Dodaj do ulubionych

Odchudzać się czy nie ?

IP: *.chello.pl 03.07.09, 17:29
Bardzo bym chciała mieć chude nogi, ale nie mam . Moje koleżanki chodzą w spódniczkach
czy spodenkach a ja nie : ( . Mama mi mówi ze mam chude a ja i tak uważam że są grube nie
wiem czy odchudzać się czy robić jakieś ćwiczenia . Ktoś ma jakąś radę ? .
Obserwuj wątek
    • miqusia . 03.07.09, 17:41
      a mogłabyś napisać ile masz lat, wzrostu i wagi albo
      dodać zdjęcie . ? to by pomogło bo nie umiem ocenić .
      ale lepiej się nie głodź, tylko się zmarnujesz . jeżeli ktoś
      ci mówi, że jesteś szczupła to nie odbieraj tego jak
      kłamstwo. ; ) co najwyżej biegaj albo uprawiaj sport
      i ogranicz słodycze, ale nie radzę na głodówkę ; D
    • chocolatediet Re: Odchudzać się czy nie ? 03.07.09, 19:12
      Popieram Miqusięsmile
      Ćwicz i ograniczaj słodycze a będziesz wyglądać jak modelkasmile
      poza tym ja mam grube nogi ale mimo to często chodzę w spodenkach... Jeśli ktos nie
      chce patrzeć to nie musi a ja nie będę się w jeansach gotować ^^
      cool
    • megan_ Re: Odchudzać się czy nie ? 03.07.09, 19:45
      Nie wiem, jak wyglądają Twoje nogi, więc nie mogę Ci powiedzieć czy masz się
      odchudzać. Będzie lepiej jak podasz swoją wagę i wzrost. A może przyślesz nam
      jakieś swoje zdjęcie? Nie musisz fotografować całości, tylko swoje nogi. Z
      takimi informacjami na pewno będziemy mogły Ci pomóc. smile
      • Gość: Sylwia Re: Odchudzać się czy nie ? IP: *.chello.pl 04.07.09, 18:43
        Mam 13 lat ważę 55 kg. wzrost 157 cm . a zdjęcie to nie wiem jak przesłać .
        • Gość: to ja . xd Re: Odchudzać się czy nie ? IP: 89.174.116.* 04.07.09, 19:14
          tu miqusia, nie chce mi się logować xdd

hmm . mam rok mniej, kilka centymetrów więcej
          i pare kilo mniej . i uważam, że jestem aż za szczupła xd .
          wydaje mi się, że w takim wieku nie warto się odchudzać .
          tylko sobie młodość zmarnujesz ^_^ . po prostu graj
          w siatkę np. i jedz słodycze tylko w soboty, rano .
          • moderator Re: Odchudzać się czy nie ? 05.07.09, 14:59
            Stanowczo nie !
            Jesteś jeszcze młoda ,w kwiecie wieku będziesz mogła torturować się wszelkimi dietami.
            Diety mogą spowodować zaburzenie Twojego wzrostu ,a jedynie jakie można stosować to
            u specjalisty (tu:dietetyk).Lato jest wspaniałą porą roku.Jest to pora dla KAŻDEGO .Nie
            możesz patrzeć na swoje ciało zbyt wymagająco ,ponieważ wtedy nikt nie chodziłby
            w "kusych ubrankach".Jeżeli na prawdę zależy Ci na zgrabnych nogach ,poszukaj
            wszelkich ćwiczeń w wyszukiwarce internetowej.Powtarzane systematycznie dają świetny
            efekt smile
        • izabellaswan Re: Odchudzać się czy nie ? 05.07.09, 15:26
          Masz 13 lat więc w twoim wieku to normalne, że nie jesteś zadowolona ze swojej
          wagi. Ja np. również mam 13 lat ważę 69 kg i mam 172 wzrostu. Uważam, że nie
          powinnaś się odchudzać, a jeśli już to z umiarem. Jeśli masz dość silną wolę (w
          przeciwieństwie do mnie xD) polecałabym, żebyś zastosowała jakieś ćwiczenia,
          ograniczyła słodycze, piła mniej napojów gazowanych, unikała fast-foodów i
          więcej się ruszała. Jest lato dziewczyno korzystaj z życia a nie zadręczaj się
          wagą, która z wiekiem sama ci się unormuje... Pozdrawiamwink
          • Gość: Ja też xd Re: Odchudzać się czy nie ? IP: *.ostnet.pl 05.07.09, 16:24
            Ja też mam podobny problem do twojego . Mam 13 lat ,ważę 48 kg i mam ok.165 cm
            wzrostu. W sumie nie wyglądam grubo,ale moje uda są gruube crying Ale poszukaj w
            necie a znajdziesz jakieś ćwiczenia. POWODZENIA !! santa
    • sophie_ Odchudzać się czy nie ? 05.07.09, 16:59
      Ja też mam 13 lat , Na imię Sylwia i grube nogi . x D
      Muszę poćwiczyć . . .
    • Gość: gdgd Re: Odchudzać się czy nie ? IP: *.chello.pl 05.07.09, 23:40
      Nie. Ja miałam takiego bzika na punkcie swoich nóg. Ciągle wydawało mi się, że
      są grube i niefajne. Zaczęłam się odchudzać co doprowadziło mnie do anoreksji.
      Najgorsze półtora roku mojego życia. Nie życzę nikomu przez to przechodzić.
      Jeśli ta choroba raz uderzy nawet wyleczona czeka żeby powrócićsad Lepiej być
      trochę przy kości, ale zdrowym niż mieć zrytą psychikę oraz zdrowie.
      Jeśli naprawdę zależy Ci na tym odchudzaniu to wybierz się do dietetyka. On na
      pewno ułoży Ci zdrową dietę. Taką, po której będą rezultaty, ale będziesz zdrowa
      i silna big_grin
      Stop głodówkom!
    • agnes_cerk Re: Odchudzać się czy nie ? 06.07.09, 08:52
      kobieto nie przejmuj sie, lepiej miec troche tluszczyku niz byc wysokim kosciotrupem, noi
      pamietaj ze zawsze znajdzie sie ktos chudszy od ciebie. jak nie wierzysz mamie to zapytaj
      sie jakiejs zaufanej kolezanki jak wygladaj twoje nogi, ja przez jakies trzy lata nosilam tylko
      dlugie spaodnie (nawet w temp +30) az kolezanka mnie opieprzyla czego nie nosze
      krotkich spodenek, powiedzialam ze dlatego ze mam grube nogi, na to ona ze wcale nie
      mam i zebym glupot nie gadala wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka