tafti 19.08.12, 08:48 byc moze juz bylo, na pewno bylo... jednak nie moge odnalezc. kiedy najlepiej przyjmowac probiotyki? przed posilkami (na pusty zoladek), w trakcie, po jedzeniu? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jan440 Re: probiotyki 20.08.12, 08:58 Jest poradnik dr.nemo, wejdź na jego stronę i wszystko jasne.www.essentialoils.pl Ja uważam, że w trakcie. Odpowiedz Link
depakinka11 Re: probiotyki 24.08.12, 19:17 Dostalam w ampulkach Probiotyk Lactid Pisze ze zawiera mleko krowie , 3x po 2 ampulki gdybym zazywala 3x po 3 ampulki,czy nie dostane zatwardzenia,ktore i tak mam? Wazny jest tylko do konca sierpnia. Dostalam z Apteki Odpowiedz Link
tafti Re: probiotyki 02.09.12, 08:18 czytalam poradnik, czytalam Twoje wpisy. jednak temat dotyczy dziecka 3letniego. na razie podaje mu probiotyk do rozpuszczania (w saszetce - Dicoflor; wiem, ze nie jest moze to najszczesliwszy wybor, jednak nie wiem, ktory z tych lepszych bedzie sie nadawal dla malego dziecka...), bo nie mam lepszego pomyslu na ta chwile. mozesz cos mi doradzic? Odpowiedz Link
jan440 Re: probiotyki 02.09.12, 20:59 Dziecko 3 letnie ma już praktycznie tą samą florę jelitową jak dorosły, więc ja uważam, że można zastosować dorosłe probiotyki. Zresztą producenci tych dziecięcych nie podają na czym ta dziecęcość ma polegać. Odpowiedz Link
simoo2 Re: probiotyki 16.12.12, 22:00 istnieja 2 szkoły :chwilę przed jedzeniem lub w czasie jedzenia. Ciężko tak na swoim przypadku jednoznacznie określić który sposób jest lepszy. Wydaje mi się że nie ma jakiś wielkich różnic Odpowiedz Link
jan440 Re: probiotyki 11.01.13, 21:52 Też uważam, że lepiej probiotyki brać w czasie posiłków bo chyba wtedy jest szansa na szersze ich rozprzestrzenienie w jelicie. Odpowiedz Link
3helenka Re: probiotyki 07.03.13, 15:42 Ja wybrałam probiotyk dopochwowy invag ,bo wiem że ma tą przewagę od probiotyku doustnego że działa 'tu'i 'teraz' czyli szybko i skutecznie a globulki zawierają pałeczki kwasu mlekowego więc stosuje go równierz profilaktycznie Odpowiedz Link
efari20 Re: probiotyki 06.01.14, 20:19 A kto wie czy można probiotyk w kapsułce wysypywać na łyżeczkę i podzielić np na 2 lub 3x dziennie i łykać bez tej osłonki popijając wodą ??? po to by zapewnić florę jelitom przez cały dzień . Akurat mam taki o nazwie : "Bactilac NF" w kapsułkach , jest bardzo dobry , ma bardzo dużo różnych szczepów. Czy tak można ??? tak mi powiedziała jedna lekarka , a teraz się zastanawiam czy taki sposób podawania jest właściwy ??? Bardzo proszę o odpowiedź jeśli ktoś jest wie ... Odpowiedz Link
jan440 Re: probiotyki 11.01.14, 12:22 Absolutnie proszę nigdy nie wysypywać probiotyków - przyczyna jest prosta, niektóre z nich mają taką kapsułkę która rozpuszcza się dopiero w jelitach, po opuszczeniu żołądka gdzie kwasy żołądkowe mogą zabić większość dobrych bakterii. Odpowiedz Link