agazabcia1 12.05.06, 15:45 Jestem na diecie ponad 2 miesiące, pije miksturę i biorę probiotyki, ponadto pije od niedawna srebro i inne wspomagacze a mimo to wyszły mi trzy plusy w badaniu na antybiogram Może wiecie cos na ten temat, dieta nie pomaga czy jak? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiabed Re: Mam candida +++ ratujcie!!! 12.05.06, 16:48 kurce, moze pomysl nad zmiana "wspomagaczy", albo lekiem chemiczym? i badz cierpliwa. pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
nowajulka Re: Mam candida +++ ratujcie!!! 15.05.06, 11:21 Widocznie nie przestrzegasz sumiennie diety lub jesz uczulające produkty - być może są nimi leki, które zażywasz. Jakie bierzesz probiotyki ? Jesz gluten ? Odpowiedz Link
agazabcia1 Re: Mam candida +++ ratujcie!!! 15.05.06, 14:19 No cos ty, przestrzegam diety, słodyczy juz nie jdałam od 3 miesięcy, nie jem nic co ma w sobie cukier, jedynie czasem sie skusze na banana. ale chyba jeden banan nie powoduje nawrotu candidy. Przyjmuję probiotyki codziennie z codzienną rotacją, pije MO, koktajl błonnikowy, tamponuję alocitem, czosnek dodaje gdzie tylko mogę- conajmniej dwa dziennie zabki zjadam. Od paru dni piję srebro koloidalne. Piję tez skrzypa polnego prawie codziennie. Naprawdę niewiem czego się moge przyczepić. Przecież wy tez nie przestrzegacie wszystkiego, zdarza sie wam raz zjeśc cos nie odpowiedniego, a jakoś sa osoby, które wygrywaja Odpowiedz Link
justinezg Re: Mam candida +++ ratujcie!!! 15.05.06, 21:23 Też jestem bardzo zmartwiona. U mojego prawie 3 letniego synka 4 miesiace leczenia candidy albiocans ++ też nie przyniosło efektów, własnie mamy powtórzone wyniki ito samo Okrutna dieta, dziecko wiecznie jakby głodne, duzo priobiotyków i nic. Zastanawiam się poważnie nad rozpoczeciem leczenia lekami izopatycznymi. Justyna z Zielonej Góry Odpowiedz Link
nowajulka Re: Mam candida +++ ratujcie!!! 15.05.06, 22:30 Spróbuj się nie "tamponować" przez jakiś czas. Może w tym jest problem. Musi Cię uczulać coś z leków. P.S. Jakie probiotyki zażywasz ? Odpowiedz Link
nowajulka Re: Mam candida +++ ratujcie!!! 16.05.06, 12:51 Zapomniałam napisać - przy długotrwałym piciu skrzypu należy uzupełniać regularnie wit B1 czy B2. Sprawdź na opakowaniu którą dokładnie. Odpowiedz Link
ewelina78 Re: Mam candida +++ ratujcie!!! 16.05.06, 12:11 Robilas badania bakteriologiczne kału? moze masz jakas bakterie np gronkowca i dlatego nie ma postepów w leczeniu Odpowiedz Link
agazabcia1 Re: Mam candida +++ ratujcie!!! 16.05.06, 14:21 Tak robiłam wymaz kału i posiew na antybiogram. w wymazie wyszło, ze wszystko ok, a w posiewie wyszły cadida +++. Dzis odebrałam wyniki wymazu bakteriologicznego nosa i gardła i wyszła sama flora fizjologiczna. Więc grzyby są chyba tylko w jelicie grubym. Apropo probiotyków to biorę te, które zaleca dr Janus z codzienna rotacją. Ale wybieram sie wkońcu do dr Janusa, bo leczenie samemu jak widac nie każdemu wychodzi. Cały czas mam nadzieje, że te wyniki świadczą o nagłym nasileniu grzyba, które jest spowodowane walka organizmu z candidą. Odpowiedz Link
iso1 Re: Mam candida +++ ratujcie!!! 19.05.06, 11:07 Jeżeli po 2 miesiącach diety masz candida w kale to znaczy że to nie jest patogenna candida. W kale każdego człowieka candida była, jest i zawsze będzie. Jeden ma jej mniej, drugi ma jej więcej. I to jest normalne. Badanie kału w kierunku grzybów absolutnie nie jest miarodajne. Proponuje zapomnij o candida i zacznij normalnie jeść. Ja w roku ubiegłym męczyłem się na diecie candida 5 miesięcy. Schudłem bardzo dużo. I nic. Od 4 miesięcy jem normalnie i jest wszystko ok. A w kale dalej mam candida. Pozdrawiam Odpowiedz Link
agazabcia1 Re: Do Iso1 19.05.06, 13:33 Dzieki za słowa otuchy, tylko, ze ja mam też problem z przykrymi objawami w drogach rodnych, więc kandida musi byc jednak leczona. Ale dzięki bardzo, pomogły mi Twoje słowa. Jestes facetem czy kobieta? Odpowiedz Link