Dodaj do ulubionych

Pytanie do Etki-12

23.03.07, 23:20
Etko prosze Cie napisz mi jakie miałas obiawy jesli chodzi o chore
i nieszczelne jelita. Mam ogromny problem i chciałabym z Toba
na ten temat porozmawiac.
Przeczytałam ze wiesz cos na ten temat
Prosze....
Ewa
Obserwuj wątek
    • etka12 Re: Pytanie do Etki-12 29.03.07, 08:31
      Droga Ewo,
      ponad rok temu jelito było dla mnie ogromnym źródłem stresu, myslałam o
      najgorszych rzeczach i własnie te dolegliwości skłoniły mnie do poszukiwania
      informacji w internecie. Tak wpadłam na trop candida albicans, badanie gardła,
      języka i sliny w profesjonalnym laboratorium mykologicznym potwierdziły moje
      przypuszczenia.
      Nigdy nie stosowałam diety bardzo restrykcyjnie przez dłuższy okres, zawsze coś
      mnie złamało. Mimo to z jelitem poprwa nastąpiła dość szybko. Objawy przed:
      ciągły ból brzucha z lewej strony, mogłam nie jeść dwa dni a i tak mnie bolało.
      Poza tym niestrawiony pokarm w wypróznieniach, wzdęcia, kolki, przelewanie.
      Zaczęłam stosować bardzo liczne preparaty przeciwgrzybicze, zarówno naturalne,
      jak i chemiczne. Chwytałam się niemal wszystkiego o czym przeczytałam. Teraz z
      perspektywy czasu myślę, że przesadzałam, ale co się stało.... W każdym razie od
      wielu miesięcy nie mam większych objawów jelitowych, a jednodniowa niedyspozycja
      raz na jakiś czas to chyba nawet zupełnie zdrowej osobie może się zdarzyć.
      Natomiast dużym problemem pozpstaje gęsta wydzielina spływająca po tylnej
      stronie gardła, szczególnie w czasie jakiejś infekcji wirusowej/przeziębienia
      jest to bardzo nieprzyjemne (kaszel, pieczenie, chrypka) Ale i pod tym względem
      było już lepiej (w lecie) niestety grzybica zatok jest bardzo trudna do
      wyleczenia. Na razie nie mam czasu na bardzo radykalne kroki, ale może za kilka
      miesięcy znowu podejmę jakiś zmasowany atak przecw candida, zobaczymy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka