Dodaj do ulubionych

Czosnek a bół serca

25.08.11, 19:52
przepraszam za nowy watek ale licze na szybka odpowiedz. Diete dalej stosuje ale chyba objawy sie nasilily, nie mowiac juz o zmeczeniu. Rzecz w tym ze od poniedzialku tego tygodnia jem zabek czosnku na noc i zaczely mi sie problemy z sercem ktorych nigdy nie mialam. Nawet teraz kluje..Bol pojawia sie nagle, wspoczynku a dzis podczas biegania gdzie nigdy!! to sie nie zdarzalo..Wyczytalam gdzies ze czosnek obniza cisnienie, ja juz mam bardzo niskie czy to moze byc tym spowodowaneze czosnek mi je obniza do niebezpiecznego poziomu?Troche mnie to przeraza bo nigdy nie cierpialam na bol serca..Dodam ze nie mam stresu a bol potrafi trzymac nawet godzine-najgorzej przy wdechu. mam astme ale nie wiem czy to ma cos wspolnego bo leki biore regularnie od 14 lat. Pozdrawiam i przepraszam za zasmiecanie forum"/
Obserwuj wątek
    • jan440 Re: Czosnek a bół serca 25.08.11, 22:05
      Nie stresuj się,forum jest otwarte.
      Ja nie jestem w stanie nic Ci podpowiedzieć, może inni.
      • inga_beta Re: Czosnek a bół serca 27.08.11, 12:30
        Ja też mam bardzo niskie ciśnienie i ze względu na candidę już od dawna jem czosnek codziennie albo na noc albo na czczo.
        na pewno mi to nie zaszkodziło ani na ciśnienie ani na serce.
        Ja wpadłam n a pomysł i wyciskam ten czosnek przez wyciskarkę a potem wypijam to w szklance wody, bo samego nie jestem w stanie zjeść.
    • olek7881 Re: Czosnek a bół serca 13.11.11, 11:38
      zmeczona27 napisała:

> przepraszam za nowy watek ale licze na szybka odpowiedz. Diete dalej stosuje al
      > e chyba objawy sie nasilily, nie mowiac juz o zmeczeniu. Rzecz w tym ze od poni
      > edzialku tego tygodnia jem zabek czosnku na noc i zaczely mi sie problemy z ser
      > cem ktorych nigdy nie mialam. Nawet teraz kluje..Bol pojawia sie nagle, wspoczy
      > nku a dzis podczas biegania gdzie nigdy!! to sie nie zdarzalo..Wyczytalam gdzie
      > s ze czosnek obniza cisnienie, ja juz mam bardzo niskie czy to moze byc tym spo
      > wodowaneze czosnek mi je obniza do niebezpiecznego poziomu?Troche mnie to przer
      > aza bo nigdy nie cierpialam na bol serca..Dodam ze nie mam stresu a bol potraf
      > i trzymac nawet godzine-najgorzej przy wdechu. mam astme ale nie wiem czy to ma
      > cos wspolnego bo leki biore regularnie od 14 lat. Pozdrawiam i przepraszam za
      > zasmiecanie forum"/

Też tak moi znajomi co się leczą tak mają. N-acetyl-l-cysteina podwyższa ciśnienie i u Ciebie może być potrzebna. Moi znajomi mają takie problemy i dorzucają NAC i jest wszystko ok. NAC dodatkowo min : blokuje i przyspiesza wydalanie toksyn z organizmu , również tych które wytwarza grzybek wink

Dziś sie dowiedziałem,że szkodzi u dzieci z Autyzmem podobno ,ale u reszty jest ok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka