Dodaj do ulubionych

Dziwny objaw

06.12.06, 10:30
Witajcie, mam głupi objaw. Głupi i mnie osobiście cholernie męczący.
Otóż wygląda to tak:
siedzę sobie spokojnie, ni z tego ni z owego czuję lekkie (czasem mocniejsze, aż bolesne) pulsowanie w gardle. Czasami nawet wtedy na parę sekund nie mogę złapać oddechu. to trwa kilkanaście sekund maksimum. Potem zaczynam odczuwać ucisk w klatce piersiowej i zacynam mnie boleć. I w klatce piersiowej i stawy, MOMENTALNIE przechodzi mi ochota do wszystkiego, ogarnia NIESAMOWITA senność i tracę nad sobą kontrolę. Pojawiają się drżenia mięśni. Ja już zgłupiałem, zaczynam się obawiać, że ta cholerna candida (o ile to ona) osłabiła mi serce. Ja już nie wiem. Nie miałem takich objawów, gdy byłem na diecie. Potem dieta się skończyła, no i się pojawiły problemy. Niema żadnej reguły na częstotliwosć tych objawów. Czasem zdarza się to raz w tygodniu, a czasem 2-3 razy na dzień. Pytam, bo chcę się dowiedzieć, czy i Wam się to zdarza. Bardzo Was proszę, nie sugerujcie mi, że mam chore serce czy coś w tym stylu, bo i tak juśż się boję. Mnie chodzi o to, czy Wam się to zdarza?
Obserwuj wątek
    • jolka1974 Re: Dziwny objaw 06.12.06, 11:40
      O pulsowaniu w gardle nic nie wiem, ale o reszcie owszem. Do tego dochodzą
      zawroty głowy i potworne osłabienie, że aż nie ma sił na cokolwiek. I te
      rozdygotane mięśnie... Wiesz co mi pomaga? Podwójna porcja frytek, albo coś o
      porównywalnej kaloryczności! U mnie te objawy wiążą się ze spadkiem cukru we
      krwi poniżej minimum (nie mam cukrzycy). Sprawdź czy u Ciebie ma to jakiś
      związek, może będzie lepiejsmile
    • kawka37 Re: Dziwny objaw 06.12.06, 13:29
      Słuchaj OSh , a zakraplasz Ty sobie moze nosa alocitem? Oczywiscie moze to
      nietrafiona sugestia, ale mnie pulsuje w gardle i wiruje w całym łbie po tym
      alocicie, poczem wylażą mi z nosa takie tam farfocle.
      Z drugiej strony Jolka tez dobrze pisze - hipoglikemia też miewa rózne dziwne i
      bywa że za każdym razem troche insze objawy i wtedy pomagaja frytki i potas. Aj
      jak tam u Ciebie z jonogramem? magnez wapń( ale najlepiej bada zjonizowany)
      potas- wszystko gut?
    • osh1980 Re: Dziwny objaw 06.12.06, 13:51
      Z całym szacunkiem, ale na jakiej podstawie stawiasz TAK DALEKO idący wniosek? Nie palę, poza tym byłem u laryngologa i nie wykrył w krtani niczego podejrzanego. Nie mam kłopotów z oddychaniem na codzień. Już prędzej bym się obawiał, że to serce, ale rak krtani???
      A co do pozostałych listów: zauważyłem, że gdy boli mnie głowa, nie mam bóli w klatce piersiowej i na odwrót. Tak, jakbym miał przełącznik, który mi to przełącza. Co do jonogramu, ogólnie moje wyniki są OK, nie mam niedoborów. Ale jeżeli jestem chory na kandydozę, to pewnie ta franca mnie pozbawia magnezu i potasu. Zacząłem brać na razie MGB6, bo już sam nie wiem. Aha, podczas tego napadu słabości zatyka mi się prawie całkowicie nos - katar na zawołanie...i w nosie czuję dziwny zapach...
      • kawka37 Re: Dziwny objaw 06.12.06, 14:11
        Czy zaobserwowałeś czy te objawy maja związek z jakąs konkretną sytuacja,
        środowiskiem w którym przzebywasz. U mnie do bólu stawow i ucisku w klatce
        piersiorej dochodziło w pomieszczeniach zagrzybiałych, tam gdzie pachniało
        stechlizną, w piwnicy, w obecnosci osób wyperfumowanych i od ubrań pachnacych
        proszkami o silnym zapachu. Do tego była słabość i zatkanie prawej dziurki w
        nosie i prawego ucha. Zwróc też uwagę czy wskazania jonogramu sa w dolnej
        granicy normy. jesli tak, to według mojej doctor można miec prawoe pewność, że
        tkanki sa niedomineralizowane- jonogram nie wykazuje tego co dzieje się na
        poziome tkankowym, tylko to co w krwi. u mnie np. magnez z jonogramu dolnma
        norma, zjonizowany wapń i magnez - duzo za mało.
        • osh1980 Re: Dziwny objaw 06.12.06, 14:40
          Jonogramu jako takiego nie robiłem, poziom mikroelementów wyszedł ze zwykłego badania krwi.
          Co do tego, kiedy te objawy występują, nie ma żadnej reguły. czasem wystarczy, że skupię się na czymś i się to pojawia, ale tez to nie jest reguła. Po prostu - nie potrafię określić kiedy. Czasem dzieje się to w stanie zemocjonowania, więc się zastanawiam, czy to nie na tle nerwowym. No dobrze, ale przykładowo, jeżeli mnie to dopadnie wieczorem, to następny dzień chodzę śpiącysad a jeżeli rano- śpiący jestem cały dzień. mam dziwne wrażenie, że wtedy spada mi też ciśnienie krwi, ale tego nie potwierdziłem. Najbardziej dziwi mnie zależność między tym osłabieniem i zatkaniem nosa, bo to mam zawsze. Tego naprawdę nie potrafię zrozumieć. No i zależność, że kiedy boli mnie głowa nie mam ucisku, a gdy mam ucisk, nie boli mnie głowa. Ja cały czas podejrzewam candidę, dlatego pytam Was, czy nie macie podobnych objawów.
          • mel6 Re: Dziwny objaw 13.12.06, 01:53
            Ja mialam podobne objawy ,ktore wystepowaly przede wszystkim rano po lub przed
            sniadaniem . Wygladalo to mniej wiecej tak ,ze nagle robilo mi sie slabo ,
            zaczynalam kichac raz za razem ,i smarkac ( okolo kilkunastu minut ) ,
            odczuwalam potrzebe pojscia do toalety i tak sobie tam siedzialam oslabiona ,
            caly czas kichajac ... Nagle przestawalam kichac , wszystko pomalu wracalo do
            normy . Jednak oslabienie ,lekkie pozostawalo .Takie obiawy mialam na poczatku
            leczenia .

Druga sprawa to spadki cukru . Mialam takie spadki po intensywnych
            cwiczeniach , po treningu . Myslalam ze zemdleje . Okazalo sie , tak powiedzial
            lekarz ( optymalny ) ,ze spalilam caly zapas cukru we krwi , i nalezy go szybko
            uzupelnic . Zaproponowal kostke lub dwie czekolady gorzkiej . Faktycznie to
            pomaga . Frytki tez sa super , ale moje oslabienie bylo tak wielkie ze nie
            mialabym czasu ich sobie zrobic wink a tez maja wysoki indeks glikemiczny i
            szybciutko do krwi cukier sie wchlania . Teraz juz jem wiecej dozwolonych
            weglowodanow w ciagu dnia(typu warzywa ,ryz brazowy itp ) , wiec nie mam tez
            probemow ze spadkiem cukru .
            Wydaje mi sie ze dieta nie oslabila serca , takie objawy sa przy niedoborze
            magnezu i potasu . Aby uzupelnic niedobor trzeba pic na prawde duze ilosci .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka