Dodaj do ulubionych

Chudnięcie - do Dr Janusa

11.04.06, 13:24
Panie doktorze stosuję diete i miksturę wraz z męzem. Schudłam juz sporo ale
bardziej martwi mnie waga męża, on zawsze był bardzo szczupły a teraz chudnie
jeszcze bardziej. Czy jego waga po jakimś czasie wróci do normy? Dodam, ze w
dzieciństwie chorował na wątrobę,ale obecnie nie ma z nia problemów. Czy jego
niedowaga może byc spowodowana jakims schorzeniem?
Obserwuj wątek
    • nowajulka Re: Chudnięcie - do Dr Janusa 12.04.06, 11:19
      Chyba raczej oczyszczeniem z toksyn. Mnie nawet zniknął cellulitis. No, prawie
      zniknął.
      • agazabcia1 Re: Chudnięcie - do Dr Janusa 12.04.06, 14:10
        Ponawiam pytanie smile
        • zocha18 Re: Chudnięcie - do Dr Janusa 12.04.06, 18:19
          Ja jestem na diecie 2 miasiące, dużo jem a mimo to schudlam 5 kg,i Nowajulka ma
          racje, to oczyszczanie z toksyn raczejsmile)
          • agazabcia1 Re: Chudnięcie - do Dr Janusa 13.04.06, 13:26
            Ale ja wiem że teraz chudnie bo się organizm oczyszcza, ale co było powodem
            wcześniej, bo jadł duzo ale nie tył tylko wygladał jak tyczka.
            • nowajulka Re: Chudnięcie - do Dr Janusa 13.04.06, 14:49
              Ale wcześniej był po prostu chudy czy też nagle zaczął chudnąć ? Bo jesli to
              ostatnie to faktycznie warto byłoby sprawdzić czy nie dolega mu cos jeszcze.
              Wiem, że to zabrzmi okrutnie, ale mam na mysli..nowotwór. Mnie, jako laikowi
              chudniecie z tym właśnie sie kojarzy (jeżeli oczywiście ktoś nie zmieniał diety
              itp). A robił jakies badania ? Białko całkowite, OB, cokolwiek ?
            • rzymianka6 Re: Chudnięcie - do Dr Janusa 13.04.06, 23:28
              Przy nadczynności tarczycy bardzo się chudnie(odwrotnie niż przy niedoczynności).
              Więc może dobrze by było zbadać poziom hormonów tarczycy T3 i T4 oraz poziom
              hormonu TSH.Niestety są to badania odpłatne.Nie można ich zrobić na
              ubezpieczenie.Cena chyba ok.20 zł od jednego hormonu.Niestety nie pamiętam
              dokładnie.
              Naczytałam się w sieci sporo o tarczycy.No i wygląda na to, że candida może mieć
              coś wspólnego z chorą tarczycą.Można spotkać takie sygnały na forach dotyczących
              problemów z tym gruczołem.
              Pozdrawiam.Rz.
              • lilith_6 Re: Chudnięcie - do Dr Janusa 14.04.06, 00:52
                > Niestety są to badania odpłatne.Nie można ich zrobić na
                > ubezpieczenie.

Można, jak najbardziej. Trzeba mieć tylko skierowanie, którego lekarz rodzinny
                z reguły nie daje. W tym celu trzeba się udać do endokrynologa.
                Pozdrawiam
                • buuubi Re: Chudnięcie - do Dr Janusa 14.04.06, 08:42
                  Jesteście pewne że chudnięcie jest spowodowane oczyszczaniem z toksyn, a nie p
                  oprostu dieta niskoweglowodanową, która stosują zdrowi ludzie by schudnąć ???
                  Jakie są przesłanki tego ze chudnięcie spowodowane jest przede wszystkim
                  oczyszczaniem z toksyn ? Piszę po to bo bardzo bym chciał żeby tak było (w
                  ciągu półtorej miesiąca ścisłej diety bardzo schudłem).
                  • nowajulka Re: Chudnięcie - do Dr Janusa 14.04.06, 10:21
                    Samo chudnięcie (wagowe) z pewnoscią jest spowodowane mniejszą iloscią
                    węglowoadnów. Ale zauwazcie, że potem chudniemy także w biodrach,pasie i udach,
                    nie tracac już wagi. Chodzi mi o chudniecie w obwodzie, a nie tylko wagowo. I
                    to jest chyba oczyszczanie z toksyn. No bo jak wytłumaczyc, że znika
                    cellulitis ?
    • andrzej.janus Re: Chudnięcie - do Dr Janusa 14.04.06, 09:58
      Spadek wagi w początkowym okresie leczenia jest nieunikniony. Organizm w tym
      czasie przestawia się na inny metabolizm. W krótkim czasie następuje po tym
      przybieranie na wadze i jeszcze poźniej utrzymuje sie na tym samym poziomie.
      • agazabcia1 Re: Chudnięcie - do Dr Janusa 14.04.06, 16:16
        Dziękuje za porady i wyjasniam, że nie ma nowotworu ani tarczycy. Po prostu
        zawsze był bardzo chudy. To, że teraz chudnie to wiem, że się oczyszcza z
        toksyn, ale czy jest możliwe aby potem nabrał własciwej wagi? czyli takiej
        która jest odpowiednia przy jego wzroście, w porównaniu z ta którą miał od
        zawsze (pomijając fakt oczyszczania).
        A więc pytanie brzmi: czy osoba nadmiernie wychudzona( ale nie dietą, tylko
        ogólnie) osiągnie prawidłowa wage ciała (oczywiście po pewnym czasie) stosując
        dietę przeciw candidzie?
    • doxa5 Re: Chudnięcie - do Dr Janusa 15.04.06, 16:36
      Od 25 lat waze 65 kg,przy wroscie 178 cm.Od 3 lat nie jem chleba ,
      makaronow ,slodyczy (nigdy nie lubialem),nie pije mleka.Od 6 miesiecy
      zaostrzylem jeszcze bardziej swoja diete ,bo wydawalo mi sie,ze mam
      candide.Jedynym obiawem byl moj bialy jezyk.Z waga zjechalem do 62 kg i tak
      jest do tej pory."Agazabcia" martwi sie,czy waga jej meza wroci do
      normy. nic nie napisalas ile wazyl i ile schudl.Ja tez nie wiem,czy
      wroce do swoich 65 kg , a bardzo bym chcial, bo mimo dobrego samopoczucia i
      ogromnej ilosci energi wygladam jak eksponat sluzacy do nauki anatomi ( tak
      przynajmiej twierdzi moja zona,ktora doskonale gotuje, ale moj wyglad nie
      potwierdza jej umiejetnosci).Moze ktos mi doradzi jak przytyc 10 - 15 kg, bo
      uwazam ,ze "zwalic" wage to zadna sztuka, ale przytyc to rzecz prawie
      niemozliwa.Pozdrawiam wszystkich,wesolych swiat.
      • paszczak44 Re: Chudnięcie - do Dr Janusa 15.04.06, 17:57
        Biały język nie świadczy o candidzie.
        Moim zdaniem zupełnie niepotrzebnie stosujesz rygorystyczną dietę i tym sobie
        szkodzisz.

• doxa5 Re: Chudnięcie - do Dr Janusa 16.04.06, 07:21
      Paszczak,dziekuje za rade.Doszedlem do tego samego wniosku,ale chyba pare
      miesiecy za pozno,co kosztowalo mnie dobrych pare groszy i co najgorsze utrate
      bardzo cennych dla mnie kilogramow.Pozdrowienia
      • paszczak44 Re: Chudnięcie - do Dr Janusa 16.04.06, 10:03
        Cieszę się, ze jesteś tego samego zdania.
        Jeśli natomiast zdobędziesz wiedzę, jak pozbyć się białego nalotu na języku to
        podziel się nią z forumowiczami.
        Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka