princess77 05.08.09, 14:07 Macie już okres tak z ciekawości się pytam, bo ja się bardzo boję. Mało na ten temat wiem. Więc jeśli możecie napiszcie jak to z tym i w ogóle Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ashley. Re: Miałaś już okres? 05.08.09, 14:08 wpisz sobie w google ,to bedziesz wiedziala na ten temat dużo..wgl. u mnie to były lekcjee o tym..a jak chodzisz /bedziesz chodzila na wdżwr to sięę dowiesz Odpowiedz Link Zgłoś
selcia17 Re: Miałaś już okres? 18.08.09, 22:19 Mam okres za dobrze nie reagowałam przełakałam ładne 3 godziny potem przeszło kolejny miałam za pół roku potem wszystko mi się uregulowało to nie jest takie straszne ale nigdy nie miej białych spodnie moja mama nawet dżinsy brudzi a do zmywania plam polecam mydło szare mydło oczywiście zostaje trochę tej plamy ale z resztą pralska sobie poradzi. Nie ma się czego bac jestem najmłodsza w najbliższej rodzinie i jakoś to przeżyłam Odpowiedz Link Zgłoś
gloomy Re: Miałaś już okres? 20.08.09, 16:00 Dlaczego płakałaś? przecież to normalne. Jak ja dostałam to byłam zdziwiona i zawołałam mame i było ok ;D a z tym szarym mydłem to wypróbuje. Odpowiedz Link Zgłoś
nikolllaxd Re: Miałaś już okres? 20.08.09, 10:47 a co tu się czego dowiadywać to jest zjawisko naturalne jak dostałaś miesiączkę to stajesz się kobietą doroślejesz tylko należy pamiętać o higienie intymnej polecam do tego płyty z Ziaji rumiankowy albo jakiś inny pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
najaranazyciem Re: Miałaś już okres? 05.08.09, 14:21 Napisz do mnie na gg ! 8641696 Odpowiedz Link Zgłoś
gloomy Re: Miałaś już okres? 20.08.09, 15:55 Miałam, ale najlepiej poczytaj sobie o tym na googlach Odpowiedz Link Zgłoś
adunia104 Re: Miałaś już okres? 18.08.09, 20:18 Ja mam od niedawna i akurat sie ciesze bo jak go dostalam nic mnie nie bolało nie wszyscy maja takie szczescie Odpowiedz Link Zgłoś
nadzienka Re: Miałaś już okres? 19.08.09, 13:29 no ja mam i to nie jest nic strasznego. na poczatku u mnie nie byl regularny czyli co 28 dni, tylko co 20 , 48 najdluzej. poprostu u kazdej jest z nim inaczej. na poczatku brzuch boli, a potem to tylko czasami.dasz rade Odpowiedz Link Zgłoś
tajemnicza_m. Re: Miałaś już okres? 19.08.09, 13:55 Pomogę bo miałam. Uwierz mi to nic strasznego... Może czasem cię to wkurza bo nie możesz robić w tedy różnych rzeczy, ale nie zauważasz tego tak bardzo. Przejmowanie się tym to głupota. Pierwsze dni są najgorsze i czasem boli brzuch, ale z reguły pomagają tabletki czy coś Odpowiedz Link Zgłoś
w_paski czy miałyście już okres? 19.08.09, 16:07 ja mam go już (dosyć wcześnie nie?)nawet mnie nie bolało Odpowiedz Link Zgłoś
madziia Re: Miałaś już okres? 19.08.09, 16:10 ja mam czasem nie regularnie raz trwał mi 20 dni Odpowiedz Link Zgłoś
yourbadream Re: Miałaś już okres? 19.08.09, 16:28 Nienawidzę tego dziadostwa. Szczęściary są te, które nic nie boli albo, gdy im leki pomagają. Musiałabym całą paczkę nospy forte połknąć, aby mieć spokój (ewentualnie jedną tabletkę ketonal forte, żeby tylko czuć ból w krzyżu). Przez pierwsze dwa dni nic nie robię, tylko zmieniam położenie, aby mniej bolało. Najgorzej jest jak mi się na nerki (mam z nimi problemy) jeszcze rzuci... Gr Mam nadzieję, że cię nie wystraszyłam. Takich przypadków jak ja jest mało. Gorzej jakbyś nie dostała w ogóle okresu. Odpowiedz Link Zgłoś
migonne Re: Miałaś już okres? 19.08.09, 18:48 ja już miałam... a dokładnie to wczoraj. gdy byłam w toalecie, pierwsze co myślałam, to że sie posrałam. xdd więc poczekałam. na następny dzień (dzisiaj. xdd) okazało się, że to okres... gdy ja dostałam, to był taki brązowy, lekko wpadający w czerwony.. tego nie czuć. ja się strasznie bałam, ale na serio nie ma się czego bać. ) Odpowiedz Link Zgłoś
talcia Re: Miałaś już okres? 19.08.09, 19:47 U nas zorganizowali takie lekcje w sQul Napewno się więcej o tym dowiesz na wdż Odpowiedz Link Zgłoś
agusiak01 Re: Miałaś już okres? 19.08.09, 20:48 Nie ma sie czego bać! Na swój pierwszy okres zareagowałam całkiem normalnie, po prostu powiedziałam o tym mamie i był spokój. W czesie miesiączki nie radze nosić białych spodni tak jakby co. A no i podkreślam to na prawdę nie jest nic strasznego Odpowiedz Link Zgłoś
aga1910 Re: Miałaś już okres? 20.08.09, 15:45 normalnie co miesiąc musisz używać podpasek, czasem boli brzuch ale to normalne i tyle to cała filozofia Odpowiedz Link Zgłoś
ladyy Re: Miałaś już okres? 20.08.09, 16:12 ja dostałam pierwszy pare dni temu ale wiedziałam na ten temat dużo bo w szkole mieliśmy lekcje Odpowiedz Link Zgłoś
klaudysia Re: Miałaś już okres? 20.08.09, 16:44 ja juz mam rok . ja to sie wystraszylam i z miejsca krzyknelam mamo.!! xD NIe martw sie to nic strasznego . a co do googli . Mama ci powie wiecej niz same google ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
lolcia66 Re: Miałaś już okres? 29.08.09, 15:37 Ymmm nom.... Nic specjalnego Czasem boli brzuch i to strasznie ale tylko przez jeden dzień przynajmniej u mnie Ja mam raczej regularnie czasami może 3 dni w tą lub w tamtą Hehe nie ma się czego obawiać Odpowiedz Link Zgłoś