scarp 22.02.12, 12:51 Co sądzicie o Debutir (kwas masłowy)? Może ktoś z was stosował? www.doz.pl/apteka/p49673-Debutir_kapsulki_60_szt Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jan440 Re: Debutir 22.02.12, 20:49 Przeczytałem i przyjrzałem się i nie widzę większego związku z grzybicą. Odpowiedz Link
scarp Re: Debutir 22.02.12, 21:04 A ja znalazłem trochę informacji o związku z grzybicą: "Impaired short-chain fatty Acid metabolism. Short-chain fatty acids have fungicidal properties. Caprylic and butyric acid are frequently used as anti-candida agents. A healthy body synthesizes appropriate protective fatty acid compounds" www.arltma.com/CandidaDoc.htm Odpowiedz Link
rich69 Re: Debutir i Lactoferrin 23.02.12, 11:16 Tutaj wiecej informaci po polsku:rozanski.li/?p=1140 W Deutir nie podobaja mi sie skladniki nieczynne. Duzo niepotrzbenej chemi tak jak kolor. Ale produkt moze byc pomocny, choc osobiscie wole spozywac olej kokosowy, w ktorym wystepuje kwas maslowy i monolurin. Znacznie pomocny jest Lactoferrin, laktoferyna wystepuje naturalnie w mleku a szczegolnie w mleku matki. Mnie ten produkt bardzo pomogl i w skali 1-5 dalbym mu 3+ w pozbywaniu sie kandydozy.www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Lactoferrin-250-mg-60-Capsules/134?at=0 Laktoferyn jest pomocna rowniez przy tradziku i innych chorobach skornych. Przy kandydozie polecana jest forma appolakotoferyna . Jarrow produkt to jest wlasnie forma appo, sprawdzona, dzialala na mnie. Odpowiedz Link
jan440 Re: Debutir i Lactoferrin 23.02.12, 11:32 Ja pozostanę przy swoim zdaniu ale dzięki za inne wypowiedzi. Tak właśnie ma działać forum - różne opinie, różnych mądrych ludzi. Wiadomo każdy człowiek jest inny i na każdego co innego podziała. Odpowiedz Link
truskawkaja Re: Debutir i Lactoferrin 10.12.16, 17:46 Witam. Też zmagam się z tą chorobą. Niestety.od wielu lat. Lekarze testują na mnie kolejne kuracje a to i tak mało daje. Ostatnio dostałam 4 opakowania meteospasmyl u i debutir. Kupa kasy na to poszła a te dwa akurat u mnie nie działają. Odstąpię komuś komu te leki pasują. Meteospasmyl zostało 71 kapsułek ważne do 03.2019 roku a debutir 44 kapsułki ważne do 04.2019 roku. Proszę o mail na priv. truskawkowybaron@wp.pl Odpowiedz Link