Dodaj do ulubionych

probiotyki

19.08.12, 08:48
byc moze juz bylo, na pewno bylo... jednak nie moge odnalezc.
kiedy najlepiej przyjmowac probiotyki? przed posilkami (na pusty zoladek), w trakcie, po jedzeniu?
Obserwuj wątek
    • jan440 Re: probiotyki 20.08.12, 08:58
      Jest poradnik dr.nemo, wejdź na jego stronę i wszystko jasne.www.essentialoils.pl
      Ja uważam, że w trakcie.
      • depakinka11 Re: probiotyki 24.08.12, 19:17
        Dostalam w ampulkach Probiotyk Lactid
        Pisze ze zawiera mleko krowie ,
        3x po 2 ampulki gdybym zazywala
        3x po 3 ampulki,czy nie dostane zatwardzenia,ktore i tak mam?
        Wazny jest tylko do konca sierpnia.
        Dostalam z Aptekismile
      • tafti Re: probiotyki 02.09.12, 08:18
        czytalam poradnik, czytalam Twoje wpisy. jednak temat dotyczy dziecka 3letniego. na razie podaje mu probiotyk do rozpuszczania (w saszetce - Dicoflor; wiem, ze nie jest moze to najszczesliwszy wybor, jednak nie wiem, ktory z tych lepszych bedzie sie nadawal dla malego dziecka...), bo nie mam lepszego pomyslu na ta chwile. mozesz cos mi doradzic?
        • jan440 Re: probiotyki 02.09.12, 20:59
          Dziecko 3 letnie ma już praktycznie tą samą florę jelitową jak dorosły, więc ja uważam, że można zastosować dorosłe probiotyki. Zresztą producenci tych dziecięcych nie podają na czym ta dziecęcość ma polegać.
      • simoo2 Re: probiotyki 16.12.12, 22:00
        istnieja 2 szkoły :chwilę przed jedzeniem lub w czasie jedzenia. Ciężko tak na swoim przypadku jednoznacznie określić który sposób jest lepszy. Wydaje mi się że nie ma jakiś wielkich różnic
    • jan440 Re: probiotyki 11.01.13, 21:52
      Też uważam, że lepiej probiotyki brać w czasie posiłków bo chyba wtedy jest szansa na szersze ich rozprzestrzenienie w jelicie.
    • 3helenka Re: probiotyki 07.03.13, 15:42
      Ja wybrałam probiotyk dopochwowy invag ,bo wiem że ma tą przewagę od probiotyku doustnego że działa 'tu'i 'teraz' czyli szybko i skutecznie a globulki zawierają pałeczki kwasu mlekowego więc stosuje go równierz profilaktycznie
      • efari20 Re: probiotyki 06.01.14, 20:19
        A kto wie czy można probiotyk w kapsułce wysypywać na łyżeczkę i podzielić np na 2 lub 3x dziennie i łykać bez tej osłonki popijając wodą ??? po to by zapewnić florę jelitom przez cały dzień .
        Akurat mam taki o nazwie : "Bactilac NF" w kapsułkach , jest bardzo dobry , ma bardzo dużo różnych szczepów.
        Czy tak można ??? tak mi powiedziała jedna lekarka , a teraz się zastanawiam czy taki sposób podawania jest właściwy ???

Bardzo proszę o odpowiedź jeśli ktoś jest wie ...
        • jan440 Re: probiotyki 11.01.14, 12:22
          Absolutnie proszę nigdy nie wysypywać probiotyków - przyczyna jest prosta, niektóre z nich mają taką kapsułkę która rozpuszcza się dopiero w jelitach, po opuszczeniu żołądka gdzie kwasy żołądkowe mogą zabić większość dobrych bakterii.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka