damdamdam 21.09.06, 10:15 miałam H.pylori brzuch bolał, było niedobrze, brałam antybiotyki, teraz jakieś leki bez przerwy na kwasy żołądkowe, żołądek przestał boleć ale nadal jest mi niedobrze co robić jak sie pozbyć tej zgagi Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiulinka78 Re: nie dobrze mi 21.09.06, 11:59 hej!Mam to samo.2 tyg. temu przeszłam kurację dwoma antybiotykami na hel pylori,czułam się tragicznie podczas tej kuracji,teraz również pozostała mi straszna zgaga.Już mam dosyć leków zobojętniajacych,bo ileż można?Chyba wypróbuję na zgagę i niestrawność coś z homeopatii np.NUX VOMICA ktoś mi polecał.A ty jakie leki stosujesz? Odpowiedz Link
damdamdam Re: nie dobrze mi 21.09.06, 13:28 ortanol potem coś na L ale zapomniałam dziś mam wykupić znów to na L ale zmniejszoną dawkę trochę mi pomagało więc będę brać dalej a Ty o jakim specyfiku mówisz powiec coś więcej gdzie kupić za ile co to czy skuteczne????? Odpowiedz Link
damdamdam Re: nie dobrze mi 21.09.06, 13:31 podobno na H.p. dobrym lekim (antybiot) jest controlac ale ja nie brałam za to brałam kilka innych ale teraz nie mam spisu chcę skończyć z tymi lekami ciągle coś ile mozna Odpowiedz Link
kasiulinka78 Re: nie dobrze mi 21.09.06, 13:47 A pijesz może MO?Miksturę oczyszczającą Słoneckiego?Bo ja tak podobno na helikobakter tez bardzo pomaga(oczywiście trzeba czasu).Ja niedługo zaczynam 2 etap ale zastanawiam się czy jeszcze nie przedułyć z tą oliwą z oliwek właśnie z powodu helicobacter,Nux Vomica(fiolka ok7,50,)podobno pomaga właśnie na niestrawność,zgagę i inne problemy żołądkowe,więc chyba spróbuję Odpowiedz Link
damdamdam Re: nie dobrze mi 22.09.06, 08:27 ten lek który teraz biorę to LANZUL S napisz o MO i odezwij się czy Nux V działa Odpowiedz Link
kasiulinka78 Re: nie dobrze mi 22.09.06, 09:24 Ok!Podam ci link do strony gdzie est forum o MO i odpowiada tam na pytania sam twórca-Jóżef Słonecki.Możesz tam o miksturze dowiedzieć się o wiele więcej.Jak Nux V będzie dobr to dam ci znać.No! Odpowiedz Link
vvita Re: nie dobrze mi 22.09.06, 12:40 Ja kiedy jeszcze nie wiedziałam że mam grzyby, tez brałam różne świństwa na kwasy żołądkowe,zgagi, i między innymi LANZUL. Po dłuzszym braniu tego leku czułam się okropnie.Byłam słaba ,zupełnie nie do życia.Chwilami brakowało mi powietrza.A lekarze po prostu zgadywali co mi może być.Znalazłam się nawet w ten sposób w szpitalu.W tej chwili biore;no niestety FLUCONAZOL,Olej Oregano,Citrosept,Probiotyki,Wit.C,dużo soku cytrynowego,i tak powoli wracam do sił.jestem w pierwszym etapie ale juz się czuje lepiej.pozdarawiam . Odpowiedz Link
kasiulinka78 Re: nie dobrze mi 22.09.06, 12:46 Dokładnie-nie ma co się truć lekami i oszukiwać siebie samego,że wszystko jest ok!Leki leczą już tylko objawy natomisat trzeba zlikwidować korzeń,przyczynę choroby.Dlatego u mnie podstawą jest MO a reszta to dieta,probiotyki,minerały,witaminy,wszelkie dolegliwości staram się traktowac homeopatią i z dnia na dzień jest lepiej Odpowiedz Link