Dodaj do ulubionych

Dziewictwo

05.08.09, 14:27
Przepraszam, jesli taki wątek był, ale nigdzie go nie znalazłam, albo po
prostu przeoczyłam. Jak myślicie, dlaczego teraz bycie dziewicą to obciach?
Jesli w wieku 16-18 lat nie uprawiałaś seksu jesteś mięczakiem, albo coś
takiego. Przecież dziewictwo to jest największy prezent jaki można dać osobie
która się na prawdę kocha. Nie wiem jak wy, ale ja zamierzam pozostać dziewicą
do ślubu, nie chcę potem żałować, że oddałam się komuś kogo tak naprawdę nie
darzyłam uczuciem. Co wy o tym myślicie?
Obserwuj wątek
    • aleks768 Re: Dziewictwo 05.08.09, 14:35
      ja jeszcze nie decyduje o sobie mam 14 lat i jeszcze nie wiem jak bede zyc. Ale
      nie chciałabym byc dziewica do konca zycia. klawiatura mi sie psuje.
      • ashley. Re: Dziewictwo 05.08.09, 14:40
        dziewictwo ,to żaden wstyd...
        swiadczy to o dziewczynie ,ze nie jest puszczalską lala ,która chce to robić na każdym kroku...,wolę mieć opinię mieczaka ,niż dzi*ki.
        • wili Re: Dziewictwo 05.08.09, 14:44
          Zgadzam się z tobą na 100%...Ale właśnie jeżeli chodzi i to, że niektórzy się tego wstydzą itd. to ja uważam, że po prostu oni gonią za modą, chcą być lepsi, chcą się popisać przed koleżankami i idą na całego...Ja uważam, że to jest głupie i tyle...
          • aleks768 Re: Dziewictwo 05.08.09, 14:52
            wili napisał(a):

> Zgadzam się z tobą na 100%...Ale właśnie jeżeli chodzi i to, że niektórzy się t
            > ego wstydzą itd. to ja uważam, że po prostu oni gonią za modą, chcą być lepsi,
            > chcą się popisać przed koleżankami i idą na całego...Ja uważam, że to jest głup
            > ie i tyle...
            idziesz na całego i pokazujesz jaka jesteś "mądra"
    • jane_ Re: Dziewictwo 05.08.09, 16:08
      nie mam ambicji bycia dziewicą do ślubu, bo nie wiem, czy mam ochotę kiedykolwiek taki brać, nawet z osobą, którą bym pokochała.
      naśmiewanie się z tego, że jest się 'niewtajemniczonym' to czysta głupota. i mam wrażenie, że robią to tylko osoby, które nie mają o tym zielonego pojęcia.
      • candy.e Re: Dziewictwo 05.08.09, 16:47
        pff.;D
        napewno zrobie to przed slubem ;p
        chce korzystac z zycia!
        nic w tym zlego..
        • kitty16 Re: Dziewictwo 05.08.09, 18:02
          hmm..pożyjemy zobaczymy ;p

a co do gonienia za modą to zgadzam sie z wami - to głupie
    • mymiracle Re: Dziewictwo 05.08.09, 20:20
      Za miesiąc kończe te 16 lat, ale jeśli się tak zastanowić to nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić, że mogłabym byc z kimś tak blisko w ciągu tych najbliższych lat.
      Ambicja aby pozostać nią do ślubu jak dla mnie jest piękna, naprawdę wink
      W końcu noc poślubna powinna być wyjątkowa a nie którać z kolei tylko z większą ilością ciuchów do zdjęcia...
    • martusia7896 Re: Dziewictwo 05.08.09, 20:33
      co prawda mam 13 lat i całe życie przede mna ale również chciałabym zostać dziewicą do
      ślubu ^^ big_grin
      • tinn Re: Dziewictwo 05.08.09, 23:44
        mymiracle.. bardzo fajnie to ujęłaś. ;] "z większą ilością ciuchów do zdjęcia"
        Jejj, a myślałam, że jestem jakaś dziwnie inna, że nie chcę się puszczać. Znam
        parę dziewczyn, które mają opinie łatwych, póki co podoba im się to, tylko nie
        wiem czy chciałabym mieć męża(chłopacy żonę) którą przeleciało pół miasta. Wtedy
        nie ma nic wyjątkowego. Ta świadomość, że tylko ten jedyny bd mógł cię zobaczyć
        nago jest hmm.. fajna? ;]
        • agaciaa Re: Dziewictwo 06.08.09, 00:29
          Powiem tak. Co prawda, nie mam zamiaru żyć na seksualnej pustyni całe życie, ale z pewnością mi się nie spieszy. Z resztą nie znam osób, które naśmiewałyby się z czyjegoś dziewictwa. Moim koleżankom też nie zależy tylko na takich kontaktach. Przyjaźnię się z tylko jedną dziewczyną, która sypia ze swoim chłopakiem, jednak nie znają się oni krótko, bo aż cztery lata, a zaczęli niedawno. Tak więc, wszystko jest zależne od człowieka - niektóra dziewucha będzie obeznana w tych tematach w wieku lat czternastu, a inna, tak jak chociażby autorka tematu, chce czekać aż do ślubu. I z pewnością nie można się z takiej postawy naśmiewać.
          • nessi Re: Dziewictwo 06.08.09, 12:32
            hmm...ja tez jeszcze o tym nie myslalam xd ale zauwazylam ze wlasnie teraz stala sie moda
            na sex po slubie moze to i nawet lepiej xd
            nie myslalam o tym ale mysle ze zrobie to jak bede juz odpowiedzialna i bede tego chciala
            • korni1996 Re: Dziewictwo 06.08.09, 12:50
              Ja nie mam zamiaru robić tego przed ślubem no chyba że z osobą którą naprawdę
              kocham i wiem że będę z nią przez całe życie ale takiej gwarancji nie mam że ta
              druga będzie chciała ze mną być do tego końca życia. Mam zamiar kupić sobie
              pierścień czystości to jest nawet fajne a u mnie nawet modne. A więc ja będę
              dziewicą aż do ślubu mam nadzieję no bo dopiero mam 13 lat wszystko jeszcze
              przede mną. Pozdrawiam ;***
    • little Re: Dziewictwo 06.08.09, 12:48
      Widać, że jesteś mądrą dziewczyną, a nie puszczalską lalunią. Masz ambitny plan i tego się
      trzymasz. wink
      Ja osobiście nie zamierzam czekać do ślubu, ale to nie znaczy, że mam się 'ru... z
      pierwszym lepszym'. Zamierzam to zrobić z mężczyzną, któremu będę ufała i będę go
      kochała.
      A z czekaniem do ślubu nie sądzę, ponieważ nie wiem czy zamierzam w przyszłości
      wychodzić za mąż.
    • martagirl Re: Dziewictwo 06.08.09, 15:37
      ogólnie masz racje..to nie jest wcale obciach, czytałam ostatnio w bravo że powinno się
      powiedzieć facetowi że twój pierwszy raz jest przed tobą bo on wtedy powinien zadbać żeby
      ten pierwszy raz był niezapomniany bo to właśnie z nim pierwszy raz to robisz i powinien być z
      tego dumny i nie z chrzanić tego..;P
      ja tam ogólnie nie mam tej zasady czystości ale mówi się że tym póżniej tym lepiej..wink
    • valhalla Re: Dziewictwo 06.08.09, 17:41
      Gonienie za modą jest głupie, czekanie do ślubu też mi się nie podoba.
      Najważniejsze, to być gotowym na ten "pierwszy raz", niezależnie, czy ma się 16
      czy 19 lat. Jeżeli czujesz, że naprawdę chcesz to zrobić, wiesz jak się
      zabezpieczyć i robisz to z kimś kogo kochasz... Droga wolna smile
      Dziewice... Hm. Coraz mniej ich, ale nie uważam, żeby dziewictwo było powodem do
      wstydu. Sama dziewicą nie jestem, ale rozumiem moje koleżanki, które np. nie
      miały jeszcze chłopaka. Wszystko w swoim czasie.
    • jarelo Re: Dziewictwo 06.08.09, 21:39
      tinn napisał(a):

> Przepraszam, jesli taki wątek był, ale nigdzie go nie znalazłam, albo po
      > prostu przeoczyłam. Jak myślicie, dlaczego teraz bycie dziewicą to obciach?
      > Jesli w wieku 16-18 lat nie uprawiałaś seksu jesteś mięczakiem, albo coś
      > takiego. Przecież dziewictwo to jest największy prezent jaki można dać osobie
      > która się na prawdę kocha. Nie wiem jak wy, ale ja zamierzam pozostać dziewicą
      > do ślubu, nie chcę potem żałować, że oddałam się komuś kogo tak naprawdę nie
      > darzyłam uczuciem. Co wy o tym myślicie?
      Ta... a później się okazuje ze twój wybranek i ty nie jestescie do brani w łózku i nic wam
      nie wychodzi. i się nie klei malżensto. ; ] . więc nie wiem. racja teraz seksem się płaci,
      szpanuje. sad
      • vanella Re: Dziewictwo 07.08.09, 12:10
        Ja też planuję poczekać z tym aż do ślubu. Ten pierwszy raz w końcu powinien być
        wyjątkowy a nie traktowany ot tak, żeby mieć to już za sobą, jak niestety wiele osób teraz
        robi sad No i jeżeli mój chłopak będzie podzielał moje zdanie to będę wtedy pewna, że mu
        na mnie zależysmile
        • shila_115 Re: Dziewictwo 07.08.09, 15:16
          Nie wiem co się zdarzy za parę lat więc wiecie. Ale żeby facet czekał do ślubu z
          tym to musiał by być na serio wyjątkowy. Jak narazie moi kumple twierdzą, ze "
          Nie biorą kota w worku ".
      • tinn Re: Dziewictwo 07.08.09, 22:34
        jarelo napisał(a):

> Ta... a później się okazuje ze twój wybranek i ty nie jestescie do brani w łóz
        > ku i nic wam
        > nie wychodzi. i się nie klei malżensto. ; ] . więc nie wiem. racja teraz seksem
        > się płaci,
        > szpanuje. sad

hmm.. wiesz.. uważam, że jeśli trafię na mężczyznę z którym będę gotowa spędzić
        całe życie, który będzie mnie kochał, któremu będę ufać to będziemy dobrani w
        łózku. ;] po za tym do seksu potrzeba miłości, zaufania i szacunku, wtedy
        wszystko jest ok.. przynajmniej ja to tak widzę.
        • valhalla Re: Dziewictwo 08.08.09, 03:58
          Sprawa miłości to jedno, a dopasowania seksualnego to drugie. Możecie mieć
          całkiem różne preferencje, zapotrzebowanie, pragnienia... Nie możesz być pewna,
          że tylko z powodu miłości będziecie idealnie dopasowani. Ale oczywiście tego Ci
          życzę smile
          • tinn Re: Dziewictwo 08.08.09, 13:05
            masz rację, może jestem jakaś inna, ale wierzę, że się z moim wybrankiem
            'dogadamy' w tych sprawach ;]
    • dziewczyna09 Re: Dziewictwo 09.08.09, 11:14
      Nie mówie że zaczekam z tym do ślubu ale chce to zrobić z tym jedynym.Też chce
      to zrobić kiedy będe gotowa na to psychicznie.I będę z nim przynajmniej z jakiś
      rok.Będę czuła zę go kocham a on mnie i wtedy może.Kiedyś myślałam jak wy że
      zaczekam z tym do ślubu a jak tu ktoś napisał małżeństwo to może być jedynie
      świstek papieru i nie będzie uczucia bliskości miłości i wtedy bez miłość.A tak
      będziemy razem będziemy się kochać wiem wiem on może mnie zostawić ale ja i tak
      bede wiedzieć za przeżyłam swój z kimś kogo kochałam!!

ps.Dla mnie dziewicto to wielki skarb i oddam się tylko komuś kogo będę kochać
      • hermiona13 Re: Dziewictwo 09.08.09, 12:47
        Wstydem jest, jak masz 15 lat i rozpowiadasz komu popadnie o tym, że już nie jesteś
        dziewicą, chociaż można się domyślić, że do nie prawda ;p
        do ślubu nie mam zamiaru czekać , ale nie chcę też oddawać się byle komu.
        Nie wiem jeszcze kiedy, nie wiem gdzie, i nie wiem jak w każdym razie narazie mam 14 lat
        i nie spieszy mi sie ;q
        • majli. Re: Dziewictwo 09.08.09, 16:50
          Ja uważam tak samo jak dziewczyny wyżej. Mam prawie 15 lat i jakoś mi się nie
          spieszy. A są dziewczyny [młodsze również], które poszły z kimś do łóżka, tylko
          i wyłącznie po to, żeby sprawdzić, jak to jest. A to głupota. Lepiej trochę
          poczekać, niż potem żałować - takie moje skromne zdanie. A dziewczyny, które
          puszczają się na prawo i lewo to zwykłe... no właśnie. Bo są jeszcze inne, które
          tylko o tym mówią - chociaż w ogóle nie mają pojęcia, o co kaman. Takie
          chwalenie się.

Ja również nie mam zamiaru czekać z tym do ślubu, bo nie jestem pewna czy go
          wezmę. Zrobię to, kiedy będę gotowa ;d

P.S : Trochę śmieszy mnie ten temat, gdyż większość użytkowniczek tego forum to
          słit dziewczynki - zazwyczaj przed 12 rokiem życia.

Pozdrawiam. kiss
          • blondi_girl Re: Dziewictwo 09.08.09, 17:17
            ja mam dopiero 14 lat więc narazie nawet o tym nie myślę żeby z kimś isć do
            łóżka chociaż mam dwie kumpele w moim wieku które podobno to juz zrobiły ;/
            a kiedy chcę stracić dziewictwo?...nie wiem czy po ślubie czy przed...po prostu
            zrobię to
            kiedy spotkam osobę z którą będę wiedziała ze naprawdę tego chcę. xD
    • decod.e Re: Dziewictwo 09.08.09, 17:36
      myśle że to głupia "moda" . ja na pewno nie pójdę do łóżka po to by już nie być
      dziewicą . lecz nie bd czekała z tym do ślubu . pożyjemy , zobaczymy ; )
      • tinn Re: Dziewictwo 09.08.09, 18:55
        majli. - ale są tu też osoby starsze, i właśnie takich osób chciałam opinie
        poznać. ;]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka