wunia 19.06.09, 20:57 nie jestem pewna co do wymowy imienia seleny gomez... niektórzy mówią SELENA( tak jak sie pisze) a inni SELINA mysle ze lepiej sie wymawia SELENA a wy jak wymawiacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olciaa111 Re: dylemat wymowy imienia SELENA 19.06.09, 21:17 Poprawnie powinno mówić się Selina ale ja i tak mówię Selena bo już się przyzwyczaiłam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Camilla. Re: dylemat wymowy imienia SELENA IP: *.telpol.net.pl 20.06.09, 13:54 My w Polsce powinniśmy mówić ''Selena'', a w Ameryce jest inny akcent więc mówi się ''Selina''. Tak samo ''Lovato" - my mówimy ''Lowato'' (nazwiko Demi - Lovato, a Amerykanie ''Lowadoł'' czy jakoś tak.;D więc to zalezy . u nas sie mówi ''Dżo Dżonas'' (Joe Jonas), a w ameryce ''Dżoł Dżones'' więc wiecie. mówcie jak wam wygodnie, bo to zależy od akcentu POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
miley_love. Re: dylemat wymowy imienia SELENA 19.06.09, 21:20 mówię selena, ale poprawnie jest selina. Odpowiedz Link Zgłoś
demcialove Re: dylemat wymowy imienia SELENA 19.06.09, 21:34 .pff . ona sie powinna nazywac Srelena , albo TOTALNE BEZTALENCIE . Odpowiedz Link Zgłoś
wunia Re: dylemat wymowy imienia SELENA 19.06.09, 21:35 demicialove: w sumie to racja Odpowiedz Link Zgłoś
hermiona13 Re: dylemat wymowy imienia SELENA 19.06.09, 21:45 eh,,,demcialove a Ty jak zwykle nie na temat ;// to nie jest temat o tym, że Ty nie lubisz Sel ( bo o tym już chyba kazdy wie...) wracając do tematu, ja mówie Selena xd Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja_ Re: dylemat wymowy imienia SELENA 19.06.09, 21:55 ja mówię selena bo się przyzwyczaiłam a i demcilove czy jak ci tam - piszesz nie na temat Odpowiedz Link Zgłoś
hermiona13 Re: dylemat wymowy imienia SELENA 19.06.09, 22:13 demcia nic do Cb nie mam,bardzo Cię lubię, ale może troche sie opanujesz? o.O też nie nawidzę Miley a nie obrażam jej na każdym kroku gdy tylko mam okazję ...^^ Odpowiedz Link Zgłoś
miley31 Re: dylemat wymowy imienia SELENA 20.06.09, 08:43 ja tam już nie wiem xd Ale ja na nią mówię Seler xd zgadzam się z demcialove.. Odpowiedz Link Zgłoś
xnikix Re: dylemat wymowy imienia SELENA 12.08.09, 15:58 demcialove ma rację w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
miss_pauline Re: dylemat wymowy imienia SELENA 20.06.09, 08:53 Ja mówię Selena i wydaje mi się, ze Selina wcale nie jest poprawnie. Mówi się Selena i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
kimberly25 Re: dylemat wymowy imienia SELENA 20.06.09, 11:30 Ja mówie Selena,ale jak słuchałam jakis nagrań z nią to mówili Selina,i to raczej jest poprawnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iriin 57 Re: dylemat wymowy imienia SELENA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 12:39 Poprawnie jest Selina, ale my sobie po prostu spolszczyliśmy i mówimy Selena. Odpowiedz Link Zgłoś
lolcia66 Re: dylemat wymowy imienia SELENA 24.06.09, 11:49 Chyba poprawnie jest Selina ale i tak chyba wszyscy mówią Selena A ty demcialove mnie rozwalasz... nie wiem czy wiesz ale to co robisz jest żałosne bo uwierz mi, że jest duż osób któe nie lubią Sel czy Mil a jakoś nie mają potrzeby aby ją tak oczerniać. Ty chyba masz jakies mentalne problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren.xd Re: dylemat wymowy imienia SELENA 24.06.09, 14:20 Ja się staram wymawiać Selina , ale czasami mi się zdarza Selena xD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xdd Re: dylemat wymowy imienia SELENA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 14:32 tez nie wiem xd bo jak byla gwiazda miesiaca na DC to mowili Selina jak byl program ochrony ksiezniczek - kulisy czy cos to mowili SELENA ,ale Demi na czacie mowila SELINA wiecc nie wiem ja mowie SELINA ! Odpowiedz Link Zgłoś
ashleyandmiley Re: dylemat wymowy imienia SELENA 25.06.09, 10:20 Poprawnie wymowa to Selina ale ja i tak mówie Selena :p Odpowiedz Link Zgłoś
pati896 dylemat wymowy imienia SELENA 25.06.09, 11:25 hermiona13 Wielka racja.! heh xD . Dmecialove oczywiście zawsze mówi nie na temat `. Potrafi tylko stwarzać kłótnie .Ale wiesz co ci powiem demcialove... Jesli uważasz, że Selena to taka słodka idiotka i beztalencie.. `.To świetnie bys sie z nia dogadała Hemiona13 zawsze mówiłam, ze ty tutaj jedna mądra jesteś hehe `. A co do tego to poproawnie, ale w Ameryce mówi sie Selina. Ale w Polsce Selena..zależy od akcentu własnie Odpowiedz Link Zgłoś
nikt. Re: dylemat wymowy imienia SELENA 27.06.09, 17:08 pati896 napisał(a): > hermiona13 Wielka racja.! heh xD > . Dmecialove oczywiście zawsze mówi nie na temat > `. Potrafi tylko stwarzać kłótnie > .Ale wiesz co ci powiem demcialove... > Jesli uważasz, że Selena to taka słodka idiotka i beztalencie.. > `.To świetnie bys sie z nia dogadała > > Hemiona13 zawsze mówiłam, ze ty tutaj jedna mądra jesteś hehe > `. A co do tego to poproawnie, ale w Ameryce mówi sie Selina. > Ale w Polsce Selena..zależy od akcentu własnie to mnie pati896 rozbawiłaś. to ONA wszczyna kłotnie ? a ty to może nie ? spadaj od demcialove ! zauważyłam pati, że jak tylko jakaś osoba ( mówię o gwiazdach ) jest piękna, to ty od razu, że ją kochasz i ubóstwiasz. I myślę też, że nie lubisz Tili Tequili tylko dlatego, że jest biseksualna Ona też śpiewa, gdybyś nie wiedziała, więc nie jest znana ze "skandali" ! sądzę, że to, że jest biseksualna ( zastanawia mnie czy wiesz co to znaczy, hmm, raczej nie ) nie jest żadnym skandalem! To nie jej wina! To tak, jakbyś pobiła geja za to że woli chłopaków.. Tila nie wywołuje skandali, i jeszcze raz ci radzę, O. D. W. A. L. się od demcialove! Odpowiedz Link Zgłoś
ewa_farna Re: dylemat wymowy imienia SELENA 12.08.09, 20:46 SelIna. W jednym wywiadzie Joe Jonas ,mówił tak własnie. Odpowiedz Link Zgłoś
12kolos12 Re: dylemat wymowy imienia SELENA 12.08.09, 20:50 Wymawiam Selena. Ale tutaj się zgadzam. Kiedy Demi Lovato była gwiazdą miesiąca na kanale Disney Channel wspomnieli, że Demi lubi się z Seleną Gomez. Jednak słyszałem Selina. Ja wolę bardziej Selena. Odpowiedz Link Zgłoś
nitka. Re: dylemat wymowy imienia SELENA 12.08.09, 20:59 nikt. dzieeki . xd pati896 pewnie sie spocilas jak to pisalas bo caly net juz jest zalany... Odpowiedz Link Zgłoś
miss_mimi094 Re: dylemat wymowy imienia SELENA 12.08.09, 21:39 selina sie wymawia! mimo ze jej nie lubie a to wiem ! lol zobacz jakis wywiad z jej udziałaem i jak ja zapowiedają : Np: www.youtube.com/watch?v=9AJvegelIOo www.youtube.com/watch?v=0hyp59pr1fQ&feature=related to chyba juz nie ma wątpliwości co ?? Odpowiedz Link Zgłoś