oxygeniumoflife 24.07.09, 16:22 Uwielbiam historię. Szczególnie interesuję się historią Polski. Wiem, że to nie jest zbyt popularna dziedzina nauki wśród nastolatków, ale może jakaś użytkowniczka kotka podziela moją pasję. Jeżeli tak, to zapraszam na to forum. Pogadamy sobie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cytrusia. Re: Historia - jacyś fani? 24.07.09, 16:52 Bardziej interesuję się historią starożytnego Egiptu . Odpowiedz Link Zgłoś
oxygeniumoflife Re: Historia - jacyś fani? 24.07.09, 17:02 Oo! To i tak już super, że kogoś znalazłam Choć prawdę mówiąc, o starożytnym Egipcie wiem niewiele. A co Cię w tym fascynuje? Napisz, dlaczego jesteś tym zainteresowana Ja uważam, że historia jest niezwykle ciekawa i nie wiem dlaczego tak mało osób się tym interesuje. Przecież można się tyle dowiedzieć, jak kiedyś żyli nasi przodkowie, co robili, jakie mieli rozrywki, jakie poglądy, jakie obyczaje. Przecież to takie ciekawe Odpowiedz Link Zgłoś
cytrusia. Re: Historia - jacyś fani? 24.07.09, 17:08 Od około 4 lat interesuję się Egiptem. w przyszłości zamierzam zostac archeologiem albo egiptologiem Wiesz... Egipcjanie czcili koty. Uwielbiam te zwierzęta ^^. Więc trochę sympatii też z tego powodu. Jakoś tak... Kocham Egipt. Marzę o wycieczce do Doliny Królów, o wejściu w głąb piramidy z myślą, że tą drogą niesiono trumnę z zabalsamowanym ciałem faraona... Odpowiedz Link Zgłoś
ardnaskela Re: Historia - jacyś fani? 24.07.09, 17:14 Z natury jestem raczej humanistką, ale historii NIE CIERPIĘ! To jest takie nudne. Dobra, może nie dla wszystkich, ale jak powiedziałaś niewiele osób to obchodzi. Bardziej interesuje mnie to co jest teraz i co będzie w przyszłości, a nie to co już było. Odpowiedz Link Zgłoś
oxygeniumoflife Re: Historia - jacyś fani? 25.07.09, 18:48 cytrusia. rozumiem Cię doskonale Ja, jak zwiedzam Polskę, to zawsze przypominam sobie różne historyczne wydarzenia związane z tymi miejscami i wtedy moja podróż jest niezwykła. Chciałabym się przenieść w czasie i zobaczyć życie tamtych ludzi, królów a czy mogę wiedzieć, ile masz lat? I kiedy zaczęłaś się interesować historią Egiptu? ardnaskela, Ciebie też rozumiem. Ja na przykład nie lubię wf-u i nie wiem jak można się tym fascynować Wiem, że niewiele osób interesuje się historią i to jest smutne. A to dlatego, że kiedy są przeprowadzane jakieś ankiety w telewizji ( np. kiedy wybuchła II Wojna Światowa) to niewiele osób potrafi na to pytanie poprawnie odpowiedzieć. A przecież jesteśmy Polakami Odpowiedz Link Zgłoś
saphirka Re: Historia - jacyś fani? 30.07.09, 21:07 cytrusia. napisał(a): > Od około 4 lat interesuję się Egiptem. > w przyszłości zamierzam zostac > archeologiem albo egiptologiem > Wiesz... Egipcjanie czcili koty. > Uwielbiam te zwierzęta ^^. > Więc trochę sympatii też z tego powodu. > Jakoś tak... Kocham Egipt. > Marzę o wycieczce do Doliny > Królów, o wejściu w głąb piramidy z > myślą, że tą drogą niesiono trumnę > z zabalsamowanym ciałem faraona... > Ooo to tak jak ja, uwielbiam koty i mam kota. Hisorią starożytnego Egiptu interesuje się od 5 lat, 3 lata temu byłam w Egipcie. Nawet lubie historie średniowiecza ale nie interesuje mnie to, czasem obejże jekiś film w TV... Odpowiedz Link Zgłoś
jane_ Re: Historia - jacyś fani? 25.07.09, 19:12 całkiem lubię historię. jeden z moich ulubuonych przedmiotów. może przez to, że jest bardzo mądrze i ciekawie wykładany, dobry nauczyciel tego przedmiotu to połowa sukcesu. ;q Odpowiedz Link Zgłoś
oxygeniumoflife Re: Historia - jacyś fani? 25.07.09, 19:18 Oczywiście! Masz całkowitą rację Myślę, że dlatego właśnie polubiłam ten przedmiot. Mam świetną nauczycielkę, która potrafi ciekawie opowiadać. Kiedyś miałam takiego 'historyka', który wykładał...czytając książkę do historii Haha usypiałam się na lekcjach dzięki za wypowiedź, jane_ ! Odpowiedz Link Zgłoś
wyobraznia Re: Historia - jacyś fani? 25.07.09, 19:59 nie przepadam za historią . może racja , to i dlatego , że mam w szkole nudne nauczycielki .. które w ogóle nie potrafią opowiadać .. zamulają na lekcji i wgl . porażka . ;D Może kiedyś polubię bardziej historię . ;p Odpowiedz Link Zgłoś
green_freak Re: Historia - jacyś fani? 27.07.09, 19:30 Ale fajnie,ze ktos sie tez interesuje Historia xDD Uwielbiam ja,interesuje mnie.Niestety jestem jedyna z moich kolezanek ktora sie tym interesuje . Interesuje mnie historia Wielkiej Brytani i swiata po prostu. 2 Wojna Swiatowa. Lubi ktos to ? ) Odpowiedz Link Zgłoś
sysiek4444 Re: Historia - jacyś fani? 27.07.09, 19:43 Nom ja mam strasznie nudną nauczycelke Ale nawet lubie hitorie .... Uwielbiam oglądać różne takie filmy o historii..... I historia egiptu tez jest wciągająca..... Historia tak zabardzo mnie nie interesuje ale czasami gdy nie mam co robić to oglądam filmy itp.... Odpowiedz Link Zgłoś
black_rose Re: Historia - jacyś fani? 27.07.09, 19:41 Ja uwielbiam historię. lubię jeździć w miejsca pamięci narodowej i wql... ostatnio w Majdanku byłam brrr.... historia... cudowne Odpowiedz Link Zgłoś
oobeatka Re: Historia - jacyś fani? 27.07.09, 19:58 Lubię Historie ale mam głupią panią Najbardziej interesuje się historia Nowej Huty. To wg fascynujące. Może dlatego że mieszkam w Nowej Hucie. Ona jest piękna! Jeśli nie widzieliście nigdy to żałujcie! Odpowiedz Link Zgłoś
oxygeniumoflife Re: Historia - jacyś fani? 28.07.09, 12:02 Oo! Cieszę się, że nie jestem sama : D Dzięki wszystkim za wypowiedzi green_freak, również uważam że II Wojna Światowa jest ciekawym materiałem : D Oczywiście najwięcej wiem o polskim w niej udziale.;] a Ty, black_rose, z tego co przeczytałam, interesujesz się najbardziej historią Polski, jak ja? Odpowiedz Link Zgłoś
green_freak :) 28.07.09, 12:15 Hehe,nom naprawde jest ciekawa.I Auschwitch z Hitlerem,to mnie interesuje Odpowiedz Link Zgłoś
ashley. Re: :) 30.07.09, 20:51 N I E lubie ; // Facetki zawsze od histy mialam nudne..o zal ,w gim. jest jeszcze bardziej ,tak biadoli ,jakby ktos umarl.. ; / nieraz zdarzyło mi sie na hiscie zasnąć albo "odlecieć",nie lubie sie jej uczyc .itd ; / Odpowiedz Link Zgłoś
cytrusia. Re: :) 30.07.09, 21:25 Mam 13 lat gdy miałam 8-9 To zaczęłam się Interesowac Egiptem No i ciekawi mnie też Średniowiecze (zamki, turnieje, królowie, uczty...), Ale nie tak bardzo Jak Egipt Odpowiedz Link Zgłoś
margaryna Re: :) 30.07.09, 21:31 ja przez jakiś czas kochałam historię. wszytsko za sprawą nauczyciela. był świetny, dużo mówił, dużo tłumaczył. jego tez kochałam xd i miał fajne nazwisko xd Odpowiedz Link Zgłoś
inna_97 Historia.. 30.07.09, 21:43 Heey Ja miałam panią od historii która źle wykładała.. Miała taki usypiający głos P NIe lubię histori Polski , za to podziwiam historię Grecji i Egiptu ;D Fascynują mnie wszytskie mumie , i ci bogowie Greccy ;] <br /> Za to histori Polski nie lubię ! Uważam że jest strasznie [/b]nudna[/b].. D Sorki jeśli kogoś tym uraziłam P A wiecie co ?? Kiedyś w TV oglądałam taki film dok. odkryli mumię która była bardzo stara , ale zachowała się w fantastycznym stanie ! Miała skórę , która była elastyczna .. I takie tam .. Bardzo ciekawe ) Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś