gola85 14.06.12, 14:22 Czy posiew krwi tlenowo i beztlenowo wykaże tylko bakterie czy również grzyby? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xmati19 Re: Posiew Krwi 15.06.12, 14:54 ja tez z checia uslyszal bym odpowiedz na to pytanie od kogos kto ma o tym pojecie. Z tego co slyszalem to podobno tak. Robilem takie badanie prywatnie beztlenowo i tlenowo i nic z tego nie wyszlo. Chodze po lekarzach i nikt nie potrafi powiedziec co mi jest, strasznie sie mecze ;/ Odpowiedz Link
gola85 Re: Posiew Krwi 16.06.12, 15:57 To czy coś wyjdzie w jakimkolwiek posiewie (moczu, kały czy krwi) zależy od tego na jakim materiale hodują bakterie, grzyby itp i ile trwa hodowla. Co do krwi to myślę że wyjdzie na początku zakażenia lub gdy grzyb zacznie się rozpadać, wtedy powinno wyjść bo on jakiś czas po rozpadzie krąży sobie w krwi. Mi właśnie rozpada się i chciałam zrobić badanie ale już dwa razy mi odmówiono bo panie stwierdziły że skoro nie miałam gorączki to mi nie zrobią. Odpowiedz Link
jan440 Re: Posiew Krwi 17.06.12, 11:36 Przy płatnych badaniach odmawiają ich wykonania. Dziwne? Odpowiedz Link
bzyk-is-me Re: Posiew Krwi 15.07.12, 22:48 Jan ma racje.Jak sie placi to panie nie maja nic do gadania. Odpowiedz Link