Dodaj do ulubionych

dieta south beach a candida

13.02.06, 15:57
Witam wszystkich!
zastanawiam sie czy mozna zastosowac diete south beach w przypadku candidy?
jest to dieta która wyklucza węglowodany i cukry oraz pozwala stosować tylko produkty o niskim indeksie glikemicznym.czyli raczej o.k. a co wy myslicie??dodam tylko ze jesli mozna ja stosowac to pozwoli to na wprowdzenie do jadłospisu wielu nowych potraw...
Obserwuj wątek
    • homeopatkaqq Re: dieta south beach a candida 13.02.06, 17:17
      znam ta diete.
      Jak kazda dieta bezweglowodanowa i bezcukrowa jest podobna do naszej diety dla
      kandydozowcow, ale trzeba uwazac, bo nie wszystko sie zgadza.
      W diecie south beach np probponuja jedzenie masla orzecjowego z orzeszkow
      ziemnych lub samych orzechow ziemnych , ktore z kolei my mamy unikac jak ognia.
      Pojawiaja sie tez tam sugestie, aby zamiast cukru uzywac slodzikow..... a
      wiadomo,ze nam nie wolno dokarmiac grzyba sztucznymi skladnikami.
      Czesto pojawia sie tez ser zolty do jedzenia w sporych kawalkach ....i to tez
      troche koliduje z nasza dieta, ktora wyklucza zupelnie nabial przynajmniej w 1
      etapie glodzenia grzybow.
      Ale generalnie maja duzo przepisow na potrawy,ktore swobodnie mozna stosowac o
      ile w 100 % pokrywaja sie z zalozeniami diety zagladzajacej grzyba.
      • kamro2 Re: dieta south beach a candida 14.02.06, 22:23
        masz racę :o) ale pomijając te wszystkie orzechy, sery i słodziki nadal pozostaje sporo produktów z których można zrobić pyszne jedzonko!!
        muszę przyznać ze stosowałam ta dietę zanim dowiedziałam się że moje objawy to moze być candida i czułam się dobrze po raz pierwszy od dłuzszego czasu...teraz wiem dlaczego-po prostu grzybek umierał z głodu..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka