Dodaj do ulubionych

Dlaczego nastolatki zachwycają się Disneyem?

02.08.09, 18:55
Dziwi mnie to zjawisko, wszak Disney od początku był wytwórnią dla dzieci i taki właśnie
nadal jest. Te wszystkie Hanny Montany, High School Musicale... to wszystko przecież
produkcje dla dzieci max do 12 lat (tak samo "gwiazdy" grające w nich). Z tych filmów nie
płyną żadne przesłania, są tak durne, że bardziej durne być nie mogą. To znaczy dla
młodszych są w miarę ok, bo dzieciom nie są potrzebne jakieś przesłania (w sumie i tak są
beznadziejne w porównaniu z dawnymi bajkami Disneya, Pan Walt pewnie przewraca się w
grobie), ale przecież tu chyba większość z was ma powyżej 10 lat, nie? Dziwi mnie to, że
fascynują was seriale z taką płytką fabułą, a nie niosące ze sobą ważniejszych treści. Jak
widzę setki użytkowniczek piszących "Kocham Miley, to prawdziwa gwiazda, jest
suuuuuuuper, kocham ją" to aż mnie ściska. Jak można aż tak być zapatrzonym w daną
gwiazdkę? Jeszcze w taką, która ma na koncie jeden serial i parę piosenek, która nie robi
nic poza promowaniem się. Wy chyba nie wiecie, kim jest prawdziwa gwiazda. Nie można
gwiazda nazwać jakiejś dziewuchy, która dzięki ojcu dostała rolę w serialu.

Dzisiejszy Disney to same cukierkowe gwiazdeczki dla dzieci, płytkie seriale i nieustanna
promocja. To ZERO w porównaniu z tym, co Disney oferował kiedyś, za czasów Myszki
Miki. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • szpilka_ Re: Dlaczego nastolatki zachwycają się Disneyem? 02.08.09, 19:04
      Masz absolutną racje ! Oczywiście sie z toba zgadzam.
      Kiedy sobie pomysle o tym jak bylam mala to lubilam myszke miki , kaczora
      donalda, Pluta , Daisy , i wiele innych fajnych postaci Disneya... Ale teraz ???
      Co to ma być ?! shockPokazują sie takie Miley i Demi w Disneyu i już maja tysiace
      fanów uncertain. Jest tysiac lepszych aktorek, aktorów ,piosenkarzy i piosenkarek
      ktorzy są w swoim zawodzie lepsi niż gwiazdki Disney i to oni zasługują na
      zainteresowanie innych ! angry
    • hermiona13 Re: Dlaczego nastolatki zachwycają się Disneyem? 02.08.09, 19:08
      Wiesz, każdy ma inne upodobania i każdy lubi coś innego. W gwiazdkach disney'a
      zapewne wielu osobom podoba się to, że są one młode zaledwie kilka lat starsze
      od nich i już zarabiają własną kase i grają we filmach. A w dzisiejszych czasach wątpie czy
      jakieś dziecko oglądające film zwraca uwagę na to, czy ma on przesłanie czy też nie.
      No ale niestety są tutaj takie zapatrzone dzieciaki disney'a, które są w stanie "zrobić
      wszystko dla swojego idola"... Ja w każdym razie mam nadzieję, że ta "moda" na gwiazdki
      disney'a niedługo się skończy i w końcu ludzie docenią prawdziwych artystów.
      • mandy_ Re: Dlaczego nastolatki zachwycają się Disneyem? 02.08.09, 19:10
        calkowicie
        sie z toba zgadzam.
        jednak tak
        jak powiedziala
        hermiona13 kazdy ma
        inne upodobania ,
        a dzieci nie patrza
        na to czy bajka ma
        przeslanie czy nie ..
    • independent_ Re: Dlaczego nastolatki zachwycają się Disneyem? 02.08.09, 19:10
      Pan Walt zapewne przewraca się w grobie, choć de facto został skremowany.
      Kiedy miałam lat 11 i 12, szalałam za High School Musicalem, Camp Rockiem, Hanną
      Montaną i gwiazdkami tam grającymi. Why? I Don't Know. Być może
      dlatego, że to było takie trendi, dżezi i na czasie a ja nie chciałam być
      gorsza. I tak się w ciągnęłam. Tak było z moim przypadku, ale na szczęście mi
      przeszło.

Nie wiem jak jest u innych. Być może chcą mieć swoich idoli a nowy Disney
      ma ich od grona? Nie wiem. Nie uważam Miley, Vanessę, Zaca, Ashley, Jonasów za
      aktorów bo to nie są aktorzy. Bynajmniej dla mnie. Dla mnie aktorem jest
      Johnny Deep, Ś.P. Heath Ledger albo Meryl Streep.

Anyway - już to pisałam w innym wątku;
      od dnia postania Hanny Montany albo HSM {nie wiem co było pierwsze} słowo g ó
      w n o
      nabrało nowego znaczenia. tak samo jak słowo DISNEY.
      Bo to już nie jest ten sam Disney.
      • elisss92 Re: Dlaczego nastolatki zachwycają się Disneyem? 05.08.09, 21:06
        :kiedy mialam 11 i 12 lat, szalałam za High School Musicalem, Camp Rockiem,
        Hanną Montaną i gwiazdkam tam grającymi"
        Czyli teraz masz lat 13, tak.? No coz, pozostawie to bez komentarza.

A lubia, wielbia, bo to jest modne. Kiedys dojrzeja do wlasnego gustu. Ciesze
        sie, ze gdy ja mialam lat 12, 13, o tych wszystkich Disneyowskich wyploszach nie
        mialam pojecia.
    • m.i.l.e.y Re: Dlaczego nastolatki zachwycają się Disneyem? 02.08.09, 19:31
      `Ja nie widze w tym nic dziwnego ! Dzieci i nastolatkowie właśnie że powinni oglądać takie
      typu filmy i seriale przez pewien okres. No sorry, ale w prawie każdym {nie
      disneyowkim filmiku} jest coś związanego z sexem, przestępstwem, zdradą itd. To są
      odpowiednie filmy dla dzieci od 7-13 lat?! Wątpie. a tutaj słodkie życie dzieciaków mające
      jakieś drobne problemy. Ja nie uważam np. takiej Miley {chociaż jestem jej fanką} za
      jakąś tam wielką gwiazdę, bo wiem kto jest prawdziwą star tongue_out Nie zgodze się że te
      serialiki nie maja przesłania, bo w każdym jakieś jest smile Drobne, ale to zawsze coś wink
      Spokojnie, niedługo każdy z nich wyrośnie i zacznie fascynować się innymi aktorami wink
      Pozdrawiam kiss
      • m.i.l.e.y Re: Dlaczego nastolatki zachwycają się Disneyem? 02.08.09, 19:32
        `nas **
    • yourbadream Re: Dlaczego nastolatki zachwycają się Disneyem? 03.08.09, 13:26
      Jak miałam DC to zabijało mi czas. Dlatego oglądałam, ale nie szalałam.
      De facto lubię Jonasów, ale za muzykę (za wcześniejsze płyty, bo ta nowa to
      jakaś porażka), lubię ich słuchać. Czemu? Bo mi wolno i mam na to ochotę.
      Widziałam HSM 2 i 3. Było okej, do obejrzenia, po prostu.
      Widziałam kilka odcinków HM (dubbing sucks, ale w sumie głos Miley też mnie
      irytuje).
      Przesłania? Jakieś mają. Drobne, ale mają.
      Camp Rock mnie sam w sobie, w sumie bawił.

Irytujące jest w tym wszystkim, że owszem. Gwiazdki Disney'a są uważane przez
      swoich fanów za wielkie gwiazdy, wspaniałych muzyków, czy też aktorów.

Zobaczymy co się z nimi stanie jak na Disney już będą za starzy.

Myszka Miki, Kaczor Donald, Pluto i inny to klasyka. Nie znam osoby, która by
      ich nie znała.
      • ox Re: Dlaczego nastolatki zachwycają się Disneyem? 03.08.09, 13:39
        napisze tylko:

100% racji i tyle .......wink
        • ashley. Re: Dlaczego nastolatki zachwycają się Disneyem? 03.08.09, 13:50
          Zachwycają się tak być może ,dlatego ,że same by chciały być na ich miejscuu...Dokładnie chodzi mi o to ,że fabuły są dla nich ciekawe ,"smieszne" dialogi,młodzi ,"łaadni" bohaterowie.Jak małolata zobaczy kilka takich odc. jest oczarowana i chce być taka sama i potem oglądają to nałogowoo...Oglądanie samo w sobie nie jest złee..gorzej ,jak bachgory nasladują te postaciee...kuu*wa ,się w pale nie miesci..gadaja jak Miley ,robia to co Miley ,robia tee "fajne" miny,słuchają w kółko Miley.To już przerasta wszystko ; /
          • tinn Re: Dlaczego nastolatki zachwycają się Disneyem? 03.08.09, 16:38
            wg mnie podziwiają osoby, które są starsze od nich o parę lat, lub nawet w ich
            wieku, podziwiają to, że tyle 'osiągnęły' itp., itd. Sama nie oglądam DC zbyt
            często, ale takie HM czy inne komedyjki są dobre jeśli człowiek chce sie
            pośmiać, odprężyć, bo przecież przy tym nie trzeba za bardzo się wysilać,
            właściwie wcale nie trzeba. ;]
    • ladyy Re: Dlaczego nastolatki zachwycają się Disneyem? 04.08.09, 18:54
      ja zaczełam interesować się disneyem kiedy zaczoł sie 2 część Hsm a póżniej odpuściłam a
      teraz znowu nie wiem dlaczegoconfused
      • candy.e . 05.08.09, 16:53
        jak nie mają co robić to oglądaja "grzeczniutkie fimy"
        zamiast tego ci normalniejsi ida z kumplami na miasto, itp. ;p
        ehh. ciekawe co bedzie za te 1o lat ;/
        lol.

niby to filmy dające dobre zasady, ale takie ich ogladanie psuje normalne zycie. ;p
        • czels.s Re: . 05.08.09, 20:52
          boze .
          bo moze po
          prostu to je
          interesuje!
          dlaczego sie czepiasz!
          kazdy moze ogladac
          co chce , kiedy chce .
          • alex... Re: . 05.08.09, 21:00
            Dokładnie się zgadzam, nie wiem co wszyscy widzą w tym disneyu ;/
            100% razcji ;D
            • cocomaroko Re: . 05.08.09, 21:17
              każdy ogląda co chce i tyle .oglądam te serialiki dla zbicia czasu . Widzę , że
              nie które osoby na forum bardzo to drażni , że ktoś to obejrzy. Trudno.
              jakoś za specjalnie wiem o co Wam chodzi . Jednak teletubisie rządzą .
              Tłinki-łinki jeea , x DD
              • nicky Re: . 11.08.09, 08:57
                święta racja!Dzisiejszy Disney to nie to samo co kiedyś uncertain
                • phoebusia Re: .nie nawidze disneya,dlaczego?odpowiedz w post 11.08.09, 09:13
                  ja nie nawidze disneyaaaaaa,tam są same plastikowe gwiazdki,nie ktorzy szkolą
                  się na aktora całe życie,a tam grają takie osoby,które normalnie,żyły i nagle
                  ktos wział je dio filmu,to już mniejsza z tym,żę wszystkie filmy są na jedno
                  kopyuto,najbardziej nie ciepie Miley Cyrus,jestem jej poprostu antyfanem,jak bym
                  sie z nią spotkala to bym ją chyba zabiła,...sory ze zycze komus smierci itp.ale
                  ona jest jebnięta,tata pisze jej piosenki,od 12 lat jest jaką sraną
                  montaną,czegóż więcej chciec,tylko ze ona nie ma za grosz talentu ani gustu,te
                  jej piosenki są tak plastikowe,różowe itp,ze aż na wymioty bierze,z disneya
                  jeszcze lubię demi i sel,bo one mają talent,zwłaszcza demi,wydała dwie płyty w
                  ciągu chyba jednego roku i jej piosenki mają styl,takie są z melodią,nie to co
                  miley,jak widze te wszystkie gadżety,gazety,ubrania z hannaą to bym je spaliła
                  • princessm Re: .nie nawidze disneya,dlaczego?odpowiedz w pos 12.08.09, 09:47
                    disney za czasow swietnych animacji to bylo cos. teraz autentycznie to sama
                    plycizna. kiedy widze ciuchy z np.hm mam ochote rozpalic ognisko i spalic te
                    ciuszki. nikt by nie chcial zeby nosic jego podobizne na koszulkach i
                    spodenkach(!) nawet...
      • inspiration_ disney jest super . 11.08.09, 10:57
        disney jest super . - nie jest dla dzieci , moja mama nawet czasem ze mną ogląda. : - p
    • jane_ Re: Dlaczego nastolatki zachwycają się Disneyem? 11.08.09, 13:41
      https://demotywatory.pl/uploads/1248550986_by_damager.jpg
      jeśli nie wejdzie: link.
      i wszystko na temat.
      • ashleyandmiley Re: Dlaczego nastolatki zachwycają się Disneyem? 11.08.09, 13:52
        Zgadzam się z M.I.L.E.Y , Czels.s, Inspiration_ każdy ma prawo oglądać to co
        chce a nie to co ty uważasz za 'normalne' i 'dorosłe'. Nie lubisz disneya OK ale
        sie nie czepiaj ludzi, którzy go lubią.. Ja lubię Miley, Ashley, Demi, Selena i
        napewno twoje słowa, że jest to 'nienormalne' mnie nie obchodzą... A co do
        Alex.. zadam Ci pytanie a co ty widzisz w tej historii romantycznej Zmierzch??
      • independent_ Re: Dlaczego nastolatki zachwycają się Disneyem? 11.08.09, 13:58
        jane_ - true.
    • sellena_gomezz Re: Dlaczego nastolatki zachwycają się Disneyem? 11.08.09, 13:47
      Ojeju każdy lubi powrócić do świata dziecka! A ty w ogóle po co zakładasz taki
      durny wątek?! Pewnie sam oglądasz Hanne Montane! A twój avatar to bajeczka
      anime! Odczep się od Disneya! A w ogóle każdy debiutant czymś zadebiutował, a
      może np. Vanessa zadebiutowała w HSM a teraz gra w Bandsalm itd!
    • montanacyrus Re: Dlaczego nastolatki zachwycają się Disneyem? 11.08.09, 15:02
      Może zachwycamy (my-fani) się tym, że Disney zostawił plany tego czego nie zdążył
      wykonać za życia. Zgodzę się z założycielką tego tematu że to nie jest to co myszka miki,
      ale przyznajcie "Hannah", "Nie ma to jak hotel/statek" "Fineasz i Ferb", "Tatastrofa" , "O
      kurczę" i inne to naprawdę świetne seriale i filmy ... Zgodzę się, że te gwiazdy są zabardzo
      lansowane, ale jeżeli chcą utrzymać się na fali muszą się pokazywać. Wiem, że wielu z was
      powie "Disney do dupy, Zmierzch lepszy" Ale ja odpowiem inaczej. My widzimy w Disneyu
      to co wy w Zmierzchu.suspicious
      • miqusia Re: Dlaczego nastolatki zachwycają się Disneyem? 12.08.09, 10:35
        jane_ przegląda demotywatory czy specjalnie szukała ? xdd
        jeszcze niedawno też je uwielbiałam, a potem przyszłam
        na forum. I nie zmieniłam się dlatego, żeby poszpanować, że
        nie jestem dzieckiem Disneya. Po prostu zdałam sobie sprawę,
        że to naprawdę jest słabe. Nie mam DC, ale przyznam, że czasami
        oglądałam sobie w internecie HM bo śmieszna jest.
        Ale wolałabym Kaczora Donalda, którego bardzo długo czytałam
        i, aby ponabijać w bibliotece ilość książek, wypożyczyłam wszystkie
        giganty po czym z taką radochą czytałam, że szok : D
        • i_love_boys Re: Dlaczego nastolatki zachwycają się Disneyem? 12.08.09, 10:55
          Ale wy macie problemy mam 12 lat i kocham jonas brothers a to ze zagrali w camp
          rock'u nic nie zmieni bo kochalam ich jeszcze przed tym filmem i nie lubie ich
          za to ze zagrali tam glowne role tylko za muzyke , ich humor i milosc do fanek a
          to ze wy ich nie lubicie nie znaczy ze musicie oczerniac ich i ich fanki kazdy
          ma inny gust wy lubicie jakies zespoly typu tokio hotel (ktorego nie nawidze i
          poprostu nie wchodze na strony o nich i trzymam sie z dala od klotni z fankami)
          a ja lubie jonas brothers i znam siedemnastki i osiemnastki ktore ich lubia i
          kochaja filmy typu hsm czy camp rock wiec to nie jest dziecinne tylko poprostu
          one lubia filmy o muzyce i wgl. a nie jakies wypociny o cpaniu i dziewczynach
          ktore sie puszczaja alebo tna.
          Kazdy ma swoj gust i pogodzcie sie z tym. To moje zdanie
    • bombastic Re: Dlaczego nastolatki zachwycają się Disneyem? 12.08.09, 10:58
      zgadzam się w 100%. mi już niedobrze jak tylko mowa jest o tych gwiazdkach.
      Zamiast jakieś fajne gwiazdy,również młode pokazywac to oni się takim czymś
      zachwycają...<br />
      Ale każdy ma swój gust i niech z nim sobie żyje.
    • villa111296 Re: Dlaczego nastolatki zachwycają się Disneyem? 12.08.09, 13:52
      Tak. Miley dostała rolę dzięki ojcu bo był sławnyconfused! Ale taka Demi Lovato nie miała nikogo
      sławnego w rodzinie a jednak jest sławna...brawo
      • mileyanddemi Re: Dlaczego nastolatki zachwycają się Disneyem? 12.08.09, 14:01
        katsuumi_17 - hmm...nie dziwię sie tobie , że nie lubisz Disneya wkońcu masz 19
        LAT ! , więc nie przesadzaj
        • independent_ Re: Dlaczego nastolatki zachwycają się Disneyem? 12.08.09, 15:26
          a ja mam 14 i wszystko co z Disneyem związane wychodzi mi już bokiem.
          No bo ile można?
    • cheergirlz Re: Dlaczego nastolatki zachwycają się Disneyem? 12.08.09, 15:37
      a ja wam powiem tak: disney juz nigdy nie bedzie taki jak kiedyś i to strasznie
      boli, ale z drugiej strony to nie czepiajcie się tak gwiazdek disney'a bo np.
      taka demi czy nawet vanessa ciężko pracowały aby dostać role w filmach i
      wierzcie mi, dam sobie głowe uciąć ze wcale im nie chodziło o światową sławę i
      zeby fanki wszystko robiły tak jak one, myślały tak jak one, ubierały sie tak
      jak one i lubiły to co one
    • kostka Re: Dlaczego nastolatki zachwycają się Disneyem? 12.08.09, 16:02
      Moim zdaniem Disney jest oderwaniem od rzeczywistego świata. bo kiedy oglądasz
      bajki czy filmy Disneya to można oderwać się od życia codziennego i można sobie
      pomarzyć.
      • independent_ Re: Dlaczego nastolatki zachwycają się Disneyem? 12.08.09, 16:09
        ja kiedy chce się oderwać od rzeczywistości to oglądam Cartoon Network.
    • muffinkowa Re: Dlaczego nastolatki zachwycają się Disneyem? 12.08.09, 17:00
      Nareszcie ktoś ma rację. Mnie dziwią te osoby, które Miley, czy Jonasów traktują jak
      bogów...to żałosne confused
    • kostka D... 12.08.09, 17:06
      inne stacje z bajkami to też dobry sposób na oderwanie od rzeczywistości...
      • independent_ Re: D... 12.08.09, 17:13
        więc nie rozumiem czemu większość ma kisiel w gaciach kiedy ogląda
        kreskówki Disneya.

Czy ktoś pamięta Krowę i Kurczaka albo Ed, Edd, Eddy? Laboratorium Dexter'a?
        Atomówki? Bliźniaki Cramp? Scooby-Doo? To wszystko w Cartoon Network i te bajki
        wydają mi się lepsze od tych nowych wytworów Disneya.

Szczerze mówiąc - wolę Myszkę Miki albo Śpiącą Królewnę niż to nowe coś.
        • nicky Re: D... 12.08.09, 17:22
          hahaha montanacyrus rozbawiłaś mnie,Hannah Montana to najżałośniejszy serial jaki w
          życiu widziałam!Ten serial ma zero przesłania.Poprostu beznadzieja confused Nie wiem co te
          wszystkie nastolatki widza w Hannie i jej pustych piosenkach shock
          • independent_ Re: D... 12.08.09, 17:25
            pewnie dlatego, że tak fajnie mieć podwójne ale jakże puste życie i być
            równie pustą superstar!
            jeszcze kiedy miałam Disney'a, oglądałam Hanę z
            nudów, kiedy chciałam pośmiać się z czegoś głupiego.

najlepszym serialem wg mnie, był Świat według Raven.
    • aga199549 Re: Dlaczego nastolatki zachwycają się Disneyem? 19.08.09, 12:01
      niektórzy to muszą kilka lat studiować żeby zostać aktorami. a ci z Disney?
      większość ludzi którzy pracują w tych serialach (może poza dorosłymi) nie ma
      skończonych szkół aktorskich. jeszcze jedno mnie w tym wkurza: czy te wszystkie
      "gwiazdy" Disneya muszą śpiewać?
      • independent_ Re: Dlaczego nastolatki zachwycają się Disneyem? 19.08.09, 13:25
        to chyba jakaś transakcja wiązana.
        • jane_ Re: Dlaczego nastolatki zachwycają się Disneyem? 19.08.09, 14:02
          independent, ja pamiętam wszystko z cartoon network, nawet późniejszy dom dla zmyślonych przyjaciół pani foster był ah i oh.
          miqusia - przeglądała. xd

a co do disneya - ja lubie sobie pooglądać. fineasza i ferba, hannę, przygody timmiego, filip z przyszłości, filmy z cheetah girls, a moim najnaj filmem z disneya są tajmiacy, któych nikt nie zna. ale to wszystko to nie powód, żeby latac za tymi wszystkimi gwiazdkami i stawiać im ołtarzyki. wszystko jest dla ludzi, ale w granicach rozsądku. niektórzy go nie mają, i powstają takie sytuacje. cóż. ;q
    • oxygeniumoflife Re: Dlaczego nastolatki zachwycają się Disneyem? 19.08.09, 14:21
      dlaczego? to proste. bo jest przeznaczony dla nich. dla dzieci i nastolatków
      (tylko tych młodszych, bo jak zauważyłam, ci starsi już za tym nie przepadają )
      i co w tym dziwnego? ;d katsuumi, Ty jesteś (prawie) dorosła, więc się nie
      dziwię, że nie lubisz filmów Disney'a. Pewnie jakbyś miała teraz 12 czy 13 lat
      to uwielbiałabyś Montanę albo HSM. i nic by nie było w tym dziwnego wink ja też
      trochę czasu temu oglądałam cały czas te bajki disney'owskie. teraz też mi się
      czasem zdarza. w końcu dorosła jeszcze nie jestem wink ludzie dojrzewają,
      dorośleją i zaczynają się interesować ambitniejszą szytuka, tak jak Ty smile więc
      nie martw się - ci co teraz szaleją za Miley i Seleną niedługo nie będą o niej
      pamiętać ;d ale rzeczywiście - teraźniejsze produkcje nie mają się nijak do
      tych starych bajek Disney'a. tamto to było coś ;d
      ahaha ;p objawił się mój talent do rozpisywania się ;d
    • oxygeniumoflife Re: Dlaczego nastolatki zachwycają się Disneyem? 19.08.09, 14:23
      eh, sorry, dopiero teraz spojrzałam na Twoim profilu na Twój wiek. pomyliłam się
      z tym: (prawie) dorosła. przyjmijmy że nie ma tam 'prawie ' ;d
    • alexkrueger666 Re: Dlaczego nastolatki zachwycają się Disneyem? 19.08.09, 17:34
      Ja też tego nie rozumiem!!!!
      Ostatnio powróciłam do bajek Disney'a (tych prawdziwych!!!!) i jestem zachwycona!!!
      Król Lew, Pocahontas, Aladyn itp. to super bajki!!!
      Normalnie mnie miażdży że hanka montanka zaśpiewa tylko jakąś piosnkę i wszyscy
      piszczą.!
      Prawda jest taka że gdyby nie jej tatuś byłaby zwykłą nastolatką..Nie lubię gwiazd
      Disney'a (tylko Demetrię w miarę trawię) szczególnie tych słodziaków z hsm a przede
      wszystkim tej miley (destiny hope) cyrus!!!!!!
    • mymiracle Re: Dlaczego nastolatki zachwycają się Disneyem? 19.08.09, 18:30
      Oj dziewczyno, na jaki adres Ci kwiaty wysłać ? ;D

Nie...osobiście mnie to nie pociąga.
      Ale są gusta i guściki.
      Choć szczerze chyba lepiej żeby niektóre dziewczyny siedziały przed takim Disney Channel, niż przed lustrem ''upiększając'' swoją twarz.
      Tak więc są dwie strony medalu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka