Dodaj do ulubionych

Gimnzjum - pierwszy krok - poznanie klasy !

• elopakero Re: Gimnzjum - pierwszy krok - poznanie klasy ! 25.08.09, 15:39
      sluchaj wiem ze to zabrzmi wrednie ale przyjazn nie trwa wiecznie ;] ty i twoja przyjaciolka
      kiedys i tak sie roztaniecie , pojdziecie inna drogą wiec niemasz co sie teraz zamartwiac .
      Miałam podobnie ale okazalo sie ze mam najfajniejsza klase w szkole smile wiec nie przejmuj
      sie , ;d
    • p_taylor_p Re: Gimnzjum - pierwszy krok - poznanie klasy ! 25.08.09, 16:06
      ja też ide do gimnazjum i też nie mam z kim siedzieć w ławce ..
      chyba sie załame ..
      ze mną w klasie jest dużo osób z podstawówki i nawet je lubie .. ale co z tego
      skoro one i tak już mają kupli z którymi będą siedzieć .. ja ci raczej nie
      pomoge , bo mam podobną sytuacje .. sad cry
    • kerria Re: Gimnzjum - pierwszy krok - poznanie klasy ! 25.08.09, 16:32
      mam ten sam problem... tylko że ja idę do liceum a moja przyjaciółka w ogóle do innej
      szkoły... chciała się przepiasać ale powiedzieli "zobaczymy co da się zrobić na rozpoczęciu
      roku" uncertain ale nie łam się może znajdziesz leprzą przyjaciółkę w innej szkole i zaprzyjaźnisz się z
      nielubianymi osobami smile
    • olusia_rbd Re: Gimnzjum - pierwszy krok - poznanie klasy ! 25.08.09, 16:34
      Daj spokuj to że nie będziecie chodzic do tej samej klasy nie znaczy ze nie będziecie się mogły dalej przyjaźnic! Wrzuc na luz i się tak nie martw poznasz nowe, ciekawe osoby i może wśród nich także znajdziesz przyjaźń co nie wyklucza twojej przyjaciółki z podstawówki- ze wszystkim da się oswoic a osoby z dawnej klasy byc może nie dadzą Ci tak bardzo w kośc- Ba! a może właśnie zapoznasz się z nimi lepiej i może zostaniecie przyjaciółmi?? Kto wie a narazie tak nie histeryzuj bo jak w szkole to zauważą moga sobie pomyślec że nie jesteś za fajna i że się wszystkiego cykasz. Nie martw sie poradzisz sobiesmile
      Trzymam za Ciebie kciuki bo rok temu też zadwałam do 1 klasykiss
    • cyrusowa Re: Gimnzjum - pierwszy krok - poznanie klasy ! 25.08.09, 16:40
      Nigdy nie miałam takich problemów. Koleżanek miałam peło, ale jakoś nie bolała
      mnie ta strata. Nie ryczałam bo to już pierwsza gim a nie podstawówka tongue_out
    • aguuusia4 Ja tak miałam! 25.08.09, 16:59
      Moja najlepsza przyjaciółka poszła do innej szkoły niż ja...
      Obiecywałyśmy sobie 1 000 000-ny razy, że będziemy przynajmniej raz w tygodniu pisać
      sms'y, dzwonić itd. I co z tego? Nic. Dzwonimy do siebie raz w miesiącu.
      Co z nowymi koleżankami? Jak Ania-tak ma na imię ta przyjaciółka- odeszła to
      zakumplowałam się z Anglą. Moim zdaniem to teraz ona jest najlepszą przyjaciółką. Siedzę
      z nią w jednej ławce, jeżdżę z nią na deskorolce, wie ona o moich miłosnych rozterkach...
      A Ania... Ani boję się coś powiedzieć, bo się zmieniła.
      Raz spotkałyśmy się we trójkę i Ania przeżyła, chyba, szok. Rozmawiałam prawie cały czas
      z Angelą o sprawach o któróch Ania nie miała pojęcia...
      Jeśli zależy Ci na tej Twojej Przyjaciółce to zrób wszystko żeby być z nią w klasie.
      Pozdrowienia Aguuusia4 kiss
    • marysiania Re: Gimnzjum - pierwszy krok - poznanie klasy ! 25.08.09, 17:02
      Za bardzo się martwisz, wyluzuj. Moja kuzynka miała identyczny przypadek. I co?
      Nic. Ich 2-osobowa paczka powiększyła się o 1 osobę. Wszystkie są zadowolone, że
      tak fajnie się do siebie dobrały. Poza tym, teraz kiedy tylko zadzwoni dzwonek
      na przerwę, mają większą radochę gdy się spotkają niż kiedy na okrągło były ze
      sobą. Nie przejmuj się tym, że jesteś w klasie z osobami za którymi nie
      przepadasz. Przecież sama napisalaś, że jest kilka osób które lubisz -
      skorzystaj z tego smirk
      Pozdrawiam kiss
    • twilight.fans Re: Gimnzjum - pierwszy krok - poznanie klasy ! 25.08.09, 17:08
      Też teraz idę do gimnazjum i też sie boje nie wiem narazie z kim bede w klasie
      bo listy wywieszają 31 sad
      • leaveme_ Re: Gimnzjum - pierwszy krok - poznanie klasy ! 25.08.09, 17:24
        Ja też ide do gima i powiem szczerze Mam gdzieś czy rozstane się z moimi
        "koleżankami"
        ( pewnie jedna bd chciała ze mną siedzieć ale przypomnę jej co mi zrobiła )
        z kim bd chodzić i wgl !!

oczywiście jak bd te osoby których nie lubie ze mną w klasie to przecież cieszyć
        się nie będę
        .. trudno ..
        podstawówka dla mnie była koszmarem przez z nich ale nieraz było okej big_grin.
        Jak będą Ci dokuczać to po prostu ich ignoruj nie zaczynaj i nie dogryzaj
        a co do twojej koleżanki to czas pokaże kiss
        zobaczysz będzie lepiej.
        Pzdr cool
    • kara660 Re: Gimnzjum - pierwszy krok - poznanie klasy ! 25.08.09, 17:24
      Ja mam gorzej... Moja frend idzie do wogóle innego gim. sad uncertain Z mojej klasy
      do gim ide tylko ja i moja kolezanka. Reszta dziewczyn to nieznajome. sad Ale
      nie bedzie tak źle. smile
    • jamesbond Re: Gimnzjum - pierwszy krok - poznanie klasy ! 25.08.09, 17:25
      Dziewczyno, nie dramatyzuj! Zapewne rozdzielenie z koleżanką do dla Ciebie
      wielki zawód, ale nie przesadzajmy. Jeżeli jesteście prawdziwymi przyjaciółkami,
      taka głupota jak uczęszczanie do innych klas nie powinna być problemem. Moja
      najlepsza przyjaciółka uczęszcza do zupełnie innej szkoły niż ja, ale nie
      przeszkadza nam to w niczym. Co złego jest w tym, że twoja przyjaciółka znajdzie
      sobie innych znajomych? Jeśli naprawdę Cię lubi, nadal będzie się z Tobą
      przyjaźnić. Nie odstawi Cię do kąta i nie zapomni.
      Co do osób z klasy, to na pewno nie jest aż tak źle jak piszesz. Z tego co
      napisałaś, jasno wynika, że dotychczas trzymałaś tylko ze swoją przyjaciółką
      (razem siedziałyście w ławce i w ogóle). Może teraz, kiedy będziecie w
      oddzielnych klasach zawrzesz znajomości z innymi osobami. Przekonasz się, że
      osoby, których do tej pory nie darzyłaś sympatią są całkiem fajne. Wiem co
      piszę, bo znam to z autopsji. Co prawda do gimnazjum trafiłam z ludźmi lubianymi
      przeze mnie, ale była też ta druga część klasy, zupełnie mi obca. Na początku
      nie przepadałam za nimi. A teraz? Jesteśmy zgraną paczką. Może nie ze
      wszystkimi, ale większość to fajne osoby.
      Poza tym sądzę, że rozdzielono Was właśnie dlatego, żebyście nawiązali nowe
      znajomości. W końcu gimnazjum to kolejny etap w życiu. Pomyśl, że za kilka lat
      pójdziesz do liceum zupełnie innego niż Twoja koleżanka. I co wtedy? Popłaczesz
      się i powiesz, że nie pójdziesz, bo nie masz tam nikogo znajomego? To głupota.
      Pytasz jak poradzić sobie z nielubianymi osobami. Pomyśl, że oni mogą mieć o
      Tobie takie samo zdanie jak ty o nich. Spróbuj z nimi pogadać, nawiązać nić
      porozumienia. Nie musicie od razu stać się najlepszymi kumplami. Przede
      wszystkim nie narzucaj się za bardzo, bo tylko zniechęcisz ich do siebie. A
      jeśli już naprawdę wiesz, że nie ma dla Was szans, to nie przejmuj się nimi. Po
      prostu ignoruj ich w grzeczny sposób. Jak ja. smile
      Pytasz także o Waszą przyjaźń. Moim zdaniem dobrze Wam to zrobi, taka "rozłąka".
      Cały czas jesteście razem, cały czas przeżywacie coś razem. Nie sądzę, że to coś
      złego, nie, ale pomyśl, że możesz zrobić coś sama, a potem opowiedzieć o tym
      przyjaciółce. I vice versa.
      Pozdrawiam,
      James Bond.
    • saaandr Re: Gimnzjum - pierwszy krok - poznanie klasy ! 25.08.09, 17:27
      Ja w podstawówce tez chodzilam osobno z moja bliska kumpela widywałysmy sie na
      przerwach i było okej ; D
      W tamtym roku tez szlam do 1 gim i teraz chodze razem z nia i mam tak zrypana
      klase, ze szok, ale jakoś zyjemy. Chciałysmy sie przepisac, ale nie chciały nas.
      Potem przychodzimy tam i wszyscy przepisani.
      Szczerze ? Idzcie z mamami do szkoły, a was przepisza. ;PPsmile
    • 12kolos12 Ja też! 25.08.09, 17:44
      Rozumiem Cię w 100%! Do mojej klasy chodzi taka idiotka która się mnie uczepiła, a ja
      jej nie lubię! No cóż... Ona myśli, że ją lubię! Teraz miałem szansę, żeby się przepisać, ale
      nie czułem takiej potrzeby. A teraz w sierpniu pomyślałem, że teraz muszę z nią siedzieć
      przez kolejne 3 lata!!! Ale teraz już za późno... sad No i wszyscy moi ulubieni koledzy się
      przepisali sad
    • liley Re: Gimnzjum - pierwszy krok - poznanie klasy ! 25.08.09, 17:46
      Ja mam podobnie tylko, że ja nie mogłam napisać z kim chcę być w klasie, ale też
      mam koleżankę bardzo bliską i chciałyśmy być razem w tej samej klasie, ale
      wyszło inaczej ja poszłam do innej, a ona do innej i teraz ja będę z jakimiś
      frajerami w klasie, których
      nienawidzę ;/

No co by tu poradzić jeżeli się z przyjaciółką bardzo lubicie to wasza przyjaźń
      powinna przetrwać bez względu na klasę. Choć ja mam koleżankę, która była w
      takiej samej sytuacji tylko, że ona poznała inne koleżanki i rzadziej się
      spotykała ze swoją dawną przyjaciółką. Chyba, że czegoś potrzebowała, a tak to
      miała ją gdzieś. No, ale jeżeli nie chcesz żeby tak było jak z moją koleżanką to
      na pewno wymyślisz coś przecież przyjaźń zawsze przetrwa xDD Hehehehe... to nie
      wiem co miało być xDD

A i nie patrz się a tych głupków z twojej klasy patrz się na siebie. Na pewno po
      szkole możecie się zawsze spotkać i pogadać, a jak twoja koleżanka znajdzie nowe
      koleżanki postaraj się z nimi zaprzyjaźnić tak jak ona xD smilesmile
    • sadness Re: Gimnzjum - pierwszy krok - poznanie klasy ! 25.08.09, 17:48
      lol. przesadzasz z wykrzyknikami. -,- . też idę do I gimnazjum. I nie boję się.
    • karox33 Re: Gimnzjum - pierwszy krok - poznanie klasy ! 25.08.09, 17:55
      nie ma rzeczy nie mozliwych... uwierz mi u mnie w klasie tez tak bylo.... moja
      kolezanka sie przepisala bo nie lubila 1 dziewczyny... wg musisz walczyc o swoje
      a napewno ulegną babki w sekretariacie wink
      • sonia321 Re: Gimnzjum - pierwszy krok - poznanie klasy ! 25.08.09, 17:58
        ja też nie miałam żadnej koleżanki w klasie ale ja mam lepiej bo chodzę do
        sportowej klasy i tam są same dziewczyny więc szybko się poznałyśmy
    • doma12102 Mam taki sam problem:/!!! 25.08.09, 17:57
      powiem ci że ja tesh mam przyjaciółke z którą chciałabym być w klasie byłam
      przedwczoraj z mamą w szkole w sekretariacie i pytałyśmy sie pani psycholog i
      dyrektorki czy już są wuwueszone listy z iim będe w klasie
      oczywiście u mnie dopiero będą 28 wywieszone
      potem moja mama zauważyła karty jeszcze nie takie prawdziwe z uczniami klasy 1
      bo tesh ide do pierwszej
      no i mojqa mama przeczyta ła klase (c) i byłam na tej karcie z takim jednym
      Kubą którego nie znosze, nienawidze bo zawsze mi dokuczał kopał bił wyzywał i
      on był na tej karcie co ja
      a nie było mojej przyjaciółki prawie sie rozbeczałam i mama mi powiedziała
      zebym przyszła 28 do szkoły i poprosiła dyrektorke żebym była z moją
      przykjaciółką w klasie
      i ja chybasie przy niej rozbecze bo ja tak samo sie boje że ona pozna nowe
      koleżanki i one zostaną przyjaciółkami a moja przyjaiółka dopiero doszłą do
      naszej klasy w 6 klasie podst.
      i od razu sie z nią zaprzyjaźniłam i nie wiem tak\ samo jak to zrobić boe się
      ze ni3e będe z moja przyjaciółką w klasie
      nie wiem co mam robić
      sadsadsadsadsadsadsadsadsadsadcryingcryingcryingcryingcryingcryingcryingcryingcrycrycrycrycrycrycrycrycryuncertainuncertainuncertainuncertainuncertain
      • trafik101 Re: Mam taki sam problem:/!!! 25.08.09, 21:58
        Wiem co niektorzy myslicie.
        że wasze przyjaciolki znajda sobie nowe, i ze przestana sie z wami kontaktowac itp.
        albo jak wytrzymacie te 3 kolejne lata z osobami, ktorych nie lubicie, badz nie znacie. A
        przeciez za 3 lata pojdziecie do liceum/technikum i nie bedziecie sie widywaly zbyt czesto.
        Niestety, takie jest zycie. Ja tez ide do 1b, a nikt z moich kumpli oprocz mnie sie nie dostal.
        Ciezko bedzie wytrzymac te 3 lata bez najlepszych przyjaciol. I kiedy juz myslalem, ze
        rodzice mnie przepisza, to oni sa zupelnie innego zdania. Chca zebym chodzil tam gdzie
        jest "wyzszy poziom". Jednak w koncu nie moge miec im tego za zle, bo przecierz chca,
        abym sie uczyl w jak najlepszej klasie. Więc jesli ktos z Was ma takiego przyjaciela/ciol, to
        spotykajcie sie znim, albo gadajcie przez fona, na gg dosyc czesto, bo jesli przestaniecie
        utrzymywac kontakt z ta osoba przestanie ona w koncu o tobie pamietac.wink
    • kim817 Re: Gimnzjum - pierwszy krok - poznanie klasy ! 25.08.09, 18:07
      też idę do I gim^^świetnie Cię rozumiem...ciesz się,że jesteście w jednej
      szkolewinkja z swoją kumpelą(siedziałam z nią 7lat^^)musiałam się rozstać,bo
      wybrałam inne gimsmile...nie masz źlekissi nie smutaj tylko nastaw się
      pozytywniebig_grin może akurat będzie ktoś fajny...^^ pozdrawiam i trzymam kciukikiss
    • dyedgirl Re: Gimnzjum - pierwszy krok - poznanie klasy ! 25.08.09, 18:30
      Ja tez byłam w podobnej sytuacji co ty...
      Tylko ze mnie przepisali ....
      Jesli naprawde lubisz swoja przyjaciółkę to tez sie nie przejmuj to zaden kłopot...
      zawsze sa weekendy i przerwy...
      Ja ide teraz do trzeciej klasy...
      Niektórych ludzi sie nie da polubić ale tóz takie jest zycie...
      Wszystko sie jakos ułozy..
      Napewno poznasz nowych ludzi zaklimatyzujesz sie i zobacysz nowa klasy lepiej
      przypadnie ci do gustu niz stara tak jak to było w moim przypadku
      A wiec nie przejmuj sie wink
    • demetria14 Re: Gimnzjum - pierwszy krok - poznanie klasy ! 25.08.09, 18:37
      Rok temu miałam podobnie ale szłam do klasy gdzie nikogo nie znałam było to
      zupełnie nowa klasa bez znajomej twarzy choćby jednej.
      Miałam przyjaciółkę przyjaźniłyśmy się przez 8 lat od zerówki przez całą
      podstawówkę niestety nie udało nam się trafić do jednej klasy choć bardzo tego
      chciałyśmy przyjaźniłyśmy się jeszcze przez pół roku ale potem się pokłóciłyśmy
      no i koniec przyjaźni.
      A wracając do nowej klasy to 1 września przyszłam zapisałam szybko plan lekcji i
      szybko uciekłam chć reszta klasy jeszcze została zwiedzała szkołę itp.Dopiero
      następnego dnia siedziałam samotnie na schodach na jednej z przerw i podeszła do
      mnie kumpela z klasy od tej pory siedzimy razem na lekcjach zaprzyjaźniłyśmy się
      mimo naszej różnicy charakterów poznałam resztę klasy i jest super mieliśmy 2
      dniową szkolą wycieczkę na której wszyscy świetnie się bawili mimo całkiem nowej
      klasy kórej nie znałam znalazłam tam przyjaciółkę i nawet chłopaka wink
      Zdobyłam przyjaźń będąc sobą nie udawajcie nikogo bądźcie sobą a na pewno
      zdobędziecie przyjaciół teraz idę do drugiej klasy gimnazjum z uśmiechem na
      twarzy że spotkam swoich super przyjaciół.
    • kararock Re: Gimnzjum - pierwszy krok - poznanie klasy ! 25.08.09, 18:38
      ja niestey nie odpowiem Ci na te pytania, bo dopiero mnie to czeka za rok, a tez nie mam
      za wesoło w mojej klasie sa tylko 4 dziewczyny(w tym ja) i właśnie te dwie moje najlepsze
      przyjaciółki idą do innego gimnazjum,a ja zostaje z tą, którą znam może jakieś pół roku i
      do tego nie przepadam za nią więc tez mam nie za wesoło i do tego dochodzi strach czy
      sobie wogółe poradzę to jest straszne więc wiem jak sie czujeszsad
    • julitka Re: Gimnzjum - pierwszy krok - poznanie klasy ! 25.08.09, 19:07
      Powinni przepisać którąś z was. Chyba, że różnica między waszymi ocenami jest spora, to raczej nic nie da się zrobić. Ja bym poszła tam z rodzicami - może oni coś wskórają. Masz niesamowitego pecha, tak trafiając. Wasza przyjaźń rzeczywiście może być zagrożona. Jeśli będziecie spędzać wspólnie czas na przerwach, to w waszych klasach będą mieli do was pretensje, że nie chcecie się zgrać. A poza tym, warto jest także poznawać nowe osoby... Nie mogę ci nic poradzić, staraj się przebywać na niektórych przerwach z przyjaciółką, spotykajcie się w weekendy, rozmawiajcie na gg... Będzie dobrze. smile
      No i powodzenia w gimnazjum - ucz się i bądź miła, by nie podpaść nauczycielom. wink
    • selenkagomez_13 Re: Gimnzjum - pierwszy krok - poznanie klasy ! 25.08.09, 19:17
      Też idę do 1 gimnazjum, ale moja klasa nie bdzie zła. Kiedyś ostro pokłóciłam się z
      koleżankami. Nikt się do mnie nie odzywał. Na szczęście ta okropna atmosfera prysła, gdy
      wszyscy spotkaliśmy się po wakacjach. Potem wszystko już było z górki. Głowa do góry,
      wakacje się kończą, a zamartwianie się niczego nie polepszy!piwo
    • mileyrose Re: Gimnzjum - pierwszy krok - poznanie klasy ! 25.08.09, 19:48
      dziwne że nie chcą przepisywać smile ja już gimnazjum mam za sobą i dużo osob się
      cieszyło że wkońcu idą dalej a na zakończeniu każdy płakał crying teraz ide do
      liceum i tez bedzie duzo nowych osob

w każdym razie idzie do szkoły i sprobujcie sie do gadać powodzenia wink
    • xoxolciaxox Gimnazjum- pierwszy krok-poznanie klasy! 25.08.09, 19:59
      Ja idę teraz do I liceum. Też się bardzo boje. Ale jak szłam to gimnazjum to
      nie miałam tak źle ponieważ miałam bardzo blisko do szkoły i większość osób
      znałam. Byłam z moja najlepsza przyjaciółka w klasie w podstawówce. Niestety w
      gimnazjum ona poszła do innej klasy. Nasza przyjaźń na początku układała się
      dobrze. Lecz z czasem nie spotykałyśmy się tak często. No i nasza przyjaźń
      która miała trwać wiecznie... rozpadła się po roku. Te 2 lata w gimnazjum
      wogle się do siebie nie odzywałyśmy, nawet głupie " cześć " nie padało na
      korytarzu. Niestety... Ale w klasie możesz poznać kogoś nowego, fajnego. A
      może nawet poznasz się na osobach za którymi nie przepadałaś i będzie lepiej.
      Taki przypadek tez miałam jak szlam do gimnazjum. Trafiła mi się w klasie
      koleżanka której bardzo nie lubiłam... po 3 latach zbliżyłyśmy się do siebie i
      się przyjaźnimy nawet. Ale ja teraz do liceum i pewnie znów się wszystko
      rozwali...
    • muffinkowa Re: Gimnzjum - pierwszy krok - poznanie klasy ! 25.08.09, 20:15
      Nie poddawaj się smile A z kumpelą spotykaj się po lekcjach, zapisz się na jakieś
      zajęcia dodatkowe z nią , itp. Ja też idę do gim. Akurat trafiłam z
      przyjaciółką, więc może być fajnie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka