Dodaj do ulubionych

Miałaś już okres?

05.08.09, 14:07
Macie już okres tak z ciekawości się pytam, bo ja się bardzo boję. Mało na ten
temat wiem. Więc jeśli możecie napiszcie jak to z tym i w ogóle wink
Obserwuj wątek
    • ashley. Re: Miałaś już okres? 05.08.09, 14:08
      wpisz sobie w google ,to bedziesz wiedziala na ten temat dużo..wgl. u mnie to były lekcjee o tym..a jak chodzisz /bedziesz chodzila na wdżwr to sięę dowiesz wink
      • selcia17 Re: Miałaś już okres? 18.08.09, 22:19
        Mam okres za dobrze nie reagowałam przełakałam ładne 3 godziny potem przeszło
        kolejny miałam za pół roku potem wszystko mi się uregulowało to nie jest takie
        straszne ale nigdy nie miej białych spodnie moja mama nawet dżinsy brudzi a do
        zmywania plam polecam mydło szare mydło oczywiście zostaje trochę tej plamy ale
        z resztą pralska sobie poradzi. Nie ma się czego bac jestem najmłodsza w
        najbliższej rodzinie i jakoś to przeżyłam
        • gloomy Re: Miałaś już okres? 20.08.09, 16:00
          Dlaczego płakałaś? przecież to normalne. Jak ja dostałam to byłam zdziwiona shock i
          zawołałam mame i było ok ;D
          a z tym szarym mydłem to wypróbuje.
      • nikolllaxd Re: Miałaś już okres? 20.08.09, 10:47
        a co tu się czego dowiadywać to jest zjawisko naturalne jak dostałaś miesiączkę
        to stajesz się kobietą doroślejesz tylko należy pamiętać o higienie intymnej
        polecam do tego płyty z Ziaji rumiankowy albo jakiś inny kiss pozdrawiam
    • najaranazyciem Re: Miałaś już okres? 05.08.09, 14:21
      Napisz do mnie na gg !
      8641696
      • gloomy Re: Miałaś już okres? 20.08.09, 15:55
        Miałam, ale najlepiej poczytaj sobie o tym na googlach wink
    • adunia104 Re: Miałaś już okres? 18.08.09, 20:18
      Ja mam od niedawna i akurat sie ciesze bo jak go dostalam nic mnie nie bolałosmile nie
      wszyscy maja takie szczescie smile
    • nadzienka Re: Miałaś już okres? 19.08.09, 13:29
      no ja mam i to nie jest nic strasznego. na poczatku u mnie nie byl regularny czyli co 28 dni,
      tylko co 20 , 48 najdluzej. poprostu u kazdej jest z nim inaczej. na poczatku brzuch boli, a
      potem to tylko czasami.dasz radesmirk
    • tajemnicza_m. Re: Miałaś już okres? 19.08.09, 13:55
      Pomogę bo miałam. Uwierz mi to nic strasznego...
      Może czasem cię to wkurza bo nie możesz robić w tedy różnych rzeczy, ale nie
      zauważasz tego tak bardzo.
      Przejmowanie się tym to głupota.
      Pierwsze dni są najgorsze i czasem boli brzuch, ale z reguły pomagają tabletki
      czy coś smile
      • w_paski czy miałyście już okres? 19.08.09, 16:07
        ja mam go już (dosyć wcześnie nie?)nawet mnie nie bolało
    • fabiankowa Re: Miałaś już okres? 19.08.09, 15:22
      tak uncertain
      • madziia Re: Miałaś już okres? 19.08.09, 16:10
        ja mam uncertain
        czasem nie regularnie
        raz trwał mi 20 dni
    • yourbadream Re: Miałaś już okres? 19.08.09, 16:28
      Nienawidzę tego dziadostwa. Szczęściary są te, które nic nie boli albo, gdy im
      leki pomagają.
      Musiałabym całą paczkę nospy forte połknąć, aby mieć spokój (ewentualnie jedną
      tabletkę ketonal forte, żeby tylko czuć ból w krzyżu). Przez pierwsze dwa dni
      nic nie robię, tylko zmieniam położenie, aby mniej bolało. Najgorzej jest jak mi
      się na nerki (mam z nimi problemy) jeszcze rzuci... Gr uncertain
      Mam nadzieję, że cię nie wystraszyłam. Takich przypadków jak ja jest mało.
      Gorzej jakbyś nie dostała w ogóle okresu.
    • migonne Re: Miałaś już okres? 19.08.09, 18:48
      ja już miałam... a dokładnie to wczoraj. gdy byłam w toalecie, pierwsze co
      myślałam, to że sie posrałam. xdd więc poczekałam. na następny dzień (dzisiaj.
      xdd) okazało się, że to okres... gdy ja dostałam, to był taki brązowy, lekko
      wpadający w czerwony.. tego nie czuć. ja się strasznie bałam, ale na serio nie
      ma się czego bać. wink)
    • talcia Re: Miałaś już okres? 19.08.09, 19:47
      U nas zorganizowali takie lekcje w sQul smile
      Napewno się więcej o tym dowiesz na wdż smile
    • agusiak01 Re: Miałaś już okres? 19.08.09, 20:48
      Nie ma sie czego bać! Na swój pierwszy okres zareagowałam całkiem normalnie, po prostu
      powiedziałam o tym mamie i był spokój. W czesie miesiączki nie radze nosić białych spodni
      tak jakby co. A no i podkreślam to na prawdę nie jest nic strasznego smile
    • aga1910 Re: Miałaś już okres? 20.08.09, 15:45
      normalnie co miesiąc musisz używać podpasek, czasem boli brzuch ale to normalne i tyle to cała filozofia
    • ladyy Re: Miałaś już okres? 20.08.09, 16:12
      ja dostałam pierwszy pare dni temu ale wiedziałam na ten temat dużo bo w szkole
      mieliśmy lekcje
      • klaudysia Re: Miałaś już okres? 20.08.09, 16:44
        ja juz mam rok .
        ja to sie wystraszylam i z miejsca krzyknelam mamo.!! xD
        NIe martw sie to nic strasznego .
        a co do googli .
        Mama ci powie wiecej niz same google ^^
        • bucikowa Re: Miałaś już okres? 29.08.09, 14:22
          taaa, niedawno dostałam
          • lolcia66 Re: Miałaś już okres? 29.08.09, 15:37
            Ymmm nom.... Nic specjalnego tongue_out Czasem boli brzuch i to strasznie ale tylko
            przez jeden dzień przynajmniej u mnie big_grin Ja mam raczej regularnie czasami może 3
            dni w tą lub w tamtą tongue_out Hehe nie ma się czego obawiać big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka