Dodaj do ulubionych

Nocne poty.

10.01.09, 21:37
Nocne poty sa spowodowane przez Candide lub pasozyty,nie odpowiednim
odzywianiem,duzymi porciami jedzenia,poznym czasem spozywania
posilkow.Jezeli obudzimy sie w nocy spoceni lub jest nam bardzo
goraco.Wypijamy goraca wode z cytryna,jezeli to nie pomaga robimy
lewatywe,lub wstajemy i idziemu na spacer,chodzenie wspomaga
trawieniu.Ja staram sie nie spozywac zadnych posilkow po godzine
17,00,a rano wstaje wypoczety.
Obserwuj wątek
    • jeff01 Re: Nocne poty. 10.01.09, 23:49
      A może zamiast szukać przyczyny w kandidzie, pasożytach czy kosmitach, po prostu
      zrobić sobie badanie elektrolitów - i ogólnie zwrócić uwagę, czy przypadkiem nie
      wypociliśmy albo w inny sposób nie utraciliśmy zbyt wiele soli?

Najczęstsza przyczyna nocnych potów to właśnie braki elektrolitów (zazwyczaj
      soli, utraconej np w czasie biegunek, lewatyw czy wymiotów, ale też i potasu -
      ten raczej nie wyjdzie w badaniach krwi), druga w kolejności to najzwyklejsze
      alergie, przy których organizm zachowuje się jak w czasie normalnej infekcji.
      Pasożyty, kandidy i kosmici (zwłaszcza ufonautki) pewnie też powodują nocne
      poty, ale może zamiast szukać tego typu rozwiązań, zapytać lekarza co może być
      przyczyną i upewnić się, że w naszym przypadku nie są to NAJCZĘSTSZE przyczyny,
      zanim zacznie się szukać najrzadszych? A jak ktoś boi się lekarzy, w necie może
      sprawdzić co bywa przyczyną nocnych potów.
      • kawka37 Re: Nocne poty. 10.01.09, 23:54
        Mi na nocne poty bardzo pomagają tabletki ziołowe z z szałwi lub
        napary z tejże
        • rich69 Re: Nocne poty. 11.01.09, 11:23
          Rowniez dobry sposob.
          • asaofetida Re: Nocne poty. 11.01.09, 18:49
            Ja tez miewam nocne poty. Zwykle gdy w otoczeniu sa jakies wirusy i
            bakterie lub gdy sie zle odzywiam albo gdy jestem podziebiona. Na
            uzupelnienie elektrolitow dobrze jest pic soki z owocow i warzyw
            lub wode mineralna.
            • rich69 Re: Nocne poty. 11.01.09, 19:40
              Odpowiednio odzywiajacy sie czlowiek nie ma prawa miec brakow
              zadnych elektrolitow w tym potasu.Soki owocowe to nie najlepszy
              sposob uzupelnia skladnikow odzywczych,duzo prostych
              cukrow,wyziebiaja organizm,sprzyjaja otylosci.
              • jeff01 Re: Nocne poty. 11.01.09, 19:53
                Wprost przeciwnie, soki owocowe to najlepszy sposób na uzupełnienie
                elektrolitów. Mają kolosalne dawki potasu, pierwiastka, którego niemal wszyscy
                mają w diecie za mało, z drugiej strony ludzie mają za dużo sodu, który te soki
                pomagają wypłukać. Ani nie wyziębiają, ani nie sprzyjają jakoś specjalnie
                otyłości (za niska koncentracja cukru).

Zdrowo odżywiający się człowiek z reguły nie ma żadnych niedoborów, ale kto z
                nas tak naprawdę zdrowo się odżywia - czyli wszystkie kalorie czerpie z
                nieprzetworzonej, pełnej żywności, żadnego zasyfiania organizmu pustymi
                kaloriami typu tłuszcz czy biała mąka?

Wyskoczyłem tak z tymi elektrolitami, bo na tej grupie bardzo dużo osób może
                mieć z nimi problemy - czy to z powodu biegunek, czy lewatyw, czy po prostu na
                skutek źle zdiagnozowanej choroby (lekarz nie rozpoznał zaburzenia gospodarki
                elektrolitami i pacjent musi chodzić po forach internetowych). Wmawianie takim
                osobom że ich problem to na pewno candida albo pasożyty jest wręcz zagrożeniem
                dla ich zdrowia.
                • olivka31 Re: Nocne poty. 19.01.09, 20:50
                  hmmm...mój maluch swego czasu też budził się zlany "zimnym
                  "potem...to nie było naturalne...w pokoju było bardzo zimno.
                  Ale tak mu się działo w najgorszym okresie choroby...po miesiącu jak
                  ręką odjął...wtedy nie wymiotował,ani nie miał biegunek,więc jeśli to
                  wina elektrolitów ,to nie mam pojęcia w jaki sposób je tracił?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka