Dodaj do ulubionych

Laboratoria w Warszawie

02.04.14, 11:56
Witamsmile
Przeszukałam wątki na temat laboratori ale znaleźć nie mogłam albo były z 20.. roku.
Szukam laboratorium w Warszawie gdzie wykonam badanie na candidie. Chodzi mi o badanie kału.
Byłam w Felix i tam wyszła mi candidia,ale okazało się że tam nie robią tego badania na czułość antybiotyków.
Nie znam dokładnie nazwy tego badania mykogram,antybiogram czy antymykogram-nie wiem co to ma być.
Chodzi mi o to,żeby zdiagnozowali co to za rodzaj grzyba,gdzie jest i jakie antybiotyki pomogą.
Fajnie jakby w tym laboratorium robili też wymaz z pochwy na grzyba czy jest tam obecny czy to zwykła infekcja.
Będę wdzięczna za wskazówkismile
Jeśli był już taki temat w miarę aktualny to proszę mnie odesłaćsmile
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • celka4 Re: Laboratoria w Warszawie 04.04.14, 11:47
      Witam nie wiem gdzie w Warszawie jest takie laboratorum ale wiem że grzyba nie ważne jaki on był nie wyleczysz antybiotykiem owszem na początek będziesz myślała że ci pomogło ale on potem powróci ponieważ grzyb żywi się antybiotykami . Wiem że z Warszawy do Krakowa daleko ale w poniedziałek będzie właśnie spotkanie jak leczyć candide
      • katenka1985 Re: Laboratoria w Warszawie 04.04.14, 12:39
        Dziękujęsmile
        No trochę dalekosmile
        A ja myślałam że właśnie trzeba trafić w antybiotyk i po to się robi ten myko czy coś innego,tak wyczytałam.
        Już znalazłam laboratorium,jak będę po badaniach i będę znała dokładną cenę to napisze smile
        Pozdrawiam
      • jan440 Re: Laboratoria w Warszawie 07.04.14, 09:22
        Ludzie bardzo proszę nie piszcie bzdur, że grzyb żywi się antybiotykami.
        • katenka1985 Re: Laboratoria w Warszawie 07.04.14, 19:10
          No właśnie to jak to jest?To po co się wykonuje badania na wrażliwość antybiotyków skoro candidia żywi się antybiotykami sad Ja tylko słyszałam że candidi można się nabawić od nadmiaru słodyczy i podobno od brania dużej ilości antybiotyków?
          Ale skoro trafi się antybiotykiem tym konkretnym to nie wyleczy się candidi?
          • jan440 Re: Laboratoria w Warszawie 08.04.14, 07:23
            Ludzie powiedzcie mi, czy wy chodzicie do szkoły?
            Chyba tam jeszcze jakąś elementarną wiedzę wykładają.

Między grzybami czy antybiotykami występują następujące współzależności.
            Popularnie antybiotyki to głównie leki zabijające bakterie.
            W naszym organizmie żyją razem i bakterie i grzyby i jest to normalne i w porządku.
            Gdy jakaś bakteria chorobotwórcza namnoży się to wtedy bierzemy antybiotyki - one zabijają jak leci - wszystkie bakterie, dobre i złe. Ponieważ nie ma bakterii, mnożą się grzyby, następuje przerost grzybów i jest problem.
            Dlatego też w czasie brania antybiotyków antybakteryjnych zaleca się brać probiotyki - czyli dobre bakterie które uzupełniają niedobory zabitych bakterii.

To wszystko jest dobrze wyjaśnione na stronie dr Nemo, link jest we wstępie forum.
            A środki które zabijają grzyby też bywają antybiotykami.
            • katenka1985 Re: Laboratoria w Warszawie 21.04.14, 20:29
              Tak jak obiecałam,jestem po badaniach. Badania wykonałam w Szpitalu Bródnowskim.
              Jestem bardzo zadowolonasmile
              Po raz kolejny się nie zawiodłam.
              Badania kosztowało 50zł. już razem z testem na wrażliwość antybiotyków.
              Bardzo miłe i bardzo pomocne Pani z laboratoriumsmile
              Ceny też dobresmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka