Dodaj do ulubionych

proszki zasadowe

10.02.10, 23:44
Czy ktoś z Was używał , co myślicie o proszkach zasadowych
przywracających równowagę kwasowo-zasadową typu:

www.ekozdrowie.abc24.pl/default.asp?
kat=29168&klucz=&wlk=&nr_str=1&r=
Obserwuj wątek
    • pulchniaczek Re: proszki zasadowe 11.10.13, 15:49
      Ja stosuję proszek zasadowy firmy langsteiner który wcale nie jest drogi a działa lepiej (przynajmniej dla mnie) niż inne zamienniki cztery razy droższe.
      • szaman.ka Re: proszki zasadowe 11.10.13, 19:20
        Alkala N
    • antoni806 Re: proszki zasadowe 21.05.14, 12:06
      Proszek zasadowy to na prawdę super produkt, zwłaszcza dla kogoś, kto aktualnie się odchudza lub ma problemy z przemianą materii. u mnie występuje i jeden i drugi problem. Stosowałam kiedyś proszek dr Auera, ale ten od Langsteiner'a jest mocniejszy i szybciej działa. Mnie bardzo pomaga w zrzucaniu wagi. Z kolei mój znajomy, który sporo pali i od alkoholi też nie stroni twierdzi, że dużo lepiej się czuje, odkąd zaczął go stosować. Ten środek odkwasza organizm, a dodatkowo dostarcza minerałów. Pojawił się również w tabletkach, ale wg. mnie w proszku jest lepszy, szybciej się wchłania. Polecam z czystym sumieniem!!!
    • babkazprzedmiescia Re: proszki zasadowe 18.02.15, 14:07
      Przewertowałam wiele stron, by dowiedzieć się o tym proszku. Zakupiłam, używam od 4 dni. Smak taki sobie, ale można wypić. Na wadze zauważyłam spadek około 1 kg. Staram się zdrowo odżywiać, biegam. Zobaczymy jakie efekty będą po miesiącu stosowania.
      • miroslaw111 Re: proszki zasadowe 26.02.15, 18:31
        spadek 1kilo to nie jest spadek , to nie zależy od proszku tylko od wielu czynników pomocna byłaby opinia typu zastosowałam proszek w ciągu 14dni schudłamm 2kilo , inne paramtry diety i aktywności bez zmian...

niby dlaczego proszek zasadowy miałby odchudzać ? i po co kiedy go używać ?
        zakwaszeni jessteśmy przez mięso,cukier,alkohol ale żeby je strawić w żołądku musi być silny kwas solny ...inne produkty są obojętne lub alkalizują lekko
        • zdrowazuzanna Re: proszki zasadowe 19.03.15, 00:04
          Słusznie!
          Kwas solny to podstaw a proszki zasadowe i np sama soda oczyszczana choć przynoszą też pożądane działanie polegające na odkwaszeniu organizmu to zobojętniają te kwasy, nasze żołądkowe soki, której jak pisze powyżej powinnyśmy mieć silne!
          Jak mówi Jerzy Zięba osoba o silnych sokach może nawet jeść Mc'donalda i będzie (powiedzmy) ok, a jeśli się ma te soki słabe to nawet najlepsze eko jedzenie nie pomoże.
          Wiem, bo niestety odczułam to na sobie.

Proszek zasadowy jest ok ale jedynie w połączniu z odpowiednim pH jelit a takie zestawienie zapewnia pH Balans z Vita Colon-em od DR. JACOBS = = = = = = Polecam serdecznie.
          Używam sama, po używaniu Alkala N i innych i jest MEGA RÓŻNICA

Dostępne tutaj:
          technologiazdrowia.pl/produkt/ph-balans/

I to dopiero ten Vita-Colon wspiera przemianę materii.
          Schudnięcie na proszku zasadowym to chyba dlatego że już w ogóle się ledwo co trawi...
    • monia-k1234 Re: proszki zasadowe 27.09.15, 21:27
      Ja stosuje proszek odkwaszający marki Langsteiner. Jest to naprawdę bardzo dobry preparat. Działa pozytywnie na nasz organizm. Nie tylko neutralizuje nadmiar kwasów i pomaga utrzymać prawidłową równowagę kwasowo-zasadową organizmu, ale również poprawia perystaltykę jelit, łagodzi zgagę oraz wspomaga odchudzanie i dodaje sił witalnych. Osobiście jestem zadowolona z jego stosowania.
    • serbinek26 Re: proszki zasadowe 05.10.15, 13:42
      monia-k1234- ten proszek to placebo- zawiera mineraly w postaci weglanu a ten jest przyswajany przez organizm w 5-8 % Najlepsze sa cytriany, mleczany np magnezu a nie weglan czy tlenek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka