ewapolka 23.03.07, 23:20 Etko prosze Cie napisz mi jakie miałas obiawy jesli chodzi o chore i nieszczelne jelita. Mam ogromny problem i chciałabym z Toba na ten temat porozmawiac. Przeczytałam ze wiesz cos na ten temat Prosze.... Ewa Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
etka12 Re: Pytanie do Etki-12 29.03.07, 08:31 Droga Ewo, ponad rok temu jelito było dla mnie ogromnym źródłem stresu, myslałam o najgorszych rzeczach i własnie te dolegliwości skłoniły mnie do poszukiwania informacji w internecie. Tak wpadłam na trop candida albicans, badanie gardła, języka i sliny w profesjonalnym laboratorium mykologicznym potwierdziły moje przypuszczenia. Nigdy nie stosowałam diety bardzo restrykcyjnie przez dłuższy okres, zawsze coś mnie złamało. Mimo to z jelitem poprwa nastąpiła dość szybko. Objawy przed: ciągły ból brzucha z lewej strony, mogłam nie jeść dwa dni a i tak mnie bolało. Poza tym niestrawiony pokarm w wypróznieniach, wzdęcia, kolki, przelewanie. Zaczęłam stosować bardzo liczne preparaty przeciwgrzybicze, zarówno naturalne, jak i chemiczne. Chwytałam się niemal wszystkiego o czym przeczytałam. Teraz z perspektywy czasu myślę, że przesadzałam, ale co się stało.... W każdym razie od wielu miesięcy nie mam większych objawów jelitowych, a jednodniowa niedyspozycja raz na jakiś czas to chyba nawet zupełnie zdrowej osobie może się zdarzyć. Natomiast dużym problemem pozpstaje gęsta wydzielina spływająca po tylnej stronie gardła, szczególnie w czasie jakiejś infekcji wirusowej/przeziębienia jest to bardzo nieprzyjemne (kaszel, pieczenie, chrypka) Ale i pod tym względem było już lepiej (w lecie) niestety grzybica zatok jest bardzo trudna do wyleczenia. Na razie nie mam czasu na bardzo radykalne kroki, ale może za kilka miesięcy znowu podejmę jakiś zmasowany atak przecw candida, zobaczymy. Odpowiedz Link