Dodaj do ulubionych

Mam candida +++ ratujcie!!!

12.05.06, 15:45
Jestem na diecie ponad 2 miesiące, pije miksturę i biorę probiotyki, ponadto
pije od niedawna srebro i inne wspomagacze a mimo to wyszły mi trzy plusy w
badaniu na antybiogram sad
Może wiecie cos na ten temat, dieta nie pomaga czy jak?
Obserwuj wątek
    • asiabed Re: Mam candida +++ ratujcie!!! 12.05.06, 16:48
      kurce, moze pomysl nad zmiana "wspomagaczy", albo lekiem chemiczym?
      i badz cierpliwa.
      pozdrawiam serdecznie
    • nowajulka Re: Mam candida +++ ratujcie!!! 15.05.06, 11:21
      Widocznie nie przestrzegasz sumiennie diety lub jesz uczulające produkty - być
      może są nimi leki, które zażywasz. Jakie bierzesz probiotyki ? Jesz gluten ?
      • agazabcia1 Re: Mam candida +++ ratujcie!!! 15.05.06, 14:19
        No cos ty, przestrzegam diety, słodyczy juz nie jdałam od 3 miesięcy, nie jem
        nic co ma w sobie cukier, jedynie czasem sie skusze na banana. ale chyba jeden
        banan nie powoduje nawrotu candidy. Przyjmuję probiotyki codziennie z codzienną
        rotacją, pije MO, koktajl błonnikowy, tamponuję alocitem, czosnek dodaje gdzie
        tylko mogę- conajmniej dwa dziennie zabki zjadam. Od paru dni piję srebro
        koloidalne. Piję tez skrzypa polnego prawie codziennie.
        Naprawdę niewiem czego się moge przyczepić. Przecież wy tez nie przestrzegacie
        wszystkiego, zdarza sie wam raz zjeśc cos nie odpowiedniego, a jakoś sa osoby,
        które wygrywaja sad
        • justinezg Re: Mam candida +++ ratujcie!!! 15.05.06, 21:23
          Też jestem bardzo zmartwiona. U mojego prawie 3 letniego synka 4 miesiace
          leczenia candidy albiocans ++ też nie przyniosło efektów, własnie mamy
          powtórzone wyniki ito samosad Okrutna dieta, dziecko wiecznie jakby głodne,
          duzo priobiotyków i nic.
          Zastanawiam się poważnie nad rozpoczeciem leczenia lekami izopatycznymi.

Justyna z Zielonej Góry
        • nowajulka Re: Mam candida +++ ratujcie!!! 15.05.06, 22:30
          Spróbuj się nie "tamponować" przez jakiś czas. Może w tym jest problem. Musi
          Cię uczulać coś z leków.
          P.S. Jakie probiotyki zażywasz ?
        • nowajulka Re: Mam candida +++ ratujcie!!! 16.05.06, 12:51
          Zapomniałam napisać - przy długotrwałym piciu skrzypu należy uzupełniać
          regularnie wit B1 czy B2. Sprawdź na opakowaniu którą dokładnie.
    • ewelina78 Re: Mam candida +++ ratujcie!!! 16.05.06, 12:11
      Robilas badania bakteriologiczne kału? moze masz jakas bakterie np gronkowca i
      dlatego nie ma postepów w leczeniu
      • agazabcia1 Re: Mam candida +++ ratujcie!!! 16.05.06, 14:21
        Tak robiłam wymaz kału i posiew na antybiogram. w wymazie wyszło, ze wszystko
        ok, a w posiewie wyszły cadida +++. Dzis odebrałam wyniki wymazu
        bakteriologicznego nosa i gardła i wyszła sama flora fizjologiczna. Więc grzyby
        są chyba tylko w jelicie grubym.
        Apropo probiotyków to biorę te, które zaleca dr Janus z codzienna rotacją.
        Ale wybieram sie wkońcu do dr Janusa, bo leczenie samemu jak widac nie każdemu
        wychodzi. sad
        Cały czas mam nadzieje, że te wyniki świadczą o nagłym nasileniu grzyba, które
        jest spowodowane walka organizmu z candidą.
    • witajtumanya Re: Mam candida +++ ratujcie!!! 18.05.06, 11:35
      weź anry
      • iso1 Re: Mam candida +++ ratujcie!!! 19.05.06, 11:07
        Jeżeli po 2 miesiącach diety masz candida w kale to znaczy że to nie jest
        patogenna candida. W kale każdego człowieka candida była, jest i zawsze będzie.
        Jeden ma jej mniej, drugi ma jej więcej. I to jest normalne. Badanie kału w
        kierunku grzybów absolutnie nie jest miarodajne. Proponuje zapomnij o candida i
        zacznij normalnie jeść. Ja w roku ubiegłym męczyłem się na diecie candida 5
        miesięcy. Schudłem bardzo dużo. I nic. Od 4 miesięcy jem normalnie i jest
        wszystko ok. A w kale dalej mam candida. Pozdrawiam
        • agazabcia1 Re: Do Iso1 19.05.06, 13:33
          Dzieki za słowa otuchy, tylko, ze ja mam też problem z przykrymi objawami w
          drogach rodnych, więc kandida musi byc jednak leczona.
          Ale dzięki bardzo, pomogły mi Twoje słowa. Jestes facetem czy kobieta?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka