawaliśmy nowe części.. Odpowiedz Link Zgłoś
screm Re: ^^ 28.01.10, 20:28 Pamiętam, że kiedy oglądałam VK zawsze gdy widziałam Zero i Kaname w jednej scenie, środku krzyczałam: "kiedy oni się wreszcie pocałują, do cholery?!" Taa... być może jestem świrniętą yaoistką.. Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: ^^ 28.01.10, 20:33 Yaoi jest świetne, czasami też lubię sobie poczytać, ale z Z&K to mnie po prostu teraz rozbroiłaś x33. Death Note miało nieziemską fabułę, genialny dziwak i genialny narcyz spotkali się w walce na umysły ^^ Ale co jak co, wygląd bohaterów tam też był dobrze zachowany. Odpowiedz Link Zgłoś
screm Re: ^^ 28.01.10, 21:01 O tak! Anime o geniuszach są świetne. Teraz właśnie oglądam Code Geass, głównym bohaterem tez jest geniusz, a tytuł jest często porównywany do Death Note. Ja VK poznałam przez... bloga yaoi na którym umieszczona była grafika z tego anime. Blog potterowski... więc łatwo było porównać: Kaname jako Harry, Zero jako Draco I sentyment mi został.. Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: ^^ 28.01.10, 21:26 Code Geass? Zobaczyłam kawałek, ale jakoś mnie nie przekonało. Może zbyt łatwo się poddałam. Pierwsze anime jakie zobaczyłam, to DN - kuzynka i brat mnie namawiali i sobie włączyłam... pierwsza myśl: "Co to jest!?" - na widok Ryuka xd - druga: "Ale pedał..." - na widok Light'a. Ale kiedy zapoznałam się z fabułom, to już wygląd bohaterów nie miał dla mnie aż takiego znaczenia. A VK chyba podłapałam też na jakimś blogu i sobie włączyłam. W mojej pamięci pozostała scena: - Baang! - Aaaa! Do mnie też strzel!! xdd Odpowiedz Link Zgłoś
screm Re: ^^ 28.01.10, 21:55 Uwierzysz, ze ja najpierw widziałam film live action DN, a dopiero potem anime? ^^ Nie chciało mi się oglądać prawie 40 odcinków, więc łatwiej było mi poświęcić czas na 2 filmy.... ale boże, co to było... anime jest o wiele lepsze niż... to coś. Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: ^^ 28.01.10, 22:02 Ty leniuuu...xd Totalnie zmienili całą fabułę. - to mnie denerwowało. Oczywiście, nie zmieściliby 40 odcinków w dwóch filmach, ale to już było przegięcie. Jedyny aktor jaki mi się tam podobał, który dobrze zagrał to chyba tylko L. Odpowiedz Link Zgłoś
screm Re: ^^ 28.01.10, 22:09 I on był świetnie dobrany! Miałam nawet sobie ustawić z nim avatara, ale to może za parę dni.. Ja kompletnie nie sądziłam, ze w anime będzie coś takiego jak wątek Neara, Mello itp. Hym. A ta Misa była w ogóle nie podobna... A o Raito nie wspomnę. Żal po prostu.. Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: ^^ 28.01.10, 22:14 Byłam nie dawno na Twoim profilu - świetny ten art xdd. Misa? - już by mogli zrobić mi dobrze - bez skojarzeń... - i dać jej blond perukę. Raito? - myślałam, że zjadę, jak go zobaczyłam. Niby nie powinno się patrzeć na wygląd aktorów, a na fabułę, ale jeżeli nawet fabuły tam nie było, to na co miałam patrzeć? A może nie tyle, co wyglądu, a talentu mu brak... Mello ujdzie w tym anime, ale Near! Już mówiłam - ale mnie wkurzył! Kira też mnie wkurzył, że dał się wkopać... I Mikami mnie wkurzył, że wkopał Kirę... wszyscy mnie na końcu wkurzyli - ha, jaki wywód. Odpowiedz Link Zgłoś
screm Re: ^^ 28.01.10, 22:23 Haha, dzięki XD W tym filmie ( a raczej filmach) normalnie wyglądali tylko L, Ryuuk i Rem. Pff, to zakończenie było dziwne.... Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: ^^ 28.01.10, 22:27 Ale jedno im się udało. Hah xdd Nie mogłam... Nie jestem w stanie nic powiedzieć o zakończeniu, bo się normalnie zdenerwuję x3 Odpowiedz Link Zgłoś
screm Re: ^^ 28.01.10, 22:50 haha, niezłe niezłe xD whee...plank Niektóre sceny w DN powalają xD Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: ^^ 28.01.10, 22:53 Hah, xdd. 'Fjuuuu'. no, to moje ulubione to: 'bójka', 'Raito je czipsy w bardzo kulturalny sposób' i 'L oraz jego baaang.' xd. Odpowiedz Link Zgłoś
screm Re: ^^ 28.01.10, 22:55 Albo śmiech Kiry - nie zapomnę tego do końca życia. (oczywiście ten z anime) Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: ^^ 28.01.10, 22:56 Ja miałam go kiedyś na budzik... Jaki skuteczny, mówię Ci. xd Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: ^^ 28.01.10, 22:57 A widziałaś To? Jak nie, to sobie zobacz... Tutaj Kira ma już chyba totalny odpał... jego śmiech również. Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: ^^ 28.01.10, 23:33 Bo to wycięte przez reżysera. A szkoda, bo scena jest... mocna... Odpowiedz Link Zgłoś
screm Re: ^^ 28.01.10, 23:47 Noo! A jak się wygiął nad grobem.. aach, kocham jego głos. Gościu podkładający mu głos podkładał też Zero.. Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: ^^ 29.01.10, 07:10 2:39 - hah, boskie ;3 On ma tak genialny głos, że mógłby chyba każdemu podłożyć i i tak będzie brzmiało świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
corba Re: Fani Mangi & Anime 29.01.10, 07:24 ja bardzo lubię mangę . ; )) i kiedyś namalowałam takie coś (bez żadnej pomocy , bez żadnych głupich gazetek i wgl). mam nadzieję , że się pokazało . ;pp jeśli nie to macie link tutaj . ; )) a jak sie to też nie pokaże to trudno ; p w każdym razie i tak nie jest to jakieś super rysunek . bo to była moja pierwsza manga . ; D Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: Fani Mangi & Anime 29.01.10, 07:56 Jestem fanką mangi i anime i to wielką Odpowiedz Link Zgłoś
screm Re: Fani Mangi & Anime 29.01.10, 08:55 Tak! On mógłby każdemu podkładać ^^ Bardzo ładny rysunek. Niestety moje talenty artystyczne... o boże. To tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: Fani Mangi & Anime 29.01.10, 09:47 Ja też próbuję rysować. Jak na razie efekty... no marne. Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: Fani Mangi & Anime 29.01.10, 15:41 Nie martwcie się xd. Kiedyś próbowałam narysować Misę... no cóż... ta prawdziwa miałaby powody, aby się załamać x3. Odpowiedz Link Zgłoś
screm Re: Fani Mangi & Anime 29.01.10, 16:57 Okeej, przemilczę fakt, że Misa tak naprawdę nie istnieje.. xD A mnie już ładniej w paincie wychodzi rysowanie, niż na kartce... Odpowiedz Link Zgłoś
shugo_chara_15 Re: Fani Mangi & Anime 29.01.10, 17:17 Ja uwielbiam i to i to Przez to zaczełam się uczyć japońskiego xD. Moje ulubione anime to : Vampire knight \Guily Death Note Shugo Chara ! xD. D.Gray-Man <- Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: Fani Mangi & Anime 29.01.10, 17:47 light, ja też Misę próbowałam odtworzyć... Powiem śmiało, że nie byłaby zadowolona z takiego portretu ;P Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: Fani Mangi & Anime 29.01.10, 18:18 Słodkiporanek, To się zgadałyśmy. xd Screm, no... no wiem... To twórcy, czy tam projektanci postaci by się załamali ;3. Hah, to ja lepiej w wordzie rysuję... Odpowiedz Link Zgłoś
screm Re: Fani Mangi & Anime 29.01.10, 18:56 Rysować kompletnie nie umiem, wolę podziwiać pracę innych... ostatnio mam STRASZNE uczulenie na punkcie kolorów. Kiedy zobaczę jakiś obrazek na deviantarcie (czy gdziekolwiek indziej) zawsze: na pierwszym miejscu kreska, na drugim kolory... ... To jest chyba spowodowane.. Byousoku 5 cm, które pokazało mi jak piękne może być anime. Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: Fani Mangi & Anime 29.01.10, 19:13 No tak, kolorystyka jest ważna. Byousoku 5 cm jest bardzo pięknym anime- rzeczywiście. Nie które japońskie animowane cuda mają genialną fabułę, a zepsute są mało ładną kreską ( przykład Now and then, here and then) Odpowiedz Link Zgłoś
screm Re: Fani Mangi & Anime 29.01.10, 19:16 Podobno One Piece jest świetne, nie bez powodu dożyło prawie 600 rozdziałów mangi, nie? Ale nie mogę się na to zdobyć, właśnie przez kreskę. Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: Fani Mangi & Anime 29.01.10, 19:17 slodkiporanek napisał(a): > No tak, kolorystyka jest ważna. Byousoku 5 cm jest bardzo pięknym anime- > rzeczywiście. > Nie które japońskie animowane cuda mają genialną fabułę, a zepsute są mało ładn > ą > kreską ( przykład Now and then, here and then) pomyliłam się w tytule: now and then here and there. Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: Fani Mangi & Anime 29.01.10, 19:14 Mam tak samo, zwłaszcza w anime, jak już prawiłam nie raz x3. Jakoś nie mogę strawić, nawet jakbym chciała, czegoś takiego jak Naruto, czy Bleach. Nie mogę znieść wykonania, chociaż może powinnam ze względu na fabułę. Właśnie wpisałam sobie z ciekawość tytuł tego anime, które tu wpisałaś i ujęła mnie się technika. Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: Fani Mangi & Anime 29.01.10, 19:16 ale porobiłam błędów gramatycznych... wybaczcie xd. Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: Fani Mangi & Anime 29.01.10, 19:19 No Naruto do najładniejszych anime nie należy. Chociaż czuję do niego sympatię, bo to od niego zaczęłam się interesować w ogóle anime. Fabuła jego kiedyś wydawała mi się głęboka - dzisiaj widzę jak bardzo się myliłam Także light, nic dobrego nie tracisz. Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: Fani Mangi & Anime 29.01.10, 19:26 To się nawet w takim razie nie zmuszam. Ach, ja tam oglądanie anime zaczęłam od pokemonów. xd Potem były jakieś zmutowane podróby. Przestałam. I nagle pobudzona, urojona zapewne, ale cóż - miłość do DN, KV, Wolf's rain, Ouran High school host club [nie wiem, czy po kolei xd] i tak dalej, i tak dalej ;] Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: Fani Mangi & Anime 29.01.10, 19:33 Ouran też jako jedno z pierwszych u mnie. Miło wspominam Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: Fani Mangi & Anime 29.01.10, 19:42 Honey i Tamaki, miałam do nich dziwną słabość... ten drugi miał chyba największe odpały, co tylko koloryzowało jego postać ;] Odpowiedz Link Zgłoś
louise_ szkoda. 29.01.10, 19:15 przykro mi, iż nie jestem fanką. nie rozmawiam też o hsm. Odpowiedz Link Zgłoś
morphine_ Re: szkoda. 29.01.10, 19:23 Ja jestem fanką;PP;D KoChaam Naruciaka i Shaman King;D;D ;PP Odpowiedz Link Zgłoś
screm Re: szkoda. 29.01.10, 19:38 Hah, a ja (według mnie) zrobiłam dobrze, i od chwili gdzie w Naruto zaczyna się Shippuden zaczęłam czytać mangę, a tam kreska jest dużo ładniejsza niż w anime. Ludzie, jakie tam jaja się dzieją.. ^^ Bleacha też czytam tylko mangę. I wiecie co? Odniosłam wczoraj wrażenie, że niedługo będzie koniec. Serio. Odpowiedz Link Zgłoś
screm Re: szkoda. 29.01.10, 19:39 A tam, ja na gramatykę nie zwracam najmniejszej uwagi... Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: szkoda. 29.01.10, 19:43 Nie wiem jak tam z Bleachem, bo mangi czytałam tylko początki. Anime tak gdzieś na 130 odcinku skończyłam oglądać. Gramatyka nie jest tu najważniejsza Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: szkoda. 29.01.10, 19:43 Kupiona, czy może skany w Internecie? Jeśli skany, to przejrzę z ciekawości ;3 Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: szkoda. 29.01.10, 19:46 Ta którą czytałam generalnie kupiona, lecz nie przeze mnie Odpowiedz Link Zgłoś
screm Re: szkoda. 29.01.10, 19:52 Skany oczywiście! W domu mam tylko 3 tomy Fullmetal Alchemist i 3 Naruto. Po PL wszystko (no może nie wszystko... ale VK jest) jest na manga-lib.pl Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: szkoda. 29.01.10, 19:54 Niech Bóg wynagrodzi Ci to w dzieciach, zacna dziewico ;33 Odpowiedz Link Zgłoś
screm Re: szkoda. 29.01.10, 19:54 CO?! Usunęli VK! Boże, przecież jeszcze w październiku czytałam! Nein! Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: szkoda. 29.01.10, 19:57 Szkoda... Mam nadzieję, że aż tak bardzo nie różniła się od anime? Odpowiedz Link Zgłoś
screm Re: szkoda. 29.01.10, 19:58 Nie wiem.. czytałam tylko jeden rozdział, potem nie wiem czemu to rzuciłam. PS. ja nie chcę mieć dzieci, nawet mnie tym nie strasz! Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: szkoda. 29.01.10, 20:02 Dzieci? Nie martw się, tylko tak groźnie wyglądają. ;3 A co do Naruto... Że tak podsumuję: ciekawie się zaczyna xd. Odpowiedz Link Zgłoś
screm Re: szkoda. 29.01.10, 20:03 Czytasz? ^^ Powiem: tam jest bodajże od chapteru 200 coś, od momentu zaczęcia Shipuudena. Od 0 do 200 coś jest tylko po angielsku. O nie, to nie to ze się ich boję czy coś. Po prostu ich nie chcę. (albo po prostu wmawiam sobie że nie dożyje najbliższej dekady..) Odpowiedz Link Zgłoś
screm Re: szkoda. 29.01.10, 20:05 Shippuuden to II seria, zapomniałam wspomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: szkoda. 29.01.10, 20:05 Ja zjechałam na sam koniec strony i włączyłam: 000. Jest po polsku i mowa jest o przyjaciołach. Nie wiem, czy to nie czasem druga seria. Dożyjesz, dożyjesz, pomogę Ci. :3 Odpowiedz Link Zgłoś
screm Re: szkoda. 29.01.10, 20:07 Nie, to 000 to jakiś specjal, nie czytaj tego... O nie, mnie zamkną w więzieniu za morderstwo... Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: szkoda. 29.01.10, 20:09 No, patrz, ale się dałam złapać. Podstępna ta stronka, podstępna xd. Kogo to masz zamiar zabić? Jeśli mogę wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
screm Re: szkoda. 29.01.10, 20:12 Ta strona jest w ogóle jakaś... -,- wychodzi rozdział czegokolwiek - oni dodają to dopiero po tygodniu. A nie wiem... na pewno kogoś zabiję... już mam jakieś mordercze myśli i zapędy, wszyscy na około mnie denerwują, ale cóż - taki wiek. Może mi przejdzie. Może to część okresu dojrzewania, czy coś... Odpowiedz Link Zgłoś
jess_or Re: szkoda. 29.01.10, 20:17 heh eh nie oglądam "mangowych" bajek czy coś tam :p ale rysuję mangę! ;* Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: szkoda. 29.01.10, 20:19 Czy można czytać Naruto od drugiej serii, czy po prostu nic nie zrozumie? Jak już kiedyś wspominałam: tłumaczenie sobie mang z ang. na polski nie jest najciekawszym i skutecznym zajęciem, a tłumacz Google, to jakaś kpina. Też czasami mam ochotę kupić nóż i powyrzynać wszystkich w koło, może zabrzmi to trochę dziecinnie, ale zwłaszcza nauczycieli. Ale jestem z reguły spokojnie nastawiona do świata. Przejdzie Ci, jak tylko hormony opadną. Odpowiedz Link Zgłoś
screm Re: szkoda. 29.01.10, 20:21 Hm, a oglądałaś 1 serię? Może przejdzie... ja akurat lubię nauczycieli i nic do nich nie mam, pomimo moich ocen... Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: szkoda. 29.01.10, 20:26 Od 2 seri bym nie zaczynała. Czasem nie wiadomo o co chodzi. Co do wyżynania wszystkich wkoło - też tak mam. Ze szczególnym okrucieństwem niektórych... Ale to w szczególnych wypadkach. Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: szkoda. 29.01.10, 20:28 Nie miałam nigdy styczności. Tzn: bardzo przelotnie, czasami, ale rzadko pojedyncze odcinki. Mnie czasami tak denerwują, że to aż się w pale nie mieści, ale cóż takie życie - nie wszystko mi się będzie podobało. Odpowiedz Link Zgłoś
screm Re: szkoda. 29.01.10, 20:31 No to jak nie oglądałaś, to radzę się na razie za 2 serie nie zabierać XD No to jak widzę, każdy tak ma... Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: szkoda. 29.01.10, 20:32 No to zależy jakie te odcinki. Tam dużo postaci, każda coś tam opowie, i siuę wszystko miesza. Przynajmniej ja tak miałam - zakończyłam oglądanie pierwszej serii na chyba 100 odcinku i zaczęłam Shippuudena, oni coś tam wspominają, a ja nie wiem co. Odpowiedz Link Zgłoś
screm Re: szkoda. 29.01.10, 20:35 Bo w 1 serii jest coś takiego jak fillery. Czyli bezsensowne odcinki których nie ma w mandze, są tylko żeby zbyć kasę i zapychać.... w 1 seri zaczynają się od bodajże... 136 odcinka? Coś takiego. Reszta - do 220 - to fillery... Odpowiedz Link Zgłoś
screm aaach 29.01.10, 20:36 Bo w 1 serii jest coś takiego jak fillery. Czyli bezsensowne odcinki których nie ma w mandze, są tylko żeby zbyć kasę i zapychać.... w 1 serii zaczynają się od bodajże... 136 odcinka? Coś takiego. Reszta - do 220 - to fillery... Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: aaach 29.01.10, 20:44 Możliwe, możliwe. Mangi nie miałam okazji przeczytać, więc nie wiem, co jest z pierwowzoru, a co nie Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: aaach 29.01.10, 20:58 Wkurza mnie coś takiego... Koniecznie muszą zbijać kasę na popularności, zamiast zabrać się za jakieś logiczne rozwinięcie fabuły. Odpowiedz Link Zgłoś
eego Re: Fani Mangi & Anime 29.01.10, 20:55 Uwielbiam Bleach'a , Naruto, Death Note i Króla Szamanów Odpowiedz Link Zgłoś
myaku Re: Fani Mangi & Anime 29.01.10, 21:18 aah! :3 uwielbiam, uwielbiam, uwielbiam! m&a to całe moje życie ^^. moje ulubione to kyou kara maou! i pandora hearts >3 Odpowiedz Link Zgłoś
screm myaku 29.01.10, 21:39 O! A wiesz coś na temat nowego sezonu Pandora Hearts? *___* Odpowiedz Link Zgłoś
screm myaku 29.01.10, 21:45 O! Wiesz coś na temat nowego sezonu Panora Hearts? *___* Odpowiedz Link Zgłoś
myaku Re: myaku 29.01.10, 22:03 nie mam pojęcia :c a szkoda. przecież nie wszystko się jeszcze wyjaśniło. najbardziej jestem ciekawa co z tą melodią i z tragedią Sabrie (Vincent i Gilbert) ^^. narazie czytam mangę i póki co mi wystarcza :3 poza tym gdzieś tylko słyszałam, że podobno ma powstać nowy sezon PH, ale gdzie i kiedy... nie wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
recenzentka !!!!!! 29.01.10, 22:04 Anime, manga, dramy ogólnie Japonia to mój drugi świat A anime jaką mogę polecić to np. Vampire Knight czy jakoś tak.. Odpowiedz Link Zgłoś
screm Re: !!!!!! 29.01.10, 22:18 PH musi być kolejny sezon! To jedno z moich ulubionych anime... Odpowiedz Link Zgłoś
myaku Re: !!!!!! 29.01.10, 22:41 moich też >33 uwielbiam Breaka i Vincenta >3 jestem ich największą fanką, lol D: Odpowiedz Link Zgłoś
screm Re: !!!!!! 30.01.10, 09:58 Oz (w ogóle co to za imię?!) to takie święte dziecko moim zdaniem... Mam zamiar czytać kiedyś mangę, jak znajdę trochę czasu. O! Mogłabyś mi powiedzieć który rozdział odpowiada anime? ; > Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: !!!!!! 30.01.10, 10:07 A propo pandora hearts... Gdzie można to oglądnąć? Nie mogę tego znaleźć w ogóle.... Odpowiedz Link Zgłoś
screm Re: !!!!!! 30.01.10, 11:00 tutaj oglądała,ale pod tą nazwą "panhea" nie ma wszystkiego, musisz szukać pojedynczo np. PH1, PH2 itd. Niestety na innych stronach odcinki są pousuwane... chyba że zna ktoś inne strony. Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: !!!!!! 30.01.10, 11:02 Dziękuję bardzo Nigdzie nie mogłam tego znaleźć, a po przeczytaniu recenzji na tanuki.pl, miałam ochotę właśnie na pandorę. Odpowiedz Link Zgłoś
myaku Re: !!!!!! 30.01.10, 11:19 Na kreskowka.pl są wszystkie odcinki + speciale ^^. Odpowiedz Link Zgłoś
myaku Re: !!!!!! 30.01.10, 11:21 prawie jak Czarnoksiężnik z Krainy Oz >D nie wiem za bardzo jaki rozdział odpowiada anime. bodajże 40. ja czytam od początku bo w mandze jest sporo scen, których nie było w anime :3 Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: !!!!!! 30.01.10, 11:28 a wlaśnie. Chciałam zadać nurtujące mnie pytanie: Gdzie kupujecie mangę? Bo ja w Empiku nie widzę za dużego( albo w ogóle prawie żadnego) wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
myaku Re: !!!!!! 30.01.10, 11:36 bo PH nie ma po polsku, a po angielsku trudno gdziekolwiek dostać (nawet na internecie) :x ja czytam online na manga-lib.pl ^^. wprawdzie jest przetłumaczonych tylko 17 rozdziałów, ale dobre i to :3 p.s. dodatki specjalne są fajowskie, pękałam ze śmiechu >D Odpowiedz Link Zgłoś
klakierzyca Re: Fani Mangi & Anime 30.01.10, 11:30 yeeeah. jakis fan. Osobiście bardziej wolę mangę, ale anime jest również przyjemne. Odpowiedz Link Zgłoś
screm Re: Fani Mangi & Anime 30.01.10, 12:07 W Empiku... w tych większych na pewno mangi są. Są jeszcze różne sklepy przeznaczone tylko dla tematyki M&A, jest Internet. Wystarczy tylko mieć kasę ^^ Tak, te dodatki w PH miażdżą! Kurde, wcześniej też się złościłam na te 17 rozdziałów po PL.... -,- Odpowiedz Link Zgłoś
screm Re: Fani Mangi & Anime 31.01.10, 14:54 Ludzie. Jestem w szoku. Kompletnym szoku, w którym nie byłam już dobre parę miesięcy. Wczoraj cały dzień łaziłam po domu waląc głową w ścianę i wrzeszcząc "jak?! JAKIM CUDEM?!". No bo jak?! (odbija mi, proszę się nie przejmować) Czym to jest spowodowane? Proste, wywiadem z Kishimoto. Wczoraj znalazłam polskie tłumaczenie, i po prostu....................................... nie, tego nie mogę opisać słowami.................... (odbija) Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: Fani Mangi & Anime 31.01.10, 16:18 Znaczy sie, co tam jest napisane? Odpowiedz Link Zgłoś
screm Re: Fani Mangi & Anime 31.01.10, 18:12 O niee, nie powiem, nie dość że zaspoileruję, to jeszcze... o nieee....... po co do cholery ja to czytałam?! dobra, powiem: Kishimoto-sama (on dla mnie jest bogiem) napisał tam "częściowe" zakończenie mangi....... jestem w dołku, po co do cholery ja to czytałam?! jak? jak?! jak?!! jakim cudem..? Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: Fani Mangi & Anime 31.01.10, 20:20 Powiedz mi, powiedz proszę! Albo daj linka! błagam, ja chcę wiedzieć.... Odpowiedz Link Zgłoś
screm Re: Fani Mangi & Anime 31.01.10, 21:24 A czytasz mangę? Nie wiem, możesz nie zrozumieć.. Ale jak chcesz, to: albo tak oględnie, streszczone w kilku zdaniach, czy cały wywiad? A to i tak nie jest spoiler końca... to jest tylko jakaś jedna tysięczna końca, a ja się tym podniecam jak idiotka, nikt inny tego nie robi... boże, ja mam schizy. . . . . Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: Fani Mangi & Anime 01.02.10, 15:09 W kilku zdaniach poproszę, jesli mozesz. Chyba będę wiedzieć o co chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
screm Re: Fani Mangi & Anime 01.02.10, 19:15 Okej, jak tam chcesz.... większość odnosi się do ostatnich wydarzeń, więc ci co nie czytają, na pewno nie zrozumieją. to kursywą, pod obrazkiem (Utakata i Rokubi, jak miło <3 aaach, znowu mi odbija...) Odpowiedz Link Zgłoś
screm Re: Fani Mangi & Anime 01.02.10, 19:17 Uprzedzam, ja robię idły z widły.... (czy jakoś tak) jestem po prostu przewrażliwiona.... Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: Fani Mangi & Anime 03.02.10, 19:29 heh, myślałam, że napisane będzie coś więcej... szkoda, myślę, że jakby była jakaś historia miłosna przewidziana dla mojego ulubionego sasuke, wypowiuedzialby sie o tym choc w jednym zdaniu.... Odpowiedz Link Zgłoś
screm Re: Fani Mangi & Anime 04.02.10, 19:59 Ja tam wierzę w SasuNaru, ale ja jestem pieprznięta na punkcie yaoi... (mam nawet takie dni, że chce mi się pisać ff o kolegach z klasy..) Odpowiedz Link Zgłoś
screm Fake wywiad 20.02.10, 10:05 Włahahh, okazało się, że ten wywiad okazał się nieprawdziwy. xD Zwykłe wymysły fanów, choć szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek Re: Fake wywiad 20.02.10, 10:12 Ah to dobrze Naruto musi się skończyć spektakularnie. Odpowiedz Link Zgłoś
screm Re: Fake wywiad 21.02.10, 14:36 No, co racja to racja. I z niecierpliwością czekam na ten Koniec. A tak swoją drogą: dzisiaj przegryzłam sobie wargę do krwi czytając mangę FMA. Tak się śmiałam... jeszcze łzy mi poleciały xD Odpowiedz Link Zgłoś
nessa1131 Re: Fani Mangi & Anime 13.03.10, 15:22 Maatko... Nareszcie ktoś normalny...bez urazy dla reszty.... Nie wiem dlaczego ludzie sądzą, że anime to tylko jakieś "chińskie bajki" jak twierdzi moja koleżanka ? Polecasz jakieś tytuły warte obejrzenia ? Ja ci serdecznie polecam...: Zero no Tsukaima- straaaasznie śmieszne, ale jest też kilka wątków romansu no i oczywiście fantasy/magia, Hakushaku to yosei- podobnie jak u góry, Fate/Stay Nihgt- jeśli jesteś fanką fantasy To chyba na tyle, bo obejrzałam tyle, że nie wiem co napisać, a te anime oglądam chyba po raz drugi ;P Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: Fani Mangi & Anime 13.03.10, 15:30 Jeśli chodzi o 'tolerancje', to u mnie w klasie jest to samo. 'Znowu rysujesz to japońskie gówno'. . Idzie się wściec o taką uwagę, bo ja np.ja nie komentuję ich Justina. -.- Odpowiedz Link Zgłoś
deathcat Re: Fani Mangi & Anime 13.03.10, 15:47 Myślałam, że tylko u mnie tak jest ^^. Ahaha. Ale nauczyłam się już ich ignorować. No to ja mam takie pytanie... Czy oglądał ktoś może Kyou Kara Maou albo Nabari no Ou? :x Odpowiedz Link Zgłoś
meggi_ Re: Fani Mangi & Anime 13.03.10, 17:44 nessa1131 napisał(a): > Maatko... Nareszcie ktoś normalny...bez urazy dla reszty.... > Nie wiem dlaczego ludzie sądzą, że anime to tylko jakieś "chińskie bajki" jak > twierdzi moja koleżanka ? > Polecasz jakieś tytuły warte obejrzenia ? > Ja ci serdecznie polecam...: > Zero no Tsukaima- straaaasznie śmieszne, ale jest też kilka wątków romansu no i > oczywiście fantasy/magia, > Hakushaku to yosei- podobnie jak u góry, > Fate/Stay Nihgt- jeśli jesteś fanką fantasy > To chyba na tyle, bo obejrzałam tyle, że nie wiem co napisać, a te anime ogląda > m > chyba po raz drugi ;P Tą koleżanką to ja jestem ! ^^ Tak właśnie myślę chińskie bajki i tyle. Oczywiście bez urazy... Dla fanów...Czy coś... Odpowiedz Link Zgłoś
light Re: Fani Mangi & Anime 13.03.10, 17:59 Nie chińskie, tylko japońskie... Jeśli chcesz coś krytykować, to przynajmniej miej podstawy do tego... Odpowiedz Link Zgłoś
chochliczka Re: Fani Mangi & Anime 15.04.10, 18:42 ja! ja! jestem wielkim fanem mangi i anime!!! Odpowiedz Link Zgłoś
danusia Re: Fani Mangi & Anime 16.06.10, 18:49 Z zasady uwielbiam mangi i anime, tylko niestety mam problemy z dostępem do nich. Odpowiedz Link Zgłoś
ledom Re: Fani Mangi & Anime 16.06.10, 19:07 dawajcie tytuły nieznanych anime które warto obejrzeć ;D Odpowiedz Link Zgłoś
slodkiporanek tak dla odświeżenia... 17.07.10, 12:52 Kochane, powiedzcie jak nazywa się ta piosenka i gdzie mogę znaleźć pełną wersję? www.youtube.com/watch?v=inOJgHzlkSo Odpowiedz Link Zgłoś
light @slodkiporanek 25.07.10, 13:46 Ona chyba nazywa się Manazashi. link cudna jest. Odpowiedz Link Zgłoś
q. Re: Fani Mangi & Anime 25.07.10, 14:05 Chyba jestem fanką anime, z mangą nigdy nie miałam jeszcze styczności. Slayers jest moim ulubionym anime, polecam- zabawne, ale i ciekawe. c; Odpowiedz Link Zgłoś
rurushu Re: Fani Mangi & Anime 25.07.10, 18:34 kuroshitsuji ♥ lubie tez bleach i death note. Odpowiedz Link Zgłoś